התיעצות לפני טסט לרכב
-
היום הייתי אצל מוסכניק שבדק לי את הרכב לפני טסט ואז הוא אמר לי שהבוקסה בצד ימין גמור וצריך להחליף משולשים ב700 שקל ומכיןם שיש לי זמן עד הטסט לא עשיתי את זה כרגע
ומצאתי מוסכניק אחר שאלתי אותו שחבר שלי שואל האם הוא צריך להחליף משולשים בכזה מקרה אז הוא אמר לי מה פתאום לך תעשה טסט ואם יכשילו אותך תלך להחליף
ומספיק רק להחליף את הצד הבעייתי ב300 שקל+150 על העבודה
מה דעתכם למי אני צריך להקשיב? -
@מוטי-ברנד כתב בהתיעצות לפני טסט לרכב:
היום הייתי אצל מוסכניק שבדק לי את הרכב לפני טסט ואז הוא אמר לי שהבוקסה בצד ימין גמור וצריך להחליף משולשים ב700 שקל ומכיןם שיש לי זמן עד הטסט לא עשיתי את זה כרגע
ומצאתי מוסכניק אחר שאלתי אותו שחבר שלי שואל האם הוא צריך להחליף משולשים בכזה מקרה אז הוא אמר לי מה פתאום לך תעשה טסט ואם יכשילו אותך תלך להחליף
ומספיק רק להחליף את הצד הבעייתי ב300 שקל+150 על העבודה
מה דעתכם למי אני צריך להקשיב?אני אישית הולך לטסט ללא שום בדיקה. והחשבון פשוט. אם יכשל אתקן. (בד"כ צריך להראות לבוחן אישור וקבלה ממוסך מורשה משרד התחבורה) ואם לא יכשל - הרווחתי...
המוסכניק יתקן הכל מספק (בהנחה וכל שיקוליו טהורים...) ולענ"ד זה מיותר.
כמובן אם ברכב לא בולם או האגזוז הפך להר געש וכדו' יש לתקן לפני.
שים לב דברים שצריכים בחינה עם מכונה מצריכים תשלום נוסף בבדיקה הנוספת.
בהצלחה עם הטסט
-
אגב איפה מומלץ לרכב ישן להעביר טסט
פעם בבני ברק היה טסטר שהיו מתאמים איתו מראש והיה מעביר את כולם תנסה לברר אם קיים
יש גם בעטרות אצל הערבים -
@ראובן-שבתי לא בכזה רמה. הרכב תקין
אבל אתה יודע מכון טסטים שלא מחפש מתחת לאדמה זה היה הכוונה -
אגב איפה מומלץ לרכב ישן להעביר טסט
בירושלים יש לי מספר של מישהו,
-
@מוטי-ברנד שים לב לשני דברים;
א. הבוקסה גמורה והוא רוצה להחליף משולשים. יש כאלו שיעדיפו להחליף רק את הבוקסה ולא את כל המשולש, בפרט אם מדובר במשולש מקורי. (לא תמיד אפשר להשיג רק בוקסה, אבל קראתי פעם שעדיף לקנות משולשים ולהשתמש רק בבוקסות שלהם כדי להימנע מהחלפת המשולשים המקוריים)
ב. הבוקסה הימנית גמורה והוא רוצה להחליף את שני הצדדים. יתכן ועדיף להחליף את שניהם יחד, אבל בזה אל תסמוך על המוסכניק שרוצה להרוויח. (יתכן שהוא לא יכול להשיג רק צד אחד).
לגבי הטסט; יש סיכוי מסוים שתצליח לעבור בלי להחליף (בפרט אם המוסכניק סתם עבד עליך), אבל אם לא תעבור תצטרך ללכת רק למוסך מורשה כדי להחליף, ולפעמים זה יקר ומסובך יותר. -
בסוף החלפתי משולשים כי חבר שלי אמר לי שאם המוסכניק הזה אומר להחליף משולשים סימן שהם באמת באמת גמורים
וסיום הסיפור הוא שהלכתי למכון רישוי במודיעין חיכיתי שעה וחצי בתור
כי כל עם ישראל יש להם טסט בחודש ינואר
אבל הבדיקה ציק צאק בלי להתעכב על שטויות לא מגבים ולא משולש
נראה לי אפילו בלי זיהום אויר
ובה' הרכב מטוסטס לשנה הבאה