עליות בדרך לירושלים כיצד לנהוג בהם?
-
@ברדר כתב בעליות בדרך לירושלים כיצד לנהוג בהם?:
יש לי הונדה סוייק 2010 1800.
ובעליות של ירושלים שאני נוסע על שלוש טורים הרכב מגיע במקסימום ל80.
ובנתיב לידי אני רואה קיה פיקנטו ועוד רכבים בסגנון אם שבע ספרות שעוקפות אותי במהירות.
השאלה שלי אם זה בעיה ברכב שלי.
או שאחרים קורעים את הרכב ומאמצים את המנוע.החוכמה בעליות של ירושלים, היא לשמור על מהירות הנסיעה עוד לפני העליות, להאיץ מ0 ל100 בשיא העלייה, זה מאד קשה, אבל אם אתה כבר על 100, לשמור על המהירות, גם הפריוס שלי מתמודדת עם זה בהצלחה...
הקושי הגדול הוא, וכאן כנראה הסיבה שהפריעה לך, זה הימצאות הפקקים בכל הקטע הזה, שלא נותן לך לשמור על המהירות. -
@מיישה נכון מאוד ומשום כך כדאי לשמור מרחק מהרכב שלפניך וכשאתה רואה אותו מאט או בולם תאט ג"כ ותעבור נתיב וכך לא תגיע לעצירה מלאה אלא תמיד תהיה בתנועה אבל אם אתה צמוד לרכב לפניך אז כשהוא עוצר אתה מוכרח לעצור גם ואז שוב צריך להתאמץ לחזור למהירות שלך
לכן לשמור מרחק (לא יותר מידי כי אז מישהו ינסה להדחף ביניכם ויגרום לך לבלום) ולצפות את הבלימות של הרכבים שסביבך
ובנוסף אם זה רכב ידני אז לנסוע הילוך אחד פחות (שהסל"ד יהיה באזור ה2.5-3) וכך יש יותר כח לתאוצה
אם זה אוטומט המחשב מבצע את ההורדה לבד אבל גם באוטומט ברוב הרכבים יש מצב ידני או מצב ספורט שבעצם מושך את ההילוך קצת יותר -
בנסיעה רגילה זה לוקח יותר דלק אבל כאן זה פחות מאמץ למנוע ולכן יתכן שזה אפילו חוסך דלק -
@ברדר כתב בעליות בדרך לירושלים כיצד לנהוג בהם?:
קיה פיקנטו
אין מה להשוות, זה דוגמא לרכב ששוקל חצי מהרכב שלך עוד לפני החישוב של התכולה שטבעם של רכבים כאלו להיות ריקים, זה רכב שבשביל להגיע ל160 קמ"ש הוא צריך להרים טורים ל5 כשאתה עושה את זה על 3.5 אבל אין לו הבדל גדול אם זה עליה או ירידה.
-
דבר נוסף שצריך לדעת זה שברכב היברידי (לפחות בטויוטה) ביצועי הרכב הם שילוב של מנוע הבנזין והמנוע החשמלי יחד (שפועל מכוח הסוללה) ולכן בעליות ממושכות הסוללה נגמרת וכל כוח מנוע הבנזין מופנה לנסיעה עצמה ולא לטעינת הסוללה ולכן לאחר כמה דקות עליה (תלוי במצב הסוללה) ביצועי הרכב יורדים משמעותית מכיוון שהוא נוסע על מנוע הבנזין בלבד
-
@Klonimoos נכון אבל על מנת שהיא תטען לפני תצטרך להאיץ חזק מה שיקח יותר דלק מאשר מה שתחסוך כתוצאה מהשימוש בסוללה בעליה אבל תרוויח תאוצה טובה יותר ולכן אמרתי
@טכנולוג כתב בעליות בדרך לירושלים כיצד לנהוג בהם?:
או ביצועים (אז בהחלט תתכנן ואפי' מידי פעם במהלך העליה תאיץ ותשחרר כדי שהסוללה קצת תתמלא)
-
נכון אבל על מנת שהיא תטען לפני תצטרך להאיץ חזק
א. היא לא נטענת גם מברקסים?
ב. אולי אפשר סתם לנהוג בצורה שיותר ישתמש בדלק מהבטריה לפני כן, מה שתרויח שבעליה כשסוחט יותר דלק הוא ישתמש בסוללה. -
@Klonimoos א. כן הבלימה טוענת את הסוללה אבל לא בגלל שאתה לוחץ על הברקס אלא שחרור הדוושה של הגז טוען את הסוללה באמצעות הרגנרציה
ב. לזה התכוונתי כשאמרתי שאם מתכוננים נכון זה טוען את הסוללה אבל שוב כל זה לוקח יותר דלק מאשר נהיגה רגילה בלי שום תוכניות רק שאז הביצועים חלשים יותר -
הבלימה טוענת את הסוללה אבל לא בגלל שאתה לוחץ על הברקס אלא שחרור הדוושה של הגז טוען את הסוללה באמצעות הרגנרציה
יש לך מקור לזה? אצלי (אוריס 17) הרכב מראה (מחוג) שבבלימה הסוללה נטענת ממש המון. וכ"כ בספר הרכב.
-
@מאיר אני אבהיר את עצמי קצת יותר - אני מתכוין לדבר שפשוט לכל מי שטיפה בדק את הנושא
אכן בבלימה קלה עם הדוושה הסוללה נטענת מכיוון שבהיברידי וחשמלי גם מערכת הרגנרציה משתתפת בבלימה ולכן בבלימה קלה הרכב בולם עם הדינמו מה שמייצר המון חשמל אבל בלחיצה קצת יותר חזקה גם הבלמים עצמם בולמים והם כמעט ולא מייצרים חשמל לכן בסה"כ מי שנוסע נסיעה מהירה ובולם על מנת לייצר חשמל אמנם מצליח לייצר אבל בשקלול הדלק שהוציא על הנסיעה המהירה ואיבוד האנרגיה שנוצר על ידי הבלמים הוא הפסיד ולא חסך -
נסיעה מהירה ובולם על מנת לייצר חשמל אמנם מצליח לייצר אבל בשקלול הדלק שהוציא על הנסיעה המהירה ואיבוד האנרגיה שנוצר על ידי הבלמים הוא הפסיד ולא חסך
החכמה היא ללחוץ בעדינות ואם צריך אז לפני הזמן. אגב בלחצה על B בידית ההילוכים המנוע בולם אבל טוען את הסוללה במהירות מטורפת