הסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם
-
משהו כאן מוזר, או שכאן בפורום יש הצטברות נדירה של אנשים שעברו בראשון או שלא יודע מה…
איפה השליש האנשים האלו שעברו בראשון בחיים האמיתיים? למה בבית כנסת/בכולל אני לא פוגש אותם?..@aiib כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
משהו כאן מוזר, או שכאן בפורום יש הצטברות נדירה של אנשים שעברו בראשון או שלא יודע מה…
איפה השליש האנשים האלו שעברו בראשון בחיים האמיתיים? למה בבית כנסת/בכולל אני לא פוגש אותם?..אתה לא יודע שזה פורום של מקצוענים??!
-
@aiib כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
איפה השליש האנשים האלו שעברו בראשון בחיים האמיתיים? למה בבית כנסת/בכולל אני לא פוגש אותם?..אתה לא יודע שזה פורום של מקצוענים??!
@צבי-דורש-ציון כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
@aiib כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
זהו, שלמרות מה שהיו כאן כאלה שטענו שהטסט תלוי בכשרון הנהיגה לדעתי זה ממש לא ככה…
אני חנכתי כמה וכמה נהגים חדשים, היו כאלו שעברו בראשון ופשוט לא ידעו לנהוג והיו כאלו שעברו ברביעי וידעו יותר טוב…גם זה מאד תלוי בסיטואציה, יכולים להיות שתיים שיודעים אותו דבר, לאחד היה מסלול קשה יותר ולשני פחות, לאחד נמרח כל הטסט בנסיעה אחרי אופנוע איטי (בדידי הווי עובדה…) וכו’ וכו’…
ולא, בכל מקרה כאן בפורום יש אנשים מוכשרים חלקם בתחום כזה וחלקם בתחום אחר…תשובתי היא גם אם ענית בציניות…
-
@הרשלה-0 כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
זה מספר הצפיות בפוסט נכון לעכשיו,
פחות מ20 אחוז מהם ענו.
מעניין מה מונע מאנשים שלא עברו על הפעם ראשונה להצביע??זה לא נכון, כי אין 507 אנשים שצפו בנושא,
רק פתחו את הנושא 507 פעמים, לדוג’ 100 אנשים נכנסו לנושא 5 פעמים
עריכה: עיין בתשובה של @ראובן-שבתי
תראה בנושא הזה

יש רק 2400 משתמשים באתר,
רק טכנולג למשל, נכנס לנושא 500 פעמים…@shine כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
זה לא עובד ככה
הספירה היא אחד לכל אדם
הסיבה שכל כך הרבה צפו היא בגלל אורחים ובוטים ועכבישים
יש אלפים רבים של אורחים שנכנסים לפה
ויש גם בוטים שמסתובבים וקצת ספיידרס של גוגל למשל שנכנס כל כמה שעות/ימים
זה מהרגע: תסתכל כמה אורחים יש כעת בפורום וזה עוד קצת

-
זה מספר הצפיות בפוסט נכון לעכשיו,
פחות מ20 אחוז מהם ענו.
מעניין מה מונע מאנשים שלא עברו על הפעם ראשונה להצביע??זה לא נכון, כי אין 507 אנשים שצפו בנושא,
עריכה: עיין בתשובה של @ראובן-שבתי
תראה בנושא הזה

יש רק 2400 משתמשים באתר,
רק טכנולג למשל, נכנס לנושא 500 פעמים… -
@shine כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
רק טכנולג למשל, נכנס לנושא 500 פעמים…
אבל זה נשאר נכון

-
אבל זה נשאר נכון
ומזלנו שזה כך,
אני זוכר ימים אחרים, והפורום היה נראה אחרת.
ויעיל הרבה פחות. -
אבל זה נשאר נכון

אבל זה נשאר נכון

בזכותו כל חרדי שני עם מצלמת דרך קומפרסור ערכת פנצר בוסטר ועוד
הלואי וירבו כמותו -
עקב הדיכאון המפעפע בי בנופלי בטסט הרביעי חשבתי לפתוח סקר כדי אולי לתמוך כי הרי ידוע ש"צרת רבים חצי נחמה" ולראות מה המצב אצל כל החברה’.
מי שלא זוכר כמה שיבדוק פה
או שיעשה כמה שיותר קרוב
יש אפשרות הצבעה אנונימית -
זה לא קשור לרמת הלמידה, יש כאלו שמתאים להם לעבור טסט ראשון אחרי מספר שיעורים בודדים ויש כאלו שגם אם הם לומדים 40 פלוס שיעורים עדיין קשה להם לעבור.
תצאו מזה.
חלק עוברים מיד, וזהו, לא צריך להתרגש.
וחלק לוקח להם זמן… -
אני קורא את הדיון כאן, ולא מבין דבר אחד:
מה הקשר בין לדעת לנהוג, לבין לעבור טסט?
אלו שני עולמות שונים שאין קשר ביניהם.
לעבור טסט זה לנהוג לפי הכללים שבהם עוברים טסטים, ולנהוג בחיים זה לנהוג כמו שצריך לנהוג. [החזרתיות על המילה נובעת מכפל המשמעויות שיש למילה “לנהוג”, מה לעשות].וההוכחה לזה פשוטה מאוד - קחו את הנהג הכי מנוסה שאתם מכירים, שנוהג טוב ומרוכז, שולט היטב על הרכב ויודע לנווט בתנועה סואנת בזהירות במהירות ובאחריות, וגם הצליח לא פעם בתושיה של שבריר שניה להציל את עצמו ואחרים מתאונה בטוחה רח"ל.
עכשיו תשאלו את עצמכם האם הוא יעבור היום טסט. בדרך כלל התשובה היא - ממש לא.
וגם להפך - אם תנהגו כל החיים כמו שנהגתם בטסט, זה נקרא שאתם יודעים לנהוג? תשאלו את הנהגים שמאחוריכם, בעצם הם כבר לא מאחוריכם…
-
לעבור טסט זה לנהוג לפי הכללים שבהם עוברים טסטים, ולנהוג בחיים זה לנהוג כמו שצריך לנהוג. [החזרתיות על המילה נובעת מכפל המשמעויות שיש למילה “לנהוג”, מה לעשות].וההוכחה לזה פשוטה מאוד - קחו את הנהג הכי מנוסה שאתם מכירים, שנוהג טוב ומרוכז, שולט היטב על הרכב ויודע לנווט בתנועה סואנת בזהירות במהירות ובאחריות, וגם הצליח לא פעם בתושיה של שבריר שניה להציל את עצמו ואחרים מתאונה בטוחה רח"ל.
וגם להפך - אם תנהגו כל החיים כמו שנהגתם בטסט, זה נקרא שאתם יודעים לנהוג? תשאלו את הנהגים שמאחוריכם, בעצם הם כבר לא מאחוריכם…
-
@EBA ממש אין קשר אבל יש קשר אדוק
אמנם נהג מנוסה לא היה עובר היום טסט כי הכללים בטסט נוקשים
אבל הקשר האדוק הוא שנהיגה זה כישרון שבנוי מכמה חלקים, למשל יש כאלה שלא מצליחים לעשות הכל ביחד גם מראות גם גז גם בלימה גם להסתכל האם יש הולך רגל
כן זה קל למי שמורגל וקשה למי שלא, ויש כאלה שנולדים עם ראייה יותר מרחבית וצולחים טסטים מהר יותר.אכן אין קשר בין נהג מנוסה כיום לבין טסט כי הרבה מאוד נהגים מצליחים לרכוש את הכישרון הזה
ויש כאלה שלא. שלוקח להם הרבה יותר זמן והרבה פעמים זה משפיע על הטסטים שלהם.ואגב אני כלל לא בטוח שנהג מנוסה לא היה עובר טסט
זה הנחה מיתוסית שמעולם לא הוכחה בפועל,
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלות -
אבל הקשר האדוק הוא שנהיגה זה כישרון שבנוי מכמה חלקים, למשל יש כאלה שלא מצליחים לעשות הכל ביחד גם מראות גם גז גם בלימה גם להסתכל האם יש הולך רגל
כן זה קל למי שמורגל וקשה למי שלא, ויש כאלה שנולדים עם ראייה יותר מרחבית וצולחים טסטים מהר יותר.אכן אין קשר בין נהג מנוסה כיום לבין טסט כי הרבה מאוד נהגים מצליחים לרכוש את הכישרון הזה
ויש כאלה שלא. שלוקח להם הרבה יותר זמן והרבה פעמים זה משפיע על הטסטים שלהם.ואגב אני כלל לא בטוח שנהג מנוסה לא היה עובר טסט
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלות@ראובן-שבתי
‘‘ואגב אני כלל לא בטוח שנהג מנוסה לא היה עובר טסט’’
ממש לא אלא’'כ אתה נוהג כמו זקנה
יש שני סוגי נהיגה יש חוקי
ויש לדעת לנהוג תפיסה רוחבית וכו
לא קרב זה אל זה כל הלילה -
@ראובן-שבתי
לא קרב זה אל זה כל הלילה@שמו כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
@ראובן-שבתי
לא קרב זה אל זה כל הלילהאפשר להתווכח על זה שבוע
אין לך נתונים אתה מניח הנחה ומחליט שהיא נכונה -
@שמו כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
@ראובן-שבתי
לא קרב זה אל זה כל הלילהאפשר להתווכח על זה שבוע
אין לך נתונים אתה מניח הנחה ומחליט שהיא נכונה@ראובן-שבתי
אני מסכים איתך נהג ותיק לא עובר טסט וודאי לא עובר תאוריה
אבא שלי נוהג מעל 40 שנה יש לו רשיון מגיל 17 והוא נוסע הכי טוב בעולם יחסית מהר וכו אבל דיברתי איתו כמה פעמים על חוקים וכו או על תאוריה שעברתי בזמנו אין לו מושג על כל מיני שאלות נכון שאת הפרקטי והתכלס הוא יודע אבל אין מצב שהוא יעבר חלק הכל -
@ראובן-שבתי
אבא שלי נוהג מעל 40 שנה יש לו רשיון מגיל 17 והוא נוסע הכי טוב בעולם יחסית מהר וכו אבל דיברתי איתו כמה פעמים על חוקים וכו או על תאוריה שעברתי בזמנו אין לו מושג על כל מיני שאלות נכון שאת הפרקטי והתכלס הוא יודע אבל אין מצב שהוא יעבר חלק הכל@על-הטוב-ש-ך כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
@ראובן-שבתי
אבא שלי נוהג מעל 40 שנה יש לו רשיון מגיל 17 והוא נוסע הכי טוב בעולם יחסית מהר וכו אבל דיברתי איתו כמה פעמים על חוקים וכו או על תאוריה שעברתי בזמנו אין לו מושג על כל מיני שאלות נכון שאת הפרקטי והתכלס הוא יודע אבל אין מצב שהוא יעבר חלק הכלאתה מערבב שני נושאים
תאוריה אתה צודק
אבל טסט אני חושב שזה שונה
נהג ותיק יודע לזהות מתי הרכב שבא נותן לי לנסוע ומתי לא
מתי אני יספיק בקלות לעבור לפני הרמזור
באיזה כבישים צרים נוסעים בלי לקבל מהטסטר היצמדות וכו’ -
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלות@ראובן-שבתי כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
נהיגה זה כישרון שבנוי מכמה חלקים
אני לא בטוח שיש בשורש הדברים מחלוקת. נהיגה טובה באה משני סוגי נהגים:
- ציות לכללים כמו תוכי.
- פרקטיקה.
מי שהוא מסוג 1 הוא כמעט תמיד עובר בראשון או שני.
מי שהוא מסוג 2 הוא עובד בבסיס על פרקטיקה ועליה הוא מוסיף כעול את הכללים שלא תמיד שניהם עולים בקנה אחד (כגון לעלות על המסגרת של הכיכר או ביציאה מחניה שצריך ששני הנתיבים יהיו פנויים כשהפרקטיקה מצריכה נתיב אחד ועוד ועוד…) כך שהנהג הטרי צריך לשלב בין שני מנגנונים סותרים דבר הגורם לו לעיתים קרובות להכשל בטסט ולעבור רק בטסט השביעי+…
מצד שני אחרי הטסט, במקרי קיצון, כגון החלקה או רכב שפתאום סוטה מהנתיב נהג מסוג 2 יעשה את זה הכי טוב שיש ובשבריר שניה. לעומתו נהג מסוג 1 יצטרך ‘בלי זמן’ ובשיא הלחץ להזכר מה הכללים אומרים במקרה הזה…
עולה מן האמור שבודאי יש נהגים כשרוניים יותר וכשרוניים פחות (לעניין נהיגה בלבד) וזה כמובן מתבטא בטסט, אך עדיין זה לא מוכרח משום שכאמור הטסט לא בוחן רק את יכולת הניהוג של הנבחן אלא גם ציות לחוקים יבשים וכו’.
-
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלות@ראובן-שבתי כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
ואגב אני כלל לא בטוח שנהג מנוסה לא היה עובר טסט
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלותאבא שלי אמריקאי והוא נהג שנים ארוכות אם הרישיון האמריקאי שלו, והוא נהג פצצה וזהיר
תכלס כשהוא החליט להמיר לרישיון בארץ, הוא עשה בערך 5 שיעורים ולא עבר 2 טסטים -
@ראובן-שבתי כתב בהסקר הגדול- באיזה מספר טסט עברתם:
ואגב אני כלל לא בטוח שנהג מנוסה לא היה עובר טסט
אני די בטוח שכל נהג מנוסה כשהוא יודע שהוא בטסט הוא יעבור אותו פרפקט הוא פשוט יהיה יותר רגוע יניח כמו טעטעלע שתי ידיים על ההגה ויצלח את זה די בקלותאבא שלי אמריקאי והוא נהג שנים ארוכות אם הרישיון האמריקאי שלו, והוא נהג פצצה וזהיר
תכלס כשהוא החליט להמיר לרישיון בארץ, הוא עשה בערך 5 שיעורים ולא עבר 2 טסטים@יהודה בשלישי עבר?
זה עדיין בתחום הסביר וההגיוני
כי כמו שאמרתי ברור שהטסטרים לא תמיד עושים חיים קלים בלשון המעטה
אפשר ליפול על אנשים רעים