צומת תקועה על פי החוק!
-
@מאיר כתב בצומת תקועה על פי החוק!:
@אני-אני-אני כתב בצומת תקועה על פי החוק!:
מה שצריך לתת זכות קדימה הוא דווקא ששני הרכבים נוסעים ישר שאז הבא מימין קודם אבל במקרה הנ"ל שהרכב הירוק רוצה ךהיכנס לנתיב הנסיעה העיקרי והכחול רוצה לצאת ממנו זכות הקדימה תהיה של זה הבא מהנתיב הישר
מניין לך הגיג זה? הבאתי כאן את הלשון של החוק לגבי זכות קדימה. אין שום איזכור לאן הרכב רוצה לנסוע. אגב גם אין היגיון כי במציאות אין חיצים על הכביש לאן כל אחד רוצה לנסוע... (טוב, יש איתות אבל עדיין..) ואגב, למה שלא נאמר את החידוש הזה גם כשיש תמרור אם זאת הכוונה ל"זכות קדימה"?
אני לא יודע אם יש לזה מקור בחוק אבל לגבי ההיגיון לכאורה יש- מטרת הזכות קדימה היא 2- לתת ודאות מי נכנס ושלא יהיה בלאגן בצומת וה2 לתת לתנועה לזרום כמה שיותר ומבחינה הגיונית רכב שנוסע ישר ויצטרך לתת זכות קדימה יגרום לתנועה לזרום פחות ורכב שבכל מקרה מבצע פניה שהיא איטית יותר פחות מעכב את התנועה אם הוא יצטרך לתת זכות קדימה.
-
מניין לך הגיג זה?
כי תמיד חובת הזכות מוטלת על מי שרוצה להשתלב ולהיכנס לנתיב
-
מניין לך הגיג זה?
לא בצומת. לצומת יש כללים אחרים כפי שהבאתי.
@aiib כתב בצומת תקועה על פי החוק!:
אני לא יודע אם יש לזה מקור בחוק אבל לגבי ההיגיון לכאורה יש- מטרת הזכות קדימה היא 2- לתת ודאות מי נכנס ושלא יהיה בלאגן בצומת וה2 לתת לתנועה לזרום כמה שיותר ומבחינה הגיונית רכב שנוסע ישר ויצטרך לתת זכות קדימה יגרום לתנועה לזרום פחות ורכב שבכל מקרה מבצע פניה שהיא איטית יותר פחות מעכב את התנועה אם הוא יצטרך לתת זכות קדימה.
ע"פ ההיגיון אין בעיה ליסוע באדום אם בטוח אין רכב, וע"פ ההיגיון לרכב ספורט השופע במכלולי יציבות ובלימה מהטובים בתחום יכול ליסוע הרבה יותר מהר ממאזדה 323 מודל '99
אבל כללים זה כללים וחוק זה חוק..
-
מניין לך הגיג זה?
לא בצומת. לצומת יש כללים אחרים כפי שהבאתי.
ע"פ ההיגיון אין בעיה ליסוע באדום אם בטוח אין רכב, וע"פ ההיגיון לרכב ספורט השופע במכלולי יציבות ובלימה מהטובים בתחום יכול ליסוע הרבה יותר מהר ממאזדה 323 מודל '99
אבל כללים זה כללים וחוק זה חוק..
כתבתי את זה כי בדבריך הזכרת את המילה היגיון. בדקתי שוב ואין קשר להיגיון שהבנתי שעליו דיברת...
-
@מאיר
אתה בטוח? לא שאני זוכר טוב את החוקים רק למדתי נהיגה בפ"ת שמה הכל זה רחובות צדדים עם שתי וערב, והמורה תמיד היה צועק עלי גם אם אתה לא רואה את התמרור כשאתה נכנס לדרך ראשית אתה צריך לתת זכותגם המורה שלי בירושלים אמר לי את זה אבל זה פשוט לא נכון.
אין ספק שצריך להזהר כי כולם בטוחים שהזכות היא למי שנוסע ישר.
אבל איפה ראית כניסה לכביש ראשי בלי תמרור?
-
רחובות צדדים עם שתי וערב,
בכ"א אני לא מתמצא בחוקיים (וגם לא מצאתי אסמכתא למה שאמרתי) ובהחלט יכול להיות שאני טועה
-
@מאיר לכאורה אין צומת כזאת
בשביל זה שמים תמרור לרכב הירוק
ואז הרכב האדום לא צריך לעצור -
@מאיר בסרטון הבא יש 'הכרעה'! הישר נוסע ראשון...
לכוא' ההכרעה הזו מארה"ב כך שהיא לא רלוונטית לארץ וכבר צויין פה לשון החוק המלא.