ניקוי פנסי הרכב מבחוץ
-
@יחצ-המקצוען כתב בניקוי פנסי הרכב מבחוץ:
מתי אם לא נותנים קרדיט אפשר להיסתבך?
לא צריך
אני כתבתי בקיצור שייתן קרדיט והפנייה לשם כי יש סירטון ברור
לא מצד החוק
אם כבר יש זכויות יוצרים זה ליצרן הרכב..... -
@יחצ-המקצוען
לא יודע בבירור, אני נוהג לקרדט כל דבר.
אכן לתאר תוכן של סרטון שראית - ודאי לא מצריך קירדוט. -
@יחצ-המקצוען כתב בניקוי פנסי הרכב מבחוץ:
אז רק ליצרן חוקית צריך לתת?
אולי אם תייצר רכב ותנסה להעתיק את הפטנט הזה לרכב שתבנה
אבל מה שעשו בסרטון זה כמו שיסבירו לך איך להפעיל את הווישרים
מה שייך זכויות יוצרים? -
@יחצ-המקצוען
אם זה מועתק מילה-במילה: בהחלט, וכולי האי ואולי...
כמדומה שמקורו ב'בחדרי', לא כך?(אא"כ במקרה מופיעה שם באתר הרשות להעתיק ולהפיץ ללא קרדיט, נדיר שיהיה דבר כזה...)
שים לב הקרדיט הוא לא ליצרן, אלא ליוצר התוכן = העיתונ/אי שפירסם אותו. -
@ez058 כתב בניקוי פנסי הרכב מבחוץ:
לידיעת הציבור
יש אופצייה ברכבים מסיימים להדליק אורות גבוהים וללחוץ שלוש שניות על הווישרים ואז זה שוטף את הפנסים מבחוץ, נסו אצליכם..לגופם של דברים מישהו ניסה ועלתה בידו?
כנראה שלא, ולמה?
מכיוון שגם אני כשראיתי את הפוסט חשבתי לרוץ לבדוק אבל אח"כ כשראיתי את הסרטון אמרתי לעצמי שמספיק לבדוק אם יש לי את החריצים המדוברים ולהפתעתי הרבה לא היו כאלה
בערב הסתובבתי קצת בחוץ ועל הדרך ניסיתי לראות לאיזה רכב כן יש פתחי התזה לפנסים אבל לא ראיתי אף רכב כזה גם לא מרצדס ובמוו ואפי' לא צרפתיות כמו סיטרואן ופיג'ו שידועים בחיבתם לג'אדטים אז כנראה שזה גימיק שהוכנסו ברכבים בודדים אבל לא משהו נפוץ (ואם גם לכם אין אז כנראה שאתם מהרוב הנורמלי 😆) -
@טכנולוג כתב בניקוי פנסי הרכב מבחוץ:
@ez058 כתב בניקוי פנסי הרכב מבחוץ:
לידיעת הציבור
יש אופצייה ברכבים מסיימים להדליק אורות גבוהים וללחוץ שלוש שניות על הווישרים ואז זה שוטף את הפנסים מבחוץ, נסו אצליכם..לגופם של דברים מישהו ניסה ועלתה בידו?
כנראה שלא, ולמה?
מכיוון שגם אני כשראיתי את הפוסט חשבתי לרוץ לבדוק אבל אח"כ כשראיתי את הסרטון אמרתי לעצמי שמספיק לבדוק אם יש לי את החריצים המדוברים ולהפתעתי הרבה לא היו כאלה
בערב הסתובבתי קצת בחוץ ועל הדרך ניסיתי לראות לאיזה רכב כן יש פתחי התזה לפנסים אבל לא ראיתי אף רכב כזה גם לא מרצדס ובמוו ואפי' לא צרפתיות כמו סיטרואן ופיג'ו שידועים בחיבתם לג'אדטים אז כנראה שזה גימיק שהוכנסו ברכבים בודדים אבל לא משהו נפוץ (ואם גם לכם אין אז כנראה שאתם מהרוב הנורמלי 😆)
גם אני בדקתי בכל רכב שעברתי לידו! אין!!! פשוט אין, אפילו כמעט ועשיתי תאונה
ואפי' לא שמתי לב שיש מישהו באחד מהרכבים שהסתכלתי עליהם בושות -
@שלמה ממש עכשיו עליתי על זה מדובר באחת החברות הכי פופולאריות בפורום מתפלא איך אף אחד לא אמר עד עכשיו - וולוו!!! 😂
@לך-תדע היית ממש קרוב😄😄😄
https://www.volvocars.com/il/support/car/xc60/24w17/article/5eaf886a9aca2ab0c0a80151546f6600?search=שטיפת פנסים &page=0
בהמשך אעלה תמונות של כמה רכבים כאלה שראיתי היום -
וולוו!!!
אם הייתה יודע כמה שנים אחורה יש מתזים לניקוי הפנסים בוולוו, (כ''כ וישרים לפנס) הייתה שם פעמיים פרצוף צוחק! איך לא שמנו לב לזה, כאילו נו באמת יש כאן מישהו שחשב פעם כמה זה יעיל?
אסביר לכם כמה זה יעיל: זה נועד לשלג והיו הרבה חברות שהשתמשו בזה, המעבר למשפריצי מים בלחץ נועד להחליף אותם, לכאורה זה אמור להיות מתאים גם להסרת בוץ מהפנס -
טוב עברו יומיים ועשיתי חושבים
א. יש לא מעט חברות שראיתי שיש להם את הפונקציה סובארו, סקודה, פולקסוואגן, ועוד.
ב. כולם היו עם מנועי 2.0 ומעלה לדוגמא: לסובארו אימפזה אין ולB4 יש, לסקודה אוקטביה אין ולסופרב יש.
מסקנה שלי כמו שכתבתי לעייל שבמידה ויש שלג אפשר (לפי שלבי הפיתוח) להפעיל וישרים או להתיז מים כדי להוריד אותו מהפנס
ורכב 1.6 פחות מתאים לנסיעה בשלג לכן יש את זה ברכבים עם 2.0 ומעלה מה אומרים? -
@שלמה כתב בניקוי פנסי הרכב מבחוץ:
טוב עברו יומיים ועשיתי חושבים
א. יש לא מעט חברות שראיתי שיש להם את הפונקציה סובארו, סקודה, פולקסוואגן, ועוד.
ב. כולם היו עם מנועי 2.0 ומעלה לדוגמא: לסובארו אימפזה אין ולB4 יש, לסקודה אוקטביה אין ולסופרב יש.
מסקנה שלי כמו שכתבתי לעייל שבמידה ויש שלג אפשר (לפי שלבי הפיתוח) להפעיל וישרים או להתיז מים כדי להוריד אותו מהפנס
ורכב 1.6 פחות מתאים לנסיעה בשלג לכן יש את זה ברכבים עם 2.0 ומעלה מה אומרים?לא קשור לסמ"ק. מתזים לפנסים זה איבזור פינוק והוא נמצא ברכבי פרימיום. זה הכל.
ברכבי פרימיום יש מנוע גדול יותר (לפחות בעבר)
שלג לא מצריך מנוע חזק. הוא מצריך צמיגים מותאמים, או הנעה כפולה, או שניהם. בשלג לא נוסעים מהר כך שהכח לא רלוונטי.. ואפי' ההיפך הוא הנכון - בשביל להחלץ משלג צריך הפעלת כח נמוכה כדי להימנע מסבסוב מיותר שיקטין את האחיזה. בעבר היו מתחילים בשלג עם הילוך שני. היום ש"תם עידן" זה קיים ברכבים מסויימים עם מצב שלג..
-
@מאיר בסדר בסדר!
רק חשבתי...
בכל אופן מגניב לקלוט שיש משהו שרוב חברי הפורום לא מכירים
אודה ולא אבוש אני לא הכרתי את זה (במצב הנוכחי שזה יושב בתוך פאנל מוסתר)
ואני חובב מושבע של רכבים על כלל הקטגוריות, לא הלאה אתכם בכל העולם הרחב הזה
אני שומר את זה למדי פעם במדברים רכב -
@נמה מעניין, אמנם אין לי גרנדיס אבל מבחוץ לא נראה שיש לו מהיכן להשפריץ מצד שני אם זה כתוב בספר רכב כדאי לנסות להבין מה כוונתם
בד"כ ספר הרכב מתורגם מלע"ז כך למשל שבטויוטה אוריס 2017 יש הוראות גם על דגם הדיזל...
כלומר יתכן ויש את האופציה בחלק מרכבי הגרנדיס שאולי לא משווקים פה בארץ.