מדריך לקומפרסור לניפוח גלגל
-
(מבוסס על סיפור אמיתי ) בוקר שגרתי אברהם קם בבוקר 7:30 האשה כבר יצאה לעבודה והוא מארגן את הילדים ללימודים אברהם יוצא מהבית עם הילד הקטן שלו בן שנה על הידיים בדרך למטפלת שני הגדולים יותר הולכים לצידו עולים על הרכב הוא מניח את התינוק בסלקל מניע מתחיל לנסוע ו... משהו למטה מקרקש הוא פותח את החלון ומזהה רעש מוכר - קול פצפוץ הצמיג על האספלט הוא יודע שנסיעה על צמיג ריק מעבר לעובדה שהיא מסוכנת ולא בטוחה היא גם עושה נזק בלתי הפיך לצמיג ובהמשך גם לג'אנט עצמו ולכן הוא עוצר מיד יורד ורואה שיש מסמר גדול שתקוע בגלגל הברירה היחידה שיש בידו זה להחליף עכשיו לרזרבי שבבג'אז אבל הילדים כבר איבדו את הסבלנות התינוק מתחיל לצרוח ושני הגדולים כבר רבים מי ישב על מקום הנהג עד שאבא יחזור והוא חושב לעצמו עכשיו להרים את הרכב לפרק את האומים להוציא את הגלגל להחליף וואו זה המון זמן וכוח ולכלוך הלוואי שהיה לי איזה כפתור קסם שדוחה את כל זה לעוד שעתיים שלוש ואז אלך בנחת לפנצ'ריה...
עכשיו זה כבר לא דמיון יש פיתרון
כדי שלא תגיעו לסיטואציה לעיל כדאי להיערך מראש וכך תוכלו לפתור בדקות בודדות את רוב הבעיות בצמיגים
דבר ראשון לא להוציא את המסמר או את הדבר שעשה את הפנצ'ר כי אז לא יעזרו הפתרונות האחרים
יש את הדרך הקלה ביותר - קונים ספריי אנטי פנצ'ר בעלות של 16 ש"ח בישראל (קיים גם בעלי אקספרס אבל עלות משלוח גבוהה)
צורת השימוש בו פשוטה - מבריגים את הפיה לוונטיל לוחצים על הלחצן בראש המיכל ברצף עד לריקון של כל המיכל החומר סותם חלקית את החור ומחזיק את הצמיג עם אויר למשך כמה ימים (כמובן תלוי בגודל החור בצמיג)
מעלות: זה מהיר, קל לשימוש, וללא הכנה מיוחדת
חסרונות: *זה חד פעמי ולאורך זמן זה עולה סכום נחמד
* בדרך כלל שמים אחד ברכב ואז עד שתקנה אתה לא מוגן
* לא תמיד יש לך מוטיבציה לעזור למישהו שנתקע כי לא יהיה לך במידה
ואתה תיתקע
* אם זה נשאר בצמיג זמן רב זה הורס ומייבש אותו
לכן המומלץ יותר זה לקנות קומפרסור ניפוח שמאפשר לנפח ולהמשיך לפנצ'ריה הקרובה ובמקביל להחזיק גם מיכל אחד של ספריי למקרה שמשהו לא יעבוד כשורה
הקומפרסור הינו מכשיר מכני שעובד עם מיכל ובתוכו בוכנה שנעה קדימה ואחורה וכן יונקת אויר ומוציאה אותו לצינור שמחובר למיכל וממנו לגלגל
קיים קומפרסור משולב בבוסטר כמו אלה שמובאים במדריך לבוסטרים אבל אני לא ממליץ על זה מכיוון שהם איטיים מאוד ובנוסף גם חלשים ונהרסים לאחר שימוש ממושך (הקומפרסור לא הבוסטר) ומעבר לכך הם רלוונטיים רק כשהבוסטר טעון אבל אם הוא ריק אין שום יכולת לנפח את הגלגל לכן לדעתי כדאי לקנות בוסטר רגיל ובמקביל קומפרסור עצמאי שאינו תלוי בבוסטר (ישנו שקע מצת כזה שמתחבר לבוסטר וברוב המקרים גם מסופק בערכה שמגיעה עם הבוסטר)
כלל ראשון לא לקנות קומפרסור שהמיכל שלו מפלסטיק כדוגמת זה מדובר במוצר חלש ואיטי לא אמין ולא איכותי שאינו מחזיק לאורך זמןאם אתם מתעקשים יש בעלי אקספרס בעלות של פחות משלושים ש"חישנם דגמים קטנים של שיאומי ובאזוס אבל הם עובדים על סוללה עם החסרונות שהוזכרו לעיל ובנוסף הם מאוד יקרים (150-250 ש"ח) וקצת איטיים
אז הדגם הזול ביותר ללא סוללה שעושה את העבודה הואזה בעלות של כ33 ש"ח בעלי אקספרס(לאחר נסיונו הגרוע של @לך-תדע מסיר את ההמלצה מהמוצר הזה הוא אמנם דומה מאוד למה שמוכרים בישראל רק שהוא מפלסטיק ולא אמין בכלל ולכן עדיף לקנות מישראל ממתכת) או 100 ש"ח בישראל יש לו מיכל מתכת והוא מתחבר למצת הרכב מהירות הניפוח המוצהרת שלו היא 30 ליטר בדקה ובפועל ע"פ הניסיון שלי לוקח לו כ7 דקות למלאות צמיג ריק לגמרי ברכב 1600 רגיל
מי שרוצה משהו מהיר יותר כדאי לו לקנות קומפרסור בעל שתי בוכנות, מהירות הניפוח שלו גבוהה יותר בעלי אקספרס המחירים גבוהים כנראה בשל עלות השילוח לכן יותר מומלץ מישראל הדגם הזה בעלות של 150 ש"ח במהירות של כ80 ליטר לדקה מה שמנפח צמיג ריק בכ2-3 דק'
עריכה: יש את אותו קומפרסור באייס במחיר של 90 ש"ח לאחר קופון שיש להם באתר (המלצה של @klopkk כאן)או זה בעלות של 114 אבל עם מיכל פלסטיקכדאי לשים לב שהקומפרסורים עם הבוכנה הכפולה צורכים עוצמת חשמל גבוהה יותר ולכן בד"כ החיבור שלהם הוא למצבר ישירות ולא למצת אבל גם אם קונים עם חיבור למצת מומלץ לקנות מתאם לבוסטר או למצבר על מנת להמנע ממצב שהפיוז נשרף
אבל לפעמים החור מאוד גדול עד כדי שהאויר יוצא מיד או תוך דקות בודדות ובשביל זה יש שני פתרונות נפוצים
- הפשוט יותר - בורג מצופה בסיליקון ודבק שאותו מבריגים בעזרת מברג לתוך החור הוא נתפס ונדבק שם וסותם את החור בעלות של כ 2.5 דולר
היתרונות - פשוט מהיר וקל
החסרונות - לאורך זמן כשיש לך כמה כאלה בצמיג ונוצר חור חדש קשה למצוא אותו כי על כל בורג אתה לא בטוח אם זה הבורג שעשה את הפנצ'ר או שזה דווקא הבורג ששמת על מנת לתקן את הפנצ'ר
חוץ מזה שהפנצ'ריות לא אוהבים את זה ובאחד הפעמים באתי לפנצ'ריה עם אחד כזה בגלגל (בשביל לתקן חור שלא מצאתי אותו ולא היה לי זמן לבדוק) והוא לא היה מוכן לתקן את הגלגל בלי להוציא את הבורג שאני שמתי (וכמובן לגבות תשלום גם על תיקון החור הקודם) - קצת יותר מורכב - בלשון העם "תולעת" ערכה המכילה כעין "חוטים" עבים מגומי עם דבק שאותם משחילים בחור של הפנצ'ר ע"י שמרחיבים את החור עם הכלי הראשון (ראש דמוי מקדחה) ואח"כ משחילים את החוט בכלי השני (ראש דמוי מחט תפירה) ומכניסים אותו ע"י הכלי השני לתוך החור והוא נתפס שם
לאחר מכן ניתן לנפח ולנסוע כרגיל
בהצלחה
- הפשוט יותר - בורג מצופה בסיליקון ודבק שאותו מבריגים בעזרת מברג לתוך החור הוא נתפס ונדבק שם וסותם את החור בעלות של כ 2.5 דולר
-
@טכנולוג כתב במדריך לקומפרסור לניפוח גלגל:
@מוטי-56 ישנם שטוענים שזה פיתרון קבוע (כך אמר לי אחד האנשים הבכירים בידידים) אני עצמי פעם נסעתי כחצי שנה עם בורג כזה (זה עדיין לא אומר שזה בטיחותי אבל זה החזיק מעמד)
אני נסעתי אם תולעת יותר משנה...
הם מחזיקים מעמד אם מכניסים אותם טוב
מעניין לברר על התקניות של זה -
אז הדגם הזול ביותר ללא סוללה שעושה את העבודה הוא זה בעלות של כ33 ש"ח בעלי אקספרס
א. אני מבין שזה הכי אטרקטיבי. (בקומפרסורים)
ב. לאחר העיון בקישור המחיר הוא 34.11 ומשלוח 7.43 או חינם מעל 38 ש''ח@טכנולוג כתב במדריך לקומפרסור לניפוח גלגל:
(כך אמר לי אחד האנשים הבכירים בידידים)
אולי תשאל אותו עם מה הם ממליצים להתשמש מכל המגוון?
-
@Klonimoos כתב במדריך לקומפרסור לניפוח גלגל:
לאחר העיון בקישור המחיר הוא 34.11
נכון אבל אם תשלם בדולרים אז המחיר יהיה כ33 ש"ח
ומשלוח 7.43 או חינם מעל 38 ש''ח
נו תקנה גם ברגים או ערכת תולעת והמשלוח יהיה חינם
אולי תשאל אותו עם מה הם ממליצים להתשמש מכל המגוון?
הוא אמר לי בעבר שהכל מומלץ זה עניין של נוחות, ולכן בקומפרסור עדיף שתי בוכנות אבל זה קצת יותר יקר אז תלוי בתקציב וגם לגבי תולעת או בורג אז בורג יותר קל ונוח והם גם יותר ממליצים עליו כי הבורג עצמו נתפס טוב יותר בגלל התבריג שלו
-
@טכנולוג
דבר ראשון על מדריך ערוך וממצה.כמה הערות:
ובפועל ע"פ הניסיון שלי לוקח לו כ7 דקות למלאות צמיג ריק לגמרי ברכב 1600 רגיל
זה נראה לי בערך אותו הזמן שלוקח לי למלאות עם ה baseus שלי שהוא גם בוסטר וטענת שלא מומלץ כי הוא איטי.
בעניין התולעת אין לי נסיון אבל מה ששמעתי ממתנדבי ידידים שיש בזה עוד חסרון שצריך להרחיב את החור וגם שמעתי (שוב, לא מנסיון אישי) שזה עלול לא להחזיק אחרי הרבה זמן שנשחק על הכביש.
בעניין הבורג אני מכיר פנצריה שהתחילה למכור בעצמה את המוצר ואני אישית כבר כמעט לא מכיר פנצ'ריות מאז שפגשתי את המוצר הזה (לדעתי זה שווה את הנזק של 'אם אני אצטרך פנצריה לפני שיגמר הגלגל'),
אני מאוד שמח לשמוע את מה שטענתישנם שטוענים שזה פיתרון קבוע (כך אמר לי אחד האנשים הבכירים בידידים)
כי פעם היה פה נידון בנושא וטענו שבשפו"א זה לא פיתרון קבוע והראיה הייתה מזה שההנחיות הרשמיות של ידידים הם לא לסמוך על זה לאורך זמן.
-
נכון אבל אם תשלם בדולרים אז המחיר יהיה כ33 ש"ח
א. תודה, קניתי!
ב. מאחר ולא חפצתי להוסיף פריט כלשהו, נעזרתי בקופון הנהדר שהבאת כאן, ודי התקזזתי (עלות משלוח של 1.99 דולר מול קופון של 2 דולר).
אממה, בדולרים זה יצא 9.64 = 35.31, ואילו בשקלים זה יצא 34.13 = 9.32.
קניתי בשקלים, כמובן.
פספסתי משהו?
(מציין ששילמתי דרך פייפאל, אך הוא מוגדר אצלי לדולרים בברירת מחדל, כנ"ל גם אלי אקספרס) -
@נייטרון-חפשי כתב במדריך לקומפרסור לניפוח גלגל:
דבר ראשון על מדריך ערוך וממצה.
תודה רבה הפידבק שלך מראה לי שהיה שווה להשקיע בכתיבת המדריך
@נייטרון-חפשי כתב במדריך לקומפרסור לניפוח גלגל:זה נראה לי בערך אותו הזמן שלוקח לי למלאות עם ה baseus שלי שהוא גם בוסטר וטענת שלא מומלץ כי הוא איטי.
היה לי בעבר כזה (לא של באזוס אבל נראה אותו דבר) ולדעתי הוא איטי משמעותית מהקומפרסור שהבאתי (לא יצא לי להשוות בינהם כי הוא התפגר קודם...)
וחוץ מזה ישנם סיבות נוספות כמו שפירטתי למה הוא לא מומלץ - לדעתי בלבד (ובקשר לעובדה שהוא נהרס מהר - אמנם החוויה שלי לא היתה עם באזוס אבל שמעתי ממישהו שיש לו באזוס שזה קרה גם לו)
אבל עדיין אני מסכים שיש יתרון של נוחות בכך שיש לך במכשיר אחד גם בוסטר וגם קומפרסור (זה גם נוח שהוא נייד ולא צריך מקור חשמל - אם הבוסטר טעון) -
דבר ראשון יישר כח ל @טכנולוג על כל הפוסט הארוך והמושקע, מי כמוני יודע כמה זמן ומאמץ מושקעים בכזה מדריך...
יש לי רק כמה הערות , בתור מתנדב ידידים שמאחוריי כמה מאות פנצ'רים, וניסיון של עוד עשרות חברים שמתעסקים בזה כל היום:- את הספריי פנצ'ר ההוא תשמרו לאופניים, ברכב הוא לא מומלץ בכלל. ברוב המקרים הוא בכלל לא פותר את הבעיה [זה עוזר רק לחור קטן מאוד שלוקח לו יום שלם לרדת כל האוויר, חור של בורג זה כבר לא יסתום] ובכל מקרה הוא מלכלך נוראות את הצמיג מבפנים, מה שמקשה על הפנצ'ריה למצוא את החור, וכמו שכתוב במדריך זה גם מייבש את הצמיג ועושה אותו פחות בטיחותי.
- תולעת זה דבר שמצריך ידע, וכוח פיזי, ולכלוך, וזה מאוד מאוד לא בטיחותי, היא נתפסת על הברזלים שבתוך הצמיג ויכולה להזיז אותם, מה שיכול לגרום לכשל צמיג פתאומי במהירות גבוהה, שזה דבר לא נעים בכלל [כי כבר נסעתם 5 קטעים בכביש שש, ומכאן ואילך זה בכל מקרה לא עולה עוד כסף, אז חבל למות באמצע...] זה אכן היה הפתרון היחיד שהיה פעם, אבל מאז המצאת בורג הסיליקון - חבל על העבודה.
- בורג סיליקון הוא אכן המצאת המאה וזה הפתרון הכי טוב שיש, וזה עולה גרושים [אפשר למצוא אצלי חבילה של 20 ב12 ש"ח...] וכמובן עם קומפרסור. איזה? עיינו במדריך... ואגב, הפנצ'ריות שאני מכיר דווקא מאוד אוהבות את הבורג סיליקון, והם אלו שממליצות עליו. שימו לב - לא מכניסים אותו לעומק, אלא שהוא יהיה בקו אפס עם הצמיג.
אבל!! וזה חשוב מאוד!
אסור בשום פנים ואופן לשים בורג [ותולעת] במקום שהוא לא סוליית הצמיג, דהיינו בחלק שלא נוגע בכביש, וגם לא במקום שיש ספק! מחוץ לסוליה עצמה זו שכבת גומי הרבה יותר דקה, והבורג לא מיועד לזה!
וכמו שאמרו כאן, זה לא פתרון קבע, וגם בידידים ההוראה היא לשלוח את הבנאדם ישר לפנצ'ריה, אבל שלא לציטוט - אם הבורג יושב ממש טוב וישר, אפשר לעשות עוד כמה דברים דחופים לפני הפנצ'ריה [לנסוע למירון, למשל...] לא על אחריותי.
-
אם כבר דיברנו על צמיגים אז יש דבר נוסף שאפשר להוסיף
בהרבה מהרכבים אין חיישני לחץ אויר בצמיגים ובאלה שיש בד"כ לא כתוב איזה צמיג איבד לחץ (חוץ מזה שהרבה פעמים אחד החיישנים נהרס ועלות ההחלפה היא גבוהה) לכן יש פיתרון לבעלי מולטימדיה עם מערכת אנדרואיד
קונים את הסט הזה או זה בעלות של כ17$ מבריגים את החיישנים על שסתום הניפוח (וונטיל בלע"ז) באמצעות הכלי המצורף בערכה ומחברים את המשדר המצורף לחיבור usb פנוי שיוצא מהמערכת (זה צריך להשאר שם קבוע) ולבסוף מתקינים את האפליקציה באמצעות דיסק און קי שמסופק בערכה ומעכשיו לחץ האויר מנוטר ע"ג המערכת עם אפשרות להגדיר התראה כאשר הוא יורד מלחץ מסוים
(קיימת אפשרות נוספת של חיישנים פנימייםאו הקישור הזה אבל ההתקנה שלהם מורכבת הרבה יותר - צריך לפרק את הגלגל ולהוציא אותו מהג'נט ובעזרת מברג מיוחד להוציא את הוונטיל המקורי ולהחליף אותו באחד עם חיישן מהערכה שקנינו אבל התוצאה יפה יותר וזה ממש לא ניכר ההחלפה - עלות ממוצעת בפנצ'ריה 50 ₪ לגלגל לעומת חיישן חיצוני שאמנם פחות יפה אבל עבודה פשוטה של 5 דקות לארבעת הגלגלים)
ועכשיו בצירוף הקופונים שבפוסט הזה זה יורד לאזור ה15$ במקום כ20 ביום רגיל
(ולמי שאין מולטימדיה יש מוצר מקביל שמציג את הנתונים ע"ג מסך עצמאי כאן עם חיישנים חיצוניים או כאן עם פנימיים
והערה קטנה המוצר נטען מהשמש או באמצעות חיבור usb ומסתבר שהאופציה של השמש עובדת רק בקיץ ורק בשמש ולא בלילה ובנוסף כיוון שזה משולב עם סוללה קטנה אז אחרי כמה חודשים היא נהרסת ולכן האופציה להטענה מהשמש לדעתי זה גימיק נחמד ולא יותר והשימוש העיקרי הוא באמצעות חיבור usb רגיל דהיינו שגם המוצר הזה תופס חיבור usb באופן קבוע) -
פנצריות בדר"כ לא מתקנים גלגלים עם חומר
-
@לך-תדע כתב במדריך לקומפרסור לניפוח גלגל:
מאחר ולא חפצתי להוסיף פריט כלשהו, נעזרתי בקופון הנהדר שהבאת כאן, ודי התקזזתי (עלות משלוח של 1.99 דולר מול קופון של 2 דולר).
אמנם לא מדובר על סכומי עתק אבל יכולת לקנות בורג סיליקון או כל דבר אחר בעלות של חצי דולר ובכך לא היית משלם משלוח ואז בצירוף הקופון היית מגיע לתשלום של 8$
-
מאחר ולא חפצתי להוסיף פריט כלשהו, נעזרתי בקופון הנהדר שהבאת כאן, ודי התקזזתי (עלות משלוח של 1.99 דולר מול קופון של 2 דולר).
אמנם לא מדובר על סכומי עתק אבל יכולת לקנות בורג סיליקון או כל דבר אחר בעלות של חצי דולר ובכך לא היית משלם משלוח ואז בצירוף הקופון היית מגיע לתשלום של 8$
אכן, ועדיין מענינת אותי התיחסותך לנקודה המרכזית שבהודעה האמורה.
בתודה מראש. -
אממה, בדולרים זה יצא 9.64 = 35.31, ואילו בשקלים זה יצא 34.13 = 9.32.
קניתי בשקלים, כמובן.
פספסתי משהו?
(מציין ששילמתי דרך פייפאל, אך הוא מוגדר אצלי לדולרים בברירת מחדל, כנ"ל גם אלי אקספרס)כנראה משהו לא היה נכון ניסיתי עכשיו וגם אתמול בערב כמה פעמים ובשקלים זה 34₪ ובדולרים זה 9.18 ולפי שער הדולר (3.6) זה יוצא 33.04 אז איך לך יצא שבדולרים זה יקר יותר?