טיפול עשרת אלפים
-
ממליץ לעשות לבד כמו שאתה מבשל בבית לבד ולא הולך לשף לקנות אוכל מוכן רכב זה דבר שקל להבין אותו בהרבה יותר ממה שזה נראה דרישות התפקיד ידע בסיסי ידים טובות וקצת כלים שיכסו את עצמם מהר מאוד
מה שכן ממליץ בחום לתת למכונאי להעיף מבט על הרכב גומיה לציריה לדוגמה שלא תשים לב למצב של ולא תחליף תעלה לך ביוקר רב אחרי זה וכן לקנות לכל הפחות ג’ק עגלה קטן ושתי בודקים קטנים אחרת זה סכנה וחמירא סכנתא וכו’
ואני גם חושב למרות שיהיו שיחלקו עלי בתוקף שאין איסור שאברך יחפש לבין הזמנים אחד מוסך מרוחק מהאיזור שלו לעבוד זה יתן לו קצת זוזים והרבה ידע ויחסוך הרבה עוגמות נפש בחיים כיון שכל החיים כנראה הוא יתמודד אם רכב אבריכיים כזה או אחר
ולגבי המומנט אז גם בסקודה וגם בטויוטה מורשים שעבדתי בהם כנ’'ל לא עושים אם מומנט
ולגבי הסגירה של הפילטר שמן אפשר לסגור ביד אבל חזק מאוד מניסיון כשאני סוגר רק חזק ואז סוגר אם הכלי יש רבה מה לסגור עוד@87878787 כתב בטיפול עשרת אלפים:
ולגבי הסגירה של הפילטר שמן אפשר לסגור ביד אבל חזק מאוד מניסיון כשאני סוגר רק חזק ואז סוגר אם הכלי יש רבה מה לסגור עוד
אבל אין צורך.
@שמואל10 כתב בטיפול עשרת אלפים:
אבל אולי באמת בק"מ כזה כדאי לעבור ל 10W40
הוא אוכל שמן? אם לא אז למה?
-
@פתוח-לשמוע כתב בטיפול עשרת אלפים:
יש גם טענה שרכבים עם ק"מ גבוה לשים 10-40 כי הם אוכלים קצת שמן וברכבים כאלה מומלץ צמיגות גבוהה
אני שמעתי עוד סברא…
בגלל שהבוכנות נשחקות קצת עם הזמן אז נוצר רווח עדין בין הבית שלה אליה ולכן צריך שמן צמיגי יותר -
@אברום כתב בטיפול עשרת אלפים:
בספר רכב כתוב 5 30
וכל המוסכים שאלתי אמרו לי תשים 10 40אני שמתי 5W30 לפי הוראות המוסכניק שלי
אבל אולי באמת בק"מ כזה כדאי לעבור ל 10W40 -
@נייטרון-חפשי זה מנהג טעות
@DanielC
הטענה נשמעת הגיונית ולכאורה “למיחש מיבעי” לא?
איך שלא יהיה את הגומיה של הפילטר כדאי מאוד לשמן -
@משה-e אתה מסביר את דבריו, זו הסיבה למה אוכלים שמן.
@נייטרון-חפשי כתב בטיפול עשרת אלפים:
זו הסיבה למה אוכלים שמן.
האם “כיוון שסתומים” לא קשור לזה, במקום לשחק עם השמן?
-
@נייטרון-חפשי כתב בטיפול עשרת אלפים:
זו הסיבה למה אוכלים שמן.
האם “כיוון שסתומים” לא קשור לזה, במקום לשחק עם השמן?
@תודה-לבורא-עולם-0 לא ממש, וגם לא כ"כ רלוונטי לרוב הרכבים היום בעלי מרימים הדראוליים וכו’
-
@DanielC
הטענה נשמעת הגיונית ולכאורה “למיחש מיבעי” לא?
איך שלא יהיה את הגומיה של הפילטר כדאי מאוד לשמן@צפוני-פשוט אין צורך אף לא למיחש וכמו שהעלו כאן כבר יש רכבים שהפילטר ממוקם עם הפנים כלפי מטה, אל דאגה הוא מתמלא שמן בשניה, את הגומיה בוודאי שצריך לשמן כדי שתאטום היטב.
-
@צפוני-פשוט אין צורך אף לא למיחש וכמו שהעלו כאן כבר יש רכבים שהפילטר ממוקם עם הפנים כלפי מטה, אל דאגה הוא מתמלא שמן בשניה, את הגומיה בוודאי שצריך לשמן כדי שתאטום היטב.
@DanielC כתב בטיפול עשרת אלפים:
את הגומיה בוודאי שצריך לשמן כדי שתאטום היטב.
לא בשביל זה אלא כדי שלא תדבק ובשביל הפעם הבאה.
-
@DanielC כתב בטיפול עשרת אלפים:
את הגומיה בוודאי שצריך לשמן כדי שתאטום היטב.
לא בשביל זה אלא כדי שלא תדבק ובשביל הפעם הבאה.
@נייטרון-חפשי לא שאני מחזיק מ AI אבל גם זה נכון
למה משמנים גומיה של פילטר שמן ?
משמנים את הגומייה (O-ring) של פילטר השמן לפני ההתקנה מכמה סיבות חשובות:
מונעים פגיעה בגומייה – גומייה יבשה עלולה להתפתל או להיקרע בזמן הידוק הפילטר. שכבת שמן דקה מאפשרת לה להחליק למקומה בצורה תקינה.
משיגים אטימה טובה יותר – השמן עוזר לגומייה לשבת באופן אחיד על משטח האטימה ומפחית את הסיכוי לנזילות.
מבטיחים הידוק נכון – פילטרי שמן מתוכננים להידוק לפי מגע הגומייה ואז עוד חלק מסיבוב. גומייה משומנת מאפשרת להגיע לעומס ההידוק המתוכנן, בעוד שגומייה יבשה יוצרת יותר חיכוך ועלולה לתת תחושה שהפילטר מהודק מספיק כשבפועל הוא לא.
מקל על הפירוק בהחלפה הבאה – הגומייה פחות נוטה להידבק לבית הפילטר לאחר עבודה ממושכת בטמפרטורות גבוהות.