האם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?
-
@מאיר כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
אם אתה בירידה חדה שגם בדרייב לא תצטרך ללחוץ על הגז, זה עדיף (כי אז המנוע מסתובב מעצמו והרכב לא יונק דלק).
בכ"א בזמן הניוטרל עצמו אין שום בלאי (אולי באופן עקיף יש בלאי לבלמים).צריך לבדוק אם מעבר תכוף מניוטרל לדרייב עלול לייצר בלאי (ברובוטי לכאו' לא).
ללא לחיצה על דוושת ההאצה הרכב גם כך לא ייקח עוד דלק
הסל"ד הגבוה בירידה לא מבזבז עוד דלק
הנסיעה בניוטרל בירידה מצריכה שימוש יתר בבלמים, מה שגורם לבלאי מואץ ללא שום רווח -
@מנהיג-הדור טענה שראיתי פעם, (נראה לי איפשהו בקארספורום)
שתמיד המנוע כשהוא מסתובב הוא יונק דלק, ולכן אם תשאיר את המנוע עשר דק' דולק, גם א הרכב על ניוטרל/פרקינג גם אז יתבזבז דלק,
אלא שאם הרכב באמצע נסיעה שהמנוע מסובב את הגלגלים והגלגלים בחזרה מסובבים את המנוע, המנוע לא נצרך לדלק בשביל לפעול (אא"כ אתה לוחץ על הגז)
ולכן, לפי טענה זו, בירידה יותר חסכוני להישאר על דרייב ולהידרדר, בלי ללחוץ על הגז, כך שהמנוע מונע מהגלגלים, מאשר להיות בניוטרל שהמנוע חייב דלק כדי לפעול (והגלגלים אינם יכולים לסובב את המנוע, כי הם מנותקים ממנו) -
בהגיון, כמו שכתבו כאן כולם אין בזה שום חיסכון בדלק ובלאי וודאי לבלמים.
בשטח, ובדרך מצפת למרכז יש איזה 50 ק"מ ירידה חדה, החיסכון בדלק מוכח.
ההסבר שאני מציע הוא שבגלל שההילוכים בולמים את הרכב בסופו של דבר תמיד אם אתה על דרייב אתה משתמש בדוושה כי לא תחכה 3 דקות עד שהרכב יגיע ל100 קמ"ש על ניוטרל זה מאיץ יותר מהר ועוד לא דיברנו על אותם אלו שרוצים לעבור את המאה.
ואגב זה לא כ"כ בטיחותי גם בגלל מה שכתבו כאן על הפחתה בבלימה וגם בגלל חוסר שליטה בהאצה-היגוי שגם היא מונעת לפעמים תאונות. -
@נייטרון-חפשי אז ככה, הסיבה שיש חוק שאסור לעשות את זה היא לא בשביל להקשות לנו את החיים או להגדיל את הכנסות המדינה ממס הבלו של הדלק, אלא כדי לשמור על החיים שלנו.
הבעיה בדבר הזה היא שהעומס שמוטל על הבלמים הוא מטורף [תחשבו על זה פעם, יש כאן מפלצת במשקל 1700 ק"ג, וביחד איתי 1793.8 ק"ג, שטסה לה בירידה חדה על 120 קמ"ש, ורפידת המתכת העלובה הזו צריכת לתפוס ולעצור אותה!] וכשהרכב בניוטרל כל העומס הזה מוטל על הבלמים הקדמיים לבדם, בלי שום עזרה של המנוע והגיר.
אז קודם כל גם אם זה חוסך בדלק, זה עולה אחר כך פי כמה וכמה בבלאי מואץ של הבלמים.
והכי חשוב - זה מחמם את הבלמים ומאבד מהיעילות שלהם, בטח אם אתה עושה את זה במשך 50 ק"מ!!
ובקיצור, זה מעשה מאוד מסוכן
זו דעתי, ככה אני מבין מסברא, כך המוסכניקים אמרו לי בתור דבר מובן מאליו, כך אומר החוק [ולומדים את זה בתאוריה למי ששכח] וכך כתוב בספר הרכב. [לא שאני מאמין לכל מה שכתוב שם, למשל "להחלפת הנורה הפנימית ברכב פנה למוסך מורשה של יונדאי", אבל את האזהרה הזו כתוב בגדול, מודגש ומוזרח, שנסיעה בניוטרל זהו מצב מסוכן באופן קיצוני ועלול להביא לאיבוד שליטה]
גם אם זה קורה רק אחת ל-800, זו סטטיסטיקה שאומרת שאם אתה וחבר שלך עושים את זה במשך שלוש שנים, אחד ממכם רח"ל יספק תעסוקה לזק"א]. ולדעתי זה קורה יותר. -
אני לא יודע מה הסיבה אבל כשהוצאתי בזמנו רשיון נהיגה הרכב הראשון שעליתי עליו היה פורד פוקוס 2009 אומרים שחוסך להעביר לניוטרל אז העברתי תכלס נכבה לי האוטו (אוטומט) באמצע רח' בר אילן בירושלים ולא נדלק הרבה זמן אח''כ במחשב הרכב היה סימן קריאה גדול בכתום מאיים בסוף הניע לי ומאז לא עשיתי את זה!
-
@מוטי-56 כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
אם אתה בירידה חדה שגם בדרייב לא תצטרך ללחוץ על הגז, זה עדיף (כי אז המנוע מסתובב מעצמו והרכב לא יונק דלק).
בכ"א בזמן הניוטרל עצמו אין שום בלאי (אולי באופן עקיף יש בלאי לבלמים).צריך לבדוק אם מעבר תכוף מניוטרל לדרייב עלול לייצר בלאי (ברובוטי לכאו' לא).
הנסיעה בניוטרל בירידה מצריכה שימוש יתר בבלמים, מה שגורם לבלאי מואץ ללא שום רווחבדקתי את זה עם מחשב רכב.
בירידה, גם אם הסל"ד בשמיים, המנוע לא לוקח אפילו טיפת דלק! -
@מיישה כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
בדקתי את זה עם מחשב רכב.
בירידה, גם אם הסל"ד בשמיים, המנוע לא לוקח אפילו טיפת דלק!אני שואל כדי להחכים, האם הוא לא לוקח כלל דלק
או שלא לוקח דלק יותר מפארקינג
אני שואל כי @שלמהX העלה טענה שניוטרל יותר מבזבז -
בדקתי את זה עם מחשב רכב.
בירידה, גם אם הסל"ד בשמיים, המנוע לא לוקח אפילו טיפת דלק!אני שואל כדי להחכים, האם הוא לא לוקח כלל דלק
או שלא לוקח דלק יותר מפארקינג
אני שואל כי @שלמהX העלה טענה שניוטרל יותר מבזבזאני מדבר על נסיעה בירידה על דרייב.
ניוטרל לא בדקתי.
אני פעם חשבתי שסל"ד לוקח דלק, התברר שלא.
כי בירידה, מי שמסובב את המנוע זה הגלגלים. -
הנסיעה בניוטרל בירידה מצריכה שימוש יתר בבלמים, מה שגורם לבלאי מואץ ללא שום רווחבדקתי את זה עם מחשב רכב.
בירידה, גם אם הסל"ד בשמיים, המנוע לא לוקח אפילו טיפת דלק!תבדוק באיזה רכב זה (חדש/ישן/היברידי)
עולה מן האמור שבניוטרל לוקח יותר דלק!
-
אני מדבר על נסיעה בירידה על דרייב.
ניוטרל לא בדקתי.אני שואל האם זה לא לקח דלק בכלל אפי' מה שהפעולה של המנוע לוקחת גם בלי נסיעה?
א"כ זה נתון סופר משמעותיכן!
טען לי את זה מוסכניק, ולא האמנתי לו...
אני עם רכב היברידי, אז אולי זה כן משנה, אבל לא נראה לי.
בכל מקרה, כל מי שיש לו OBD יכול לבדוק את זה.
https://d.apkpure.com/b/APK/mureung.obdproject?version=latest
זה אפליקצייה מעולה, שניתן להזין בהגדרות מחיר דלק, ואז זה נותן לך מחיר נסיעה. -
זה אפליקצייה מעולה, שניתן להזין בהגדרות מחיר דלק, ואז זה נותן לך מחיר נסיעה.א. הקישור לא עובד!
ב. השתמשת באפליקציה? תוכל לבאר יותר כיצד היא 'יודעת'? -
@מרן-הרוששיבע כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
זה אפליקצייה מעולה, שניתן להזין בהגדרות מחיר דלק, ואז זה נותן לך מחיר נסיעה.א. הקישור לא עובד!
ב. השתמשת באפליקציה? תוכל לבאר יותר כיצד היא 'יודעת'?אתה אומר לה כמה עולה דלק, והיא מחשבת כמה עולה לך הנסיעה בדיוק לפי צריכת הדלק.
אין לי זמן לחפש קישור, אבל תחפש אפליקצייה בשם infocar -
בירידה, גם אם הסל"ד בשמיים, המנוע לא לוקח אפילו טיפת דלק!
יכול להיות שיהיה בזה נפק"מ בין מנוע הזרקת דלק כמו שיש היום (שלא לוקח דלק) לבין מנוע ישן עם מאייד (קרבורטור בלע"ז) שעדיף ניוטרל מאשר דרייב
-
@EBA כתב בהאם נסיעה בירידות על ניוטרל מזיקה לגיר?:
@נייטרון-חפשי אז ככה, הסיבה שיש חוק שאסור לעשות את זה היא לא בשביל להקשות לנו את החיים או להגדיל את הכנסות המדינה ממס הבלו של הדלק, אלא כדי לשמור על החיים שלנו.
דווקא היה נראה לי שכתבתי שזה לא בטיחותי. וגם אם ניסיתי את זה יותר מפעם אחת (עם שמירת מרחק מגברת ועירנות גבוהה וכו')
-
@נייטרון-חפשי הכל טוב, לא הגבתי אליך ספציפית אלא לכל הדוברים כאן.