דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל הפורום
כיווץ
לוגו רכבים זה לזה
MG S9 במבחן דרכים
בגודל דומה להיילנדר, במחיר ובעיצוב דומה לקשקאי: MG S9 במבחן דרכים
  1. דף הבית
  2. טיפולים, אחזקה ותקלות
  3. סופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל

סופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל

מתוזמן נעוץ נעול הועבר נפתר טיפולים, אחזקה ותקלות
153 פוסטים 22 כותבים 647 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • מיוחדמ מיוחד

@חיים-ברזל
    מיד על ההתנעה אתה מתכוין
    היה לי כמה רכבים זה לא היה בדיוק ככה שמיד על ההתנעה המחוג קופץ לאמצע, זה קופץ באזור ה70 מעלות משהו כזה.

ח מנותק
    ח מנותק
    חיים ברזל
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@מיוחד כתב בסופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל:

@חיים-ברזל
    מיד על ההתנעה אתה מתכוין
    היה לי כמה רכבים זה לא היה בדיוק ככה שמיד על ההתנעה המחוג קופץ לאמצע, זה קופץ באזור ה70 מעלות משהו כזה.

כנראה זה תלוי אם הרכב ישן יותר

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • מ מנותק
      מ מנותק
      משה בלום
      כתב נערך לאחרונה על ידי

היה לי סיפור דומה לפני כשנה.
      על מרצדס ויטו.
      הוא שתה מים, כל יום 1-2 ליטר.
      הנס היה שיש לו נורה כשיורד מפלס במים, ולא צריך להמתין על חום מנוע.
      ניסיתי לבדוק לחץ, והיה תקין.
      ראש מנוע היה בסדר.
      לא היה טחינה במים.
      לא יצא אדים מאחורה.
      הלכתי כמה פעמים למוסך, והוא הכניס לי חומר (נראה לי זרחן) למים, שהופך לצבע כשהוא נוזל לבחוץ.
      וכמה פעמים הוא החליף לי צינורות, עד שזה הסתדר.
      נראה שזה התחיל מזה שהרכב היה כבר בן 12, והצינורות התחילו להזדקן.
      המים יצאו רק כשהיה לחץ מאוד גבוה, ולכן היה קשה למצוא את המקור.

@טייס-קרבי בפעם האחרונה שהמוסכניק סיים, הוא הכניס מים, ואמר לי לעקוב אחרי זה, כי המים אמור לרדת כמה פעמים, עד שזה יכנס לכל מקום בצנרת, וכנראה יצטרכו להכניס ביחד עוד כחצי ליטר, וכך היה, וזה התייצב.
      עכשיו כבר בערך שנה שקט, ב"ה.

ט תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • ט טייס קרבי

בקיצור רבוייתי!
        תודה לכולכם אתם ממש עוזרים לי ולו (לי ללכת לישון כי הוא בלחץ שאני יברר לו ולו כי הוא קנה את הרב לא מזמן והוא ממש בלללחץ)
        אז תכלעס…
        הוא בדק וראה שיש נזילה גם בחניה,
        הוא בדק וראה שמן שחור,
        פקק אטם ראש הוא לא מצליח לפתוח,
        המנוע אש,
        הרכב לא התחמם ולא מתחמם (לא עבר את ה 90)
        הרכב לא מוציא עשן ולא משמיע ומראה משהוא חריג (מלבד התופעה של המיים שמתחסלים)
        מה הלאה???
        שוב תודה לכולכם!!!

א מנותק
        א מנותק
        אליה
        מייבין
        כתב נערך לאחרונה על ידי אליה

@טייס-קרבי בלת״ק חלקי שמן שחור משחור -תקין זה מנוע דיזל
        אבחון מנוע ברכב יקר לעשות רק אצל מקצוענים תברר על מוסך מתמחה או מורשה לקונצרן
        לא מוסך מדרכה ולא חבר של חבר ולא בן שפחה
        ולא לנסוע באוטו לבנתיים הימים האלו עלולים לעלות לך ביוקר

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • ח חיים ברזל

@מיוחד כתב בסופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל:

@חיים-ברזל כתב בסופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל:

מייד שהוא מניע יש חום מנוע של 90 ולא זז משם ישמצב שמשהוא שם תקול?

אם זה מכני כך צריך להיות

אני אשמח להסבר מפורט יותר.

למעלה התכתבנו אם הוא בודק את החום מנוע לפי מה שיש בלוח מכוונים שאז זה מכני והוא עומד באמצע בדרך כלל, אם יש התחממות הוא עולה ואם התקררות הוא יורד, והחיישן הזה לא מדוייק וגם אם יהיה 95 או 85 הוא יראה על האמצע.
          אם הוא בודק את החום לפי OBD זה כותב את המעלות המדוייקות ואם החום עולה ל95 הוא כותב 95 וכן הלאה
          אז הוא שאל שאצלו החום עולה ויורד ואצל הרכב השני הוא כל הזמן על האמצע
          ויש ליישב - ברכב שכל הזמן הוא על האמצע מדובר ברכב שהוא בדק ע"י הלוח מכוונים, ואיפה שכל הזמן עולה ויורד מדובר בOBD

ט מנותק
          ט מנותק
          טייס קרבי
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@חיים-ברזל כתב בסופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל:

התחממות הוא עולה ואם התקררות הוא יורד, והחיישן הזה לא מדוייק וגם אם יהיה 95 או 85 הוא יראה על האמצע.
          אם הוא בודק את החום לפי OBD זה כותב את המעלות המדוייקות ואם החום עולה ל95 הוא כותב 95 וכן הלאה
          אז

מדוייק להפליא…

@משה-בלום כתב בסופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל:

בפעם האחרונה שהמוסכניק סיים, הוא הכניס מים, ואמר לי לעקוב אחרי זה, כי המים אמור לרדת כמה פעמים, עד שזה יכנס לכל מקום בצנרת, וכנראה יצטרכו להכניס ביחד עוד כחצי ליטר, וכך היה, וזה התייצב.

אז בעצם אתה מחזק את התזה שלי שצריך בסך הכל לייצב את הלחץ בצינורות אחרי שהם התרוקנו וזה שיורד מיים במיכל זה לא אומר שעדיין יש נזילה

@אליה כתב בסופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל:

ולא לנסוע באוטו לבנתיים הימים האלו עלולים לעלות לך ביוקר

למה בעצם?
          אין לי הרי איזשהוא אינדיקציה על ליקוי במנוע אז למה לי ללכת לבדוק?

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • ג מנותק
            ג מנותק
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@טייס-קרבי אם אפשרי מבחינתך, אשמח אם תתן סקירה איפה העניין אוחז, כי קשה לבעייתי כמוני לעבור עכשיו על הכל.
            סתם כדי שאוכל גם אני ללמוד משהו.

דבר שצריך להרגיל, להאיר פנים לאדם "רגיל", וזה בעצם כל התרגיל.
            למדריכים שכתבתי בס"ד 🙏 לחץ כאן

ט תגובה 1 תגובה אחרונה
            2
            • ג גיל

@טייס-קרבי אם אפשרי מבחינתך, אשמח אם תתן סקירה איפה העניין אוחז, כי קשה לבעייתי כמוני לעבור עכשיו על הכל.
              סתם כדי שאוכל גם אני ללמוד משהו.

ט מנותק
              ט מנותק
              טייס קרבי
              כתב נערך לאחרונה על ידי טייס קרבי

@גיל כתב בסופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל:

אשמח אם תתן סקירה איפה העניין אוחז,

אם אתה מבקש מי אני שיגיד לא…
              נתחיל מההתחלה בשתי מילים:
              -הרכב שתה מיים בקצב של ליטר ל3 שעות מה שאומר נזילה חמורה
              -לאחר המלצותיהם של כמה מבעלי החסד בפורום ניגשתי לאתר את מיקום הנזילה והכן מצאתי פחות או יותר את האיזור
              -למחרת הלכתי למוסכניק שלי שפירק את המצבר ועוד כמה דברים ואיתר חור ענק (באופן יחסי) בגודל של גריס (גריס פנינה)
              -המוסכניק אמר לי שהוא לא ממליץ לי שהוא יתקן כי לו יעלה החלק מאד יקר שאני ילך למוסך X
              -הלכתי למוסך שהוא אמר ושם תיקנו לי את החור מילאו לי מיים (ירוקים) ופטרו אותי לשלום (לא לפני שהחליפו גם ווישרים וכמה נורות)
              -במשך אותו היום אני וחברי (בעל הרכב) עקבנו בדריכות אחר מפלס המיים במיכל כדי לראות האם הוא יורד והכן הוא עדיין יורד אבל לא מתרוקן
              -התחלנו לחשוש אולי עדיין יש איזשהוא נזילה-חשש שעדיין קיים (כאן אנו אוחזים)
              -להלן מספר נתונים :
              המים ירדו לי בכ 2.5 ס"מ מזמן הטיפול
              פתחנו את הפקק לחץ מברזל והמיים לא באים עד למעלה אבל רואים מיים בצינור
              אין טיפטופים מתחת הרכב
              מה שמביא אותנו לחשוב שהירידה במפלס המיים בא ברקע של עידכון לחץ בצנרת וכנראה שגם היה טיפה אוויר הציפיה שלנו זה שזה ייתייצב בסופו של דבר ולא ימשיך לרדת (אם הכן אין נזילה וזה עניין של לחץ ברגע שהכל ייתמלא אמור להפסיק לרדת)
              זה פחות או יותר כל הסיפור.
              יש עוד נקודה שלא קשורה אבל משפיעה
              שלכל אורך הדרך הסתמכנו על מד חום המנוע כדי להבין אם המנוע מתקרר כדבעי והכן המנוע לא עבר את ה 90 מעלות
              ולכן קיווינו שלא נגרם נזק למנוע
              אבל אתמול שמנו לב שהמחוג המכני מראה רק 90 בלי לזוז מה שהפחיד אותנו שאולי בלי קשר לנזילה גם החיישן תקול ובאמת המנוע שניה ממוות בשריפה…
              וזה ייצר כאן דיון נפרד שבסופו נראה לי המסקנה שזה תקין ולא מצביע על איזשהוא אינדיקציה על קלה

ג תגובה 1 תגובה אחרונה
              2
              • ט מנותק
                ט מנותק
                טייס קרבי
                כתב נערך לאחרונה על ידי
                פוסט זה נמחק!
                תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • ט טייס קרבי

אשמח אם תתן סקירה איפה העניין אוחז,

אם אתה מבקש מי אני שיגיד לא…
                  נתחיל מההתחלה בשתי מילים:
                  -הרכב שתה מיים בקצב של ליטר ל3 שעות מה שאומר נזילה חמורה
                  -לאחר המלצותיהם של כמה מבעלי החסד בפורום ניגשתי לאתר את מיקום הנזילה והכן מצאתי פחות או יותר את האיזור
                  -למחרת הלכתי למוסכניק שלי שפירק את המצבר ועוד כמה דברים ואיתר חור ענק (באופן יחסי) בגודל של גריס (גריס פנינה)
                  -המוסכניק אמר לי שהוא לא ממליץ לי שהוא יתקן כי לו יעלה החלק מאד יקר שאני ילך למוסך X
                  -הלכתי למוסך שהוא אמר ושם תיקנו לי את החור מילאו לי מיים (ירוקים) ופטרו אותי לשלום (לא לפני שהחליפו גם ווישרים וכמה נורות)
                  -במשך אותו היום אני וחברי (בעל הרכב) עקבנו בדריכות אחר מפלס המיים במיכל כדי לראות האם הוא יורד והכן הוא עדיין יורד אבל לא מתרוקן
                  -התחלנו לחשוש אולי עדיין יש איזשהוא נזילה-חשש שעדיין קיים (כאן אנו אוחזים)
                  -להלן מספר נתונים :
                  המים ירדו לי בכ 2.5 ס"מ מזמן הטיפול
                  פתחנו את הפקק לחץ מברזל והמיים לא באים עד למעלה אבל רואים מיים בצינור
                  אין טיפטופים מתחת הרכב
                  מה שמביא אותנו לחשוב שהירידה במפלס המיים בא ברקע של עידכון לחץ בצנרת וכנראה שגם היה טיפה אוויר הציפיה שלנו זה שזה ייתייצב בסופו של דבר ולא ימשיך לרדת (אם הכן אין נזילה וזה עניין של לחץ ברגע שהכל ייתמלא אמור להפסיק לרדת)
                  זה פחות או יותר כל הסיפור.
                  יש עוד נקודה שלא קשורה אבל משפיעה
                  שלכל אורך הדרך הסתמכנו על מד חום המנוע כדי להבין אם המנוע מתקרר כדבעי והכן המנוע לא עבר את ה 90 מעלות
                  ולכן קיווינו שלא נגרם נזק למנוע
                  אבל אתמול שמנו לב שהמחוג המכני מראה רק 90 בלי לזוז מה שהפחיד אותנו שאולי בלי קשר לנזילה גם החיישן תקול ובאמת המנוע שניה ממוות בשריפה…
                  וזה ייצר כאן דיון נפרד שבסופו נראה לי המסקנה שזה תקין ולא מצביע על איזשהוא אינדיקציה על קלה

ג מנותק
                  ג מנותק
                  כתב נערך לאחרונה על ידי גיל

@טייס-קרבי
                  אם לפני התיקון הרכב איבד ליטר כל כמה שעות, ועכשיו אין טפטופים, אין התחממות, ואין ירידה דרמטית במפלס - זה דווקא סימן מעודד.
                  ירידה מסוימת במפלס אחרי תיקון נזילה יכולה להיות נורמלית, בגלל יציאת אוויר מהמערכת והשלמת מפלסים בכל חלקי מערכת הקירור.
                  אני הייתי מסמן את המפלס על מיכל העיבוי כשהמנוע קר, נוסע כמה ימים, ובודק שוב רק כשהמנוע קר. אם המפלס מתייצב - כנראה שהכל תקין. אם הוא ממשיך לרדת באופן עקבי, אפילו בלי טפטופים, צריך להמשיך לחפש נזילה או לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור.

רק הערה קטנה: כדאי לוודא שמילאו נוזל קירור מתאים לפי דרישות היצרן, ולא סתם “מים ירוקים”, כי הצבע לבדו לא אומר כלום.

מה שמעניין אותי בסיפור הוא שהמוסך “תיקן חור” (כגריס ועוד). אם מדובר בצינור, בית תרמוסטט או מחבר פלסטיק - סבבה. אם מדובר ברדיאטור או בחלק פלסטיק שהתעייף, הייתי ממשיך לעקוב בתקופה הקרובה כדי לוודא שהתיקון מחזיק לאורך זמן.

מחילה אם חזרתי כאן על דברי מישהו התותחים, באמת לא עברתי על השרשור.

@טייס-קרבי כתב בסופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל:

@גיל
                  מה השנקל שלך בכל הסיפור?
                  (ואגב תראה מה הוספתי בסוף לגבי חום מנוע)
                  לא ראינו אותך בכל השירשור…

קיבלת.

ט תגובה 1 תגובה אחרונה
                  3
                  • ג גיל

@טייס-קרבי
                    אם לפני התיקון הרכב איבד ליטר כל כמה שעות, ועכשיו אין טפטופים, אין התחממות, ואין ירידה דרמטית במפלס - זה דווקא סימן מעודד.
                    ירידה מסוימת במפלס אחרי תיקון נזילה יכולה להיות נורמלית, בגלל יציאת אוויר מהמערכת והשלמת מפלסים בכל חלקי מערכת הקירור.
                    אני הייתי מסמן את המפלס על מיכל העיבוי כשהמנוע קר, נוסע כמה ימים, ובודק שוב רק כשהמנוע קר. אם המפלס מתייצב - כנראה שהכל תקין. אם הוא ממשיך לרדת באופן עקבי, אפילו בלי טפטופים, צריך להמשיך לחפש נזילה או לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור.

רק הערה קטנה: כדאי לוודא שמילאו נוזל קירור מתאים לפי דרישות היצרן, ולא סתם “מים ירוקים”, כי הצבע לבדו לא אומר כלום.

מה שמעניין אותי בסיפור הוא שהמוסך “תיקן חור” (כגריס ועוד). אם מדובר בצינור, בית תרמוסטט או מחבר פלסטיק - סבבה. אם מדובר ברדיאטור או בחלק פלסטיק שהתעייף, הייתי ממשיך לעקוב בתקופה הקרובה כדי לוודא שהתיקון מחזיק לאורך זמן.

מחילה אם חזרתי כאן על דברי מישהו התותחים, באמת לא עברתי על השרשור.

@טייס-קרבי כתב בסופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל:

@גיל
                    מה השנקל שלך בכל הסיפור?
                    (ואגב תראה מה הוספתי בסוף לגבי חום מנוע)
                    לא ראינו אותך בכל השירשור…

קיבלת.

ט מנותק
                    ט מנותק
                    טייס קרבי

אם מדובר בצינור

מדובר היה בצינור מיים עליון מהמנוע לרדיאטור (צינור גומי שחור בעובי 4 צול)

אני הייתי מסמן את המפלס על מיכל העיבוי כשהמנוע קר, נוסע כמה ימים, ובודק שוב רק כשהמנוע קר. אם המפלס מתייצב - כנראה שהכל תקין

זה מה שעשיתי אתמול ובאמת אחרי כל נסיעה עדיין ממשיך לרדת בעקביות אבל הרבה פחות אבל באמת נחייה ונראה…
                    ומה גם שכתב כאן אחד מהתותחים שקרה לו סיפור דומה ועדיין אחרי הטיפול הרכב שתה לו עוד איזה חצי ליטר עד שהתייצב… מעניין)

ג תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • מ משה בלום

היה לי סיפור דומה לפני כשנה.
                      על מרצדס ויטו.
                      הוא שתה מים, כל יום 1-2 ליטר.
                      הנס היה שיש לו נורה כשיורד מפלס במים, ולא צריך להמתין על חום מנוע.
                      ניסיתי לבדוק לחץ, והיה תקין.
                      ראש מנוע היה בסדר.
                      לא היה טחינה במים.
                      לא יצא אדים מאחורה.
                      הלכתי כמה פעמים למוסך, והוא הכניס לי חומר (נראה לי זרחן) למים, שהופך לצבע כשהוא נוזל לבחוץ.
                      וכמה פעמים הוא החליף לי צינורות, עד שזה הסתדר.
                      נראה שזה התחיל מזה שהרכב היה כבר בן 12, והצינורות התחילו להזדקן.
                      המים יצאו רק כשהיה לחץ מאוד גבוה, ולכן היה קשה למצוא את המקור.

@טייס-קרבי בפעם האחרונה שהמוסכניק סיים, הוא הכניס מים, ואמר לי לעקוב אחרי זה, כי המים אמור לרדת כמה פעמים, עד שזה יכנס לכל מקום בצנרת, וכנראה יצטרכו להכניס ביחד עוד כחצי ליטר, וכך היה, וזה התייצב.

ט מנותק
                      ט מנותק
                      טייס קרבי

@משה-בלום כתב בסופרב דיזל 2020 שותה מים - רכב שהחליט שהוא גמל:

בפעם האחרונה שהמוסכניק סיים, הוא הכניס מים, ואמר לי לעקוב אחרי זה, כי המים אמור לרדת כמה פעמים, עד שזה יכנס לכל מקום בצנרת, וכנראה יצטרכו להכניס ביחד עוד כחצי ליטר, וכך היה, וזה התייצב.

אם אפשר לשאול
                      זה יירד “במכה” או אחרי כל נסיעה ירד בעוד טיפה והוספת עד שנעצרה הירידה?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • ט טייס קרבי

אם מדובר בצינור

מדובר היה בצינור מיים עליון מהמנוע לרדיאטור (צינור גומי שחור בעובי 4 צול)

אני הייתי מסמן את המפלס על מיכל העיבוי כשהמנוע קר, נוסע כמה ימים, ובודק שוב רק כשהמנוע קר. אם המפלס מתייצב - כנראה שהכל תקין

זה מה שעשיתי אתמול ובאמת אחרי כל נסיעה עדיין ממשיך לרדת בעקביות אבל הרבה פחות אבל באמת נחייה ונראה…
                        ומה גם שכתב כאן אחד מהתותחים שקרה לו סיפור דומה ועדיין אחרי הטיפול הרכב שתה לו עוד איזה חצי ליטר עד שהתייצב… מעניין)

ג מנותק
                        ג מנותק
                        כתב נערך לאחרונה על ידי גיל

@טייס-קרבי לגבי מד החום - זה דווקא לא מדאיג אותי.עד כמה שאני זוכר, ברוב רכבי סקודה (וקבוצת VAG בכלל) המחוג מתוכנת להישאר על 90 בטווח רחב יחסית של טמפרטורות, ולכן הוא נראה “תקוע” גם כשהטמפרטורה בפועל משתנה מעט (מקווה שהמשפט הזה היה ברור, ערכתי אותו 3 פעמים לפני שליחה).
                        אם אתם רוצים להיות בטוחים, אפשר להתחבר ל-OBD ולראות את טמפרטורת נוזל הקירור בזמן אמת, אבל עצם זה שהמחוג עמד יציב על 90 לא מעיד על תקלה בחיישן ולא אומר שהמנוע היה על סף התחממות. למעשה, זה בדרך כלל סימן להתנהגות תקינה של לוח השעונים.

ט תגובה 1 תגובה אחרונה
                        1
                        • ג גיל

@טייס-קרבי לגבי מד החום - זה דווקא לא מדאיג אותי.עד כמה שאני זוכר, ברוב רכבי סקודה (וקבוצת VAG בכלל) המחוג מתוכנת להישאר על 90 בטווח רחב יחסית של טמפרטורות, ולכן הוא נראה “תקוע” גם כשהטמפרטורה בפועל משתנה מעט (מקווה שהמשפט הזה היה ברור, ערכתי אותו 3 פעמים לפני שליחה).
                          אם אתם רוצים להיות בטוחים, אפשר להתחבר ל-OBD ולראות את טמפרטורת נוזל הקירור בזמן אמת, אבל עצם זה שהמחוג עמד יציב על 90 לא מעיד על תקלה בחיישן ולא אומר שהמנוע היה על סף התחממות. למעשה, זה בדרך כלל סימן להתנהגות תקינה של לוח השעונים.

ט מנותק
                          ט מנותק
                          טייס קרבי

@גיל
                          אגב סתם שאלה (שנשאלה כאן אבל מעניין אותי מה אתה אומר)
                          אם פותחים את הפקק המתכתי שאסור לפתוח כשהמנוע חם עד איפה המיים אמורים לבוא? עד למעלה או אם רואים מיים למטה זה עדיין בגדר תקין

נייטרון חפשינ תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • ט טייס קרבי

@גיל
                            אגב סתם שאלה (שנשאלה כאן אבל מעניין אותי מה אתה אומר)
                            אם פותחים את הפקק המתכתי שאסור לפתוח כשהמנוע חם עד איפה המיים אמורים לבוא? עד למעלה או אם רואים מיים למטה זה עדיין בגדר תקין

נייטרון חפשינ מנותק
                            נייטרון חפשינ מנותק
                            נייטרון חפשי
                            מאסטר
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@טייס-קרבי צריך להיות מלא, אבל אם חסר טיפה ממש (כחצי/רבע כוס) זה לא נחשב. אם כשאתה לוחץ על הצינור גומי של הרדיאטור המים עולים כמעט עד הפתח, זה תקין.

pikolinou@gmail.com

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            1

• 1
                            • 2
                            • 3
                            • 4
                            • 5
                            • 6
                            • 7
                            • 8

49