בקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב
-
@צבי-דורש-ציון יישר כח על היוזמה. כמה הארות ברשותך ידידי:
@צבי-דורש-ציון כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
(צריך להרים עד הסוף?)
כדאי, תלוי כמה בלם היד מתוח (ניתן לבקש מהמוסך בעת טיפול בלמים למתוח את בלם היד, זה לא מוסיף במחיר ולוקח לו בערך חצי דקה).
(להביא רשימת צורות נוספות?)
יש גם חשמלי בלחיצת כפתור.
מגבים, ידית מימין להגה. איכשהו יש שם גם למאחורה וגם למקדימה.
זה עניין של חלוקה בחוליות של המוט. זה אותו איכשהו באורות, למי שיש פנסי ערפל.
נמצא מתחת למושב הנהג, מפה יסבירו לנו המנוסים יותר את האפשרויות.
יש גם באיזור ההגה בצד ימין, ופעם ראיתי (ולא הפסקתי לצחוק) בקיה מגנטה ישנה שהידית לפתיחת תא הדלק נמצא… בתא המטען!!! צריך לפתוח תא מטען מתחת למושב, לקום ולצאת, להתכופף לתא המטען ולמשוך את הידית ו…כן, מלא באשראי אחי… חחחחחח
שוב כל הכבוד על היוזמה.
-
@גיל תודה על ההערות והמחמאות.
@גיל כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
יש גם חשמלי בלחיצת כפתור
כן זה אני כבר יודע (עיין בפוסט הראשון בשרשור), ואני יודע שיש גם ברגל, רק מה, לקחתי פעם ממישהו כזה ואמר לי שזה ברגל בצד שמאל, אבל מה עושים עם זה?? ימינה? שמאלה? לכן אולי אני יביא כמה צורות, ועיין בכמה פוסטים בתחילת השרשור שדובר בזה לדוגמא
זה עניין של חלוקה בחוליות של המוט. זה אותו איכשהו באורות, למי שיש פנסי ערפל
הייתי שמח לפירוט באמת
נמצא מתחת למושב הנהג, מפה יסבירו לנו המנוסים יותר את האפשרויות.
יש גם באיזור ההגה בצד ימין, ופעם ראיתי (ולא הפסקתי לצחוק) בקיה מגנטה ישנה שהידית לפתיחת תא הדלק נמצא… בתא המטען!!! צריך לפתוח תא מטען מתחת למושב, לקום ולצאת, להתכופף לתא המטען ולמשוך את הידית ו…כן, מלא באשראי אחי… חחחחחח
התכוונתי בעיקר למה עושים במכונה בתשלום באשראי/מזומן
-
יישר כח על לקיחת היוזמה הראשון
אני כמובן שומר על השרשור קרוב אלי
בעז"ה אני אכתוב את הכל בצורה מפורטת ומסבירת פנים לנהג החדש והטריאתה יכול גם לכתוב בפוסטים שלך בסוגריים ‘בזה צריך עוד להרחיב’ ואני בעז"ה אצור איתך קשר בזמן שאני אעבוד על המדריך המלא
-
@פתוח-לשמוע כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
תעשה מדריך היום קיבלתי קנס 500 ש"ח על נת"צ שאשתי נסעה בו והיא לא ידעה מה זה הריבוע הצהוב
אם למישהו יש ניסיון בביטול קנס בת"א שיעדכןגם אני נקלעתי בעבר באדיבות וויז לרחובות בת"א מלאים רק בנת"צ, ולא הבנתי איך אני נחלץ משם, כל מקום שפניתי היה רק לתח"צ, וקיבלתי דו"ח 500₪, הגשתי ערעור, והסברתי שנקלעתי לשם בטעות בלי הבנה איך יוצאים משם, וזה לא עזר, עיריית ת"א קשה מאד בנושא דוחות, הבנתי שזה כפרה משמים על כך שנכנסתי לעיר הטמאה הזו בשביל לרכוש מוצר יד 2 ולחסוך כמה שקלים, ובסוף שילמתי עוד 500₪ לעירייה הטמאה הזו, ועוד נתקעתי בפקקים שעות ארוכות.
היום אני חושב 10 פעם האם להתקרב לעיר הזאת או לא. -
@simon כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
גם אני נקלעתי בעבר באדיבות וויז לרחובות בת"א מלאים רק בנת"צ, ולא הבנתי איך אני נחלץ משם, כל מקום שפניתי היה רק לתח"צ, וקיבלתי דו"ח 500₪, הגשתי ערעור,
אני גם בסרט הזה עכשיו…
-
הייתי שמח לפירוט באמת
בידית המגבים בדר"כ הזזת הידית משפיע על המגבים: למעלה - פעם אחת.
למטה - רמות - אוטומטי (למי שיש חיישן גשם), אחת ל(קבוע, או למי שיש כפתור כיוון מרווחים)
וכן הלאה עד שזה ממש מהר (שימושי לדעתי רק בשבר ענן, אם בכלל משהו יכול לעזור מול שבר ענן).
משיכת הידית כלפי הנהג תפעיל גם את נוזל השטיפה (ו-3 מגב, ויש כאלו שעוד פעם 1 במרווח כדי לנגב שאריות).
דחיפת הידית תפעיל נוזל שטיפה ומגב כנ"ל בחלון האחורי - למי שיש מגב שם.
בקצה הידית למי שיש מגב אחורי יש מצבים להפעלת המגב האחורי בלבד, במרווחים כנ"ל.
מי שנכנס להילוך אחורי כשהמגבים הקדמים פועלים - זה יפעיל אוטומטית את המגב האחורי באותו המרווח, עד ליציאה מההילוך.
לגבי פנסי ערפל צריך גם?@צבי-דורש-ציון כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
התכוונתי בעיקר למה עושים במכונה בתשלום באשראי/מזומן
ח"ו לא הבנת אותי נכון, צחקתי על הסיטואציה של הקיה שהזכרתי, תדמיין שאתה מגיע לתחנת דלק, מושך ידית תא מטען, קם ויוצא מהרכב, מתכופף (זה רכב נמוך) ומושך ידית דלק, ורק אז מדבר עם המתדלק… זו כוונתי.
-
@יעקב-מ-פינס כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
יישר כח על לקיחת היוזמה הראשון
אני כמובן שומר על השרשור קרוב אלי
בעז"ה אני אכתוב את הכל בצורה מפורטת ומסבירת פנים לנהג החדש והטריכבר מחכים…
אתה יכול גם לכתוב בפוסטים שלך בסוגריים ‘בזה צריך עוד להרחיב’ ואני בעז"ה אצור איתך קשר בזמן שאני אעבוד על המדריך המלא
די ציינתי בפוסטים שלי.
-
@יעקב-מ-פינס נזכרתי שחשוב מאד לכתוב גם משהו על נהיגה בגשם ובלילה, שכן רבים לא למדו בגשם וכ"ש בלילה.
תודה רבה. -
אנד-ברקס (בלם היד) בד"כ ידית בצד ימין (להביא רשימת צורות נוספות?)
@גיל כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
יש גם חשמלי בלחיצת כפתור.
ואני יודע שיש גם ברגל, רק מה, לקחתי פעם ממישהו כזה ואמר לי שזה ברגל בצד שמאל, אבל מה עושים עם זה?? ימינה? שמאלה?
כשזה ברגל בצד שמאל: לחיצה אחת עד הסוף נועלת אותו ולחיצה נוספת משחררת אותו.
רק זהירות!
הידית של המכסה מנוע נמצא באותו אזור, וקרה לי כמה פעמים שבמקום לפתוח את המכסה מנוע, פתאום קפץ לי בפנים דוושת האנד ברקס והרכב כולו התנענע חזק… -
לפתוח את הפתח של הדלק הכפתור נמצא מתחת למושב הנהג, מפה יסבירו לנו המנוסים יותר את האפשרויות.
יש רכבים שצריך ללחוץ על המכסה של הדלק כדי שייפתח,
למדתי את זה על בשרי כששכרתי הונדה אינסייט, עמדתי 10 דקות במשאבה וחיפשתי את הצ’ופצ’יק שיפתח…