ניקוי פיח? כן, זה עובד! בדקנו.
-
@mik6868 טוב אם יש רעידות כשהמנוע קר זה סימן מובהק לEGR… זה אכן קורה גם בלי נורה (אולי באמת כי רק מעבר אחד נסתם כמו שאמרת…)
בכל אופן מוטי מאד יקרן אם אתה הולך על ניקוי לך על יחיא הוא לוקח 500 מפרק סעפת ומנקה ידנית ולוקח רק 500 אני לא בדקתי את העבודה שלו ולא עשתי אצלו אף פעם (תמיד עשיתי לבד)
אם בחרת בכל אופן לעשות אצל עוני תכניס למצב תחזוקה (תשאל את הAI איך עושים)
ותלחץ על הגז אם צריך כדי להגיע לחום הנדרש (נדמה לי סביב 90 מעלות)כדי שהמנוע יתחמם אחרת זה לא יהיה יעיל… אבל אם כן תעשה את זה זה יהיה יעיל מאדד (יכול להיות יותר מיחיא וכל הניקויים כי זה ינקה לך גם עוד דברים לכן אני חושב שכטיפול מונע זה עדיף אבל לא בדקתי את זה ולא לוקח אחריות… בעז"ה כשיהיה לי זמן בל"נ אני יקרא לו אלי ואני יבדוק את זה אחת ולתמיד ע"י פירוק הכלל אחרי הניקיון שלו …) -
@MENI אם אני ינקה אצלו לדוגמא רק סעפת זה מספיק? או אם כבר אני מנקה אז לעשות חידוש מלאי על הכל עדיף (קולר EGR (מצנן ה-EGR)שסתום ה-EGR צינור ה-EGR סעפת היניקה) ומוטי מנקה את כל זה?
-
@mik6868
הקולר בעיקר יש לו מעברים קטנים.
כל השאר, גם אפשר לעשות לבד בקלות, וגם המעברים יחסית רחבים.
לפי איך שהבנתי מוטי מנקה הכל. -
@mik6868
הקולר בעיקר יש לו מעברים קטנים.
כל השאר, גם אפשר לעשות לבד בקלות, וגם המעברים יחסית רחבים.
לפי איך שהבנתי מוטי מנקה הכל.הסעפת זה יחסית פשוט אבל בלי לנקות את הEGR לא עשית הרבה…
טיפ שלי אם אתה לא חובבן של פירוקים ועבודה שחורה (זה מאד מלכלך לא סתם איזה ברקסים או טיפול 10000) תרד מזה מה גם שלא תחסוך הרבה ביחס לעבודה שלך (יחיא לוקח 500) והפירוק של הכולר די קשה ומסורבל…
אם בכל זאת החלטת לעשות לבד תשרה את הכולר בסודה קאוסטית איזה לילה (זה החומר שאני משתמש וממליץ לך בחום לבדוק על חומרים יותר חזקים אני לא מוציא אותן חדש ואני יודע בפירוש שמוטי כן) -
@MENI לא יותר אני עושה טיפול מונע אני אחרי 125,000 קמ אבל רוב שנות הרכב נסע בעירוני ולפי ה ai זה עושה הרבה יותר פיח ואומרים לעשות ניקוי בין 120 ל150 ככה ראיתי אז לכן אני מסתפק אם נסתמו הצינורות הקטנים האלה…
לפי הטסט הקודם שעשיתי לפי החום מנוע אפשר לדעת אם משהו סתום?נראה לי כתוב לפי היצרן חום 60 ולי היה 90 ועברתי@mik6868 כתב בניקוי פיח? כן, זה עובד! בדקנו.:
רוב שנות הרכב נסע בעירוני ולפי ה ai זה עושה הרבה יותר פיח
הוא כנראה התבלבל, מה שנקרא טעות אנוש! ומתוקף תפקידו לחקות חשיבה אנושיתהטעות אנוש הפעם שלי, ההסבר בפוסט הבא.
.@MENI כתב בניקוי פיח? כן, זה עובד! בדקנו.:
ותלחץ על הגז אם צריך כדי להגיע לחום הנדרש (נדמה לי סביב 90 מעלות)כדי שהמנוע יתחמם אחרת זה לא יהיה יעיל… אבל אם כן תעשה את זה זה יהיה יעיל מאדדעוני יעשה את זה בעצמו ולא ייתן לך לגעת בזמן שהוא מטפל, (לפני שהוא הכיר את המצב תחזוקה הוא לא היה מקבל פריוסים).
-
@mik6868 כתב בניקוי פיח? כן, זה עובד! בדקנו.:
הוא כנראה התבלבל, מה שנקרא טעות אנוש! ומתוקף תפקידו לחקות חשיבה אנושיתהטעות אנוש הפעם שלי, ההסבר בפוסט הבא.
ותלחץ על הגז אם צריך כדי להגיע לחום הנדרש (נדמה לי סביב 90 מעלות)כדי שהמנוע יתחמם אחרת זה לא יהיה יעיל… אבל אם כן תעשה את זה זה יהיה יעיל מאדדעוני יעשה את זה בעצמו ולא ייתן לך לגעת בזמן שהוא מטפל, (לפני שהוא הכיר את המצב תחזוקה הוא לא היה מקבל פריוסים).
@נייטרון-חפשי תשובת ה AI למה זה עושה יותר פיח
בפריוס דור 3 (מודלים 2010–2015), נסיעות עירוניות קצרות הן הגורם המרכזי להצטברות מוגברת של פיח במערכת ה-EGR (סחרור גזי פליטה) מכמה סיבות טכניות:
טמפרטורת עבודה נמוכה: בנסיעות עירוניות קצרות, המנוע לרוב לא מגיע לטמפרטורת עבודה אופטימלית. כשהמנוע “קר”, הבעירה פחות יעילה ונוצר יותר פיח (Soot) שנדבק לדפנות השסתום והמצנן.עצירות והתנעות מרובות (Stop-and-Go): הפריוס היא מכונית היברידית שמכבה ומדליקה את מנוע הבנזין בתכיפות בתוך העיר. כל מחזור כזה של קירור וחימום זמני מעודד הצטברות משקעים דביקים של פיח בשילוב עם אדי שמן, שהופכים עם הזמן לשכבה קשיחה החוסמת את המעברים.
חוסר ב"ניקוי עצמי": בנסיעה בינעירונית רציפה (בכביש מהיר), טמפרטורת גזי הפליטה גבוהה מספיק כדי “לשרוף” חלק מהמשקעים ולדחוף אותם החוצה במהירות זרימה גבוהה. בעיר, המהירות הנמוכה והסל"ד הנמוך לא מאפשרים את תהליך הניקוי הטבעי הזה
-
בפריוס דור 3 (מודלים 2010–2015), נסיעות עירוניות קצרות הן הגורם המרכזי להצטברות מוגברת של פיח במערכת ה-EGR (סחרור גזי פליטה) מכמה סיבות טכניות:
טמפרטורת עבודה נמוכה: בנסיעות עירוניות קצרות, המנוע לרוב לא מגיע לטמפרטורת עבודה אופטימלית. כשהמנוע “קר”, הבעירה פחות יעילה ונוצר יותר פיח (Soot) שנדבק לדפנות השסתום והמצנן.עצירות והתנעות מרובות (Stop-and-Go): הפריוס היא מכונית היברידית שמכבה ומדליקה את מנוע הבנזין בתכיפות בתוך העיר. כל מחזור כזה של קירור וחימום זמני מעודד הצטברות משקעים דביקים של פיח בשילוב עם אדי שמן, שהופכים עם הזמן לשכבה קשיחה החוסמת את המעברים.
חוסר ב"ניקוי עצמי": בנסיעה בינעירונית רציפה (בכביש מהיר), טמפרטורת גזי הפליטה גבוהה מספיק כדי “לשרוף” חלק מהמשקעים ולדחוף אותם החוצה במהירות זרימה גבוהה. בעיר, המהירות הנמוכה והסל"ד הנמוך לא מאפשרים את תהליך הניקוי הטבעי הזה
-
@נייטרון-חפשי כתב בניקוי פיח? כן, זה עובד! בדקנו.:
עוני יעשה את זה בעצמו ולא ייתן לך לגעת בזמן שהוא מטפל, (לפני שהוא הכיר את המצב תחזוקה הוא לא היה מקבל פריוסים).
אני דיברתי איתו והוא לא אמר שהוא לא מקבל אלא שזה פחות יעיל אחרי שאמרתי לו שיש את המצב הזה אז הוא אמר שזה מעולה וא"כ זה יהיה יותר יעיל…
-
טוב באמת תודה רבה על העשרת הידע והעזרה וכו אני באמת נראה לי ילך למוטי אם אני יעשה חצי עבודה אני לא יישן בלילה …
(מוסכניק אחד כבר אמר לי שכל מוסכניק ישמח שאני יבא אליו ויקבל אותי בברכה עם צלחת עוגיות
) בעז"ה אני יעדכן אם הרכב יצא ממוטי מזארטי …@mik6868 כתב בניקוי פיח? כן, זה עובד! בדקנו.:
(מוסכניק אחד כבר אמר לי שכל מוסכניק ישמח שאני יבא אליו ויקבל אותי בברכה עם צלחת עוגיות) בעז"ה אני יעדכן אם הרכב יצא ממוטי מזארטי …
מהיכרות אישית ארוכה עם מוטי אני אומר לך חד משמעי הרכב יצא מזראטי…
אבל אישית חושב שזה יקר מדי עם יחיא עושה את זה ב500 -
(מוסכניק אחד כבר אמר לי שכל מוסכניק ישמח שאני יבא אליו ויקבל אותי בברכה עם צלחת עוגיות) בעז"ה אני יעדכן אם הרכב יצא ממוטי מזארטי …
@MENI הוא מכיר אותך ? או את הפורום הוא יעשה הנחה אולי ללקוחות הפורום שכמובן גם ישאירו פרסומי ניסא ?ובגדול אפשר לדבר איתו על המחיר דיברתי איתו לפני החג מלמעלה לא קבעתי איתו עדין ומחיר הוא אמר לי 1800 על ה EGR מצערת ומזרקים 500?
-
@MENI
כולל סעפת יניקה וכו’? (הוא עושה את אותו טיפול כמו מוטי?)
על מה אתה ממליץ יחייא או עוני (ההקשר ביניהם קצת לא נכון אבל…)?@מנאששש אני אישית לא עשיתי לא אצל יחיא ולא אצל עוני ולא אצל מוטי,
אבל אני כן יודע שמוטי מנקה ברמה מאד גבוהה ע"י פירוק וניקוי ידני יסודי, יחיא גם מפרק ומנקה ידני את הסעפת מצערת וכו’ ורק את הEGR הוא מנקה בצורה שונה (ולא יודע באיזה רמה) לדעתי שווה את יחיא כי זה ממש רבע מחיר… וגם אם לא יהיה ניקוי יסודי 100 אחוז זה עדיין שווה, תחשבו שגם אחרי ניקיון של מוטי חוזר הפיח אין מה לעשות זה EGR… פשוט אחרי הניקיון כל 10000 ק"מ לקנות K44 וזהו זה מספיק!(מניסיון אישי 95 % מהרכבים שטופלו בטויוטה ועשו זאת כל טיפול לא נצבר אצלם פיח גם אחרי 400 ק"מ)
אגב מומלץ בחום בלי קשר לתוסף לעשות פעם בחודש איזה נסיעה חמה למנוע (לסחוט דוושה בפאוור באיזה עלייה טובה וארוכה) כדי שהמנוע יתחמם ויתנקה על תשכחו שגם בדלק שלנו יש חומרים שנועדו לפרק פיח… ואני אישית עברתי המון פריוסים שקניתי מזקנים שנסעו לאט ורגוע והרכבים היו פשוט סתומים לקחתי אותם לעליות של ירושלים ומחצתי דוושה על פאוור והרכב פשוט “נפתח”!! -
טעות שלי בקריאה, חשבתי שאמרת בינעירוני.
ברור שהוא (אתה) צודק!! -
@נייטרון-חפשי כתב בניקוי פיח? כן, זה עובד! בדקנו.:
עוני יעשה את זה בעצמו ולא ייתן לך לגעת בזמן שהוא מטפל, (לפני שהוא הכיר את המצב תחזוקה הוא לא היה מקבל פריוסים).
אני דיברתי איתו והוא לא אמר שהוא לא מקבל אלא שזה פחות יעיל אחרי שאמרתי לו שיש את המצב הזה אז הוא אמר שזה מעולה וא"כ זה יהיה יותר יעיל…
@MENI כתב בניקוי פיח? כן, זה עובד! בדקנו.:
הוא לא היה ממליץ והיום הוא כן ממליץ.
-
@מנאששש אני אישית לא עשיתי לא אצל יחיא ולא אצל עוני ולא אצל מוטי,
אבל אני כן יודע שמוטי מנקה ברמה מאד גבוהה ע"י פירוק וניקוי ידני יסודי, יחיא גם מפרק ומנקה ידני את הסעפת מצערת וכו’ ורק את הEGR הוא מנקה בצורה שונה (ולא יודע באיזה רמה) לדעתי שווה את יחיא כי זה ממש רבע מחיר… וגם אם לא יהיה ניקוי יסודי 100 אחוז זה עדיין שווה, תחשבו שגם אחרי ניקיון של מוטי חוזר הפיח אין מה לעשות זה EGR… פשוט אחרי הניקיון כל 10000 ק"מ לקנות K44 וזהו זה מספיק!(מניסיון אישי 95 % מהרכבים שטופלו בטויוטה ועשו זאת כל טיפול לא נצבר אצלם פיח גם אחרי 400 ק"מ)
אגב מומלץ בחום בלי קשר לתוסף לעשות פעם בחודש איזה נסיעה חמה למנוע (לסחוט דוושה בפאוור באיזה עלייה טובה וארוכה) כדי שהמנוע יתחמם ויתנקה על תשכחו שגם בדלק שלנו יש חומרים שנועדו לפרק פיח… ואני אישית עברתי המון פריוסים שקניתי מזקנים שנסעו לאט ורגוע והרכבים היו פשוט סתומים לקחתי אותם לעליות של ירושלים ומחצתי דוושה על פאוור והרכב פשוט “נפתח”!! -
@MENI לגבי ה k44 אמרת לשים על חצי או שליש מיכל שיהיה מרוכז אתה בטוח בזה כי לי אמרו שיש עניין שהחומר יהיה הרבה זמן במערכת או שיכול להיות טוב לרוקן שתי מיכלים על טנק מלא?
ולמה כתבת על רכבים שטופלו בטויוטה וk44 נקיים במה שונה טיפול רגיל לא במורשה?@mik6868 תאמת אין לי מידע מדוייק על שימוש נכון בK44 כל אחד אומר משהוא אחר אני שם ברבע מיכל ומיד ממלא עד חצי וזה בגלל שיהיה עירבוב טוב לכן קודם שמים ואז ממלאים ככה שמעתי פעם ממוסכניק ש"מבין" אבל יש בזה הרבה דעות ולא משנה הצורה הכי חשוב זה להשתמש בנסיעה בין עירוני וכמה שיותר חזק עדיף עליות בפאוור…
-
@MENI לגבי ה k44 אמרת לשים על חצי או שליש מיכל שיהיה מרוכז אתה בטוח בזה כי לי אמרו שיש עניין שהחומר יהיה הרבה זמן במערכת או שיכול להיות טוב לרוקן שתי מיכלים על טנק מלא?
ולמה כתבת על רכבים שטופלו בטויוטה וk44 נקיים במה שונה טיפול רגיל לא במורשה?@mik6868 כתב בניקוי פיח? כן, זה עובד! בדקנו.:
ולמה כתבת על רכבים שטופלו בטויוטה וk44 נקיים במה שונה טיפול רגיל לא במורשה?
ב99 אחוז מהמקרים מוסכים רגילים לא שמים תוסף דלק כי מי שהולך למוסך רגיל עושה רק מה שצריך ולא יותר לכן הוא לא הולך לטויוטה ששם לעומת זאת הולכים לפי המלצת יצרן שהוא כן ממליץ ולכן זה גם מתבצע וגם יש לזה תיעוד בספר זה הכל…