פריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז
-
@שלמה כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
@מיישה כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:אגב, ב"ה מכרתי אותו, קניתי אוריס האצ'בק.
מה אגב בזה???
תתחדש שישמש אותך נאמנה ותרווה רק נחת!
מה הנתונים? (מישהו אמר @יצחק-רשטונ )
איך באמת מרגיש הרכב מבחינת איחסון?אמן, תודה!
בנתונים הוא 253K יד 1 מהרצלייה פיתוח, מטופל בקנאות, אבל מאד מוזנח בפנים מבחינת ניקיון...
באיחסון הוא חצי מהפריוס, אבל למשפחה עם שני ילדים הוא סביר בהחלט! -
@יוסי-התחכמוני כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
קניתי פריוס שאני נותן גז הרכב לא ממושמע עד שזה נותן מהירות לוקח כמה שניות
זה רלוונטי כדי לעשות עקיפה אני רועד מפחד כי אני לא יודע מתי היא תתחיל לזוז
תודהאיזה רכב היה לך לפני? הפריוס לא יכולה להגיב בין רגע ביציאה מהמקום. ניסית להשוות לפריוס אחרת?
-
@מיישה כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
אבל מאד מוזנח בפנים מבחינת ניקיון...
יש חברות שב500 ש''ח עושים חידוש קוסמתי מדהים לפנים הרכב, גג, ריפודים, ריצפה, פלסטיקה וכו'
אולי @שמואל-קליין יכול להמליץ לך -
@שלמה כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
@מיישה כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
אבל מאד מוזנח בפנים מבחינת ניקיון...
יש חברות שב500 ש''ח עושים חידוש קוסמתי מדהים לפנים הרכב, גג, ריפודים, ריצפה, פלסטיקה וכו'
אולי @שמואל-קליין יכול להמליץ לך@מוטי-ברנד אמר לי שיש בביתר משהו, אשמח לשמוע איפה יש עוד ומה בדיוק הם עושים.
-
@נייטרון-חפשי כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
ממני האם אני צודק שEGR סתום גם יכול לגרום לזה
משהוא יסביר לי מה זה ERG ומה העלויות
אני התרשמתי מרוב התגובות שזה בגלל הסוללה ! -
@יוסי-התחכמוני כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
משהוא יסביר לי מה זה ERG
EGR הוא ראשי תיבות של מחזור גזי פליטה, Exhaust Gas Recirculation. למעשה, EGR הוא שסתום שמחזיר חלק קטן של הגז שנפלט מהאגזוז, לתוך תא הבעירה במנוע ובעצם מפחית את פליטת הגזים המזיקים לאטמוספירה. תפקידו של השסתום לא נגמר פה, והוא גם עוזר להפחית את הטמפרטורה בתא הבעירה במנוע, פשוט כי הוא מכניס לו פחמן במקום אוויר.
במקרה שה-EGR מתקלקל, ייפלטו יותר גזים רעילים מהרכב החוצה ויזהמו את האוויר. כשזה קורה יש סיכוי שהטסטר יכשיל את הרכב בטסט.
מקור -
@יעקב-מ-פינס נכון מה שכתבת וזו הסיבה שהמציאו את השסתום המטופש הזה, אבל אחרי שהוא קיים, מחשב ההזרקה צריך לקחת בחשבון גם את הגזי פליטה הנ"ל ולהפחית דלק בהתאמה, ולכן אם הוא סתום יורגש איבוד כח בעיקר בירידת טורים (במיוחד אם גם המצערת מטונפת)
-
@מיישה או EGR?
(סוללה אמורה לתת קוד תקלה)לידיעתי אין EGR בדור 2 2008
במקום זה עושים ניקוי מצערת וסעפת יניקה
לא כך ? -
@אלי-2023 כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
מה עם ניקוי המאורר של הסוללה יכול להיות שהוא סתום וכיוון שהסוללה חמה מאוד בגלל שהוא החנה בשמש והמאורר לא מתפקד טוב פשוט המחשב מנתק את הסוללה והרכב עובר ישר לבנזין
זה תאוריה ששמעתי פעם ממישהוזה לא אמור לקרות מיד כשהוא נותן גז אלא רק אחרי שמתחיל טעינה והסוללה מתחממת.
-
מה עם ניקוי המאורר של הסוללה יכול להיות שהוא סתום וכיוון שהסוללה חמה מאוד בגלל שהוא החנה בשמש והמאורר לא מתפקד טוב פשוט המחשב מנתק את הסוללה והרכב עובר ישר לבנזין
זה תאוריה ששמעתי פעם ממישהוזה לא אמור לקרות מיד כשהוא נותן גז אלא רק אחרי שמתחיל טעינה והסוללה מתחממת.
אני לא יודע איך זה בפריוס אך באוריס שהייתה לי הוא לא היה נוסע על חשמל גם בבוקר בגלל שהפילטר היה סתום.
-
@מאיר מה הכוונה בבוקר? שאיך שאתה לוחץ על הגז אפילו אם הסוללה טעונה הוא עובר לבנזין?
אולי כי כבר היה לו קוד תקלה? או כי הסוללה לא הצליחה לעולם להתמלא?גם כשהסוללה מלאה הוא נסע רק על דלק. לא יודע אם היה קוד תקלה אבל כשהסרתי את האבק שהצטבר בפילטר הרכב חזר ליסוע על סוללה כאילו לא היה דבר.
-
@מאיר כתב בפריוס 2008 לוקח זמן לרכב להגיב בלחיצה על הגז:
גם כשהסוללה מלאה הוא נסע רק על דלק.
שאיך שאתה לוחץ על הגז אפילו אם הסוללה טעונה הוא עובר לבנזין?
-
אם יום לפני הוא היה על שני פסים או פחות אבל נגיד 2 ובבוקר מהרגע שהוא לחץ על הכפתור עד הלחיצה על הגז הוא חוגר מדליק מזגן ואולי אפילו מסדר את הכיסא שאשתו הזיזה אתמול דורך את האמברקס ומכניס הילוך ומתחיל גלישה ליציאה מהחניה כבר מזמן האוטו עבר לבנזין
-
אם יום לפני הוא היה על שני פסים או פחות אבל נגיד 2 ובבוקר מהרגע שהוא לחץ על הכפתור עד הלחיצה על הגז הוא חוגר מדליק מזגן ואולי אפילו מסדר את הכיסא שאשתו הזיזה אתמול דורך את האמברקס ומכניס הילוך ומתחיל גלישה ליציאה מהחניה כבר מזמן האוטו עבר לבנזין
כל השרשור הזה מרגיש לי קצת שיח חרשים, הציעו כאן (בין השאר) שתי סיבות לתופעה שתוארה ע"י פותה"ש. האחת, סוללה גמורה שלא מצליחה להסיע את האוטו ולכן הוא עובר למנוע בנזין אלא שכל פעם מחדש לוקח לו זמן להבין שאין מה לבנות על הסוללה. סיבה נוספת שהועלתה היא הפסקת השימוש בסוללה ע"י מחשב הרכב בשל התחממות יתר של הסוללה ועל זה טענתי שזה אמור לקרות בעיקר אחרי טעינת הסוללה כי הטעינה היא החימום העיקרי. אני כבר לא מצליח להבין על איזה מהסיבות כל אחד מדבר (גילוי נאות: אני גם מאוד עייף).
-