חום מנוע עולה ולא חסר מים
-
לי זה קרה גם בקאמרי
וזה היה מאוורר
לקאמרי יש 2 מאוורים אחד לא עבד לי בימים חמים מאוד חום מנוע היה עולה
תעשה בדיקה אם שני המאווררים עובדים ע’'י שתדליק את המזגן על פול
בהצלחה -
כבר קדמוני המומחים ש99% מדובר ברדיאטור סתום חלקית.
רק אומר שאם אתה רוצה לבדוק אם המאווררים עובדים תדליק מזגן עם מדחס, המאוור/ים צריכים להידלק מידאומנם ניטרון כבר ביאר בלשונו הזהב ואין משיבים במקום הרב, אך אנסה לפרט בלשוני.
מערכת קירור מורכבת מכמה חלקים ואני יעשה רשימה שלהם שלצידם ביאור למה אצלך הדעת נוטה לרדיאטור בלבד
טרמוסטט- אם הוא היה תפוס פתוח או מבוטל לא היה מתחמם נהפוכו, אם תפוס סגור היה מתחמם גם בעמידה ממושכת או אפילו כל נסיעה
משאבת מים- כנ"ל
מאווררים- אם היו פגומים היה צריך להתחמם גם בעמידה [אבל כדאי לבדוק לייתר ביטחון]
רדיאטור - אם הוא סתום חלקית הוא מסוגל להוריד רק חלק מהטמפרטורה שהוא מוריד במצב אידיאלי ולכן בעומס קיצוני שהמנוע מייצר יותר חום בפחות זמן הוא לא מתמודד דיי הצורך -
כבר קדמוני המומחים ש99% מדובר ברדיאטור סתום חלקית.
רק אומר שאם אתה רוצה לבדוק אם המאווררים עובדים תדליק מזגן עם מדחס, המאוור/ים צריכים להידלק מידאומנם ניטרון כבר ביאר בלשונו הזהב ואין משיבים במקום הרב, אך אנסה לפרט בלשוני.
מערכת קירור מורכבת מכמה חלקים ואני יעשה רשימה שלהם שלצידם ביאור למה אצלך הדעת נוטה לרדיאטור בלבד
טרמוסטט- אם הוא היה תפוס פתוח או מבוטל לא היה מתחמם נהפוכו, אם תפוס סגור היה מתחמם גם בעמידה ממושכת או אפילו כל נסיעה
משאבת מים- כנ"ל
מאווררים- אם היו פגומים היה צריך להתחמם גם בעמידה [אבל כדאי לבדוק לייתר ביטחון]
רדיאטור - אם הוא סתום חלקית הוא מסוגל להוריד רק חלק מהטמפרטורה שהוא מוריד במצב אידיאלי ולכן בעומס קיצוני שהמנוע מייצר יותר חום בפחות זמן הוא לא מתמודד דיי הצורך@יצחק-רשטונ אני אוסיף עוד
המים אצלי בצבע חום אף שהחלפתי את המים יותר מפעם אחת - מסתבר שהמצב שם לא מזהיר
והצלעות קירור לא רותחותלדעתי זה לא סתום לגמרי כי אני מרגיש זרימה מסוימת רותחת בצינור גומי
כמו כן המים כן רותחיםהלכתי היום להחליף מכסה רדיאטור רק כדי שמוסכניק לא יחליף לי אותו ויגיד לי תבדוק ותחזור עוד שבוע
המוכרת התעקשה על מכסה שהוא מתאים אף שהוא היה מעט שונה, בסוף הנסיעה אני רואה מים שיוצאים ממנו…
בנסיעה בני ברק-אלעד הוא לא מתחמם גם בנסיעה לא כ"כ רגועה…
אומנם זה מישור אבל גם בעליה של כביש פורוש/מרן הוא לא מספיק להתחמם -
@יצחק-רשטונ אני אוסיף עוד
המים אצלי בצבע חום אף שהחלפתי את המים יותר מפעם אחת - מסתבר שהמצב שם לא מזהיר
והצלעות קירור לא רותחותלדעתי זה לא סתום לגמרי כי אני מרגיש זרימה מסוימת רותחת בצינור גומי
כמו כן המים כן רותחיםהלכתי היום להחליף מכסה רדיאטור רק כדי שמוסכניק לא יחליף לי אותו ויגיד לי תבדוק ותחזור עוד שבוע
המוכרת התעקשה על מכסה שהוא מתאים אף שהוא היה מעט שונה, בסוף הנסיעה אני רואה מים שיוצאים ממנו…
בנסיעה בני ברק-אלעד הוא לא מתחמם גם בנסיעה לא כ"כ רגועה…
אומנם זה מישור אבל גם בעליה של כביש פורוש/מרן הוא לא מספיק להתחמם -
-
לדעתי כדאי להחליף מים למים איכותיים חדשים נוגדי קורוזיה שיפתחו
את כל הסתימות וירתחו רק בחום גבוה יותר מחום עבודה.
זהירות זה עלול לעיתים לפוצץ צינורות גומי ישנים מאוד כיון שהלכלוך יורד ביחד עם החורים הישנים שנסתמו באבנית וכו’
לכן לשים לב על המים
בנוסף יתכן שכהל אחד או פלג אחד מזייף מעט, ולכן במאמץ גבוה המנוע עובד רק עם 3 בוכנות מתפקדות וחסר לו כוח לכן הוא מתחמם
יתכן שזה חוטי הצתה ולא הכהל או פלג
מקווה שעזרתי