מכירת רכב, מה דעתכם?
-
@גיל אבל רחוב צדדי בבני ברק לא נראה לי קורץ לסוחרי ברזל
בעבר מכרתי סקודה בק’'ס ומהמודעת למכירה התקשרו רק פעם אחת שאזיז את האוטו…
מכרתי תמיד דרך יד 2 בלבד. -
רכב עם בעיות קשות כמו חום מנוע וכדו’ לרוב לא יימכר לאדם אקראי מהרחוב אלא דרך יד 2, לכן מומלץ להזיז אותו מידיי פעם ולמנוע רוגז.
@חיים-Y0737 מסכים איתך אישית, אם הוא היה שואל אותי הייתי גם אומר לו שכמה שהוא חולם לקבל על זה ממילא הוא לא יקבל, ומה שכן יקבל לא שווה את הכאב ראש. צריך לנסות שבוע שבועיים ובזה לצאת ידי חובת ההשתדלות.
אבל זה לא רלוונטי כי מה שמשנה זה שהוא חושב שהוא ירוויח על זה ולכן רוצה להשאיר שם את האוטו. -
@נייטרון-חפשי
לכן הצעתי פשרה שכל יומיים יזיז לרחוב סמוך וכך לא יבלוט ולא יתרגזו עליו.
שווה את המאמץ. -
@חיים-Y0737 ברכסים היה נוהג להעמיד רכב למכירה ברחוב הראשי אל מול “קניון רכסים” (קרי - 13.5 מ"ר של מרכז מסחרי) בעיקר כדי שכל סוחר ברזל יראה את המציאות ויתקשר.
המועצה סבלה מזה רבות, התושבים עוד יותר, ושום תקנת תעבורה לא הועילה, עד שהעמידו שלט האוסר חניה של רכב המוצע למכירה, ונתנו דו"חות על ימין ועל שמאל (בעיקר על שמאל, תלוי בכיוון הנסיעה).
וזה עזר. -
@גיל אבל רחוב צדדי בבני ברק לא נראה לי קורץ לסוחרי ברזל
בעבר מכרתי סקודה בק’'ס ומהמודעת למכירה התקשרו רק פעם אחת שאזיז את האוטו…
מכרתי תמיד דרך יד 2 בלבד. -
@חיים-Y0737 ברכסים היה נוהג להעמיד רכב למכירה ברחוב הראשי אל מול “קניון רכסים” (קרי - 13.5 מ"ר של מרכז מסחרי) בעיקר כדי שכל סוחר ברזל יראה את המציאות ויתקשר.
המועצה סבלה מזה רבות, התושבים עוד יותר, ושום תקנת תעבורה לא הועילה, עד שהעמידו שלט האוסר חניה של רכב המוצע למכירה, ונתנו דו"חות על ימין ועל שמאל (בעיקר על שמאל, תלוי בכיוון הנסיעה).
וזה עזר. -
@א.ב. כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
תנסה לדמיין אותך חוזר מאירוע משפחתי בלילה עם 3 ילדים שכבר ישנים ובגלל שיש אדם שרק רוצה שיראו את הרכב שלו אתה צריך לחנות רחוק מהבית ולנסות להרדים מחדש את הילדים, אני לא רואה כאן 2 צדדים
בעיקרון אתה צודק ואני אכן משתדל תמיד לא לתפוס את החניות הסמוכות לבניין כשאני לבד בלי ילדים, רק מה? אני חונה ממול!
אבל מה אם ממול זה תופס למישהו אחר, וברחוב המקביל גם, ובאזור תעשיה הסמוך זה ייגנב/יפריע לנהג משאית וכו’
בקיצור, אם האופציה היחידה הנוספת היא לחנות במרחק 25 הליכה (בתקווה ששם זה לא יפריע למישהו) ובכל פעם שמישהו רוצה לראות את הרכב תצטרך ללכת לשם, ואילו היה זה הרכב שלך, גם אז אתה לא רואה 2 צדדים?@נייטרון-חפשי כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
אם האופציה היחידה הנוספת היא לחנות במרחק 25 הליכה (בתקווה ששם זה לא יפריע למישהו) ובכל פעם שמישהו רוצה לראות את הרכב תצטרך ללכת לשם
@נייטרון-חפשי כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
ליד הבית שלי אני לא יכול לשים כי זה רחוב צדדי שאף אחד לא עובר שם.
יש הבדל גדול בין המקרים
אם האופציה היחידה היא לחנות במרחק, והבנאדם גר במקום, ואם לא יחנה שם, יצטרך בכל פעם שמישהו בא לראות את הרכב ללכת כל כך רחוק, בהחלט יש מקום להבין את הרציונל בצד של החונה, וגם אז יש מקום לדון אולי הוא צריך להחנות ברחוב סמוך. נו.
אבל כשהטענה היא שליד הבית שלו אנשים לא עוברים, ובשביל הפרסומת שלו הוא חוסם לך את החניה, משול לאדם שיתלה שלט פרסומת על החלון של בית הכנסת ויחסום את האויר, כי מהנקודה הזו יותר אנשים יראו את הפרסום שלו, והזכות שלו בבית הכנסת היא בדיוק כמו הזכות שלך… “מה אתה רוצה שהוא לא ימכור? זה הפרנסה שלו”, כמו שמישהו כתב לעיל, איזו מין טענה זו?
כששכן תופס את המעלית בקומה שלו 20 דקות, כי הוא רוצה להסתכל במראה, או שחם לו והוא מתקרר להנאתו במזגן של המעלית, ובינתיים נוצר פקק בכל הקומות, מה תאמר אז? זה הזכות שלו והוא כרגע צריך את המעלית ל20 דקות.
הכלל, החניה שייכת למפרסם כמו לההוא שרוצה לחנות, אבל האופן הנורמלי להשתמש בחניה הוא לזמן קצוב, וזו בלבד הזכות המשותפת. אין לאדם זכות להשתמש במשאבים משותפים שמיועדים להרבה אנשים - לצרכיו בלבד - כי הוא צריך. אם כשאני נוסע לחול אני אחנה את הרכב בחניה מבוקשת יהיה עלי את אותה טענה. זה לא הרחוב של אבא שלך, שבשביל שאתה צריך אתה מתעלם מצרכי הכלל כולו.
מה תאמר על אדם שנגיש למשאבים כספיים ציבוריים והוא לוקח את זה לייעוד שלהם אבל לצרכיו האישיים? הוא עושה אירוע תרבות למשפחה / קורס לחברים / וכו’. כבר נשמע יותר מעניין.
-
אם האופציה היחידה הנוספת היא לחנות במרחק 25 הליכה (בתקווה ששם זה לא יפריע למישהו) ובכל פעם שמישהו רוצה לראות את הרכב תצטרך ללכת לשם
ליד הבית שלי אני לא יכול לשים כי זה רחוב צדדי שאף אחד לא עובר שם.
יש הבדל גדול בין המקרים
אם האופציה היחידה היא לחנות במרחק, והבנאדם גר במקום, ואם לא יחנה שם, יצטרך בכל פעם שמישהו בא לראות את הרכב ללכת כל כך רחוק, בהחלט יש מקום להבין את הרציונל בצד של החונה, וגם אז יש מקום לדון אולי הוא צריך להחנות ברחוב סמוך. נו.
אבל כשהטענה היא שליד הבית שלו אנשים לא עוברים, ובשביל הפרסומת שלו הוא חוסם לך את החניה, משול לאדם שיתלה שלט פרסומת על החלון של בית הכנסת ויחסום את האויר, כי מהנקודה הזו יותר אנשים יראו את הפרסום שלו, והזכות שלו בבית הכנסת היא בדיוק כמו הזכות שלך… “מה אתה רוצה שהוא לא ימכור? זה הפרנסה שלו”, כמו שמישהו כתב לעיל, איזו מין טענה זו?
כששכן תופס את המעלית בקומה שלו 20 דקות, כי הוא רוצה להסתכל במראה, או שחם לו והוא מתקרר להנאתו במזגן של המעלית, ובינתיים נוצר פקק בכל הקומות, מה תאמר אז? זה הזכות שלו והוא כרגע צריך את המעלית ל20 דקות.
הכלל, החניה שייכת למפרסם כמו לההוא שרוצה לחנות, אבל האופן הנורמלי להשתמש בחניה הוא לזמן קצוב, וזו בלבד הזכות המשותפת. אין לאדם זכות להשתמש במשאבים משותפים שמיועדים להרבה אנשים - לצרכיו בלבד - כי הוא צריך. אם כשאני נוסע לחול אני אחנה את הרכב בחניה מבוקשת יהיה עלי את אותה טענה. זה לא הרחוב של אבא שלך, שבשביל שאתה צריך אתה מתעלם מצרכי הכלל כולו.
מה תאמר על אדם שנגיש למשאבים כספיים ציבוריים והוא לוקח את זה לייעוד שלהם אבל לצרכיו האישיים? הוא עושה אירוע תרבות למשפחה / קורס לחברים / וכו’. כבר נשמע יותר מעניין.
@ישראליק תיובתא!!
וי"ל בדוחק… דו"ק ותשכח.להזכירך, אני לא צד פה ובהחלט מבין את המצדדים לכאן או לשם ס"ה הראיתי צד שני, אני לא בדיון בבי"מ ולא לקחתי עו"ד, אתה מוזמן לשנות ולנסח את מה שכתבתי כמו שתרצה כדי להציג צד שני בצורה טובה יותר ממני.
ולשם הכנות, דבר אחד שכן הציק לי בשרשור ההוא זה לא עצם הטענה אלא הדיבורים על מה ואיך לעשות לו כולל עצות לוונדליזם ‘במידה וזה מותר הלכתית’ כדי לגרש אותו בגלל שלך נראה שהוא לא בסדר.
אני חושב שזה חילול ה’ ואילו הייתי @סיירת-פיקוח זה היה נמחק (אבל כפי שכבר כתבתי לא הייתי סומך על עצמי בתור מפקח). -
@נייטרון-חפשי אהבתי

-
שואל בשביל מישהו אחר:
יש לי רכב עם בעיות שאני מנסה למכור, תליתי עליו מודעת ‘למכירה’ והעמדתי אותו ברחוב אלא שמטבע הדברים לוקח זמן וסייעתא דשמיא כדי שרכב בכזה מצב יימכר במחיר הגיוני. כמה מדיירי הרחוב התקשרו אלי לומר לי לפנות את הרכב מכיוון שחסר להם חניות, אבל מה נעשה ובב"ב בכל מקום כמעט חסר חניות? ליד הבית שלי אני לא יכול לשים כי זה רחוב צדדי שאף אחד לא עובר שם. הם טוענים שזה לא חוקי וכועסים מאוד (קצת אשמתי, כי בהתחלה לא הייתי מוכן לעצבים שלהם אז עניתי שאשאיר את זה שם ל’פרנציפ’).
מה דעתכם?
הם צודקים מבחינת החוק שזה לא חוקי? למה שזה לא יהיה חוקי הרי חלק ממה שאני משלם אגרת טסט זה על הזכות להחנות את הרכב ובכך ‘לתפוס’ שטח?
אם זה חוקי, לדעתכם עלי להתחשב בהם ולמכור אותו יותר בזול כמה שיותר מהר? זה מוצדק שאפסיד כסף בגלל זה?
הם אומרים שאני ‘חצוף’ ‘לא אנושי’ ומאיימים להשמיץ אותי/לתלוש את המודעות/להזיק לרכב, וזה אנשים חרדים שאני מאוד רוצה ללמד עליהם זכות שהם לא התכוונו לזה אבל בעיני זו בריונות.
ממה שזכור לי רכב נחשב גרוטאה רק אם הוא בלי טסט יותר מחודש או אם ניכר שהוא לא שמיש (וגם אז צריך התראה חודש מראש) ייתכן שאני לא זוכר במדוייק.גילוי נאות:
אני לא מכיר את בעל הרכב והמידע שלי על המקרה הוא רק מכאן עם קצת פרשנות.
אני מתאר לעצמי שמישהו אחד לפחות יתעצבן עלי, אבל אעפ"כ אני מבקש לנסות להבין את הצד השני, ולשמור על שפה מכבדת.@נייטרון-חפשי דעתי במקרים כאלה היא תמיד שאם שתי הצדדים אנשים של פרינציפ אז כל דאלים גבר
ברגע שצד אחד בלבד מתנהל נכון ומבקש יפה גם אנשי הפרנציפ מוותרים ומוכנים להגיע להבנה
לא ראיתי אדם נורמטיבי (בדגש על נורמטיבי בלבד) שמדברים איתו יפה ומכבדים אותו והוא לא מוכן לעשות מאמץ -
@ישראליק תיובתא!!
וי"ל בדוחק… דו"ק ותשכח.להזכירך, אני לא צד פה ובהחלט מבין את המצדדים לכאן או לשם ס"ה הראיתי צד שני, אני לא בדיון בבי"מ ולא לקחתי עו"ד, אתה מוזמן לשנות ולנסח את מה שכתבתי כמו שתרצה כדי להציג צד שני בצורה טובה יותר ממני.
ולשם הכנות, דבר אחד שכן הציק לי בשרשור ההוא זה לא עצם הטענה אלא הדיבורים על מה ואיך לעשות לו כולל עצות לוונדליזם ‘במידה וזה מותר הלכתית’ כדי לגרש אותו בגלל שלך נראה שהוא לא בסדר.
אני חושב שזה חילול ה’ ואילו הייתי @סיירת-פיקוח זה היה נמחק (אבל כפי שכבר כתבתי לא הייתי סומך על עצמי בתור מפקח).@נייטרון-חפשי כתב במכירת רכב, מה דעתכם?:
@ישראליק תיובתא!!
אני חושב שזה חילול ה’ ואילו הייתי @סיירת-פיקוח זה היה נמחק (אבל כפי שכבר כתבתי לא הייתי סומך על עצמי בתור מפקח).כלומר הבנת שאני מחפש סתירות בדבריך, אז הוספתי לעיל פירוט לענין שלשמו ציטטתי אותך. אין הקולר תלוי אלא בי, אם כותבים משהו צריך לדאוג שיבינו, “אל תאמר דבר שאינו נשמע וסופו להישמע” וכפי’ הר"ב שם, אל תאמר דבר שעלול להיות לא מובן, כי סופו שיבינו אותו שלא ככוונתך.
מקוה שעכשיו תנוח דעתך עליך ותוכל לענות לגופו של ענין.