הסוף לפרשת הדרייברים?
-
באתר וואלה-תחבורה מופיע שמכיוון שמשרד התחבורה לא אוכף את הנהגים שמסיעים בתשלום נוסעים וללא ביטוח, החליטו ארגונים ואיגודים של נהגי מוניות לאסוף ראיות לבד..
אלא שלא הבנתי מה יעזרו הראיות כי לכאורה התובע חייב להיות משרד התחבורה ולא כל איגוד אחר.
-
@יעקב-מ-פינס ה"סיבה" שלא אכפו עד היום כי אין מספיק פקחים. ובעברית צחה: יש לנו אינטרס לא לאכוף את זה
הווה אומר שבעל האינטרס נשאר במקומו ונשאר רק להחליף תירוץ.
-
@סים-שלום כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
@מאיר חסום באתרוג.
ארגוני המוניות יאספו יחד מידע נגד ה"דרייברים" הלא חוקיים
אודי עציוןעודכן לאחרונה: 22.8.2024 / 15:46
שיתוף פעולה בין ארגוני נהגי המוניות הגדולים והבעלים החדש של יאנגו: יעקבו אחרי נהגי רכב פרטי שאוספים נוסעים בתשלום, בניגוד לחוק וללא ביטוח תקף
ארגוני נהגי המוניות מעריכים שה"דרייברים" תופסים כבר עשירית מפעילות הענף/פלאש 90, מרים אלסטר
משרד התחבורה טוען שבגלל מחסור בפקחים הוא מתקשה להתמודד עם תופעת ה"דרייברים": נהגי רכב פרטי שמסיעים נוסעים בתשלום, דבר שהחוק מתיר רק לנהגי מוניות רשומים, ומסבך את הנהגים והנוסעים במקרה של תאונה, שכן ביטוחי הרכב אינם מכסים נסיעות בתשלום שאינן של נהגי מוניות.השבוע נפגשו לראשונה ראשי שני ארגוני המוניות הגדולים, איגוד המוניות הארצי בראשות יהודה בר אור וועד נהגי המוניות שמובילים מצי (מצליח) שבתאי, שי דיין וכפיר בן זינו וסיכמו על שיתוף פעולה במאבק נגד הדרייברים, ביחד עם אשר עוז, הבעלים החדש של יאנגו טקסי, אשר עוז.
במימון עוז יפעלו שלושת הגופים יחד לאיסוף מידע על נסיעות לא חוקיות, ובפעילות משפטית וחוקתית נגדם. התופעה החלה במגזר החרדי, בירושלים ובבני ברק, אבל התפשטה גם לבאר שבע ואפילו לתל אביב. משרד התחבורה בחן בעבר את הכנסת אובר לישראל כשירות דומה, אבל לבסוף סירב לבקשתה לאחר שמחקרים בחו"ל הראו ששימוש בהסעות בידי נהגים פרטיים מוסיף לעומסי התנועה, ומלווה לא פעם בבעיות פליליות.
מנגד הלקוחות אוהבים את הנהגים הפרטיים שמציעים מחירים זולים יותר, ללא מונה וללא תיעוד, מה שמהווה גם כר פורח להעלמת הכנסות. בארגוני המוניות מעריפים כי הדרייברים השתלטו כבר על 10% מפעילות הסעת הנוסעים בשכר.
פרסומות ל"דרייברים" מתפרסמות חופשי, ללא תגובה של משרד התחבורה/תמונות גולשים, צילומי גולשים
יהודה בר אור אמר היום לוואלה, כי "הגיעו מים עד נפש, מדובר בפגיעה בפרנסה של 30 אלף נהגי המוניות שמשלמים למדינה עבור המספר היקר ואת תעריפי הביטוח הגבוהים, ומתחרים בהם בצורה לא חוקית. המידע שנאסוף יסייע גם למדינה להילחם בתופעה".אשר עוז, בעלי יאנגו טקסי: "זהו רגע חשוב לענף המוניות בישראל. לא נעמוד עוד מהצד בזמן שגורמים לא מוסמכים פוגעים בענף שלנו ובביטחונם של הנוסעים. נהגי המוניות סובלים כבר זמן רב בפגיעה בפרנסתם ומצבם הכלכלי מתדרדר. אנו נחושים לפעול בכל המישורים - פלילי, משפטי וחקיקתי - על מנת להבטיח את עתיד הענף ולהחזיר את הביטחון למי שנוסעים במוניות".
כפיר בן זינו מוועד נהגי המוניות: "לא ניתן ל'דריברים' להרוס לנהגי המוניות את הפרנסה. הגיע הזמן שכול רשויות החוק יתעוררו. לא יכול להיות שנהגי המוניות משלמים מסים כחוק ובאים נהגי רכב פרטים ולוקחים לנהגי מוניות את הפרנסה, ובזמן הזה המדינה לא עושה כלום".
-
ברגע שבעלי המוניות יאספו ראיות ויציגו אותם כגוף לתקשורת שבטח תשוש על שנאת חרדים חדשה יהיה קשה מאד למשרד התחבורה להתעלם מזה
-
@יצחק-רשטונ כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
ברגע שבעלי המוניות יאספו ראיות ויציגו אותם כגוף לתקשורת שבטח תשוש על שנאת חרדים חדשה יהיה קשה מאד למשרד התחבורה להתעלם מזה
מה שצריך זה לפרק את המונופול של הכובעים הצהובים על הסעות
אובר וזהו
עשו פיילוט של דרייברים לא חוקיים וקאר פול
תסדרו את זה וזהו -
@טוסון כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
@יצחק-רשטונ כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
מה שצריך זה לפרק את המונופול של הכובעים הצהובים על הסעות
אובר וזהו
עשו פיילוט של דרייברים לא חוקיים וקאר פול
תסדרו את זה וזהויותר מזה צריך לפרק את המונופול של המדינה שסוחטת את נהגי המוניות
כדי לקבל רשיון של נהג מונית אתה צריך למשכן את הנעליים, זה די מובן שהם יזדעקו על מי שבא בגבולם -
@Lexus כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
במימון עוז יפעלו שלושת הגופים יחד לאיסוף מידע על נסיעות לא חוקיות, ובפעילות משפטית וחוקתית נגדם. התופעה החלה במגזר החרדי, בירושלים ובבני ברק, אבל התפשטה גם לבאר שבע ואפילו לתל אביב. משרד התחבורה בחן בעבר את הכנסת אובר לישראל כשירות דומה, אבל לבסוף סירב לבקשתה לאחר שמחקרים בחו"ל הראו ששימוש בהסעות בידי נהגים פרטיים מוסיף לעומסי התנועה, ומלווה לא פעם בבעיות פליליות.
איכס. בעלי המוניות נהיו לי עכשיו שומרי דרך.....
אני מציע מכאן להקים את היוזמה ההפוכה, בואו נאסוף מידע על עבירות תנועה של נהגי מוניות.
הזוי שבעלי מוניות הם גוף מאוגד קשוח ואכזר, שלא נותן לאף אחד להתחרות בהם.
הם הסיבה שאין פה אובר, והם הסיבה שנסיעה מנתב"ג עולה כ"כ הרבה. -
אני מציע מכאן להקים את היוזמה ההפוכה, בואו נאסוף מידע על עבירות תנועה של נהגי מוניות.
הם הסיבה שאין פה אובר, והם הסיבה שנסיעה מנתב"ג עולה כ"כ הרבה.אתה צריך קודם שתתחלף ממשלה ואז לא יהיה לנהגי מוניות איום בפריימריז
יש לי תחושה שאם זה יקרה המוניות יהיו הבעיה הקטנה שלנואולי אם יראו שיש עשרות אלפי 'עבריינים' יבינו שהחוק הזה הוא אות מתה
-
אולי אם יראו שיש עשרות אלפי 'עבריינים' יבינו שהחוק הזה הוא אות מתהלא צריך לטפל בכולם, מספיק לטפל בקודקודים כדי לעשות לזה סוף
-
@מאיר כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
@Lexus אז יעבירו את הקבוצות לטלגרם
חח שוק הדרייברים נמצא במנסטרים של המגזר ואחת השיטות שלהם למשוך לקוחות זה ע״י שהנהג בלי סמארטפון.. טלגרם...
והיום שהקבוצות בווצאפ זה כן טוב?
אני לא מכיר בלי סמארטפון שעובד בו ווצאפ ולא עובד טלגרם
אני כבר מדמיין את הקבוצה בטלגרם עם api לקו של ימות המשיח שרשום באיי התעלה הבריטים... -
הם הסיבה שאין פה אובר, והם הסיבה שנסיעה מנתב"ג עולה כ"כ הרבה.מחילה מכבודו אבל אל תשכח שדרייבר מרמא את חברת הביטוח שמבטחת את הרכב בתנאי שאינו משמש לעבודה (מותר לנסוע לעבודה אבל לא לעשות איתו עבודה כגון הובלות או משלוחים וכ"ש דרייברים) ובביטוח חובה הוא מתחייב על זה שאינו מעלה נוסעים בשכר. אם תהיה תביעה של חצי מיליון שקל הוא יהיה גבר ויצהיר לחברת הביטוח שהם פטורים? אני לפחות, בטוח שלא אוכל לעמוד בזה! והוא יאלץ לגנוב את הביטוח ואת המשקיעים ובעלי המניות!
אני חושב שזה ממש חילול ה' שדווקא שומרי הדת גונבים בפרהסיה את חברות הביטוח ובעקיפין גם את הלקוחות ש"בזכותם" עולה המחירים בכדי שחברות הביטוח ישלימו את הנזק!
-
@אושר-מתקרב כתב בהסוף לפרשת הדרייברים?:
@מאיר אם אתה כבר נכנס לעניין של גניבת הביטוח, אם יש תאונה, הנוסע לא מגיע למחוז חפצו, וממילא הוא לא משלם וממילא זה כבר לא הסעת נוסעים בשכר, ודו''ק
הטיעון הזה מופרך ממש, אני חושב שמי שיטען אותו עלול לחטוף על זלזול בבית המשפט...
הרציונל בהגבלה הזו הוא שרכב שלא משמש רק להגיע לעבודה / בית וכדו' אלא שהוא העבודה בעצמה השימוש בו רב יותר והסיכוי לתאונה ותביעת הביטוח עולה בהתאם, זה שספציפית על הנסיעה שנגמרה בבית המשפט (במקרה הטוב) לא קיבלו כסף, לא מעלה ולא מוריד