שהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה
-
תמיד שהרכב עומד המזגן נותן הרבה פחות, כדי לבדוק אם זה באמת משהו לא תקין צריך לנסוע כמה דקות אם מזגן ואז לראות איך הרכב מגיב כשעוצרים אם הוא ממש מפסיק לקרר זה כנראה משהו יותר עמוק אבל אם הוא מקרר פחות זה בסדר גמור
עוד כיוון צריך לבדוק אם התפוקה של המזגן מבחינת קור אם היא חזקה גם בנסיעה כי אם לא אז מתי שהרכב עומד זה בוודאי לא ייתן מספיק קור או אפילו ממש ממש לא יקרר וזה כבר עניין של גז או ניקוי וכדומה בהצלחה לך -
@הכל-בעז-ה
ומה הפתרון לדבר כזה ? -
גם אני יש לי את הבעיה הזו
ולכאורה זה נובע מהמאוורר שמקרר את הרדיאטור שהוא לא עובד בצורה תקינה
כשאתה בנסיעה אז הרוח מקררת את הרדיאטור ועוזרת לקירור האוויר של המזגן
וכשהרכב עומד אז עם כל זה שהמדחס עובד מצוין האוויר לא מצליח להתקרר לגמרי - והוא אפ' מתחמם מהרדיאטור שלא מספיק מקורר
תפתח מכסה מנוע ותעקוב אחרי המאוורר האם הוא נדלק ונכבה בצורה סדירה
המאוורר אמור לעבוד כמה דקות ואח"כ לעצור ל 2-3 דקות ולהמשיךבהצלחה
גם אם המאורר לא תקין - זה לא אמור להיות סיפור יקר (המאוורר כ 300-400 ש"ח והעבודה תלוי במיקום ובצורת ההרכבה)
-
@יוסי-0 כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
כשהרכב עומד מונע עם מזגן על קור המזגן עובד אבל מוציא פחות קור באופן משמעותי
אולם כשהרכב בנסיעה המזגן חוזר לעצמולפעמים חוסר פשוט בגז, נסה קודם את זה .
תעדכן עם זה הסתדר -
@נהג_חדש כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
למה סמיילי?
@תלת-אופן כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
?????
למה סמיילי? זה ממש בית חולים מתחת לגשר מה גם שלא תמיד זה מעשי לדוגמא אם אתה תקוע בפקק מזדחל חצי שעה או אפילו נסיעה איטית בתוך העיר
יש לי גם את הבעיה הזו בתקופה האחרונה
צריך לטפל בבעיה כמו שהוזכר למעלה או בהחלפת הפילטר או הוספת גז או ניקוי הרדיאטור -
@יוסי-לוי כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
מה גם שלא תמיד זה מעשי לדוגמא אם אתה תקוע בפקק מזדחל חצי שעה או אפילו נסיעה איטית בתוך העיר
אז אתה יכול פשוט ללחוץ על הברקס והגז ביחד! העיקר שהטורים יעלו
יש לי גם את הבעיה הזו בתקופה האחרונה
צריך לטפל בבעיה כמו שהוזכר למעלה או בהחלפת הפילטר או הוספת גז או ניקוי הרדיאטורלא כ"כ בטוח שזה בעיה של חוסר גז, יתכן יותר שפשוט המזגן ולחציו ברכב מותאמים לנסיעה קלאסית על 2-3 טורים ובזה הלחצים תואמים את התפוקה הרצויה, משא"כ בסרק/ נסיעה איטית שזה על טורים 1- זה לא מקרר- וזה כנראה מאוד טבעי
אני מאמין שברכבים היותר חדשים [לא דווקא חשמליים] המדחס הוא חשמלי ועובד כל הזמן על עוצמה קבועה. -
@תלת-אופן כתב בשהרכב עומד המזגן על קור יורד בתפוקה:
לתת גז על סרק!
זה לא נח, עלול לבלבל את הנהג (קצת מסוכן) וגם מבזבז המון דלק.
זה אולי פתרון זמני עד המוסך אבל אי אפשר להתנהל ככה לאורך זמן. במיוחד לא ללחוץ על גז וברקס ביחד (שחוץ מאת הווישרים זה נראה לי הורס כל חלק ברכב)