איזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי
-
@הכל-בעזרת-השם כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
@זלמן כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
לא ראיתי גם נסיון מקצועי מיוחד אצל אלה שהתנפלו עלי
אף אחד לא התנפל עליך
פשוט זה פורום ואנשים רואים מה שאתה כותב ויכול להיות שלך יש רכב שאמור להיות דפוק שיצא במקרה טוב, יש לי גם חבר שקנה סיטרואן סי 4 והוא אומר שזה הרכב הכי טוב שהיה לו בחיים , אם הוא יכתוב פה כזה דבר אני יסביר לקוראים אחריו שהוא פשוט טועה וכל אחד יעשה כאשר עולה על רוחוסי 4 זה רכב אחד הרכבים הנוחים
זה טוב להשכרות וכו'.לחד פעמי
עד שזה מגיע לבעיות שלו
יש לו בעיות שונות ומשונות
בקיצור...במילה אחת סיטרואן -
@מצויין-101
המלצה שלי לרכב אמין ולא יקר וחסכוני כמו שאמרו פה היא הדייטסו סיריון.
יש לך פה ביד 2 רכב מעולה לבין הזמנים אפשר גם אח"כ למכור אותו די מהר
יש לו ביקוש בשוק יש הרבה חלקים מבוסס על מיכלולים של טויוטה
בהצלחה -
@יחצ-המקצוען אומרים שהרכב הזה זה כמו הספר של הילדים"הספר הראשון שלי"
אז גם כך "הרכב הראשון שלי"
וכמו שאמר לי @אלוף-העולם-1
לא מסתכלים על איזה יד זה כי הוא פשוט רכב שעובר.. -
@המפותח כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
אומרים שהרכב הזה זה כמו הספר של הילדים"הספר הראשון שלי"
אז גם כך "הרכב הראשון שלי"שזה טוב או לא?
לא מסתכלים על איזה יד זה כי הוא פשוט רכב שעובר..
אתה מתכוון שזה רכב שעובד
-
@יחצ-המקצוען כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
אתה מתכוון שזה רכב שעובד
התכוונתי שזה רכב שעובר הרבה מבחינת נהגים חדשים הם קונים את הרכב הזה ומתאמנים מוכרים הלאה
-
התכוונתי שזה רכב שעובר הרבה מבחינת נהגים חדשים הם קונים את הרכב הזה ומתאמנים מוכרים הלאה
לדעתי זה הרכב שהוא צריך
ציטוט
@מצויין-101 כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
הם סתם רוצים להסתובב איתו ולראות שהוא יודע לנהוג ולהתאמן על ההגה...
אין לו רצון להשאר איתו לאחר בין הזמנים.... -
@הכל-בעזרת-השם כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
יש לי גם חבר שקנה סיטרואן סי 4 והוא אומר שזה הרכב הכי טוב שהיה לו בחיים
ל"תלמיד חובר" שלך יש רכב כזה ומה שידוע לי הוא מרוצה ממנו אתה מתכווין אליו?
-
@evr
עכשיו צריך להבין אם אלו הנתונים הבלתי מעורערים...
אז למה למה למה?????????? למה אנשים משוגעים?????????
למה אנשים קונים כמויות רכבים מסוגים שונים??
שהם גם יקרים וגם לא אמינים...
ובכלל איך לאדם מן השורה אנחנו רואים שהם מסתובבים עם רכבים של מאה מאתיים אלף שקלים...
איך אדם מןן השורה מצליח לממן סכומים כאלה ובנוסף לכל גם להתחדש ברכב כל כמה שנים ובנוסף לזה שהם לא קונים רכבים משתלמים....
ישנם דוגמאות למכביר אבל אין לי זמןןן כרגע להאריך... {עדיין לא בין הזמנים }
אבל נראה אולי נעשה על זה פוסט בפני עצמו, זה נושא מאד מעניין..... -
@evr
עכשיו צריך להבין אם אלו הנתונים הבלתי מעורערים...
ובכלל איך לאדם מן השורה אנחנו רואים שהם מסתובבים עם רכבים של מאה מאתיים אלף שקלים...
איך אדם מןן השורה מצליח לממן סכומים כאלה ובנוסף לכל גם להתחדש ברכב כל כמה שנים ובנוסף לזה שהם לא קונים רכבים משתלמים....
ישנם דוגמאות למכביר אבל אין לי זמןןן כרגע להאריך... {עדיין לא בין הזמנים }
אבל נראה אולי נעשה על זה פוסט בפני עצמו, זה נושא מאד מעניין.....כי יש לאנשים כסף
ואם אין להם כסף אז הם קונים כי שכן שלו קנה אז גם הוא חייב
ואז בזכותם יש מכרז בהוצאה לפועל -
@מצויין-101 יש עוד נתונים שלא הוצגו פה כי כאן דיברו על האברך הפשוט
והדוג' לאדם שלא מתאים לו טיוטה קורולה
כשאבא שלי היה תקופה (שש שנים) נוסע צפון דרום כמעט כל יום לא התאים לו טיוטה גם אם זה מאד אמין
הוא קנה רנו פלואנס דיזל ידני ועשה בה כ-480,000 ק"מ עד שנגמרה
נכון שהיה צריך תיקונים והכל במורשה רנו אבל בסופו של דבר 7000 ק"מ בחודש ההבדל בין רכב שלוקח 1/12 לרכב שלוקח 1/20 הוא שמים וארץ יותר מ-200 ליטר בחודש
יש לי חבר גבוה שברכב פרטי הוא לא נכנס בקלות אז הוא קנה רכב מסחרי (לא זוכר איזה אולי ברלינגו) כדי שיוכל לשבת בקלות
ועוד כהנה רבות
זה נכון שיש כאלה שקונים רכבים בשביל השכנים (רכב שינקר חשכנים את העיניים ) אבל זה לא כולם -
@יוני כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
זה נכון שיש כאלה שקונים רכבים בשביל השכנים (רכב שינקר חשכנים את העיניים ) אבל זה לא כולם
אז מה זה המכרזים של הוצאה לפועל ?
-
איך אדם מןן השורה מצליח לממן סכומים כאלה ובנוסף לכל גם להתחדש ברכב כל כמה שנים ובנוסף לזה שהם לא קונים רכבים משתלמים....אתה בוודאי לא שואל על טייקונים אלא על אנשים ממוצעים
אז זהו, שדירה הכי זולה שיש עולה כמו רכב פאר מנקר עיניים
בעוד שבציבור שלנו אנשים שמים כל שקל שלהם על דירות (יש הרבה אברכים שאני מכיר עם 2 דירות ו-0 רכבים)
בציבור הכללי קונים רכב הרבה לפני דירה
כשבציבור שלנו משקיעים את הכסף על שיפוץ, ולו הכי קטן. בציבור הכללי בכסף הזה הוא מוכר את הרכב שלו בן ה-3 שנים ומשתדרג לרכב חדש
זה גם הסיבה שלהרבה מהם פחות חשוב אמינות - כל עוד יש אחריות יצרן אז מה זה משנה טויוטה או סיטרואן....
זה גם אחת הסיבות שהפורום הזה יותר מתאים לציבור שלנו מאשר פורומים של הציבור הכללי -
@הכל-בעזרת-השם
זה מאד תמוה מה שאתה אומר....
כי זה שיש לאנשים כסף הם לא יזרקו אותו לפח לקנות כל מיני פג'ו או רנו ושברולט למינהם...
וגם אנחנו רואים אנשים מן השורה שקונים רכבים של מאות אלפי שקלים פעם בכמה שנים...
וגם אני לא מבין את ההגיון בזה שאדם שיש לו כסף לא ישקיע אותו במשהו שמניב רווחים ויעשה ביזנס, וירויח עוד כסף {ואולי גם ככה הוא יוכל להתחדש במרצדס}.. ובמקום זה זורק כסף הון כסף לתוך מכונת אשפה על חפץ שמתכלה ומאבד מערכו מהר מאד וגם הוא כולל הוצאות יקרות וכו'
@אבי-ים@אבי-ים כתב באיזה רכב מומלץ לאברך הקלאסי:
בעוד שבציבור שלנו אנשים שמים כל שקל שלהם על דירות (יש הרבה אברכים שאני מכיר עם 2 דירות ו-0 רכבים)
בציבור הכללי קונים רכב הרבה לפני דירה
כשבציבור שלנו משקיעים את הכסף על שיפוץ, ולו הכי קטן. בציבור הכללי בכסף הזה הוא מוכר את הרכב שלו בין ה-3 שנים ומשתדרג לרכב חדשמה ההגיון בזה? מה הם לא מבינים בביזנס? הם לא עושים חישוב כלכלי נכון? הם לא חושבים על עתיד החיים שלהם?
לא יודע זה תופס אותי כל פעם מחדש ואני בעז"ה יפתח על זה נושא בפני עצמו כי אני לא יודע כמה זה קשור לנושא הנ"ל... -
מה ההגיון בזה? מה הם לא מבינים בביזנס? הם לא עושים חישוב כלכלי נכון? הם לא חושבים על עתיד החיים שלהם?
לא יודע זה תופס אותי כל פעם מחדש ואני בעז"ה יפתח על זה נושא בפני עצמו כי אני לא יודע כמה זה קשור לנושא הנ"ל...גם אותי זה תופס
אבל אצלם מי שעם טויוטה קורולה 2007 או פריוס ישנה זה די פדיחה...
הוא נראה שם בעיני הסובבים פחות מוצלח
יש לי מכר שהוא "ביזנסמן בהתהוות", ועדיין לא קנה רכב הראוי למעמד והוא נאלץ לחנות רחוק כדי שיקחו אותו ברצינות ולא להיות לעג וקלס בעיני אנשי העסקים שאיתם הוא מתעסק.
אף שזה לא צורת החיים שלנו, יש היגיון כלשהו בכך שאנשים רוצים לשדר "מצליחנות" ועי"ז להצליח באמת (השקעה ראשונית שתשתלם בהמשך) -
@מצויין-101 אני אשאל אחרת מי הפראייר שקונה רכב חדש הרי הוא מפסיד יותר מאשר רכב ישן (גם אחרי חישוב התיקונים)
מנה בשרית להכין בבית עולה כ25 ש"ח בסטקיה עולה כ60 ש"ח ובמסעדה כ150 ש"ח ובמסעדות יוקרה 500 ו1000
עכשיו אני שואל איך הם לא פושטים רגל הרי ודאי שעדיף לי להכין בבית או מקסימום הלו תימן מי הפראייר ובעל החוש העסקי הגרוע הזה שהולך ליקרים???
ומה שמוזר בכל זה הוא שדווקא "הביזנסמנים" האמיתיים (כלשונך😉) הולכים למקומות היקרים
התשובה ברורה שבמסעדות יקרות אתה בסטטוס אחר שירות אחר טעמים אחרים וכו' ויש אנשים שבדיוק בשביל זה אוספים כ"כ הרבה כסף כדי לממן את חיי הפאר שלהם שכוללים גם רכבים בזבזניים דורשים טיפולים אבל הם מאוד יפים נוחים וחזקים עם מנועים עוצמתיים והאדם הממוצע (שלא זכה להמנות על המגזר שיודע לקרוא את הפוסט המשעשע הזה) מעדיף לשלם ולהנות ולא לחסוך לדירה של הבן שלו ובפרט שהוא מקבל את זה בתשלומים נוחים של 3000 ש"ח חודשי
וגם בפורום שלנו יש שחושבים כך עיין כאן (אני לא מזלזל באף אחד בסוף זה עניין של סדרי עדיפויות)בכלל יש דבר נפוץ במגזר הכללי לבזבז את כל המשכורת ז"א שאם הוא ואשתו מרוויחים יחד 30 אז 10 הולך על שכירות דירה עוד 10 על שני רכבים ועוד 10 לחיות וכשהמשכורת עולה הוא לא שם בצד אלא רק מעלה בהתאם את רמת החיים ואז אתה מגלה אדם שמרוויח יפה מאוד ובגיל 50 הוא עדיין חי בשכירותדובר בנושא הזה גם כאן
-
רובם ככולם של הרכבים החדשים היום שרואים בכביש, הם נקנו בליסינג/מימון, כך שרכב שעולה 200k הבעלים של הרכב לא באמת שם בקניה את הכסף הזה, כי לבן אדם ממוצע אין כאלה סכומים ואף פחות מכך, אלא הוא משלם כל חודש כמה אלפים על הרכב הזה, ובכך לכל אדם שמרוויח כמה אלפים בחודש יש אפשרות להחזיק רכב חדש ונוצץ.
שאני רואה את הרכבים האלו, זה רק מחזק לי את ההבנה והקרבה שלי, בכך שלי אין רכב כזה, שהרי אני יכול לעזוב את הכולל שבו אני "מרוויח" 2000 שח ולצאת לעבוד אפי' בעבודה פשוטה ולהחזיק רכב חדש יפה ונוצץ.
אשרינו ציבור האברכים שאמנם נוסעים על טרנטלות אבל הסיפוק האמיתי שלנו הוא מההקרבה לתורה.