להשתלב לנתיב אחר בכביש מהיר
-
יש כאלה שזה פשוט להם בפרט הנהגים הוותיקים
אך אני זוכר שהייתי נהג צעיר לקח לי זמן לקלוט את הקטע
אתה נוסע בכביש מהיר רכבים שואטים משמאלך ובא לך לעבור לנתיב השמאלי אמאמה כל הזמן מגיע רכב ואתה לא יודע מתי הרגע בו תוכל להכנסקשה להסביר אני יצרף לפני תמונה
יש שתי אופציות לעבור נתיב
אופצייה א' לא נכונה (מסומן בתמונה בX) לנסות להכנס באמצע ברווח שנוצר בין שתי הרכבים
אופצייה ב' (מסומן בתמונה בV) להכנס מייד אחרי שרכב עובר אותך
למה הראשון לא נכון? כי כשהכביש מלא לעולם לא תצליח להכנס באמצע בלי לגרום לרכב האחורי לבלום.
מה כן? רכב עובר לידך (כמובן צריך לוודא שהרכב שמאחוריו לא נדבק אליו)אתה גולש מייד מאחוריו (כמובן לא להגזים ולקחת בחשבון מרחק בלימה ועצירה)
מקווה שאני מובן
בהצלחה תיסעו בדרכים ישרות ותעקפו מלאא -
@ראובן-שבתי כתב בלהשתלב לנתיב אחר בכביש מהיר:
יש כאלה שזה פשוט להם בפרט הנהגים הוותיקים
אך אני זוכר שהייתי נהג צעיר לקח לי זמן לקלוט את הקטע
אתה נוסע בכביש מהיר רכבים שואטים משמאלך ובא לך לעבור לנתיב השמאלי אמאמה כל הזמן מגיע רכב ואתה לא יודע מתי הרגע בו תוכל להכנסקשה להסביר אני יצרף לפני תמונה
יש שתי אופציות לעבור נתיב
אופצייה א' לא נכונה (מסומן בתמונה בX) לנסות להכנס באמצע ברווח שנוצר בין שתי הרכבים
אופצייה ב' (מסומן בתמונה בV) להכנס מייד אחרי שרכב עובר אותך
למה הראשון לא נכון? כי כשהכביש מלא לעולם לא תצליח להכנס באמצע בלי לגרום לרכב האחורי לבלום.
מה כן? רכב עובר לידך (כמובן צריך לוודא שהרכב שמאחוריו לא נדבק אליו)אתה גולש מייד מאחוריו (כמובן לא להגזים ולקחת בחשבון מרחק בלימה ועצירה)
מקווה שאני מובן
בהצלחה תיסעו בדרכים ישרות ותעקפו מלאאאוסיף ואומר שאם אתה רוצה לעבור נתיב ויש רכב באותו נתיב עם מהירות די דומה, רק שאתה לא יודע לאמוד מרחקים ולהכנס. הפתרון הפשוט הוא - אם אתה רואה במראת הצד את שני הפנסים שלו זה אומר שהוא רחוק מספיק ואפשר להכנס (מומלץ מאד לזרוק מבט לחלון האחורי כדי לראות שאין רכב בשטח המת)
-
@admin כתב בלהשתלב לנתיב אחר בכביש מהיר:
@מאיר מורה הנהיגה לימד אותי שצריך לראות את האורות במראה הרגילה
ולא במראה בצד הרכבזה החמרה לשם בטיחות (כמו שהמורה מלמד שאם אתה לא רואה את הגלגלים של הרכב לפניך ברמזור סימן שהתקרבת יותר מידי, ובתכלס זה ממש רחוק אין בעיה להתקרב יותר)
-
שאילה שאני נתקל בה רבות מאחר ואני נוהג בעיקר ברכבים של השכרה שחורה, והאיכות של המנוע, נו...
לעיתים נתקלים בסיטואציה שנוסעים בכביש הררי עם עלייה די קשה וארוכה וקיים צורך לעבור נתיב, לא תמיד הרכב מצליח לסחוב את העלייה, הדוושה לחוצה עד הסוף והתנועה די צפופה עם אוטובוסים דו מפרקיים וים של רכבים מכל הכיוונים...
אני מקווה שהבנתם את הסיטואציה...
ועכשיו שאילה, כיצד מסתדרים בכזו סיטואציה? נדחפים בלית ברירה? מאיטים (עד כדי לחיצה עךל דוושת הבלם?) או ממשיכים ישר לכביש אחר ומשם כבר להסתדר או לפרסס איכשהו? אשמח לשמוע את חוות דעתם המלומדת של חברי הפורום בענייין!!! -
@לוחצגז כתב בלהשתלב לנתיב אחר בכביש מהיר:
כיצד מסתדרים בכזו סיטואציה?
לומדים לתכנן נסיעה מראש
זאת אומרת אם אתה יודע שעוד ק"מ וחצי אתה פונה שמאלה תנסה לעבור מייד כשאתה יכול שמאלה ולא לחכות שיהיה כתוב 500 מטר ולבלום באמצע נתיב
בק"מ וחצי יש מספיק הזדמנויות לעבור. -
@מאיר כתב בלהשתלב לנתיב אחר בכביש מהיר:
אם אתה רואה במראת הצד את שני הפנסים שלו זה אומר שהוא רחוק מספיק ואפשר להכנס
כמובן רק בתנאי שהמראה מכוונת כמו שהיא צריכה להיות
[שתראה את הקצה של הרכב, את הכביש, ואת השמיים, לא, לא מהתנוחה הזו שאתה עם יד על כפתור כוונון המראות, אלא בתנוחה שבה אתה נוהג]. -
זה לא תמיד חכמה, לפעמים הכביש הוא בעל 2 נתיבים בלבד, וכמו שכבר נאמר בשרשורים קודמים, הנתיב השמאלי הוא לא הכי מומלץ לנסיעות ארוכות.
לא שאני בא חלילה לעודד את תרבות הרגע האחרון בכבישים, מה שהתכוונתי לשאול זה האם יש צורך להידחף בלי להתחשב ברכב שבנתיב לצידך (בתנאי שיש מספיק מקום, אבל בצמצום), או להאט (לא מומלץ בכבישים שהמהירות בהם עולה על 65 קמ"ש),או להמשיך לנסוע ולקוות לטוב, והכל מדובר כמובן ברכב שאין בו את האפשרות הנכספת של ללחוץ עוד קצת על הגז, דוושת הגז לחוצה עד הסוף והרכב נוסע איכשהו בעלייה על מהירות סבירה של 75 - 80 קמ"ש.
חכמי הפורום! הבו עיצה הלום!!! -
@לוחצגז כתב בלהשתלב לנתיב אחר בכביש מהיר:
זה לא תמיד חכמה, לפעמים הכביש הוא בעל 2 נתיבים בלבד, וכמו שכבר נאמר בשרשורים קודמים, הנתיב השמאלי הוא לא הכי מומלץ לנסיעות ארוכות
עצה חשובה שהסבירו לי בפורום הזה -
כשאתה רוצה לענות למישהו תסמן עם העכבר את הקטע שעליו אתה מגיב, תפתח לך אופציה של "ציטוט" ואז תכתוב כל אשר על ליבך, פשוט לפעמים התגובה כבר לא רלונטית.
למען הסדר הטוב. -
@מנוע-אלפיים-טורבו
ג''א מצטרף!
יש גם בתחתית הפוסט בצד שמאל סימון של גרשיים, לחיצה עליהם תפתח תגובת ציטוט אוטומטי.