סיריון ורעששש
-
סע יותר לאט ותשאר עם הרכב שאתה כל כך נהנה ממנו
עוד לפני שקראתי את השורות האחרונות רציתי להגיד לך את זה .
סריון הוא רכב פשוט וככל שמהירות הנסיעה מתגברת כך גודלים רעשי הכביש והרוח ובעיקר המנוע שממצה את ההילוך הרבעי באיזור ה90 קמ"ש ובנוסף יש את העניין הבטיחותי שסיריון לא יציב מידי ובסופו של דבר כשתבגר קצת ותתחיל לשמוע סיפורים מחבריך [בעז"ה לא אצלך] על תאונות שלהם תבין שאין דבר יותר טוב מלסוע רגוע ולהנות מכל העולמות .
כן גם אני הייתי נהג חדש עד לא מזמן והייתי מתעצבן שלא מכירים בזה שאני הנהג הכי טוב בעולם וכל פעם שזיגזגתי בהצלחה בין כמה רכבים הייתי מרגיש מלך העולם אבל בסופו של דבר נסיעה מהירה בפרט בכזה רכב היא נובעת נטו מאיזשהו דמיון מסויים שאנחנו מרגישם “גברים” על ההגה וזה פשוט דמיון מטופש שטומן בחובו צריכת דלק גרועה וסיכון משמעותי וכן רעשי רוח ועוד, היום אני נוהג כמו זקן מלטף בעדינות את הדוושה וכל רמזור מחדש שאני פוגש את כל הרכבים שחתכו אותי בפראות אני נהנה להזכיר לעצמי כמה כייף לסוע רגוע, פשוט סע יותר לאט ותרוויח גם להשאר עם הרכב שאתה כל כך מבסוט ממנו וגם תפחית משמעותית את הסיכוי שלך לתאונות.
למה נפלתי עליך עם כל הנאום הזה ? לא יודע ! מאז שהתחלתי לסוע רגוע ואני נהנה לראות כמה זה טוב יש לי איזשהוא אובססיה בעניין -
@gil2272
איזה סוג רעש זה עושה?
של המנוע? רעשי כביש?מצטרף ל @יצחק-רשטונ
שזה רכב יחסית עדין ופשוטומה שאני למדתי איתו שעדיף לא לעבור איתו בכביש מהיר את ה2,800 סלד
בכללי זה אחלה רכב אם זה מטופל טוב בזמן ומושקע אפשר לחצות איתו את כל ישראל
(@אלוף-העולם-1) -
@gil2272 תתחדש. כמו שאמרו כבר חבריי התותחים, מדובר ברכב שהמנוע שלו לא מסוגל לעלות גבוה מדי בלי לצרוח במחאה, ובידודי הרעש בהחלט הוקרבו לטובת ה"קטן, קומפקטי, קל משקל".
ככה זה הסיריון, לאט לאט אתה תכיר את הרכב, ותדע מתי מהירות הנסיעה תפגע באיכות הנסיעה ותדע לבחור ביניהם, לפי המצבים. בהצלחה!דרך אגב, רכב חשמלי ב-30K ? תחסוך 150K לפחות. אה, וסתם שתדע, ידידי עם שם פרטי יפה,
שלא כל החשמליות באמת שקטות. יש כאלו שאתה שומע רוח בערך כמו מנוע בנזין. אבל אל תגלה לאף אחד -
@gil2272 היה על זה שרשור דומה, אולי יעזור לך
https://rechavimzelaze.ovh/post/44610
מחזק מעט את דברי @צילפינגים -
@gil2272 כבר כתבו לך הכל, ואני רק רוצה להציע מכיוון שאתה חדש בתחום תנסה לחפש בעל סריון שמורה שייקח אותך לסיבוב או לחילופין תן לחבר ש @מייבין לעשות סיבוב על הרכב שלך רק כדי להיות בטוח שזו לא תקלה (מיסב למשל כמו שכתב @צילפינגים , אני פעם סחבתי עם מיסב תקול עד שחבר שנסע על הרכב אמר לי שזה לא תקין, לא היה אפשר לשוחח בנסיעה)
-
וואו תודה רבה על כל התגובות
עזרתם לי
אנסה להשאיל מחבר סיריון נוסף
או אשלח לבדיקה… לא חשבתי שיש סיכוי שאולי מיסבוכמובן תודה רבה על ההערות בנוגע למהירות, אני אכן לא ממש שומר על מהירות נמוכה, ואולי זו הבעיה.
אנסה ללטף כמו שאמרת @יצחק-רשטונ
הספוילר שלך הכי שכנע אותי מכל מי שדיבר איתי מאז ומעולם על מהירות…
והיה זה שכרך -
@gil2272 כתב בסיריון ורעששש:
אנסה להשאיל מחבר סיריון נוסף
או אשלח לבדיקה… לא חשבתי שיש סיכוי שאולי מיסבידידי אל תטרח לחפש חבר.
אני חותם לך פה, ש 90% זה מיסב כמו שכתב @צילפינגים .
מניסיון!
הרכב הוא רכב שקט מאד יחסי. אין שום סיבה לרעש.
רעש של מיסב אפשר לבדוק מאד פשוט, כי זה אמור להרעיש בעצם סיבוב הגלגל, ללא שום תוספות, זה עולה על ליפט, מסובבים גלגל גלגל, ושומעים מאיפה הבעיה.
מחיר של זה באיזור, 500₪.
בהצלחה. -
@יצחק-רשטונ כתב בסיריון ורעששש:
סריון הוא רכב פשוט וככל שמהירות הנסיעה מתגברת כך גודלים רעשי הכביש
אני יודע שיש לרכב הזה מחלה של מיסב ונאבה…
ולפי התיאור של @gil2272 זה מסתדר, כי הרעש מתחזק כשהמהירות עולה -
@Klonimoos כתב בסיריון ורעששש:
כי זה אמור להרעיש בעצם סיבוב הגלגל, ללא שום תוספות, זה עולה על ליפט, מסובבים גלגל גלגל, ושומעים מאיפה הבעיה
לא תמיד חייב לעלות על ליפט חדי אוזן ירגישו מייד מאיזה גלגל הבעיה אבל תמיד זה טוב לוודאות…
-
@אלוף-העולם-1 כתב בסיריון ורעששש:
אני יודע שיש לרכב הזה מחלה של מיסב ונאבה…
איך זה קשור לסוג הרכב?
מיסב ונאבה יש בכל רכב, ישנן סוגים שונים אבל זה אמור ליהיות פחות או יותר אותו רעיון. -
@צילפינגים כתב בסיריון ורעששש:
כי זה אמור להרעיש בעצם סיבוב הגלגל, ללא שום תוספות, זה עולה על ליפט, מסובבים גלגל גלגל, ושומעים מאיפה הבעיה
לא תמיד חייב לעלות על ליפט חדי אוזן ירגישו מייד מאיזה גלגל הבעיה אבל תמיד זה טוב לוודאות…
גם לי אמרו את זה… יצא לי כמעט האוזן מהמקום עד שלא הצלחתי לשמוע…
אבל המוסכניק עשה סיבוב וכבר לקח הימור על הגלגל הנכון, וצדק.
כנראה אני לא חד אוזן. (לפחות אז, הייתי נהג טרי…) -
אם משאירים כך-קורה משו? זה משהו שקשור לבטיחות?
בהחלט!
יכול לגרום לבעיות בבלימה ובמיוחד בלימת חירום עם ABS
ואם הוא יישבר לגמרי הגלגל יהיה רופף ויהיו בעיות בהיגוי אם זה יהיה בגלגל הקדמי -
אבל
בעצם, חוץ מרעש-זו בעיה שיש תקלה במיסב?
חשוב לטפל בזה?
אם משאירים כך-קורה משו? זה משהו שקשור לבטיחות?א. אני מכיר שניים שנסעו ככה שנה תמימה ולא קרה להם כלום.
ב. זה לא קשור לשאר מכלולי הרכב, זה חלק שנוגע ספציפית לגלגלים.
ג. אינני מבין בסיכון העניין, כנ’'ל אני בטוח, וכך אמרו לי שני אנשים שמבינים ברכבים שאפשר לחיות עם זה, אבל לא מומלץ לא לתקן את זה.
כך שלמעשה יתכן מאד ומה שכתב @קינג-קומפיוטר היקר נכון גם לשיטתם לטווח הארוך, אך אתה אינך יודע כמה זמן זה כבר קיים…אין לי מושג מה זה מיסב האמת
משאיר את זה לויקיפדיות… @גיל @טכנולוג @לך-תדע @נייטרון-חפשי לפי א’ ב’…
-
ג. אינני מבין בסיכון העניין, כנ’'ל אני בטוח, וכך אמרו לי שני אנשים שמבינים ברכבים שאפשר לחיות עם זה, אבל לא מומלץ לא לתקן את זה.
כך שלמעשה יתכן מאד ומה שכתב @קינג-קומפיוטר היקר נכון גם לשיטתם לטווח הארוך,אין נבון וחכם כמוך!
אכן התיאור של @קינג-קומפיוטר הוא נכון במצבי קיצון, אלא שמדובר בחלק שלא נהרס בקלות ולעולם לא תשרוד את הרעש עד כדי מצב סכנה (לא על אחריותי).@Klonimoos כתב בסיריון ורעששש:
אין לי מושג מה זה מיסב האמת
מיסב זה ציר, ובמקרה שלנו הוא כולל גלילים או גולות כדי לצמצם חיכוך למינימום, (בדיוק כמו ב’ספינרים’ אבל בגדול).
@Klonimoos כתב בסיריון ורעששש:דע @נייטרון-חפשי לפי א’ ב’…
אני מתחיל לשקול לחזור לכינוי ה"אמיתי" שלי…