תאונה קטנה שעשיתי
-
@קלאטש בדבר העומד לתיקון? יש צד שלא חייב לשלם מחיר תיקון?
נראה לי אפשר לפתוח קטגוריה בפורום על החזו”א והנתיה”מ בעניין
ואולי שיתממשק עם פורל”ת… -
@אלעדי כתב בתאונה קטנה שעשיתי:
@טוסון גם אם כן, שכ"ט שמאי וכו’ לא מכיר מקור הלכתי
מנהג העולם
ע"ד כן ירדת לכביש -
@MEM יש לזה מקור? או שכתבת מדעתך?
(חזקה שכולם כאן ת"ח, אבל אני לא מכיר דבר דומה לזה. יש ע"ד כן נשתתפנו, זה לא דומה) -
@אלעדי גם אם את זה לא חייב, מחיר תיקון ודאי חייב
האם מחיר של שמאי אני לא יודע, לכן לדעתי הפתרונות מעלה ודאי טובים, כמובן בהיוועצות עם רב@טוסון אם לא היה שמאי לא חייב מחיר שמאי,
רק שכשתובעים ולכן חייבים שמאי יש מקום לתבוע על זה,
אבל אם מציע להם לשלם על הנזק, ולא הולכים לשמאי, מה הטענה?
ובידוע שחברות כאלו לעיתים אומרים שהולכים לשמאי כדי לקבל יותר כסף שלא כדין.כעת אני חושב שללכת לשמאי יש בזה יותר דמיון לדין התורני של שומא לולא כמו שחושבים שישלם ‘כמה שיעלה לתקן’, כי זה לא נכון,
אבל לא באמת- כי השמאי עצמו מחשב את עלות התיקון ולא הנזק בצורתו הפשוטה, של הבדל המחיר בשומא קודם ואחר כך, האם נכון? @מיכלין-שמאי-רכב , בתקווה שזה בסדר לאזכר אותך בדיון שתכליתו אנטלקטואלית ולא פרקטית…
בתודה -
@טוסון אם לא היה שמאי לא חייב מחיר שמאי,
רק שכשתובעים ולכן חייבים שמאי יש מקום לתבוע על זה,
אבל אם מציע להם לשלם על הנזק, ולא הולכים לשמאי, מה הטענה?
ובידוע שחברות כאלו לעיתים אומרים שהולכים לשמאי כדי לקבל יותר כסף שלא כדין.כעת אני חושב שללכת לשמאי יש בזה יותר דמיון לדין התורני של שומא לולא כמו שחושבים שישלם ‘כמה שיעלה לתקן’, כי זה לא נכון,
אבל לא באמת- כי השמאי עצמו מחשב את עלות התיקון ולא הנזק בצורתו הפשוטה, של הבדל המחיר בשומא קודם ואחר כך, האם נכון? @מיכלין-שמאי-רכב , בתקווה שזה בסדר לאזכר אותך בדיון שתכליתו אנטלקטואלית ולא פרקטית…
בתודה -
@קלאטש
בשמחה רבה תאזכרו אותי בכל עניין בין אם הוא פרקטי ובין אם הוא אינטלקטואלי. התכלית הוא לשבח קהילה ‘‘רכבים זה לזה’’.@מיכלין-שמאי-רכב יישר כח!
החייתנו…
ואם כן מה באמת התשובה…
האם שומת נזק רכב כיום מתמקדת בנזק שנעשה לרכב -שמתגלם בין השאר בפער בין מחירו לפני הפגיעה למחירו אחריה-.
או שהשומה מתמקדת יותר בעלות התיקון הצפוי, כגון עלות החלפים וזמן העבודה.ושאלה יותר מופשטת, האם ההנחה היא שעלות התיקון משקפת את הנזק??
לא נראה לי…
יותר הגיוני שההנחה שהמזיק חייב לשלם מחירו של תיקון, לא? -
@מיכלין-שמאי-רכב יישר כח!
החייתנו…
ואם כן מה באמת התשובה…
האם שומת נזק רכב כיום מתמקדת בנזק שנעשה לרכב -שמתגלם בין השאר בפער בין מחירו לפני הפגיעה למחירו אחריה-.
או שהשומה מתמקדת יותר בעלות התיקון הצפוי, כגון עלות החלפים וזמן העבודה.ושאלה יותר מופשטת, האם ההנחה היא שעלות התיקון משקפת את הנזק??
לא נראה לי…
יותר הגיוני שההנחה שהמזיק חייב לשלם מחירו של תיקון, לא?@קלאטש
השומה מתמקדת בערכת הנזק קרי הערכת עלות התיקון והחזרת הרכב לקמותו, כולל חישוב ירידת ערך.
לעניין ‘‘האם עלות התיקון משקפת את הנזק’’ מדובר במחירי עבודות וחלפים שמוסכמים על כלל העוסקים בתחום הרכב. כלומר הניזוק יכול לגשת עם השמאות ושמאות ככלל תכובד ע’‘י כל מוסך בארץ. לדוגמה כל מוסך יצבע כנף קדמית ב1300 ש’‘ח לפני מע’'מ .
כמובן שיש מוסכים שיעשו את אותה עבודה בפחות במיוחד כאשר לקוח משלם במזומן ומוסך לא צריך לתת רכב חליפי, לא צריך לתת הנחות לחברת הביטח ולהמתין לתשלום 90 יום.
לעניין ‘‘מזיק חייב לשלם את מחיר התיקון’’ כל אחד רואה את זה אחרת. הרי למעט מחיר התיקון נטו יש נזקים עקיפיים. מה עם רכב חליפי לזמן התיקון? מה אם ירידת ערך? מישהו יגיד אני רוצה לתקן רק במוסך היבואן. כלומר הכל יחסי ואפשר להבין את כולם.