שהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה
-
@יוסי-0 כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
כשהרכב עומד מונע עם מזגן על קור המזגן עובד אבל מוציא פחות קור באופן משמעותי
אולם כשהרכב בנסיעה המזגן חוזר לעצמולפעמים חוסר פשוט בגז, נסה קודם את זה .
תעדכן עם זה הסתדר -
@נהג_חדש כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
למה סמיילי?
@תלת-אופן כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
?????
למה סמיילי? זה ממש בית חולים מתחת לגשר מה גם שלא תמיד זה מעשי לדוגמא אם אתה תקוע בפקק מזדחל חצי שעה או אפילו נסיעה איטית בתוך העיר
יש לי גם את הבעיה הזו בתקופה האחרונה
צריך לטפל בבעיה כמו שהוזכר למעלה או בהחלפת הפילטר או הוספת גז או ניקוי הרדיאטור -
@יוסי-לוי כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
מה גם שלא תמיד זה מעשי לדוגמא אם אתה תקוע בפקק מזדחל חצי שעה או אפילו נסיעה איטית בתוך העיר
אז אתה יכול פשוט ללחוץ על הברקס והגז ביחד! העיקר שהטורים יעלו
יש לי גם את הבעיה הזו בתקופה האחרונה
צריך לטפל בבעיה כמו שהוזכר למעלה או בהחלפת הפילטר או הוספת גז או ניקוי הרדיאטורלא כ"כ בטוח שזה בעיה של חוסר גז, יתכן יותר שפשוט המזגן ולחציו ברכב מותאמים לנסיעה קלאסית על 2-3 טורים ובזה הלחצים תואמים את התפוקה הרצויה, משא"כ בסרק/ נסיעה איטית שזה על טורים 1- זה לא מקרר- וזה כנראה מאוד טבעי
אני מאמין שברכבים היותר חדשים [לא דווקא חשמליים] המדחס הוא חשמלי ועובד כל הזמן על עוצמה קבועה. -
לתת גז על סרק!
זה לא נח, עלול לבלבל את הנהג (קצת מסוכן) וגם מבזבז המון דלק.
זה אולי פתרון זמני עד המוסך אבל אי אפשר להתנהל ככה לאורך זמן. במיוחד לא ללחוץ על גז וברקס ביחד (שחוץ מאת הווישרים זה נראה לי הורס כל חלק ברכב)
-
@ידני כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
מכל השרשור הזה עדין לא הצלחתי להבין, זה שהמזגן בעמידה מוציא פחות קור מבנסיעה, זה משהו שאפשר לסדר או שככה זה?
בכל רכב זה יהיה ככה, כך שכנראה לא שייך לסדר את זה...
אם יש פער חריג, או שלא מוציא בכלל קור בנסיעה, זו תקלה ויש לסדר אותה -
@ידני כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
מכל השרשור הזה עדין לא הצלחתי להבין, זה שהמזגן בעמידה מוציא פחות קור מבנסיעה, זה משהו שאפשר לסדר או שככה זה?
כשהמזגן תקין לחלוטין לא צריך להיות הבדל מורגש , רוב הסיכויים שפשוט חסר גז אך יכול להיות גם בעיה במדחס או רדיאטור מזגן מלוכלך , בכל אופן קודם כל צריך למלאות גז ורק אחר כך אם חלילה הבעיה ממשיכה יש לבדוק שוב
-
@יוסי-לוי כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
יסלח לי כבודו אתה מבין ברכבים
@מאיר כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
זה לא נח, עלול לבלבל את הנהג (קצת מסוכן) וגם מבזבז המון דלק.
@מאיר כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
במיוחד לא ללחוץ על גז וברקס ביחד (שחוץ מאת הווישרים זה נראה לי הורס כל חלק ברכב)
@מוטי-56 כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
בכל רכב זה יהיה ככה, כך שכנראה לא שייך לסדר את זה...
@יצחק-רשטונ כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
כשהמזגן תקין לחלוטין לא צריך להיות הבדל מורגש
קצת סדר בלינץ שעשו עלי פה......
זה נכון שאני לא נוהג, אבל אני כן מבין קצת ברכבים והרבה במזגנים.....
מה שכתבתי על גז בסרק, זה דבר פשוט וברור (אולי הבינו אותי להעביר לניוטרל תוך כדי נסיעה כדי לתת גז בסרק... אז אני ממש ממש לא התכוונתי לזה ח"ו)
לפני תחילת נסיעה/ לפני שמעבירים לדרייב- פשוט לתת גז איזה חצי דקה- שהמזגן יתחיל לפעול חזק- אח"כ בד"כ הוא כבר יסתדר יותר טוב.
ללחוץ על גז וברקס יחד- זה טעות שלי, שאני לא כ"כ מכיר את העניין- וזה באמת עלול לסבך את הנהג [ואת כל הכביש......]
המזגן בנוי לנסיעה על טורים מעל 1.5, ובאמת אם מתחילת הנסיעה הכל היה בפקקי העירוני של המרכז- אין סיבה שהמזגן יצליח להשתלט על הרכב- גם כשהמזגן תקין לחלוטין ונקי מאוד!
לכן מומלץ בתחילת נסיעה כזו לתת גז בניוטרל, ואם אח"כ צריך שוב- אז אחרי שפורקים איזה ילד לגן או באיזה רמזור הכי מעצבן בעיר- ניתן שוב להעביר לניוטרל, ולתת גז.
קרדיט: @נייטרון-חפשי [שגם הוסיף- בעבר ברכבים הידניים זה היה הרבה יותר מצוי- כי כל העברת הילוך וברקס- זה ניוטרל- והנהגים היו עושים את זה הרבה יותר לתת גז בשביל המזגן]
ונכון שזה לוקח הרבה (....) דלק- אבל כל פעולת המזגן לוקחת הרבה דלק וזה לא משהו הרבה יותר. -
כפי שכתב @תלת-אופן מזגן תמיד יקרר פחות בעמידה
והסיבות לזה הם:- המדחס ברוב הרכבים הוא מכני ופועל על המנוע, אם המנוע עובד חלש גם המדחס חלש, מלבד מה שכתב הכל בעז"ה.
- בנסיעה הרוח מקררת את הרדיאטור יותר ממה שהוונטה יכולה לקרר, ונקודה זו נכונה גם ברכבים בעלי מדחס חשמלי (פריוס למשל).
ברור שכשהמזגן חלש מאיזו שהיא סיבה אז בעמידה הוא יהיה עוד יותר חלש ובימים חמים כאלו אפילו לא יקרר.
הפתרון הפשוט שהציע @תלת-אופן (ואני גם נוהג כך) הוא כשנכנסים לרכב לוהט או כשמחכים לילדים שיצאו מהגן לתת מעט גז כדי להגביר את פעולת המדחס, אלא שלצערי זה לא מספיק עוזר בגלל הסיבה השניה שהיא משמעותית לא פחות.
-
והיום קוראים לזה מזגן אינוורטר
כוונתך מן הסתם שבאופן זה מתקבלת תוצאה כמו של מזגן אינוורטר (שיא תפוקה בהתחלה, ובהמשך - עוצמה פחותה), כי כמובן המזגן לא פועל באמצעות זרם ישר (כמו שגם לא בזרם חילופין, אם יש דבר כזה בכלל ברכב, אך כנראה שלא...), ממיר זרם אין שם בכל מקרה, לא?
דיסקליימר: בקושי עם 12V אני עוד איכשהו מתמודד, אל תעמיס עלי תלת פאזי...
או בשפת בנ"א: לא חושב שחידשתי לך משהו שלא ידעת, רק הבהרתי את הנקודה. -
@לך-תדע כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
מתקבלת תוצאה כמו של מזגן אינוורטר
ממש כך!!!
@לך-תדע כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
בקושי עם 12V אני עוד איכשהו מתמודד, אל תעמיס עלי תלת פאזי...
דווקא בהיברידיות (אולי רק בפריוס ואולי גם בכל חשמלית) המתח הוא 400V
ומשום מה גם יש שם ממיר אינוורטר- שהוא כן הופך את המתח לזרם חילופי- לא יודע למה- אך זה לא כדי שיהיה שם מזגן אינוורטר.... (קרדיט: @נייטרון-חפשי)אינוורטר- פירושו ממיר/ מהפך ובהיברידיות יש ממיר אינוורטר ובמזגני אינוורטר ג"כ יש את הממיר הזה- ולכן נקרא שמם אינוורטר- על אף שזה לא קשור לפעולת המזגן [עושים את זה במזגן כדי שיוכלו לשחק עם המתח החילופי- לצורך פעולת הגברת והנמכת פעולת המדחס]