תקלה הראשונה שלי ברכב
חום מנוע
-
@נייטרון-חפשי כתב בתקלה הראשונה שלי ברכב
חום מנוע:המאווררים עובדים? (כבר דיברנו על זה?), אם זה קורה שוב, דבר ראשון תבדוק שהם עובדים (כשהרכב חם הם חייבים לעבוד כשהמנוע דולק).
לא הגעתי ב"ה למצב שהרכב חם
בגלל שאני צריך לעבור טסט ופחדתי שהרכב יתחמם בטסט… עשיתי לו טסט קטן בבית…
שהרכב הגיע לטמפרטורת עבודה לחצתי (ניונטרל) על הגז לכ3000 סל"ד לכשתיים וחצי דקות
סיקרן אותי לאיפה זה יגיע (כמובן שאם היה מגיע למעלות גבוהות הייתי עוצר)
אמממה הוא לא עבר את ה86 מעלות! (בדקתי דרך OBD)
שזה כן אומר משהו לגבי יעילות מערכת הקירור של הרכב…
מה שאומר שלא נדלקו המאווררים
כמובן שהמאווררים תקינים (בדקתי ע"י הפעלת מזגן- שמיד מפעיל אותם)@אביעד כתב בתקלה הראשונה שלי ברכב
חום מנוע:שהרכב הגיע לטמפרטורת עבודה לחצתי (ניונטרל) על הגז לכ3000 סל"ד לכשתיים וחצי דקות
@אביעד כתב בתקלה הראשונה שלי ברכב
חום מנוע:מה שאומר שלא נדלקו המאווררים
העובדה שהמאווררים לא נדלקו מוכיחה שלא חיממת את הרכב, והסיבה לזה היא שבסל"ד גבוה גם המשאבה עובדת יותר מהר, אם אתה רוצה לחמם את הרכב אתה צריך לאמץ אותו ולאו דווקא להעלות סל"ד (למשל להאיץ בעליה או (לא מומלץ בכלל!) ללחוץ גז וברקס יחד וכך ליסוע).
-
חום מנוע:שהרכב הגיע לטמפרטורת עבודה לחצתי (ניונטרל) על הגז לכ3000 סל"ד לכשתיים וחצי דקות
חום מנוע:מה שאומר שלא נדלקו המאווררים
העובדה שהמאווררים לא נדלקו מוכיחה שלא חיממת את הרכב, והסיבה לזה היא שבסל"ד גבוה גם המשאבה עובדת יותר מהר, אם אתה רוצה לחמם את הרכב אתה צריך לאמץ אותו ולאו דווקא להעלות סל"ד (למשל להאיץ בעליה או (לא מומלץ בכלל!) ללחוץ גז וברקס יחד וכך ליסוע).
@נייטרון-חפשי כתב בתקלה הראשונה שלי ברכב
חום מנוע:העובדה שהמאווררים לא נדלקו מוכיחה שלא חיממת את הרכב, והסיבה לזה היא שבסל"ד גבוה גם המשאבה עובדת יותר מהר, אם אתה רוצה לחמם את הרכב אתה צריך לאמץ אותו ולאו דווקא להעלות סל"ד (למשל להאיץ בעליה או (לא מומלץ בכלל!) ללחוץ גז וברקס יחד וכך לנסוע).
נכון
נתתי למנוע להתחמם עוד קצת ובאמת המאווררים נדלקו (טמפרטורה של עד 97) גם כן למשך כמה דקות