הסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם
-
@EBA ממש אין קשר אבל יש קשר אדוק
אמנם נהג מנוסה לא היה עובר היום טסט כי הכללים בטסט נוקשים
אבל הקשר האדוק הוא שנהיגה זה כישרון שבנוי מכמה חלקים, למשל יש כאלה שלא מצליחים לעשות הכל ביחד גם מראות גם גז גם בלימה גם להסתכל האם יש הולך רגל
כן זה קל למי שמורגל וקשה למי שלא, ויש כאלה שנולדים עם ראייה יותר מרחבית וצולחים טסטים מהר יותר.אכן אין קשר בין נהג מנוסה כיום לבין טסט כי הרבה מאוד נהגים מצליחים לרכוש את הכישרון הזה
ויש כאלה שלא. שלוקח להם הרבה יותר זמן והרבה פעמים זה משפיע על הטסטים שלהם.ואגב אני כלל לא בטוח שנהג מנוסה לא היה עובר טסט
זה הנחה מיתוסית שמעולם לא הוכחה בפועל,
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלות@ראובן-שבתי כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
נהיגה זה כישרון שבנוי מכמה חלקים
אני לא בטוח שיש בשורש הדברים מחלוקת. נהיגה טובה באה משני סוגי נהגים:
- ציות לכללים כמו תוכי.
- פרקטיקה.
מי שהוא מסוג 1 הוא כמעט תמיד עובר בראשון או שני.
מי שהוא מסוג 2 הוא עובד בבסיס על פרקטיקה ועליה הוא מוסיף כעול את הכללים שלא תמיד שניהם עולים בקנה אחד (כגון לעלות על המסגרת של הכיכר או ביציאה מחניה שצריך ששני הנתיבים יהיו פנויים כשהפרקטיקה מצריכה נתיב אחד ועוד ועוד…) כך שהנהג הטרי צריך לשלב בין שני מנגנונים סותרים דבר הגורם לו לעיתים קרובות להכשל בטסט ולעבור רק בטסט השביעי+…
מצד שני אחרי הטסט, במקרי קיצון, כגון החלקה או רכב שפתאום סוטה מהנתיב נהג מסוג 2 יעשה את זה הכי טוב שיש ובשבריר שניה. לעומתו נהג מסוג 1 יצטרך ‘בלי זמן’ ובשיא הלחץ להזכר מה הכללים אומרים במקרה הזה…
עולה מן האמור שבודאי יש נהגים כשרוניים יותר וכשרוניים פחות (לעניין נהיגה בלבד) וזה כמובן מתבטא בטסט, אך עדיין זה לא מוכרח משום שכאמור הטסט לא בוחן רק את יכולת הניהוג של הנבחן אלא גם ציות לחוקים יבשים וכו’.
-
אבל הקשר האדוק הוא שנהיגה זה כישרון שבנוי מכמה חלקים, למשל יש כאלה שלא מצליחים לעשות הכל ביחד גם מראות גם גז גם בלימה גם להסתכל האם יש הולך רגל
כן זה קל למי שמורגל וקשה למי שלא, ויש כאלה שנולדים עם ראייה יותר מרחבית וצולחים טסטים מהר יותר.אכן אין קשר בין נהג מנוסה כיום לבין טסט כי הרבה מאוד נהגים מצליחים לרכוש את הכישרון הזה
ויש כאלה שלא. שלוקח להם הרבה יותר זמן והרבה פעמים זה משפיע על הטסטים שלהם.ואגב אני כלל לא בטוח שנהג מנוסה לא היה עובר טסט
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלות@ראובן-שבתי כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
ואגב אני כלל לא בטוח שנהג מנוסה לא היה עובר טסט
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלותאבא שלי אמריקאי והוא נהג שנים ארוכות אם הרישיון האמריקאי שלו, והוא נהג פצצה וזהיר
תכלס כשהוא החליט להמיר לרישיון בארץ, הוא עשה בערך 5 שיעורים ולא עבר 2 טסטים -
@ראובן-שבתי כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלותאבא שלי אמריקאי והוא נהג שנים ארוכות אם הרישיון האמריקאי שלו, והוא נהג פצצה וזהיר
תכלס כשהוא החליט להמיר לרישיון בארץ, הוא עשה בערך 5 שיעורים ולא עבר 2 טסטים@יהודה בשלישי עבר?
זה עדיין בתחום הסביר וההגיוני
כי כמו שאמרתי ברור שהטסטרים לא תמיד עושים חיים קלים בלשון המעטה
אפשר ליפול על אנשים רעים -
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלותמנסיון אישי שלי שנתיים אחרי שהיה לי רישיון על אוטומט, עם רכב פרטי ידני, שעשיתי המרה על ידני נפלתי יותר טסטים מהפעם הראשונה, ולא בגלל הידני כל הפסילות היו על חוקים וכדו’. ואני חושב שהסיבה לזה זה מה ש @מאיר כתב שנהג ביום יום נוהג רק על פרקטיקה וההתרגלות הזו פשוט משתלטת על החשיבה והראיה שלך ביחס לכביש, ומאוד מאוד קשה להתנתק מזה.
-
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלות@ראובן-שבתי
מסכים עם כל מילה.
אחת הראיות לכך היא, שישנם לא מעט (אני אישית מכיר כמה כאלו) שהתחילו שיעורים על ידני חלקם אפילו הגיעו לשלב הטסטים ובאיזשהו שלב עברו לאוטומט -ועברו טסט,
הסיבה לכך אינה נעוצה מחשש לכיבוי הרכב בזינוק בעליה (לא נופלים על זה בטסט) אלא שהיות ונהיגה היא שליטה על מכלול של דברים דהיינו שליטה מכנית על הרכב יחד עם תשומת לב לכל מה שקורה מסביב , ברגע שמתווסף לזה גם שליטה מכנית מסובכת יותר של גיר ידני וקלאץ’ ממילא תשומת הלב למכלול יורדת, ממילא נהג שיש לו חוש טכני יותר מפותח וראיה מרחבית יותר טובה כל ה’מכלול’ יהיה לו יותר טבעי והריכוז שלו יהיה יותר פנוי לנהיגה בצורה המתאימה לעבור טסט. -
@ראובן-שבתי כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלותמנסיון אישי שלי שנתיים אחרי שהיה לי רישיון על אוטומט, עם רכב פרטי ידני, שעשיתי המרה על ידני נפלתי יותר טסטים מהפעם הראשונה, ולא בגלל הידני כל הפסילות היו על חוקים וכדו’. ואני חושב שהסיבה לזה זה מה ש @מאיר כתב שנהג ביום יום נוהג רק על פרקטיקה וההתרגלות הזו פשוט משתלטת על החשיבה והראיה שלך ביחס לכביש, ומאוד מאוד קשה להתנתק מזה.
@איציק-1 בזה אני באמת לא חולק נהג ותיק יפול על חוקים טכניים
אבל זה לא רלוונטי לעצם הדיון המקורי
כי רוב הנפילות למי שמתחיל שיעורים וטסטים הם לא על חוקים טכניים
אלא על נהיגה לא מספיק מדוייקת -
@ראובן-שבתי
‘‘ואגב אני כלל לא בטוח שנהג מנוסה לא היה עובר טסט’’
ממש לא אלא’'כ אתה נוהג כמו זקנה
יש שני סוגי נהיגה יש חוקי
ויש לדעת לנהוג תפיסה רוחבית וכו
לא קרב זה אל זה כל הלילה@שמו כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
‘‘ואגב אני כלל לא בטוח שנהג מנוסה לא היה עובר טסט’’
ממש לא אלא’'כ אתה נוהג כמו זקנהאבי מורי שיחי’ שדרג את הרשיון שלו לC1 בגיל 40 הוא עשה 2 שיעורים (זה שולם גלובלי) וטסט ועבר ב"ה.
והוא אדם שאוהב לנהוג…
ואגב. אני עשיתי רשיון לפני כ3 שנים והוא יודע תאוריה יותר טוב ממני. -
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלות@ראובן-שבתי
אני עברתי טסט ראשון בירושלים על ידני,
כעבור 9 שנים הייתי צריך לעשות טסט בשביל הלימודים: נכשלתי פעם אחת בירושלים, עוד פעם במודיעין. ועברתי את השלישי בירושליםאגב, בטסט במודיעין נכשלתי על היצמדות לרכב חונה

♂️ 
מאוד התחשק לי להזמין את הבוחן לתחרות בסמטאות מאה שערים -
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלותהשורות האלו מאוד נכונות בעיניי,
אני שמעתי כך מכלי ראשון (או מכלים ראשונים) מחבר’ה שהוצרכו לעבור מבחן מעשי (על נקודות חובה), ומעוד אחד שממש בוטל לא הרישיון בגלל אי תשלום אגרה ונאלץ סוג של לעשות רישיון חוזר.
כולם העידו לי שהיה להם הרבה יותר קל, רק היו צריכים לתזכר את עצמם להביט במראות בהגזמה ולהיות ילדים טובים וכו’ כידוע,
אבל בעיית הבטחון העצמי והראייה המרחבית של הכביש - הייתה מאחוריהם בגדול.
אבל כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל (וברוח הדברים שכתב @מאיר )
יש כאלו שהנהיגה שלהם היא בגדר “מי נתן לך רישיון” וברור שהם לא יעברו טסט חוזר בקלות,
וכן כל מי שאיבד את רגש הנהיגה המתונה, ולא רק “הניח אותה בצד”. -
דל"פ לא מכליל אבל כן מי שלא עובר בטסט ראשון עד שלישי זה בהכרח מעיד על חוסר בכישרון נהיגה
כישרון נהיגה זה בדיוק כמו כל כשרון אחר, וכן, אתה יכול להיות אדם מוצלח מאוד אבל חסר לך כישרון לנהיגה,
אמנם זה כישרון נרכש (כמעט כל כישרון) אבל כל הטענות על “אני נוהג פצצה במקרה נפלתי על טסטטר דפוק” לא קונה את זה.
כל כך הרבה פעמים ראיתי אנשים שחושבים שסתם לא הלך להם ולאחר תקופה נסעתי איתם ואמיתי לא הגיע להם רשיון כלל וכלל
לא אומר שאין יוצא מהכלל לשתי הצדדים, לא חסר נהגים שעברו בראשון והם נוהגים זוועה.
יש אנשים שנולדו עם ראייה נהיגתית שתופסים במהירות מה קורה במרחב שלהם בלי שום שיעור ובלי להיות על ההגה.@ראובן-שבתי כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
דל"פ לא מכליל אבל כן מי שלא עובר בטסט ראשון עד שלישי זה בהכרח מעיד על חוסר בכישרון נהיגה
יש אנשים שנולדו עם ראייה נהיגתית שתופסים במהירות מה קורה במרחב שלהם בלי שום שיעור ובלי להיות על ההגה.יש עוד היבט
אתה לא יכול להשוות בין בחור שיש לו רכב או אפילו שניים במשפחה שמכיר את הכללים ואת החוקים
ונסע כמה עשרות אלפי קילומטרים
לבין בחור שפעם ראשונה יודע מה זה דוושה וצריך לאיית לו מה זה כל הילוך