הטרמפיסטים....
-
אמרת אוטובוס הזכרת לי מעשה פיקנטי
נסענו פעם אוטובוס של אברכים מאופקים לטיול ואחרי אחד המסלולים ברחנו לכמה אברכים (סיפור ארוך למה, אבל זה הגיע להם) כשיצאנו מהיעד הבא אנחנו רואים אותם מגיעים הם סיפרו שהם יצאו מהמסלול וגילו שברחנו להם ולא היה להם פלאפונים ושום דבר והם פשוט עצרו טרמפים עם בגד ים (אני לא זוכר אם גם חולצה או לא) בסוף עצר להם אוטובוס שריחם עליהם ולקח אותם ככה
את הלקח הם לא שכחו -
@מצויין-101 כתב בהטרמפיסטים....:
יש לשים לב שלא מדובר בצומת עד הלום לכוון המרכז כי שם כל מי שעוצר הוא בדרך כלל לכוון אשדוד דרום… בגלל שני הנתיבים הצמודים לתחנה שהם פונים לימין
שם מה שאפשר לעשות
א’ להביא שלט שכתוב עליו מרכז (לפעמים אפי’ יעצרו יותר מהר)
ב’ לעצור בלחץ אבל לשים לב שזה רק באמצעיים כי השמאלי פונה שמאלה -
לפני כ-13 שנה בערך נסענו 3 חברים למירון, עמדנו בצומת כרמיאל לכיוון מירון שעה 4 לפנות בוקר, בקושי רכבים עוברים בכביש. עד שלאחר זמן עצר לנו רכב טויוטה כמדומה לי שהיה זה היילקס
משהו משנות ה-1995-2000, עלינו עליו ובעליות למירון הוא נסע כמו צב.
ואז חבר שלי ראה את הסלוגן של טויוטה על הרכב “היום מחר טויוטה”
והוא הסביר ברוב טובו שכנראה כוונת יוצר הסלוגן הייתה, אתה עולה היום ויורד מחר, טויוטה.כמובן שזה היה בהשפעת העייפות לאחר לילה של טרמפים, ולא ח"ו לזלזל במותג הרכב המדובר.
-
@avi-0 כתב בהטרמפיסטים....:
כמובן שזה היה בהשפעת העייפות לאחר לילה של טרמפים, ולא ח"ו לזלזל במותג הרכב המדובר.
גיוועלד!
התירוץ לא התקבל, ואני מוחה!
לא ניתן לביזוי קדשי יפ-ןןןן !!! -
-
@נייטרון-חפשי כתב בהטרמפיסטים....:
@צבי-דורש-ציון יש למישהו סיפור פיקנטי על טרמפיסטים?
שכחו אצלי באוטו סמארטפון שאלתי רב והוא אמר לי שאם זה לא מוגן
אז לא לרוץ לחפש אותו -
-
כשהייתי בחור צעיר אבא שלי שיהיה בריא חטף סוכרת.
אני מדלג על הקטע הטיפולי וכו’, תכלס הוא הפך לאיש אופניים, כשהוא כמובן גורר אחריו אותי ואת אחים שלי…
יש לי כמה סיפורים מעניינים על טיולים שעשינו שקשורים לפוסט הזה.
ב’בין הזמנים’ היה מנהג לאבא שלי ללקט סביבו קבוצת בחורים לאיזה שעה פלוס של לימוד, ובסוף בין הזמנים היה לוקח אותם למסלול רכיבה מטורף.
מדובר בבחורים שנפגשו בשטיבלאך ב 12 והסתובבו בחוסר מעש (עם הזמן אבא שלי הגדיר את עצמו ראש ישיבת ‘אופני הקודש’ …).
פעם רכבנו מירושלים לים המלח (על כביש אחד. ירידות מטורפות שאין עליהם), ובדקנו מראש מתי יש אוטובוס חזור, והשתדלנו להגיע לתחנה כמה דקות לפני.
מפה לשם, האוטובוס לא הופיע. אגד עדיין בודקים עד עצם היום הזה איפה הוא. לא ידענו מה לעשות, והיה הרבה לחץ וכו’.
בצר לנו קשרנו את האופניים והתחלנו בנסיונות לעצור טרמפים.
פתאום מרחוק התקרב לתחנה… אוטובוס. בתיסכול ניסינו לעצור אותו, ו… הוא עצר.
היה זה אוטובוס של טיול של איזה ישיבה, והיא הייתה חצי ריקה. העמסנו הכל על האוטובוס שקיבל אותנו ממש במאור פנים…פחות קשור לטרמפים:
לימים עשינו שוב את המסלול הזה, וכשחיכינו בתחנה היינו עם כמות די גדולה של אופניים, וחששנו שהאוטובוס לא יעצור. אז החלטתי עם אח שלי להתקדם לתחנה הבאה (שלא נמצא בסוף הרחוב הסמוך…), וכשעלינו על האוטובוס אמרנו לנהג שבהמשך יש קבוצה גדולה עם אופניים, אבל “יש לנו שיטה מיוחדת איך לפרק אותם ולהכניס אותם בקומפקטיות לתא המטען…”
הנהג סירב בהתחלה ואמר שאי אפשר ובלה בלה בלה, אבל בסוף הוא השתכנע ועצר להם…בפעם אחרת, עשינו מסלול שאני לא זוכר את שמו (זה מתחיל מול בר בהר ונגמר ליד בית שמש. עוברים ליד מערת התאומים). זה מסלול הליכה ולא ממש רכיבה, אבל אנחנו גם לקחנו אופניים (זה אבא שלי…).
היינו אמורים להספיק אוטובוס מ’ביג’ בבי"ש, אבל הוא עבר לנו ‘מתחת לאף’.
כנ"ל, היינו אובדי עצות, מותשים וסחוטים, ישובים על המדרכה…
פתאום - צפירה.
אבא שלי מרים עיניים ורואה חבר קרוב שלו, שאני לא יודע עם במקרה באותו יום היה לו טנדר או שזה האוטו שלו. קצת שיחה וזה, והוא הזמין אותנו לבוא איתו, אבל בלי האופניים.
התנדבנו כמה חברים לקחת את כל האופניים ולקשור אותם ב’ביג’ (היינו בכביש 10), והוא פשוט המתין לנו ברוב צידקותו.
זה ככה רשמים חמודים שזכורים לי מהעבר…
על הטרמפיסטים השונים שאני לוקח היום אני צריך להתארגן ולכתוב עליהם… בעז"ה בפוסט אחר. -
קראתי את כל השרשור הארוך וגרמתם לי לצחוק ולהזדהות עם חלק מהדברים גם כטרמפיסט בעבר וגם כמעלה טרמפים בהווה
בתחילת דרכי בטרמפים ואני ילד שמגיע ממשפחה שאין רכבים ולא יודע צורת רכב אני עולה על טרמפ מבני ברק לירושלים והנהג אומר לי אתה יכול לקחת את הכיסא אחורה ואני מתחיל לנסות בכל הצדדים איך לוקחים את הכיסא אחורה ברגע האחרון הוא עצר אותי מלמשוך לו את ההנדברקס באמצע כביש מהיר הוא לא גמר לצחוק עליי כל הנסיעה והתקשר לכל החברים שלו לספר להם על זה
אחרי שנים זה שוב קרה לי אבל מהצד של הנהג בבית שמש עם בחור צעיר צ’אלמער שחלב אימו עדיין ניגר על שפתו
מאז כבר הספקתי לעבור לאיוניק שם ההנדברקס ממוקם במיקום שאין גישה לטרמפיסטים -
@אליחי כתב בהטרמפיסטים....:
@EBA
זה של אפל כך שזה בטוח לא מוגןשטויות
תראה באתר של נטספרק יש אפשרות להוריד את הסינון לאפל
וכן הערסט שזה רק לאייפון https://herst.co.il/ -
@מתושלח-הבבלי סוף סוף ה’אפליסט’ הגיע לאשר את מה שכתבתי
@טוסון כתב בהטרמפיסטים....:
יש חסימה גם לאפל
אפליסט לשעבר כמדומה? -
@מתושלח-הבבלי
תודה על העידכון