מידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!
-
@אלי-2023 כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
איסור חמור ללחוץ גז וברקס ביחד הדבר גורם לחימום יתר של התאים עד כדי התלקחות פשוט סכנה לרכב ולנוסעיו שימו לב
אתה חייב לתת ראיה או היגיון צרוף משום שאם הבעיה היא טעינה מהירה, מה זה שונה מלחיצה על B בירידות?
אגב, אם עושים גז וברקס בהיברידי (לפחות באוריס) ומשחררים רק את הברקס, אין היזרקות של הרכב קדימה המתבקשת במידה והרכב היה נלחם עם עצמו, אלא תאוצה רגילה כאילו עכשיו לחצו על הגז.
-
@evr כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
אינני יודע אם זה קיצוני כמו ש@אלי-2023 כתב אך הרעיון מובן
זה משהו אחר לגמרי. כשמזרימים חשמל למנוע חשמלי אך הוא תפוס ואינו מסתובב. זה מחמם את הסוללה וגם את החיווט (תנסה במנוע של צעצוע).
המודעה מתייחסת לאדם שבמקום ללחוץ על הברקס בעליה, הוא לוחץ מעט על הגז ובכך הוא מחזיק את הרכב. מה שקורה זה שהמנוע החשמלי מקבל חשמל אך הוא אינו מסתובב בפועל והורס את המערכת ההיברידית של הרכב.
בנידון דידן מי שמופעל זה מנוע הבנזין והוא מסובב את הגנרטור שבתורו ממלא את הסוללה.
-
-
@evr כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
@מאיר
בכל מקרה עברתי על הספר רכב של טויוטה, ההמלצה שלהם תמיד היא להעביר ל-P כשהרכב עומד וככה הוא טוען את הבטריהאין לי פריוס אז אין לי ניסיון רק רציתי לעזור לאחרים להימנע מנזק אם ישנו כזה. (אם מישהו צריך יש לי את הספר רכב בקובץ PDF בעברית)אם זה לא מטריח אותך אשמח אם תשים פה צילום של זה.
-
@Klonimoos כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
@אלי-2023 כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
ב, איסור חמור ללחוץ גז וברקס ביחד הדבר גורם לחימום יתר של התאים עד כדי התלקחות פשוט סכנה לרכב ולנוסעיו שימו לב
ובעניין גז וברקס ביחד דובר קצת בהרחבה שם וסוייג ע''י המומחים ברכב היברידי.
@EBA העניין ברור, ומה שנכתב היה שטויות צרופות, היתה לי טעות בשיטחיות קריאת מה שכתב.שכחתי באמת לכתוב על זה אבל ברור שאסור כמו שהבאת זה גם רושם תקלת מנוע שזה בעצם מה שרצו שלא יהיה
-
@מאיר כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
למעשה אין ברכב הזה "סוויץ" במושגים אמיתיים כי הרכב הזה כולו מנוהל מחשב מתחילתו ועד סופו.
יש משפט במסמך הארוך ההוא של המומחה לפריוס, שמתייחס לזה:
בכדי לא לפגוע בסוללה ההיברידית למשל בשטיפת רכב שצריכים להיות על N.יש אפשרות להשתמש במצבר הקטן ע"י לחיצה פעמיים על פאוור ללא ברקס כשהרכב כבוי ואז להעביר לניוטרל.
כי בהדלקת רכב על מצבר בלבד, אתה מעביר את כל הצרכנים למצבר בלבד.
אגב, מישהו יודע מי כתב את זה ואיך מגיעים אליו? מעניין אותי מאוד הבקר חכם שהוא מדבר עליו.
-
@EBA כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
@מאיר כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
למעשה אין ברכב הזה "סוויץ" במושגים אמיתיים כי הרכב הזה כולו מנוהל מחשב מתחילתו ועד סופו.
יש משפט במסמך הארוך ההוא של המומחה לפריוס, שמתייחס לזה:
בכדי לא לפגוע בסוללה ההיברידית למשל בשטיפת רכב שצריכים להיות על N.יש אפשרות להשתמש במצבר הקטן ע"י לחיצה פעמיים על פאוור ללא ברקס כשהרכב כבוי ואז להעביר לניוטרל.
כי בהדלקת רכב על מצבר בלבד, אתה מעביר את כל הצרכנים למצבר בלבד.
אגב, מישהו יודע מי כתב את זה ואיך מגיעים אליו? מעניין אותי מאוד הבקר חכם שהוא מדבר עליו.
אני הבאתי את זה אבל הוא יותר מידי משוגע לדבר
המס שלו 0526654408 ציקי -
@הכל-בעזרת-השם כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
אבל הוא יותר מידי משוגע לדבר
תסביר? [ואדרבה אולי תביא אותו לפורום כאן...]
-
@EBA כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
@הכל-בעזרת-השם כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
אבל הוא יותר מידי משוגע לדבר
תסביר? [ואדרבה אולי תביא אותו לפורום כאן...]
צריך לדבר איתו בטלפון כדי להבין כמה הוא משוגע לדבר, זה לא יעזור שאני אסביר
-
לפני כמה שנים מישהו כתב במדור "רשות הרבים" ביתד נאמן שהוא הגיע לחדש אחריות ולא חידשו לו כי הוא שטף את האוטו והעביר לN ודפק את המערכת.
לשאלתו מה הוא היה אמור לעשות? ענו לו שהוא היה צריך לכבות את האוטו ואז ללחוץ פעמיים על הפאוור בלי לחלוץ על הברקס ואז להעביר לN וכמו שכתבו כאן.
כך אני נוהג וחוץ מלעצבן את הערבוש בכניסה שלא מבין למה זה לוקח לך כ"כ הרבה זמן... הכל בסדר!עריכת מנהל: ייש"כ. הוכנס לראש השרשור.
-
שלום לכולם סליחה על היעדרות
המקור שלי לאיסור לחיצה על גז וברקס יחדיו זה טיקי שידוע בתור מומחה לפריוס
הבנאדם יודע כל פינה באוטו ואיך היא עובדת כולל כל המערכות החשמליות
רק שהוא קצת משוגע בלשון המעטה כמו שכתב @הכל-בעזרת-השם
ההכרות שלי איתו היא מהקבוצת ווצאפ שלו לפריוס ודיברתי איתו כמה פעמים בכללי הוא לא סימפטי וגאותן ולא הלכתי לטפל אצלו כי בדר"כ הוא מטפל ברכבים בשישי שבת והמחירים שלו יקרים מאוד
הוא ידוע בשוק בבקר שהוא פיתח ומפתח וכל מיני תוכנות ושיפורים לרכב
אני אישית סומך עליו ביידע על הרכב ועצות אבל בטיפולים קצת פחות כי מסתבר שהוא ישר דוחף לטיפולים היקרים אפילו שאפשר לפתור את התקלה בפחות -
@פריוס-פלוס כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
לפני כמה שנים מישהו כתב במדור "רשות הרבים" ביתד נאמן שהוא הגיע לחדש אחריות ולא חידשו לו כי הוא שטף את האוטו והעביר לN ודפק את המערכת.
לשאלתו מה הוא היה אמור לעשות? ענו לו שהוא היה צריך לכבות את האוטו ואז ללחוץ פעמיים על הפאוור בלי לחלוץ על הברקס ואז להעביר לN וכמו שכתבו כאן.
כך אני נוהג וחוץ מלעצבן את הערבוש בכניסה שלא מבין למה זה לוקח לך כ"כ הרבה זמן... הכל בסדר!@עריכת מנהל: ייש"כ. הוכנס לראש השרשור.
זה נכון וככה צריך לעשות אם הסוללה לא על מלא
אממ זה תלוי כמה המצבר חזק שלא תמצא את עצמך בתוך המכונה מחפש כבלים -
בתוך המכונה אתה נוסע על הגלגלת הקטנה שדוחפת אותך במסלול השטיפה.
כך שכבלים באמצע השטיפה לא תצטרך.
אולי ביציאה משם תתקע.
ושם, אם אין לך את הטלפון של ידידים זבש"ך.....