בקשת מידע ממשתמשי הפורום לגבי סוללה לרכב היברידי טויוטה.
-
@שלמה כתב בבקשת מידע ממשתמשי הפורום לגבי סוללה לרכב היברידי טויוטה.:
אני לא יודע איך זה באוריס אבל בפריוס מהמון סרטונים שראיתי ליד הנוסע הימני מאחורה יש חור כמין חורים של המזגן שמשם נשאב האויר כדי לקרר את הסוללה
יש באוריס מתחת הנוסע השמאלי פילטר. אגב אם הוא לא נקי ונחסם הרכב לא ייסע על חשמל.
ושוב הפרש כה קיצוני לא אמור להיות!
אם הסוללה חדשה, במה היא שונה מסוללה ברכב חדש? -
@מאיר כתב בבקשת מידע ממשתמשי הפורום לגבי סוללה לרכב היברידי טויוטה.:
יש באוריס מתחת הנוסע השמאלי פילטר. אגב אם הוא לא נקי ונחסם הרכב לא ייסע על חשמל.
חסום לגמרי לא יסע אבל חסום חלקי יסע ולא יקרר מספיק את הסוללות
ושוב הפרש כה קיצוני לא אמור להיות!
אם הסוללה חדשה, במה היא שונה מסוללה ברכב חדש?כשהרכב מגיע בספינות הוא מורכב במדינת הייצור על סוללתו וכשאתה מחליף סוללה כאן בארץ היא מיובאת ע''י היצרן למוסכים זה אומנם נראה אותו הדבר אבל מאמין שזה שונה, יש את הסוללות שמיוצרות להרכבה ברכב חדש שאז האינטרס שלהם הוא למשוך את הלקוחות, ויש את הסוללות להחלפה שאז הלקוח כבר שבוי שלהם (אגב זה ככה אצל כל יצרני הרכבים) זה גם נראה ככה כי האחריות היא רק לשנה בהחלפה.
האוריס מיוצרת באנגליה? פריוס אני יודע שביפן והיצרן לא מוותר על זה! סתם מעניין אם בסוללה מוחלפת בפריוס גם תוחלת החיים 3 שנים
-
אני שואל בכוונה בנושא שכבר נפתח באותו עניין
אם עדיף לפתוח חדש תודיעו לייצא לדבר עם מחדש סוללות מה העלויות.....וכו השאלה שלי מכמה אחוזים שד"ר פריוס מראה לך בסוללה מומלץ כבר לחדש או להחליף למשל אצלי זה 55% טובה שווה או צריך לחדש או להחליף אשמח לבעלי נסיון שיתנו חו"ד @אליהו @דוד-המומחה וכו נייטרן
-
פוסט זה נמחק!
-
אלו שמחדשים את הסוללות דואגים שהם יהיו יותר מאווררות
זה נראה לי רק תאוריה כי במציאות זה נכנס בדיוק באותו קופסא באותם רווחים
עוד מומלץ לא לנסוע עם חלונות סגורים (לגמרי בחורף אך גם בקיץ) כשהרכב חם ובימים ממש חמים תתחילו נסיעה קצת חזקה שתפעיל ישר את המנוע ולא את החשמלי כדי לתת לסוללה להתקרר קצת
זה גם לא כל כך הגיוני הבטריה לא מתקררת מהחור שיש בספסל האחורי, יש לה מאורר קירור נפרד בפנים עם בקר שמנווט את הכוח של הסוללה לפי הצורך, ומתי שהבטריה מתחממת יתר על המידה המחשב רכב יכבה אותה ולא ימשוך ממנה חשמל.
כך למיטב הבנתי
ומי שממש רוצה להחמיר יכול להתקין בקר שינווט את המאורר אחרת מהיצרן כלומר קצת יותר אבל בגדול המחשב רכב עושה עבודה מצויינת לבד -
@אלי-2023 כתב בבקשת מידע ממשתמשי הפורום לגבי סוללה לרכב היברידי טויוטה.:
זה נראה לי רק תאוריה כי במציאות זה נכנס בדיוק באותו קופסא באותם רווחים
אם תפתח סוללה מחודשת תראה שהתאים עגולים מה שמאפשר מעבר של יותר אוויר (בשונה מהתאים המקוריים שצמודים ממש)
זה גם לא כל כך הגיוני הבטריה לא מתקררת מהחור שיש בספסל האחורי יש לה מאורר קירור נפרד בפנים עם בקר שמנווט את הכוח של הסוללה לפי הצורך ומתי שהבטריה מתחממת יתר על המידה המחשב רכב יכבה אותה ולא ימשוך ממנה חשמל
ראית פעם סירטונים של חידוש סוללה?
כך למיטב הבנתי
-
אם תפתח סוללה מחודשת תראה שהתאים עגולים
אתה ראית כזה דבר?
המקום היחיד שראיתי את זה הוא בסרטון של כריספיקס, לא ידוע לי שזה קיים בארץ.@אלי-2023 כתב בבקשת מידע ממשתמשי הפורום לגבי סוללה לרכב היברידי טויוטה.:
הבטריה לא מתקררת מהחור שיש בספסל האחורי יש לה מאורר קירור נפרד בפנים
המאוורר שואב את האוויר דרך החור האמור (בצד ימין של המושב האחורי).
@אלי-2023 כתב בבקשת מידע ממשתמשי הפורום לגבי סוללה לרכב היברידי טויוטה.:
ומתי שהבטריה מתחממת יתר על המידה המחשב רכה יכבה אותה ולא ימשוך ממנה חשמל
זה המחשב יעשה רק בשלב קריטי מאוד (סכנת התלקחות/פיצוץ) בשעה שכל התחממות גם אם אינה קריטית מקצרת את חיי הסוללה.
-
@נייטרון-חפשי כתב בבקשת מידע ממשתמשי הפורום לגבי סוללה לרכב היברידי טויוטה.:
אתה ראית כזה דבר?
המקום היחיד שראיתי את זה הוא בסרטון של כריספיקס, לא ידוע לי שזה קיים בארץ.ראיתי בתמונת הסבר שפרסמה חברה שמחדשת סוללת כאן בארץ
@נייטרון-חפשי כתב בבקשת מידע ממשתמשי הפורום לגבי סוללה לרכב היברידי טויוטה.:
ולכן:
ליד הנוסע הימני מאחורה יש חור כמין חורים של המזגן שמשם נשאב האוויר כדי לקרר את הסוללה מומלץ לא לשתות ליד פתח זה שתיה חמה וכן לבדוק שלא ישאב לשם שיער של הילדות (או להבדיל למי שיש כלב) זה סותם את המאורר שיש בתוך התעלה הזו מה שגורם לסוללה לא להתקרר וממילא לחלק מהסוללות לדעוך, הסוללה בנויה משורות של סוללות שמחוברות אחת לשניה באמצעות מוליכים
אלו שמחדשים את הסוללות דואגים שהם יהיו יותר מאווררות
עוד מומלץ לא לנסוע עם חלונות סגורים (לגמרי בחורף אך גם בקיץ) כשהרכב חם ובימים ממש חמים תתחילו נסיעה קצת חזקה שתפעיל ישר את המנוע ולא את החשמלי כדי לתת לסוללה להתקרר קצת -
את זה כתבתי ל @אלי-2023
-
@נייטרון-חפשי מאוורר מבפנים ???
אני לא נתקלתי בכזה תוכל לשלוח תמונה מעניין ? -
@דוד-המומחה אתה יכול לראות בסרטון של כריספיקס.
הוא נמצא מתחת לחיפוי הימני מעל הסוללה.מוזר לי שאתה לא יודע, יותר מסתבר לי שפספסת כאן משהו ברצף של השיחה -
@דוד-המומחה
באשכול על החלקי חילוף לא ניתן להגיב
הטלפון שלך מנותק
אתה יכול להדליק אותו?