משהו רע קורה עם סיטי קאר בתקופה האחרונה?
-
הנושא מתחיל להסתעף. מי ששוכר רכב מסיטי כאר מתחייב לכללים שלהם והוא עושה זאת מרצון. לא בדקתי, אבל בהנחה ואכן צויין בתקנון שמי שלא מדווח יתחייב לשלם על מה שלא דיווח - הוא צריך להרכין ראש ולשלם.
והן אמת זכותה של סיטי כאר לעשות סעיף שאם הנוסע הימני שוקל 81.1 קילו הוא יתחייב לשלם 811 שקל וכל אחד יעשה את שיקוליו אם לשכור. ולכן אין פה עניין של גזל או המוציא מחבירו. אדם שחתם על מסמך הוא מתחייב על מה שחתם. מי שחכם קורא על מה הוא חותם והכסיל בחושך הולך (קהלת ב' י"ד).
לגבי הטענה שהם מבקשים פיצוי יותר מהערך האמיתי (ציריה 8000 ש''ח) זהו גזל אמיתי והם צריכים לתת דין וחשבון הן משפטי והן ציבורי
-
@מאיר כתב במשהו רע קורה עם סיטי קאר בתקופה האחרונה?:
לגבי הטענה שהם מבקשים פיצוי יותר מהערך האמיתי (ציריה 8000 ש''ח) זהו גזל אמיתי והם צריכים לתת דין וחשבון הן משפטי והן ציבורי
כמו כל חברת השכרה- מוסך מורשה+חלקים מקוריים+דמי השבתת רכב+דמי טיפול +++++....
-
@EBA כתב במשהו רע קורה עם סיטי קאר בתקופה האחרונה?:
אני הייתי קונה אותו בלא יותר מ20 אגורות
היי יש לו דלקן....
-
@ראובן-שבתי כתב במשהו רע קורה עם סיטי קאר בתקופה האחרונה?:
תוסיף לכאורה, לא שמעתי פה אף אחד שזה קרה לו
לא הבעתי דעה, אמרתי רק לשיטתו של זה שכתב
מה שאולי הם מנסים עכשיו לעשות זה לאפס את הגלגל ולגרום לכולם להתחיל לדווח על נזקים, אתה לא רוצה שנזרוק עליך את כל הנזקים של כל הקודמים לך בשווי של 60K? אז תדווח!
שאם התיאוריה הזו נכונה - זה נוכלות וכו'.
-
@aiib כתב במשהו רע קורה עם סיטי קאר בתקופה האחרונה?:
כמו כל חברת השכרה- מוסך מורשה+חלקים מקוריים+דמי השבתת רכב+דמי טיפול +++++....
הלוואי שכל חברות ההשכרה היו עושים את זה
אולי אלבר וכדומה עושים את זה
פעם אבא שלי השכיר רכב מהרץ והצמיגים התוקף שלהם היה כמה שנים טובות אחורה והחברה של הצמיג הכי זבל... הם מנסים לסחוט את הלקוח ולתקן בהכי זול עיין ערך הפחחות והצבע ברכבים של סיטי קאר זה לא נראה מורשה.. -
שאם התיאוריה הזו נכונה - זה נוכלות וכו'.
שוב, נוכלות זה דבר לא חוקי. גם אם זה לא נעים לך לשמוע אתה חתמת על זה!
יכול להיות שהחברה תקופה ניסתה לראות אם היא יכולה לבלוע את הנזקים והיא ראתה שהיא לא יכולה ואפחד לא מדווח אז עכשיו היא מפעילה את החוזה.
למה אתה חושב שמי שנוכל זו החברה שממשת את הזכות שלה בחוזה אבל אתה (לא אתה...) שראית את הנזק שגרם הקודם לך ולא דיווחת כי לא היה אכפת לך שסיטי קאר מפסידים ופשוט גנבת אותם (כן!! אם כתוב בחוזה שאתה צריך לדווח ולא דיווחת אתה גנב!!) אז אתה צדיק תמים ורק הם נוכלים ורשעים! -
מי שחכם קורא על מה הוא חותם
כן? אפשר לבחון אותך על 453 העמודים של הסכם המשכנתא שמן הסתם אתה חתום עליו?
כוונתי, יש דברים שמצד ההוגנות וההיגיון לא כותבים בהסכם שכזה, זה כשר אבל מסריח.
ולעצם הנידון - השרשור פה נועד להוצאת קיטור בעלמא, כל עוד אין עוד אופציות זמינות אנשים ימשיכו לקחת מהם.אגב, אני דווקא קראתי את ההסכם שחתמתי עליו במייקאר [לא סיטי], ושם כתוב שכל וויכוח יתברר לפני בי"ד מוסכם של הגר"נ קרליץ שליט"א. בהינתן שהנ"ל כבר 5 שנים בסטטוס "זצוק"ל", אין ערך לסעיף הזה, ומי שרוצה יכול לתבוע אותם בכל בית משפט שעולה על דעתו.
הערתי את תשומת ליבם לזה ולא התייחסו, זבש"ם. -
אם כתוב בחוזה שאתה צריך לדווח ולא דיווחת אתה גנב
מישהו בכלל יכול להסביר לי טכנית איך זה שייך
אם אני שוכר רכב לשעה והוא חבוט ושבור כולו
איך אדע מה דווח כבר ומה הקודם עשה
אני אמור לבזבז חצי שעה רק על חיפוש באגים ודיווח? -
לפני בי"ד מוסכם של הגר"נ קרליץ שליט"א
הבית דין שלו עומד וקיים
אז מה אם הוא נפטר? -
והן אמת זכותה של סיטי כאר לעשות סעיף שאם הנוסע הימני שוקל 81.1 קילו הוא יתחייב לשלם 811 שקל וכל אחד יעשה את שיקוליו אם לשכור. ולכן אין פה עניין של גזל או המוציא מחבירו. אדם שחתם על מסמך הוא מתחייב על מה שחתם. מי שחכם קורא על מה הוא חותם והכסיל בחושך הולך (קהלת ב' י"ד).
כשאני (דווקא אני לא אבל הרעיון מובן) לוקח מחברה שמתיימרת להיות חרדית אני לא בודק באותיות הקטנות וכשהם מוצאים איך להוציא מאנשים דברים שבכל או לפחות ברוב ההשכרות לא מוציאים אלא בולעים את זה, זה מחייב שידברו כי רק אז אנשים ישמעו על זה
אני דיברתי בעיקר על זה שיש להם חיישנים שאם עשית איזה דפיקה הם מקבלים ישר התראה וכך גם אם הם לא רואים כלום הם מחייבים כסף -
הבית דין שלו עומד וקיים
אז מה עם הוא נפטר?יטען מי שירצה ללכת לבימ"ש, שזה לא בי"ד שלו, בטח לא כ"שליט"א", אלא של ר' שריאל... זה השם הרשמי של הב"ד היום.
-
מי שחכם קורא על מה הוא חותם
כן? אפשר לבחון אותך על 453 העמודים של הסכם המשכנתא שמן הסתם אתה חתום עליו?
כוונתי, יש דברים שמצד ההוגנות וההיגיון לא כותבים בהסכם שכזה, זה כשר אבל מסריח.
יש סעיפים בחוזה שבאמת אף אחד לא שם אליהם והם נכתבים רק כדי לדפוק את הלקוח. במקרה המדובר זה סעיף ידוע שכולם מכירים, הוא הגיוני וחכם. הרי חברת השכרה לא יכולה לקבל מצב של נזקים לרכב, אז יש 3 אפשרויות: 1. לשים עובד חברה על כל רכב שיבדוק לפני ואחרי 2. הרכבים יהיו במרכז של החברה ויבדקו אחרי כל השכרה. בגלל שהמערכת של סיטי קאר לא יכולה לעבוד ככה בגלל עלויות גבוהות ובגלל תפוצת רכבים נשארה הדרך ה3 שכל לקוח מדווח על הקודם. אם לא הייתה את הדרך הזו החברה הייתה צריכה לגלם את הנזקים או העלויות לשוכרים ואתה היית משלם על זה. אתה משלם זול בדיוק בגלל שאתה לוקח את האחריות הזו.
אגב, אני דווקא קראתי את ההסכם שחתמתי עליו במייקאר [לא סיטי], ושם כתוב שכל וויכוח יתברר לפני בי"ד מוסכם של הגר"נ קרליץ שליט"א. בהינתן שהנ"ל כבר 5 שנים בסטטוס "זצוק"ל", אין ערך לסעיף הזה, ומי שרוצה יכול לתבוע אותם בכל בית משפט שעולה על דעתו.
הערתי את תשומת ליבם לזה ולא התייחסו, זבש"ם.מעבר לכך שהסטטוס השתנה לזצ"ל אין בזה כל בעיה, הב"ד עדיין קיים.
-
@יוני כתב במשהו רע קורה עם סיטי קאר בתקופה האחרונה?:
אני דיברתי בעיקר על זה שיש להם חיישנים שאם עשית איזה דפיקה הם מקבלים ישר התראה וכך גם אם הם לא רואים כלום הם מחייבים כסף
אתה מוכן לחתום שהם מחייבים כסף ע"פ חיישן?
-
אם כתוב בחוזה שאתה צריך לדווח ולא דיווחת אתה גנב
מישהו בכלל יכול להסביר לי טכנית איך זה שייך
אם אני שוכר רכב לשעה והוא חבוט ושבור כולו
איך אדע מה דווח כבר ומה הקודם עשה
אני אמור לבזבז חצי שעה רק על חיפוש באגים ודיווח?שאלה טובה אבל זה פחות משנה. חתמת קח את האחריות אם לא עמדת בזה.
לעצם העניין מאמין ששריטות קטנות וכדו' הם בולעים ורק נזקים בולטים תדווח לא יקרה כלום. -
@יוני כתב במשהו רע קורה עם סיטי קאר בתקופה האחרונה?:
אוהו זה חידוש, מאיפה לך?
לא ידוע לי בביטחון אבל מישהו סיפר לי פעם שהוא ירד מדרכה או משהו וקיבל שיחה, כך זכורני, אם ידוע לך שזה לא נכון תעדכנני
זה לא עובד ככה
אתה אפילו לא בטוח שחייבו אותו כסף
אז סתם להשמיץ?
אני לא יודע שזה לא נכון
אני יודע שכשאני משמיץ חברה אני מוכן לספוג תביעת דיבה כי אני ינצח
ולא סתם השערות של שמועות
לכן מפריע לי כל הנושא הזה
אף אחד לא אומר "לי היה"
הכל סיפורי שטעטל -
@aiib ההגדרה התלמודית של "רשע" היא דווקא לא מי שעושה משהו אסור, אלא דבר שמותר אבל מסריח. ובטח @לך-תדע יידע לפנק במקורות לזה. עני המהפך בחררה למשל.
שוב בשביל שלא נכנס לעניינים הלכתיים אין הדבר דומה כלל. יש כאן מערכת עסקית שבנויה על דיווח ולכן גם הם יכולים לתת מחירים זולים. אתה מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
מה שכן, כשאני חושב על זה שוב יש בזה משהו קצת בעייתי, בשלמא הם היו פעם בתקופה עושים כזה 'מבצע' זה היה מקובל והגיוני, הרי הם לא יכולים לבדוק את הרכבים כל הזמן אבל להיזכר אחרי כמה שנים רגע לפני שהרכב הולך לגריטה ולהציל את הכסף שלהם זה כבר לא ראוי.
אבל לעצם העניין עצמו זה הגיוני מובן ואין בזה שום פגם לענ"ד.