יעוץ האם מאזדה 5 עדיפה או אחרות?
-
-
@מוטי-ברנד כתב במאזדה 5:
פשוט לאח שלי נימאס לתקן אותו כל תקופה אז הוא רוצה להעיף את זה
לא שיווק מוצלח במיוחד
בד"כ זה בסגנון של:
"בדיוק קיבלתי רכב עבודה"
"משדרג לרכב גדול יותר"
"עקב מעבר לחו"ל"אין כמעט מאזדה 5 בשנתון הזה ומעל 200000 קילומטר שלא החליף מנוע וגיר ושאר ירקות ובקילומטר הזה זה כל תקופה עוד תיקון ויכול להיות שמי שיקנה את זה יתקן את המשאבת הגה ואחרי זה יהיה לו שקט שנתיים אבל אחרי שאתה מחליף כ'כ הרבה נמאס לך לראות את האוטו מול העיניים
אז אמרתי לו שבמקום לשלם על תיקונים כ'כ הרבה כסף שיקנה פריוס פלוס ויחזיר הלוואה במחיר ידוע מראש ולא תיקונים שמתחיל ב4 ספרות וביינתים יהנה מרכב חדיש יותר שקט יותר וחסכוני הרבה יותר זה המעלות החסרון של הפריוס פלוס זה התאוצה שבמאזדה הרבה יותר טוב
זהו כרגע השיקול זה או למכור אותו מאוד בזול סוג של 5-6 אלף שקל או לפירוק -
@מוטי-ברנד אם הוא לא נוסע קילומטראז' מטורף לקנות פריוס פלוס במקרה שלו זה טעות מבחינה כלכלית כי מעבר לתשלום החודשי של ההלוואה (שמסתבר שיש עליה ריבית נחמדה😜) יש גם ירידת ערך מה שאין לו בכלל במאזדה אז האם כדאי בשביל שקט נפשי שווה לשלם כאלף ש"ח נוספים (לא יכול לדעת בוודאות עליו אבל הערכה גסה) כל חודש
-
@מוטי-ברנד אם הוא לא נוסע קילומטראז' מטורף לקנות פריוס פלוס במקרה שלו זה טעות מבחינה כלכלית כי מעבר לתשלום החודשי של ההלוואה (שמסתבר שיש עליה ריבית נחמדה😜) יש גם ירידת ערך מה שאין לו בכלל במאזדה אז כדאי האם בשביל שקט נפשי שווה לשלם כאלף ש"ח נוספים (לא יכול לדעת בוודאות עליו אבל הערכה גסה) כל חודש
ירידת ערך בטויוטה??? ועוד בפריוס פלוס???
איפה אתה חי אנשים מוכרים פריוס פלוס 2013 ב80000 שקל
ואני השגתי 2017 בסכום הרבה רבה פחות מזה פשוט מציאה
וחוץ מזה הכאב ראש של המוסכים לא כולם בנויים לזה ולא לכולם יש זמן לזה!!!(הזמן שהוא הפסיד בגללו זה גם נכנס לתלוש ככה שזה לא באמת חסכון)
ולא לכל אחד יש כוח לחשוב לפני כל נסיעה האם הגורטאה שלי תסחוב את הדרך הזה לצפון שזה גם שיקול כבד -
@מוטי-ברנד כתב במאזדה 5:
ירידת ערך בטויוטה??? ועוד בפריוס פלוס???
לכל רכב יש ירידת ערך וההוכחה לכך היא שפריוס פלוס חדשה מעולם לא נמכרה ב80 אש"ח
אכן טויוטה שומרים על ערכם יותר מכולם ובמיוחד היברידית אבל תסכים איתי שגם אתה לא תשלם אותו מחיר על אותו רכב עם אותו קילומטראז' ואותם נתונים רק בשנתון ישן יותר זאת אומרת ירידת ערך וככל שהרכב יקר יותר ירידת הערך שלו גבוהה יותר כי יום אחד הוא בוודאי יגיע לשווי של 10 אש"ח והשנתון הוא חלק מהתהליך
@מוטי-ברנד כתב במאזדה 5:
ואני השגתי 2017 בסכום הרבה רבה פחות מזה פשוט מציאה
זה משנה לגמרי את השיקולים כי אז אתה מרוויח מכיוון אחר זה פרט שלא ידעתי קודם
-
@מוטי-ברנד אני לאחר סקר שוק מקיף בנושא התווכחתי עם המון אנשים על זה ועדיין אני אוחז בדעתי שאמנם לטויוטה יש ירידת ערך נמוכה (באחוזים) אבל זה גופא הבעיה כי למשל בפריוס פלוס שהזכרת ב80 אלף בעוד 5 שנים היא שווה לא יותר מחמישים (ואפילו פחות - קשה לדעת כמה) אז אמנם באחוזים זה לא הרבה אבל בכסף זה הרבה למי שמטרתו לחסוך
-
@מוטי-ברנד ברור כי זה דגם שלא היה בישראל ב 2008
ואדרבה ככל שהרכב עולה יותר ירידת הערך שלו בכסף גבוהה יותר וזה מתקזז מהחיסכון בדלקאבל הרכישת רכב לא כולם הולכים על שיקול כלכלי נטו. יש הרבה שיקולים: ניראות, נוחות, צריכת דלק, שקט נפשי ועוד...
זאת בנוסף שהפריוס פלוס תיקח חצי אם לא שליש דלק ממה שלקחה המאזדה 5