הזמנת נורות הלוגן בצבע לבן - חוקי.
-
@המאעסטר כתב בהזמנת נורות הלוגן בצבע לבן - חוקי.:
ר’ @גיל זכור לי שבאחד המדריכים שלך כתבת לעניין פנסים לבנים כל שהם שזה גורם סתם כך לשוטר להתעלק עליך ולכן לא כדאי אולי אתה זוכר משהו כזה?
ברגע שכל חברי הפורום יתקינו את זה, זה יהפוך לנורמה…
-
@תודה-לבורא-עולם-0 כתב בהזמנת נורות הלוגן בצבע לבן - חוקי.:
@המאעסטר תוסיף את זה לשרשור שלך
תודה על העדכון אני יוסיף את זה בעז"ה
יש לי עוד כמה דברים שרציתי להוסיף
עכ"פ לעניין הנושא ראיתי לאחרונה איזה יאריס 2007 ששם נורות הלוגן לבנות אין מה לומר זה נראה קצת מוזר רכב יישן עם נורות לבנות קצת מוזר
מה שכן לרכבים שנראים חדשים זה יכול להיות יפה
ר’ @גיל זכור לי שבאחד המדריכים שלך כתבת לעניין פנסים לבנים כל שהם שזה גורם סתם כך לשוטר להתעלק עליך ולכן לא כדאי אולי אתה זוכר משהו כזה?@המאעסטר כתב בהזמנת נורות הלוגן בצבע לבן - חוקי.:
@גיל זכור לי שבאחד המדריכים שלך כתבת לעניין פנסים לבנים כל שהם שזה גורם סתם כך לשוטר להתעלק עליך ולכן לא כדאי אולי אתה זוכר משהו כזה?
עברתי ליתר בטחון על המדריך ועל השרשור,
כוונתך כנראה לזה:@גיל כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
אם השוטר החליט לבדוק את התאורה שלכם, הוא יכול ללכת איתכם “עד הסוף”. זה אומר שעל ליקוי חוקי הוא רשאי לזמן בוחן תנועה שיוריד את הרכב מהכביש לאלתר. זאת מלבד הדו"חות שהוא עלול להנפיק לכם למכביר (ראו פירוט בסוף)
כוונתי כאן הייתה לומר שאם השוטר עצר על לדים - הוא לא רק יגיד לך “תוריד אותם”, אלא ילך איתך עד הסוף ויוריד את הרכב מהכביש.
אין שום מניעה לשים נורה חוקית,
כמו שאצלי יש קסנון בצורה חוקית, ושייעז השוטר לעצור על זה… -
@גיל זכור לי שבאחד המדריכים שלך כתבת לעניין פנסים לבנים כל שהם שזה גורם סתם כך לשוטר להתעלק עליך ולכן לא כדאי אולי אתה זוכר משהו כזה?
כוונתך כנראה לזה:@גיל כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
אם השוטר החליט לבדוק את התאורה שלכם, הוא יכול ללכת איתכם “עד הסוף”. זה אומר שעל ליקוי חוקי הוא רשאי לזמן בוחן תנועה שיוריד את הרכב מהכביש לאלתר. זאת מלבד הדו"חות שהוא עלול להנפיק לכם למכביר (ראו פירוט בסוף)
כוונתי כאן הייתה לומר שאם השוטר עצר על לדים - הוא לא רק יגיד לך “תוריד אותם”, אלא ילך איתך עד הסוף ויוריד את הרכב מהכביש.
כמו שאצלי יש קסנון בצורה חוקית, ושייעז השוטר לעצור על זה…@גיל הבעייה אולי מתחילה עם שוטר שלא למד כאן בחיידר, ולך תסביר לו שהלבן הזה,
הוא לא כמו לבן הארמי שאסור להתעסק איתו, וזה כן חוקי…מקווה שאין כאן ניק עם השם לבן הארמי… צוחק…
-
@גיל הבעייה אולי מתחילה עם שוטר שלא למד כאן בחיידר, ולך תסביר לו שהלבן הזה,
הוא לא כמו לבן הארמי שאסור להתעסק איתו, וזה כן חוקי…מקווה שאין כאן ניק עם השם לבן הארמי… צוחק…
הוא לא כמו לבן הארמי שאסור להתעסק איתו, וזה כן חוקי…אז מה? יש לך הזדמנות לעשות לשוטר בי"ס… (זה יכול להיות כיף)
זה כמו שבטסט האחרון הבוחן כתב לי “תאורה לא תקינה” שאלתי “מה לא תקין” הוא אמר לי “אחי שמת קסנון!” עניתי לו “(בן דוד ממש לא אחי אבל) זה מהיצרן! תראה שיש לי מתזים לפנסים - זה סימן לקסנון מקורי!” הוא ענה “תכבה רגע ותדליק” עשיתי כך, והוא אמר “אההההה, כן, איך רואים שזה קסנון, כי הוא משנה צבע בהתחלה, לעומת לד שנדלק מיד. זה מקורי, אני מדפיס לך חדש, סליחה אחי”.
צחקתי כל הדרך הביתה, כי הוא טעה ב-100%, זה חוקי, וזה לא מקורי כי נשרפו והחלפתי מאז לשל אוסרם, ומה הראיה שזה לא לד - הדיון היה על קסנון!
אבל היה שווה להתעכב 5 דק’, ולצחוק עוד רבע שעה… -
כמו שאצלי יש קסנון בצורה חוקית, ושייעז השוטר לעצור על זה…@גיל כתב בהזמנת נורות הלוגן בצבע לבן - חוקי.:
כוונתך כנראה לזה:@גיל כוונתי לזה
תאורת לוחית הרישוי אינה מוגדרת בחוק כמערכת בטיחות אלא כאמצעי זיהוי לצורך אכיפה ולכן עפ"י החוק לכאורה היא יכולה להיות אף ע"י לד ובכל צבע, כל עוד הנורה פועלת והלוחית נראית באופן תקין בכל מצב.
אבל שמעתי מגורם שלא אציין את מקורו ששוטרי מתנ"א (תנועה ארצית) שונאים לראות את זה ומתגבר להם החשק לבדוק במסוף על הרכב ולמצוא עליו חומר אחר להתנפל עליו.
תסתכל מה כתבת בספוילר
-
@גיל כתב בהזמנת נורות הלוגן בצבע לבן - חוקי.:
כוונתך כנראה לזה:@גיל כוונתי לזה
תאורת לוחית הרישוי אינה מוגדרת בחוק כמערכת בטיחות אלא כאמצעי זיהוי לצורך אכיפה ולכן עפ"י החוק לכאורה היא יכולה להיות אף ע"י לד ובכל צבע, כל עוד הנורה פועלת והלוחית נראית באופן תקין בכל מצב.
אבל שמעתי מגורם שלא אציין את מקורו ששוטרי מתנ"א (תנועה ארצית) שונאים לראות את זה ומתגבר להם החשק לבדוק במסוף על הרכב ולמצוא עליו חומר אחר להתנפל עליו.
תסתכל מה כתבת בספוילר
-
הוא לא כמו לבן הארמי שאסור להתעסק איתו, וזה כן חוקי…אז מה? יש לך הזדמנות לעשות לשוטר בי"ס… (זה יכול להיות כיף)
זה כמו שבטסט האחרון הבוחן כתב לי “תאורה לא תקינה” שאלתי “מה לא תקין” הוא אמר לי “אחי שמת קסנון!” עניתי לו “(בן דוד ממש לא אחי אבל) זה מהיצרן! תראה שיש לי מתזים לפנסים - זה סימן לקסנון מקורי!” הוא ענה “תכבה רגע ותדליק” עשיתי כך, והוא אמר “אההההה, כן, איך רואים שזה קסנון, כי הוא משנה צבע בהתחלה, לעומת לד שנדלק מיד. זה מקורי, אני מדפיס לך חדש, סליחה אחי”.
צחקתי כל הדרך הביתה, כי הוא טעה ב-100%, זה חוקי, וזה לא מקורי כי נשרפו והחלפתי מאז לשל אוסרם, ומה הראיה שזה לא לד - הדיון היה על קסנון!
אבל היה שווה להתעכב 5 דק’, ולצחוק עוד רבע שעה…אז מה? יש לך הזדמנות לעשות לשוטר בי"ס… (זה יכול להיות כיף)
איך עושים לו בי"ס - מה הסעיף שאומר שזה חוקי?
-
אז מה? יש לך הזדמנות לעשות לשוטר בי"ס… (זה יכול להיות כיף)
תראה לו שזה הלוגן. הוא יברח לבד…
-
תראה לו שזה הלוגן. הוא יברח לבד…
-
תסתכל מה כתבת בספוילר
ושוב, מדובר שם בלד, שהוא חוקי בגלל פירצה. לא כמו הלוגן שהוא חוקי באופן חלק.
אבל אדרבה, ולמזהיר ולנזהר וכו’…@גיל כתב בהזמנת נורות הלוגן בצבע לבן - חוקי.:
תסתכל מה כתבת בספוילר
ושוב, מדובר שם בלד, שהוא חוקי בגלל פירצה. לא כמו הלוגן שהוא חוקי באופן חלק.
אבל אדרבה, ולמזהיר ולנזהר וכו’…כן, צודק אבל השוטר מרחוק דם בנורות הלוגן לא יודע אם זה לד או לא אבל הוא רואה רכב מוזר ותסכים איתי שבהרבה רכבים זה מוזר אז יש לו סיבה לעצור אותך ואם אתה עריק או משהו אז עד שתראה לו שזה הלוגן כבר תמצא את עצמך בכלא 10 אח"כ אולי הוא יברח גם
עריכה @יראת-שמים הקדים אותי ב 2 שניות לפני שלחצתי שליחה אבל העיקרון מובן -
רק כדאי להוסיף, שכיון שיש כעת אנשים רבים בציבור שחוששים מכל מפגש עם המשטרה, כדאי למשוך כמה שפחות תשומת לב בכביש…
@גיל כתב בהזמנת נורות הלוגן בצבע לבן - חוקי.:
ולמזהיר ולנזהר וכו’…
@יראת-שמים @המאעסטר
שניכם צודקים,
אבל אנ"ש בהגדרה אינם “עריקים” (למרות הסטיקר הנאה) אלא “משתמטים”, זו ההגדרה החוקית, הואיל ו"לא התייצבו", לעומת מי שעבר “חיול” או התחיל תהליך ועברו 21 יום ולא התייצב שוב.
חוקית שוטר רואה גם השתמטות במסוף ורשאי לעכב,
אבל ההבדל הוא ש"משתמט" אינו בסטטוס “עצור” דהיינו מבוקש למעצר, לעומת “עריק” שיש עליו צו מעצר בפועל, ולשוטר יש “מצוות” (להבדיל!) “לא תוכל להתעלם”.
בהפגנות אנו רואים כיצד מישהו “מתפרע” ואז מגלגלין עליו את הכל, אחרי שהוא במעצר - מביאים גם משטרה צבאית.
אבל על הכביש זה לא העניין, ומכל מקום, אחזור לרישא,שניכם צודקים
וכפי שציינתם, לכן כתבתי את לשון המשורר
ולמזהיר ולנזהר וכו’
(הערה, אין כאן ממש סטייה מהנושא,
אנחנו דנים בכדאיות של נושא הכותרת - הזמנת נורות הלוגן בצבע לבן - אז הכל חוקי
) -
אני זקוק לעזרה לנורות הלוגן לבנות לפריוס דור 3.
לפריוס יש 5 דורות, לארץ הגיעו 3 דורות. אז מי שמחשב לפי הדורות בארץ א"כ יש לי דור 2
ראיתי שטיקי כתב רק על דור 2 ו 3 שאין לי מושג לאיזה דור 2 הוא מתכוון האם לדור 2 של טיוטה או ממה שיובא לארץ אז נא לא לשלוח אותי לשם תודה -
לפריוס יש 5 דורות, לארץ הגיעו 3 דורות. אז מי שמחשב לפי הדורות בארץ א"כ יש לי דור 2
ראיתי שטיקי כתב רק על דור 2 ו 3 שאין לי מושג לאיזה דור 2 הוא מתכוון האם לדור 2 של טיוטה או ממה שיובא לארץ אז נא לא לשלוח אותי לשם תודה -
@מאיר-ג כתב בעזרה בקנית נורות לטיוטה פריוס:
ראיתי שטיקי כתב רק על דור 2 ו 3 שאין לי מושג לאיזה דור 2 הוא מתכוון האם לדור 2 של טיוטה או ממה שיובא לארץלא כ"כ הבנתי את החידה, אם מדובר משנת 2009 והלאה -
אתה צריך לאור רגיל H11, ולאור גבוה 9005 (HB3)
המלצתי כאן וכאן על הקישור הזה כאיכותי ועובר ללא תקלות.
בהצלחה!@shine כתב בעזרה בקנית נורות לטיוטה פריוס:
@מאיר-ג
אני מקווה שהוא לא יתעצבן, אבל לאחרונה @גיל הִרְאָה בקיאות בנושא…עצבני? אני? לא לאחרונה…

רבים (ולא בטוח שטובים) ממך ניסו… בשמחה ו @גיל …בכל אופן אני חוזר ומדגיש: (ולא כי חלילה תש כוחי מלהשיב)
אל תסמכו עליי - עדיף שתבדקו בספר הנהג -
ג גיל התייחס לנושא זה
וד"ל…