דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. פורום דיונים וחדשות רכב
  3. הרכבים שאולי פיספסנו\חשבנו עליהם אחרת

הרכבים שאולי פיספסנו\חשבנו עליהם אחרת

מתוזמן נעוץ נעול הועבר פורום דיונים וחדשות רכב
10 פוסטים 7 כותבים 97 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • שלמהש מנותק
    שלמהש מנותק
    שלמה
    מאסטר
    כתב נערך לאחרונה על ידי שלמה

דיונים אלו נועדו כדי לדון על כל מיקרה לגופו ולהרחיב אופקים, אחריות כל אחד לבדוק את הדברים לאשורם אין למשתמשי הפורום או ההנהלה אחריות
    כ’'כ אין להקיש מתת דגם לשני, ברכבים אלו זה עלול להוביל לטעויות חמורות

אם אתה מאלו שרוכשים רכב כדי לא לטפל או כדי לטפל בכפר, אנא אל תרכוש רכב כזה.
    שלמה

בעקבות הדיון כאן

בעצם האוקטביה הוא אכן רכב חזק, ונוח מאוד.
    יש לו תא מטען ענק!
    מרווח מאוד לנהג ולנוסעים מאחורה.
    את העליות לירושלים לדוגמא היא תעשה על הנתיב השמאלי בלי מאמץ בכלל
    אם לגעת בגופו של עניין: יש לכם קורולה שזה רכב שלא בעיה להזניח, הוא עדיין יעבוד לעומת הסקודה שרק אם תתוחזק נכון ובזמן היא תתן את התמורה הממש טובה עליה דיברו חבריי היקרים
    מבחינת חיסכון האוקטביה תעשה ליטר אחד ל16 ק’‘מ בנסיעה משולבת והקורולה (הלא היברידית) תעשה כליטר ל12 ק’‘מ
    חווית הנסיעה באוקטביה היא לאין ערוך לעומת הקורולה בכל הפרמטרים
    מבחינת אמינות אם נדבר על שנת 2017 הקורולה הלא היברידית מצויידת בגיר רציף נקודות שנחשב פחות נוח אך אמין בקורולה (ובעייתי מאוד בוורסו ואוונסיס), לעומת הגיר של האוקטביה ששמו הוא DSG7 הגיר הזה עבר הרבה שדרוגים עם השנים
    בעבר היו הולכים מצמדים ומוח גיר בדגם המשופר (DSG7 דור 3) שנקרא DQ200 הולכים רק קלאצ’ים פעם בכמאה אלף ק’‘מ ועלות ההחלפה היא 2500 ש’‘ח
    בקשר למוח גיר (מכרוטוניק) אמנם נדיר שבDQ200 הוא נהרס אבל יכול להיות תקלה של לחץ שמן נמוך ואז השיפוץ הוא כ2000 ש’'ח אבל שוב זה נדיר

מה עוד?
    ‘מחלות’ שיש לרכב הזה כמו כל רכב שיש לו בלאי ספציפי שלו (כן גם בטויוטה)
    משאבת מים יש ריקול בחברה למשאבת מים מחוזקת
    משאבת דלק
    בולמים

הייתי רוצה להרחיב את הנושא
    המדובר הוא על אוקטביה ובכלל דגמי סקודה המומלצים ושאינם
    מה אומרים?
    @אלוף-העולם-1 @יצחק-רשטונ @צילפינגים @אבי-ים @מאיר @גיל ועוד שאינם עולים על זכרוני

כאן בשביל לעזור :)

צילפינגיםצ מאירמ 2 תגובות תגובה אחרונה
    9
    • שלמהש שלמה

דיונים אלו נועדו כדי לדון על כל מיקרה לגופו ולהרחיב אופקים, אחריות כל אחד לבדוק את הדברים לאשורם אין למשתמשי הפורום או ההנהלה אחריות

שלמה

בעקבות הדיון כאן

יש לו תא מטען ענק!
      אם לגעת בגופו של עניין: יש לכם קורולה שזה רכב שלא בעיה להזניח, הוא עדיין יעבוד לעומת הסקודה שרק אם תתוחזק נכון ובזמן היא תתן את התמורה הממש טובה עליה דיברו חבריי היקרים
      מבחינת חיסכון האוקטביה תעשה ליטר אחד ל16 ק’‘מ בנסיעה משולבת והקורולה (הלא היברידית) תעשה כליטר ל12 ק’‘מ
      מבחינת אמינות אם נדבר על שנת 2017 הקורולה הלא היברידית מצויידת בגיר רציף נקודות שנחשב פחות נוח אך אמין בקורולה (ובעייתי מאוד בוורסו ואוונסיס), לעומת הגיר של האוקטביה ששמו הוא DSG7 הגיר הזה עבר הרבה שדרוגים עם השנים
      בעבר היו הולכים מצמדים ומוח גיר בדגם המשופר (DSG7 דור 3) שנקרא DQ200 הולכים רק קלאצ’ים פעם בכמאה אלף ק’‘מ ועלות ההחלפה היא 2500 ש’‘ח
      בקשר למוח גיר (מכרוטוניק) אמנם נדיר שבDQ200 הוא נהרס אבל יכול להיות תקלה של לחץ שמן נמוך ואז השיפוץ הוא כ2000 ש’'ח אבל שוב זה נדיר

מה עוד?
      משאבת דלק
      בולמים

מה אומרים?
      @אלוף-העולם-1 @יצחק-רשטונ @צילפינגים @אבי-ים @מאיר @גיל ועוד שאינם עולים על זכרוני

צילפינגיםצ מנותק
      צילפינגיםצ מנותק
      צילפינגים
      מאסטר
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@שלמה אין חכם כבעל הנסיון ואת השיעור הזה של מה שכתבת למדתי אך ורק ממך ובזכותך אני נוסע היום על הקליאו שלי היו לי עוד אנשים בדרך שעזרו לי בדיעה הזו אבל אתה היית הראשון שנתת לי את המחשבה הזו ופשוט אני יכול לומר שממש השתנה לי כל המחשבה על הנושא הזה!!
      אני זוכר או יותר נכון לא שוכח את התקופה שהחלטתי שאני מוכר את ההונדה סיוויק סטיישן 2017 שהיתה לי דווקא אוטו מרווח אבל שתיין לא קטן בקיצור החלטתי שאני מוכר…
      חיפשתי בנרות בתקציב שהיה לי עד 30\35 אל"ש [אני בדיעה של לקנות ללא הלואות ומימונים] משהו “יפני” במחיר ששוה את הכסף שאני משלם ואז פשוט נתקלתי במציאות הישראלית שהיא ממש רחוקה ממה שהרכב שווה אני חושב שהשקל שלי שעבדתי ביזע שווה קצת יותר מקורולה או אוריס חבוטה עם איזור ה300 אלף ק"מ בכל זאת ברוך ה’ אני אברך ואין לי את המזומנים האלו כל בוקר בכדי להוציא על איזה רכב חבוט שעבר 5 ידים בכולל…
      בקיצור אני מחפש ומחפש ומחפש מעלה תקציב מעלה תקציב ועדיין לא מוצא משהו שפוי עם שנתון סביר תוך כדי אני מפרסם גם את האוטו שלי עד שלבסוף נשארתי בלי אוטו ועדיין אובד עצות עד שלבסוף קיבלתי את המשנה הזאת של תמורה מול מחיר ומקסימום ברזל במינימום כסף ולדעתי זוהי החלטה כ"כ נבונה שמי שלא רוצה למכור ולהסתחר ברכב שלו זה הפיתרון המושלם;!!
      פשוט לקחת רכב שאולי קצת פחות אמין מקורולה אבל מקבלים המון רכב שלמשל במקרה שלי קיבלתי רכב 2019 דיזל חסכוני מאוד בדלק חזק מאוד נוח גם בנסיעות ארוכות מה שהסיוויק לא נתנה לי וגם אמין לא ברמה של היפניות אבל עדיין שווה את הכסף ששילמתי בלי לחרוג מהתקציב שלי 30 אל"ש בלי הלוואות ומימונים והתחיבויות מיותרות קיבלתי אותו אחרי יישור קוו רציני ביותר שרק הוא היה עולה לי לפחות 7 אל"ש במוסך רגיל [קניתי מליסינג למי שלא יודע] כמובן שעדיין כל הקרדיט ל @שלמה היקר שעזר לי מאוד ברצון וחפץ לב ולב ענק!!
      אני למשל אוסיף עוד נופך שעשיתי חישוב שעל הצד שלא יקרה בעז"ה גם אם תהיה תקלה משמעותית קצת יותר נגיד באיזור ה5 אל"ש עדיין לא הגעתי למחיר של קורולה 2014 עם 250 אלף ק"מ שבוודאי הוא לא חסכוני כמו האוטו שלי
      כך גם לגבי סקודה שם יש יותר דגמים שאני פחות מתמצא בהם אולי אתה יודע לומר אבל הכל על אותו רעיון משלמים בזול מקבלים רכב מפנק ומרווח אומנם משלמים על תקלות קצת יותר אבל מקבלים רכב נוח ברמות מטורפות
      שוב כל הרכבים האלו מיועדים לאנשים שיודעים מה זה לטפל בזמן ולתת תשומת לב לרעשים וכדומה זה עדיין לא טויוטה אבל תקבלו רכב שפשוט יחזיר לכם אהבה
      זכרו!! כמה עבדתם על כל שקל והאם הוא שווה את זה בכדי לסוע על איזה טויוטה חבוטה רק משום שזה טויוטה!
      [גם אני בהצחלה כולם הרימו גבה אתה?! נוסע על רנו?! מה אתה משוגע?! איפה כל מה שדיברת פעם על הצרפתיות?! ומי שמוכן לשמוע אני מסביר לו ואז פתאום אני שם לב איך לאט לאט הגבה שלו חוזרת למקומה… ואז זה נגמר בתשמע… אתה צודק]
      מתנצל על האריכות דברים אבל פשוט הייתי חייב לומר את דעתי…
      בהצלחה לכולם!

התקנת מערכות מולטימדיה ומצלמות דרך לרכבים.
      איזור ירושלים
      ליצירת קשר : a02532532@gmail.com

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
      10
      • צילפינגיםצ צילפינגים

@שלמה אין חכם כבעל הנסיון ואת השיעור הזה של מה שכתבת למדתי אך ורק ממך ובזכותך אני נוסע היום על הקליאו שלי היו לי עוד אנשים בדרך שעזרו לי בדיעה הזו אבל אתה היית הראשון שנתת לי את המחשבה הזו ופשוט אני יכול לומר שממש השתנה לי כל המחשבה על הנושא הזה!!
        אני זוכר או יותר נכון לא שוכח את התקופה שהחלטתי שאני מוכר את ההונדה סיוויק סטיישן 2017 שהיתה לי דווקא אוטו מרווח אבל שתיין לא קטן בקיצור החלטתי שאני מוכר…
        חיפשתי בנרות בתקציב שהיה לי עד 30\35 אל"ש [אני בדיעה של לקנות ללא הלואות ומימונים] משהו “יפני” במחיר ששוה את הכסף שאני משלם ואז פשוט נתקלתי במציאות הישראלית שהיא ממש רחוקה ממה שהרכב שווה אני חושב שהשקל שלי שעבדתי ביזע שווה קצת יותר מקורולה או אוריס חבוטה עם איזור ה300 אלף ק"מ בכל זאת ברוך ה’ אני אברך ואין לי את המזומנים האלו כל בוקר בכדי להוציא על איזה רכב חבוט שעבר 5 ידים בכולל…
        בקיצור אני מחפש ומחפש ומחפש מעלה תקציב מעלה תקציב ועדיין לא מוצא משהו שפוי עם שנתון סביר תוך כדי אני מפרסם גם את האוטו שלי עד שלבסוף נשארתי בלי אוטו ועדיין אובד עצות עד שלבסוף קיבלתי את המשנה הזאת של תמורה מול מחיר ומקסימום ברזל במינימום כסף ולדעתי זוהי החלטה כ"כ נבונה שמי שלא רוצה למכור ולהסתחר ברכב שלו זה הפיתרון המושלם;!!
        פשוט לקחת רכב שאולי קצת פחות אמין מקורולה אבל מקבלים המון רכב שלמשל במקרה שלי קיבלתי רכב 2019 דיזל חסכוני מאוד בדלק חזק מאוד נוח גם בנסיעות ארוכות מה שהסיוויק לא נתנה לי וגם אמין לא ברמה של היפניות אבל עדיין שווה את הכסף ששילמתי בלי לחרוג מהתקציב שלי 30 אל"ש בלי הלוואות ומימונים והתחיבויות מיותרות קיבלתי אותו אחרי יישור קוו רציני ביותר שרק הוא היה עולה לי לפחות 7 אל"ש במוסך רגיל [קניתי מליסינג למי שלא יודע] כמובן שעדיין כל הקרדיט ל @שלמה היקר שעזר לי מאוד ברצון וחפץ לב ולב ענק!!
        אני למשל אוסיף עוד נופך שעשיתי חישוב שעל הצד שלא יקרה בעז"ה גם אם תהיה תקלה משמעותית קצת יותר נגיד באיזור ה5 אל"ש עדיין לא הגעתי למחיר של קורולה 2014 עם 250 אלף ק"מ שבוודאי הוא לא חסכוני כמו האוטו שלי
        כך גם לגבי סקודה שם יש יותר דגמים שאני פחות מתמצא בהם אולי אתה יודע לומר אבל הכל על אותו רעיון משלמים בזול מקבלים רכב מפנק ומרווח אומנם משלמים על תקלות קצת יותר אבל מקבלים רכב נוח ברמות מטורפות
        שוב כל הרכבים האלו מיועדים לאנשים שיודעים מה זה לטפל בזמן ולתת תשומת לב לרעשים וכדומה זה עדיין לא טויוטה אבל תקבלו רכב שפשוט יחזיר לכם אהבה
        זכרו!! כמה עבדתם על כל שקל והאם הוא שווה את זה בכדי לסוע על איזה טויוטה חבוטה רק משום שזה טויוטה!
        [גם אני בהצחלה כולם הרימו גבה אתה?! נוסע על רנו?! מה אתה משוגע?! איפה כל מה שדיברת פעם על הצרפתיות?! ומי שמוכן לשמוע אני מסביר לו ואז פתאום אני שם לב איך לאט לאט הגבה שלו חוזרת למקומה… ואז זה נגמר בתשמע… אתה צודק]
        מתנצל על האריכות דברים אבל פשוט הייתי חייב לומר את דעתי…
        בהצלחה לכולם!

ה מנותק
        ה מנותק
        הרשלה 0
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@צילפינגים כתב בהרכבים שאולי פיספסנו\חשבנו עליהם אחרת:

אכן. אבל רוב האנשים אינם מבינים. ולא שמים לב לכל רעש כמו המייבינים.
        לאדם הממוצע זה טעות לקנות כזה אוטו כיוון שכל פעם שקורה משהו הוא ישר רץ למורשה הקרוב שמרוקן לו את הכיס. אבל אותם אלה שמבינים עושים את זה לבד או חבר בשליש מחיר וכן על זה הדרך.

שלמהש צילפינגיםצ 2 תגובות תגובה אחרונה
        3
        • ה הרשלה 0

לאדם הממוצע זה טעות לקנות כזה אוטו כיוון שכל פעם שקורה משהו הוא ישר רץ למורשה הקרוב שמרוקן לו את הכיס. אבל אותם אלה שמבינים עושים את זה לבד או חבר בשליש מחיר וכן על זה הדרך.

שלמהש מנותק
          שלמהש מנותק
          שלמה
          מאסטר
          כתב נערך לאחרונה על ידי גיל

@הרשלה-0 כתב בהרכבים שאולי פיספסנו\חשבנו עליהם אחרת:

בוודאי שמי שקונה רכבים אלו חייב לקבל הדרכה מלא באיך לתפעל ולטפל את הרכב
          אבל זה לא בשמים @תצמנ
          וממש לא צריך מורשה
          אני מכיר מוסך בחולון שמטפל ברכבים האלו ממש טוב ולא יקר מדי כמו כן ברמלה יש אחד מקצוען
          @צילפינגים מכיר מישהו במעלה אדומים

תכלס הרכבים האלו דורשים טיפולים בזמן וחומרים טובים

כאן בשביל לעזור :)

תצמנת תגובה 1 תגובה אחרונה
          4
          • ה הרשלה 0

צילפינגיםצ מנותק
            צילפינגיםצ מנותק
            צילפינגים
            מאסטר
            כתב נערך לאחרונה על ידי צילפינגים

תשמע לא חייב להיות איזה גאון גדול או איזה מייבין מיוחד
            יש דברים חריגים שמייד מרגישים גם החמור הגדול ישמע אותם אבל בעיקר מה שחשוב זה לא לפספס טיפולים וחלקים טובים ולא להזניח ואני לא חושב שזה כ"כ קשה פשוט לשים לב בדיוק כמו שמגיע תור לדבר מסויים ככה צריך להיות טיפולים וזה חוסך המון כסף וכאב ראש
            ובקיצור זה דבר שלומדים עם הזמן ועם הנסיון לכן אני לא ממליץ ישר לכל מי שקנה אוטו לקנות ישר איזה אוקטביה או קליאו פשוט להשתפשף עם הזמן ועם הנסיון חיים ואז להתחיל לעבור לרכבים האלו זה היה הדרך שלי אני עברתי כמות מכובדת של רכבים יפנים החל מאימפרזה, יונדאי גטס, מאזדה 323, פיאסטה [מאזדה 2], פריוס, וסיויק סטיישן ואז הגיע הרנו ותאמין לי שבתחילה לא הייתי איזה מייבן גדול ולבסוף הגעתי לזה ברוך ה’
            ולמורשה בוודאי שאין צורך להגיע!! [חוץ מריקול…]

איזור ירושלים

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • פתוח לשמועפ מנותק
              פתוח לשמועפ מנותק
              פתוח לשמוע
              כתב נערך לאחרונה על ידי פתוח לשמוע

אני גם בדעה הזו עם @צילפינגים ושלמה
              עכ"פ לגבי הסקודה @שלמה חשוב להדגיש שלא כל המנועים ממולצים ואדרבה תפרט כי אני פחות שולט שם
              @אלוף-העולם-1 לגבי הגיר ראיתי לגבי המנוע אולי הוא כתב אבל לא כאן

אנשים חכמים הם אינם אלה שמוצאים את הדרך בעצמם
              הם אלו שיודעים לשאול
              מתקין וחוסם מולטימדיות + סים של RL באשדוד

אלוף העולם 1א תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • פתוח לשמועפ פתוח לשמוע

אני גם בדעה הזו עם @צילפינגים ושלמה
                עכ"פ לגבי הסקודה @שלמה חשוב להדגיש שלא כל המנועים ממולצים ואדרבה תפרט כי אני פחות שולט שם
                @אלוף-העולם-1 לגבי הגיר ראיתי לגבי המנוע אולי הוא כתב אבל לא כאן

אלוף העולם 1א מנותק
                אלוף העולם 1א מנותק
                אלוף העולם 1
                מאסטר
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@פתוח-לשמוע
                הוא הדגיש דווקא את הגרסה עם המנוע 1.4 והגיר DsG דור 3… כמובן שיש עוד כמה דגמים מוצלחים כדוגמת הסקודה יטי 1.2 גיר רגיל ועוד.

התקנת מערכות מתקדמות לרכב
                מסכים, חיישנים, מצלמות דרך
                ברמה הגבוהה ביותר

אפשר ליצור קשר:
                ehh3266@gmail.com

זמין באלעד ירושלים והסביבה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                3
                • שלמהש שלמה

שלמה

בעקבות הדיון כאן

יש לו תא מטען ענק!

מה עוד?
                  משאבת דלק
                  בולמים

מה אומרים?

מאירמ מנותק
                  מאירמ מנותק
                  מאיר
                  מנהל ראשי
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@שלמה כתב בהרכבים שאולי פיספסנו\חשבנו עליהם אחרת:

ועוד שאינם עולים על זכרוני

מי אם לא @DanielC

אגב, הייתי ממליץ לך לכתוב בצבע בוהק שצריך לדון כל רכב לגופו כדי שלא יבואו לידי תקלה (תרתי משמע)…

אגב(2), ברכב שכזה הייתי ממליץ לעשות טיפולים הרבה לפני הזמן כי הפרמטר המדוייק יותר לדעתי הוא שעות עבודה ולא קילומטר ובארצנו הקטנטונת והפקוקה, הקילומטר לא משקף את השימוש במנוע לעומת מדינות כמו גרמניה ועוד. (אפשר להתווכח על כך אבל בשרשור נפרד…

ליצירת קשר לחץ כאן

צילפינגיםצ תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • מאירמ מאיר

ועוד שאינם עולים על זכרוני

מי אם לא @DanielC

אגב, הייתי ממליץ לך לכתוב בצבע בוהק שצריך לדון כל רכב לגופו כדי שלא יבואו לידי תקלה (תרתי משמע)…

אגב(2), ברכב שכזה הייתי ממליץ לעשות טיפולים הרבה לפני הזמן כי הפרמטר המדוייק יותר לדעתי הוא שעות עבודה ולא קילומטר ובארצנו הקטנטונת והפקוקה, הקילומטר לא משקף את השימוש במנוע לעומת מדינות כמו גרמניה ועוד. (אפשר להתווכח על כך אבל בשרשור נפרד…

צילפינגיםצ מנותק
                    צילפינגיםצ מנותק
                    צילפינגים
                    מאסטר
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@מאיר כתב בהרכבים שאולי פיספסנו\חשבנו עליהם אחרת:

ברכב שכזה הייתי ממליץ לעשות טיפולים הרבה לפני הזמן

למשל אצלי הוראות היצרן הם כל 30 אק"מ או שנה!
                    למעשה התייעצתי עם כמה מוסכניקים שאני מכיר וכולם אמרו לי שלעשות כל 15 אלף ואם אני מחמיר כל 10 אלף!!
                    גם זה משנה אם באמת עומדים בפקקים או לא

איזור ירושלים

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    1
                    • שלמהש שלמה

אבל זה לא בשמים @תצמנ
                      וממש לא צריך מורשה
                      אני מכיר מוסך בחולון שמטפל ברכבים האלו ממש טוב ולא יקר מדי כמו כן ברמלה יש אחד מקצוען
                      @צילפינגים מכיר מישהו במעלה אדומים

תכלס הרכבים האלו דורשים טיפולים בזמן וחומרים טובים

תצמנת מנותק
                      תצמנת מנותק
                      תצמנ
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

אבל זה לא בשמים @תצמנ

אכן כאן המקום להודות לר’ @שלמה על ליווי מושלם כאשר קניתי ג’טה (משנת 2012), עם הדרכה מפורטת איך להשתמש נכון עם הרכב, ואפשר להגיד שאכן מאוד נהניתי מרכב מפנק, מנוע חזק וחסכוני מאוד, ומרווח מאוד גדול, במחיר מצחיק (13 אל"ש).
                      וכן הדריך אותי בצורה מפורטת כאשר הייתה בעיה כולל עזרה יוצאת מן הכלל עם קשרים וכו’…

אך אכן יש לקחת בחשבון עלות תיקונים יקרה יותר, ולא לזלזל בתחושות לגבי הרכב.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0

38

2.4k

משתמשים

8.0k

נושאים

106.5k

פוסטים
                      • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.