מדריך לקניית רכב משומש
-
@אינטרקום כתב במדריך לקניית רכב משומש:
ב. אני שואל על הרכב בנוסח הבא: "שלום, התקשרתי לברר על הרכב", הרעיון הוא, שסוחרי רכב מפרסמים לרוב כמה רכבים, ואני רוצה לשמוע ממנו את הרכב והדגם, זו הדרך לדעת שהוא פירסם רק רכב אחד, ולא כמה (למרות, שאני משער שיש סוחרים שיש להם קומבינות בעניין, אבל זה המירב שניתן לעשות בקלות).
האם לא שמעת מאודך על טוקמנים?,
פשוט מחזיקים 5 מכשירים עם מדבקה על כל אחד שאומר מה הרכב -
-
@admin כתב במדריך לקניית רכב משומש:
@מאיר לפני ההגעה הראשונית
לבקש צילום רישיון רכב על מנת לבדוק עבר ביטוחירוב מוכרי הרכבים לא יסכימו.
אני לא מוכן שיחפרו לי מרחוק.
רוצה לבוא לראות ולהתרשם - תקבל גם את העבר הביטוחי.
על דרך "גמיש ליד הרכב".זה תמרור אזהרה
זה אומר שיש עבר ביטוחי בעייתי שמנסים להסתיר -
@admin
זה הקומבינות שדיברתי עליהם.
אבל עדיין זה מורכב למי שמתעסק עם הרבה רכבים.
אם לא יועיל - לא יזיק.חיפוש גוגל, איך עדיין לא הזכירו את זה!
אם יש לו הרבה רכבים ביד 2 על אותו מספר יופיע לך בחיפוש גוגל
דבר נוסף קרה לי כמה פעמים שעשיתי גוגל והתברר שהמוכר סוכן ביטוחים
מה שאומר רכב שירד מהכביש על טוטאל לוס והסוכן קימבן שיחזור -
אני לא מומחה גדול אבל מכמה עסקאות שפגשתי עלתה לי מחשבה כי דווקא ברכבים הזולים (10 - 20 k) יכולות להיות מציאות יפות בסוכנויות.
וההסבר לזה לדעתי פשוט מגיע אליהם לקוח עם רכב ישן ורוצה לקנות רכב חדש בטרייד אין. הם קונים ממנו את הרכב הישן כדי למכור אותו אבל הרווח העיקרי והנקי שלהם זה הרכב שהם מכרו לו את הרכב הישן הם לוקחים ממנו בגרושים ומוכרים הלאה בגרושים העיקר שיזוז מהם -
עוד כמה דברים:
- לבדוק טחינה בשמן! זאת אומרת לפתוח את הפקק של השמן ולראות אם יש אפילו מעט חומר לבן כעין טחינה או מיונז, זה אומר שנכנס מים למנוע כלומר שיפוץ או החלפת מנוע. בדיקה זו יש לעשות גם בסוף הנסיעת מבחןרכב במצב כזה עומד לפעמים שבוע ואז השמן שוקע.
- לא קריטי אבל כדאי לבדוק בלמים זה לא דורש מידי מאמץ.
- כמה שיותר בדיקות גם אם אתה לא יודע מה אתה עושה נותן לך יותר הזדמנויות לראות תגובות של המוכר. וגם, זה שהמוכר אמין זה לא אומר שהוא מודע למצב הרכב.(קרה לי לאחרונה שבאתי לראות רכב עבור חבר והיה ממש לא נעים לי לבשר לבעל הרכב שהמנוע שלו גמור - טחינה בשמן, ולא ראו את זה לפני הנסיעה).
- חשוב מאוד ועוזר בשטח הרבה פעמים. בסוף כל השאלות כבר בטלפון לשאול את המוכר האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת, רוב בני האדם לא מסוגלים לשקר לחלוטין לאדם שנותן להם יחס של אמון.
-
@נייטרון-חפשי כתב במדריך לקניית רכב משומש:
לבדוק טחינה בשמן!
או פיח על הפקק
זה אומר שיש בוצה במנוע = רכב שלא טופל כנדרש -
@נייטרון-חפשי
על סעיף 4 אני חולק לחלוטין ....... -
@נתן-שפירא כתב במדריך לקניית רכב משומש:
@נייטרון-חפשי
על סעיף 4 אני חולק לחלוטין .......אתה בטוח? הרבה פעמים שאלתי שאלה כעין זאת ושמעתי הרבה דברים חשובים כגון מזגן לא עובד או יש רעשים מהמנוע...
-
@נתן-שפירא כתב במדריך לקניית רכב משומש:
@מאיר
זה רק אם הוא ישר לא אם הוא בא לשקר אותךנכון, הטיפ של @נייטרון-חפשי לא הפך את העולם למושלם, אבל כששקרן שומע כזאת שאלה הוא מרגיש שאתה מתכוון בדיוק על ה... ואז כשתבא לבדוק אתה תגיד לו למה......
אבל למה להתווכח? תנסה מס' פעמים ותעדכן..
-
@נייטרון-חפשי כתב במדריך לקניית רכב משומש:
- חשוב מאוד ועוזר בשטח הרבה פעמים.
בסוף כל השאלות כבר בטלפון לשאול את המוכר האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת, רוב בני האדם לא מסוגלים לשקר לחלוטין לאדם שנותן להם יחס של אמון.
רק אני הבחנתי במודגש?
- חשוב מאוד ועוזר בשטח הרבה פעמים.
-
@ישראל-פלד כתב במדריך לקניית רכב משומש:
@Lexus איך אני בודק גיר באוטו בלי ללכת לבדיקה ואיך הגיר של טיוטא יאריס
מתחילים מהאצה מאפס ואז לשים לב להעברות הילוכים האם הם חלקות, כמו"כ האצות בעליות והפסקות פתאומיות, ובס"ה לנהוג בפראות ככל הניתן (לאו דווקא מהירויות גבוהות) כדי לאתגר את הגיר ואז לשים לב להעברות הילוך, קצת מורכב להסביר בדיוק איך עושים את זה מושלם אבל בכללי זה הרעיון. ומומלץ לשים לב בעיקר בתחילת הנסיעה כשהאוטו עוד קר.
אני תמיד מעדיף לומר לבעל הרכב מראש שזה לא סגנון הנהיגה הרגיל שלי אלא רק כדי לבדוק את האוטו. -
-