זהירות מפנצ'ריה בבית שמש
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@יעקב-מ-פינס כתב בזהירות מפנצ'ריה בבית שמש:
@יוסי-התחכמוני
אני לא זוכר בדיוק איפה זה כתוב
אבל החוק בארץ אומר שעד משקל מסויים (או ממקום מסויים בצמיג אסור להשתמש בזה)מתוך "הצמיג והטיפול בו" בהוצאת משרד-התחבורה
(מדובר בנוהל מחייב בהחלט למוסמכים, לא ברור מה מקור הסמכות, אם בכלל, ביחס לפרטיים, אך אותה מדינה אוסרת על תיקון צמיג שלא במוסך מורשה, דא עקא שזה נעשה בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים, חד-גדיא...)
המסמך המלא (מהדורת 2013) זמין כאן.
(לצערי, אין תחת ידי כעת מקור רשמי יותר למסמך, לכשיהיה אשתדל לעדכן, כמו"כ ישנה איפשהו מהדורה עדכנית יותר של המסמך משנת 2015, וכנ"ל)מסמך דומה של איגוד המוסכים, ניתן למצוא כאן.
כתבה על כוונת משרד התחבורה לבטל את תוקפו של המסמך דלעיל - כאן.
-
@עמוד-ענן כתב בזהירות מפנצ'ריה בבית שמש:
תוך שניה הגלגל כבר היה במכונה. הוא נגע שם במשהו.
ואז שם באמבטיה והראה לי שהצמיג הלך מכיון והחור הוא במקום שאי אפשר לתקן.לצערי שיטה ידועה של הרבה פאנצריות ,
העניין הוא כזה שצמיג שקיבל תקר בצד [דופן] או שנסעו עליו בלי אוויר עד שהוא נמעך ממש לא ניתן לתקן בצורה בטיחותית , ובעיקרו של דבר אם הוא אדם אמין והוא אומר לך את אחד משני הסיבות האלו אז לטובתך צריך להחליף , הבעיה היא שהמאכרים האלו למדו שיש כאן דרך קלה לעשות קופה גדולה רק להגיד לבן אדם את אחד מהסיפורים האלו ויש לו רווח כפול של החלפת צמיג ולפעמים הם דוחפים לך גם צד שני והמחמירים כבר יציעו לך מבצע טוב ל4 ,
מה שצריך לעשות הוא לראות בעין את מקום החור אם הוא לא ממש בצד והצמיג לא ממש נמעך לעמוד על כך שבכל אופן אתה מעדיף לתקן , לרוב תראה איך בשניה אחת הוא מבין שהשיטה לא עבדה הפעם ויגש למלאכה .
[במאמר המוסגר תמיד מומלץ מיד שרואים שיש פאנצר להחליף מיד לגלגל החילופי כדי שהגלגל המפונצר לא ינזק , כמו כן מידי פעם למלאות אוויר בגלגל החילופי , בדרך כלל לחץ אוויר שם באיזור ה60 psi] -
@יצחק-רשטונ כתב בזהירות מפנצ'ריה בבית שמש:
צמיג שקיבל תקר בצד [דופן] או שנסעו עליו בלי אוויר עד שהוא נמעך ממש לא ניתן לתקן בצורה בטיחותית
גם צמיג שנסעו עליו הרבה עם חוסר לחץ (אפילו קצת שלא נמעך) יכול להיות לא בטיחותי כי הצד הפנימי שלו משתפשף על הג'אנט ומתפורר מה שגורם שהצמיג כבר לא יכול להאחז בג'אנט ולאטום כמו שצריך, במקרים כאלו ניתן לראות בתוך הגלגל פירורי גומי מלא חפניים.
לרוב תראה איך בשניה אחת הוא מבין שהשיטה לא עבדה הפעם ויגש למלאכה
אבל יש כאלו שיתעקשו ויגידו לך 'אסור לי ע"פ חוק להרכיב חזרה כזה גלגל' (אנשים "ישרים" במיוחד ושומרי חוק ) ומעשה נמי באחד שנכנס לפנצ'ריה ידועה (לשמצה) באיזור תעשיה בצפת וכשראה איך זה עובד ביקש בהשאלה את המברגה מהעובד ובזריזות החזיר את הבורג לגלגל, לקח את הגלגל ונסע לדרכו למקום אחר.
-
@נייטרון-חפשי כתב בזהירות מפנצ'ריה בבית שמש:
(אנשים ישרים במיוחד ושומרי חוק)
אם זה המקרה אז גם כמובן שצריך להחליף כי עם צמיגים וברקסים לא מתעסקים , אני מדבר על מקרה של בעל מלאכה לא ישר ,
לפני שנה בערך היה לי פאנצר שמתי לב לזה בבוקר שהאוויר ירד לחציו מכיוון שאני גר בסמיכות לתחת דלק נסעתי לשם למלא אוויר לראות אם באמת יש פאנצר כשהגעתי לשם האוויר ירד עוד אבל לא ממש נמעך , כמובן שמיד החלפתי לרזרבי ונסעתי לפאנצריה , כשהגעתי הוא כמובן אמר שאני צריך להחליף צמיג ואני אמרתי לו שבכל אופן אני מעדיף שהוא יתקן , מאז אני נוסע ללא שום בעיות -
-
@ביתשמשניק כתב בזהירות מפנצ'ריה בבית שמש:
והוא מפרסם 15 לפנצר
נכנסתי אליו לשאול אז הוא מסביר שפירוק עולה עוד 10 שח ותיקון עוד 5 לא הבנתי את החשבון אבל הבנתי את העיקרוןוזה שהוא מסתכל עלי עוד 5.... וזה שהוא מתקרב לאוטו עוד 7.
העיקרון כמו שאמרת מובן.
עליו אני מדבר.... -
@ביתשמשניק כתב בזהירות מפנצ'ריה בבית שמש:
בוא נעשה סדר
יש את יוסי אמין וידוע בבית שמש
40 שח לפנצרלגבי החלק הזה עם המילה ידוע אני מסכים....
-
לצערי שיטה ידועה של הרבה פאנצריות ,
אני מדבר פה על שיטה נוספת, ככל הנראה לחורר חור חדש בצמיג...
מה שבטוח זה
לדעת את הזכויות ולפני שנכנסים לפנצריה לא מוכרת. לדעת על אפשרות הסירוב.
ותמיד ברגע שמספידים את הגלגל לשמוע חוות דעת נוספת. -
@אני-אני-אני כתב בזהירות מפנצ'ריה בבית שמש:
מה זה אומר חינם? לא הבנתי? אני מגיע שלום יש לי פנצר ואני צריך תיקון הם מתקנים ואני יוצא בלי לשלם כסף??? זה בישראל?
יש לך תיקון פנצר דרך פנגו בשקל
עולה דמי מנוי שקל לחודש. -
לרוב תראה איך בשניה אחת הוא מבין שהשיטה לא עבדה הפעם ויגש למלאכה .
וכידוע ומפורסם ליודעי ח"ן (חצי נזק),
שמעשה שהיה באחד שהלך למסעדה עם רעיתו תליט"א
וכשסיימו לאכול ביקש חשבון, וכשעבר על החשבון הוא רואה פירוט של כלל המאכלים שהזמינו, ולבסוף כתוב "מצליח - 20 ש"ח".
הזמין האיש את המלצר ושאלו מה זה??
ענה המלצר - "אכן, לפעמים זה לא מצליח" והוריד את הסעיף..
ודי לחכימא...