קארנס (דיזל) או קשקאי+2 (עד 2013 כמובן..)
-
@חילי כתב בקארנס (דיזל) או קשקאי+2 (עד 2013 כמובן..):
לקארנס יש גיר רובוטי דו מצמדי ושמעתי שיש להם בעיות
ולקשקאי יש גיר רציף שגם הוא עדין
לכל רכב יש את הבעיות שלו בקארנס יש קלאצ’ים שצריך להחליף כל 100K ואם אתה קונה אחרי החלפה אז יש לך שקט
אין רכב בלי בעיות -
מתלבט מאד בין שני הרכבים הנ"ל…(גם אחרי שחפרתי והחכמתי רבות מכל איזכור שלהם בפורום)…
תקציב של כ40000 ש"ח.
נסיעה של בערך 6000 ק"מ עירוני ו5000 בינעירוני בשנה.
מצד אחד אחרי שראיתי בהתלהבות את המלצותיו החמות של @גיל ועוד שקנו אחריו הקשקאי נשמעת לי יחסית אמינה, די פשוטה וזולה בתחזוקה שלה (בנזין ביחס לדיזל), אפשר להשיג יחסית בק"מ לא מדי גבוהים (130000 ק"מ בכ33000 ש"ח).
דא עקא שהיא יחסית ישנה (גם אם היום זה עדיין עשה “רק” בר מצווה (היינו 13 שנים על הכביש), אבל עוד 3 שנים שאני ירצה למכור אותה מסתמא היא כבר תהיה כבר ממש מבוגרת…
(נקודה נוספת אמנם פחות משמעותית-זה הצריכת דלק שלה ביחס לדיזל).
מצד שני יש את הקארנס, כהמלצת @צילפינגים שהיא יותר חדשה (2018) (וחסכונית בבינעירוני).
דא עקא-הנסיעות העירוניות שלי הם נסיעות קצרות מאד (כ5-10 דקות כל פעם), ולדיזל זה לא מומלץ, השאלה היא האם זה הורס את הרכב הנסיעות האלו או שזה רק לא חסכוני (כמה באמת היא לוקחת בעירוני?), והאם הנסיעות של הביניעורני יקזז כן את הבעיתיות של העירוני?.
וכן האם התפעול שלה יותר מסובך (ההבנה שלי בתחזוקה של רכבים שואפת לאפס)?,
וכן האם עלויות ההחזקה שלה יקרות יותר? -
-
@נהג-אלוף אמת, ומסיבה פשוטה. שאל אותי מישהו אם אמכור לו ב-10K מעל המחירון.
תשובתי:לא!
זו התשובה בדר"כ.
ואם ב-130K עסקינן…

ניסאן ניסאן, במה אברכך?..
אלא יה"ר שתזכי להגיע ל-1234567 …
תודה ל"יד ימיני" על הצילום. -
@צילפינגים אשמח לדעת בקשר למה ש@חילי כתב לגבי הגיר רובוטי-מה זה באמת אומר הבעיה הזאת\מה העלות שלה וכו’ (כפי שכתבתי ההבנה שלי בתחזוק רכבים שאפת לאפס (יש לי כיום פריוס שעושה את העבודה כמו שצריך…), וכן לגבי הדיזל האם בנסיעות עירוניות זה הורס את הרכב או רק לא חסכוני בדלק…
@גיל ו@נהג-אלוף דווקא יש כמה דברים ביד 2 (לא בדקתי אותם לעומק…) זה.html וזה.html וגם זה.html
השאלה שלי האם עוד 5 או אפילו 3 שנים כשארצה למכור אותה מישהו יסתכל עליה מבחינת ה@גיל שלה (וגם אם אני לא ירצה-יסכים למכור אותה האם היא כבר לא תעשה את שלה, בכל זאת זה יהיה רכב שכבר 16 שנה לפחות על הכביש? -
@צילפינגים אשמח לדעת בקשר למה ש@חילי כתב לגבי הגיר רובוטי-מה זה באמת אומר הבעיה הזאת\מה העלות שלה וכו’ (כפי שכתבתי ההבנה שלי בתחזוק רכבים שאפת לאפס (יש לי כיום פריוס שעושה את העבודה כמו שצריך…), וכן לגבי הדיזל האם בנסיעות עירוניות זה הורס את הרכב או רק לא חסכוני בדלק…
@גיל ו@נהג-אלוף דווקא יש כמה דברים ביד 2 (לא בדקתי אותם לעומק…) זה.html וזה.html וגם זה.html
השאלה שלי האם עוד 5 או אפילו 3 שנים כשארצה למכור אותה מישהו יסתכל עליה מבחינת ה@גיל שלה (וגם אם אני לא ירצה-יסכים למכור אותה האם היא כבר לא תעשה את שלה, בכל זאת זה יהיה רכב שכבר 16 שנה לפחות על הכביש? -
השאלה שלי האם עוד 5 או אפילו 3 שנים כשארצה למכור אותה מישהו יסתכל עליה מבחינת ה@גיל שלה (וגם אם אני לא ירצה-יסכים למכור אותה האם היא כבר לא תעשה את שלה, בכל זאת זה יהיה רכב שכבר 16 שנה לפחות על הכביש?@אבי-בר תראה לכל רכב יש את התקלות האופייניות בפריוס זה ABS וכל מיני תקלות קטנטנות בקארנס יש לו בלאי בגיר שבשימוש נכון אפשר לשמור על הבלאי הזה שיקרה יותר מאוחר יש בלאי בעיקר של קלאצ’ים [יכול להיות שלאנשים אחרים היו עוד בעיות כל רכב זה ספציפי] עלות תיקון אני לא יודע בדיוק אבל כמה אלפים נחמדים אבל לא סוף העולם זה קורה פעם ב100 אלף ואפילו היו כאלו שעד 200 אלף לא היו צריכים להחליף לכן כדאי לקנות ק"מ גבוה קצת ככה ודאי החליפו או לחלופין לשאול את המכר אם הוא החליף
רק אל תשכח שאוטו חסכוני וגם אמין כזה וגם 7 מקומות ווגם מחיר כזה ועוד שנתון מתקדם לא תמצא בשום מקום
ואם רוב הנסיעות שלך בתוך העיר וגם נסיעות קצרות אז פחות מומלץ לך דיזל אבל אם זה נסיעות ארוכות בעיר אז זה בסדר [למשל עיר הררית זה גם בסדר] -
@אבי-בר תראה לכל רכב יש את התקלות האופייניות בפריוס זה ABS וכל מיני תקלות קטנטנות בקארנס יש לו בלאי בגיר שבשימוש נכון אפשר לשמור על הבלאי הזה שיקרה יותר מאוחר יש בלאי בעיקר של קלאצ’ים [יכול להיות שלאנשים אחרים היו עוד בעיות כל רכב זה ספציפי] עלות תיקון אני לא יודע בדיוק אבל כמה אלפים נחמדים אבל לא סוף העולם זה קורה פעם ב100 אלף ואפילו היו כאלו שעד 200 אלף לא היו צריכים להחליף לכן כדאי לקנות ק"מ גבוה קצת ככה ודאי החליפו או לחלופין לשאול את המכר אם הוא החליף
רק אל תשכח שאוטו חסכוני וגם אמין כזה וגם 7 מקומות ווגם מחיר כזה ועוד שנתון מתקדם לא תמצא בשום מקום
ואם רוב הנסיעות שלך בתוך העיר וגם נסיעות קצרות אז פחות מומלץ לך דיזל אבל אם זה נסיעות ארוכות בעיר אז זה בסדר [למשל עיר הררית זה גם בסדר]@צילפינגים אתה [יותר מכולם] צריך להביא בחשבון גם את ההשתוללות של מחירי הסולר לפעמים פחות מבנזין ולפעמים כפול 1.5 [כביש 6 12 ש"ח…]
-
@צילפינגים אתה [יותר מכולם] צריך להביא בחשבון גם את ההשתוללות של מחירי הסולר לפעמים פחות מבנזין ולפעמים כפול 1.5 [כביש 6 12 ש"ח…]
-
@פתוח-לשמוע בשביל זה יש דלקן שאתה משלום קבוע בכל התחנות גם אם כתוב 50 ש"ח לליטר ובדרך כלל זה יותר זול מבנזין שאתה גם חוסך בנסיעה יותר מכל רכב קלאסי וגם שילמת יותר זול לליטר וחסכת כפול!
@צילפינגים כמה יוצא לך כיום?
-
@פתוח-לשמוע בשביל זה יש דלקן שאתה משלום קבוע בכל התחנות גם אם כתוב 50 ש"ח לליטר ובדרך כלל זה יותר זול מבנזין שאתה גם חוסך בנסיעה יותר מכל רכב קלאסי וגם שילמת יותר זול לליטר וחסכת כפול!
@צילפינגים בתור אחד עם רכב דיזל כעת אשמח לשמוע על אופציה כזאת
-
@צילפינגים בתור אחד עם רכב דיזל כעת אשמח לשמוע על אופציה כזאת
@חובק-עולם חפש בגוגל דיוטי אנרגיה אני שם [יש עוד חברות ]
@פתוח-לשמוע אני לא יודע במדוייק כי הדלקן לא יורד מהחשבון שלי אפשר להתקשר לדיוטי אנגיה ולשאול -
@חובק-עולם חפש בגוגל דיוטי אנרגיה אני שם [יש עוד חברות ]
@פתוח-לשמוע אני לא יודע במדוייק כי הדלקן לא יורד מהחשבון שלי אפשר להתקשר לדיוטי אנגיה ולשאול@צילפינגים כן. בררתי כבר בכמה מקומות אבל אתה רשמת שעולה לך פחות מבנזין ואת זה אני לא מכיר.
אם תוכל לשתף בנתונים כדי שיהיה לי עם מה להתמקח