חום מנוע עולה ולא חסר מים
-
לי זה קרה גם בקאמרי
וזה היה מאוורר
לקאמרי יש 2 מאוורים אחד לא עבד לי בימים חמים מאוד חום מנוע היה עולה
תעשה בדיקה אם שני המאווררים עובדים ע’'י שתדליק את המזגן על פול
בהצלחה -
כבר קדמוני המומחים ש99% מדובר ברדיאטור סתום חלקית.
רק אומר שאם אתה רוצה לבדוק אם המאווררים עובדים תדליק מזגן עם מדחס, המאוור/ים צריכים להידלק מידאומנם ניטרון כבר ביאר בלשונו הזהב ואין משיבים במקום הרב, אך אנסה לפרט בלשוני.
מערכת קירור מורכבת מכמה חלקים ואני יעשה רשימה שלהם שלצידם ביאור למה אצלך הדעת נוטה לרדיאטור בלבד
טרמוסטט- אם הוא היה תפוס פתוח או מבוטל לא היה מתחמם נהפוכו, אם תפוס סגור היה מתחמם גם בעמידה ממושכת או אפילו כל נסיעה
משאבת מים- כנ"ל
מאווררים- אם היו פגומים היה צריך להתחמם גם בעמידה [אבל כדאי לבדוק לייתר ביטחון]
רדיאטור - אם הוא סתום חלקית הוא מסוגל להוריד רק חלק מהטמפרטורה שהוא מוריד במצב אידיאלי ולכן בעומס קיצוני שהמנוע מייצר יותר חום בפחות זמן הוא לא מתמודד דיי הצורך -
כבר קדמוני המומחים ש99% מדובר ברדיאטור סתום חלקית.
רק אומר שאם אתה רוצה לבדוק אם המאווררים עובדים תדליק מזגן עם מדחס, המאוור/ים צריכים להידלק מידאומנם ניטרון כבר ביאר בלשונו הזהב ואין משיבים במקום הרב, אך אנסה לפרט בלשוני.
מערכת קירור מורכבת מכמה חלקים ואני יעשה רשימה שלהם שלצידם ביאור למה אצלך הדעת נוטה לרדיאטור בלבד
טרמוסטט- אם הוא היה תפוס פתוח או מבוטל לא היה מתחמם נהפוכו, אם תפוס סגור היה מתחמם גם בעמידה ממושכת או אפילו כל נסיעה
משאבת מים- כנ"ל
מאווררים- אם היו פגומים היה צריך להתחמם גם בעמידה [אבל כדאי לבדוק לייתר ביטחון]
רדיאטור - אם הוא סתום חלקית הוא מסוגל להוריד רק חלק מהטמפרטורה שהוא מוריד במצב אידיאלי ולכן בעומס קיצוני שהמנוע מייצר יותר חום בפחות זמן הוא לא מתמודד דיי הצורך@יצחק-רשטונ אני אוסיף עוד
המים אצלי בצבע חום אף שהחלפתי את המים יותר מפעם אחת - מסתבר שהמצב שם לא מזהיר
והצלעות קירור לא רותחותלדעתי זה לא סתום לגמרי כי אני מרגיש זרימה מסוימת רותחת בצינור גומי
כמו כן המים כן רותחיםהלכתי היום להחליף מכסה רדיאטור רק כדי שמוסכניק לא יחליף לי אותו ויגיד לי תבדוק ותחזור עוד שבוע
המוכרת התעקשה על מכסה שהוא מתאים אף שהוא היה מעט שונה, בסוף הנסיעה אני רואה מים שיוצאים ממנו…
בנסיעה בני ברק-אלעד הוא לא מתחמם גם בנסיעה לא כ"כ רגועה…
אומנם זה מישור אבל גם בעליה של כביש פורוש/מרן הוא לא מספיק להתחמם -
@יצחק-רשטונ אני אוסיף עוד
המים אצלי בצבע חום אף שהחלפתי את המים יותר מפעם אחת - מסתבר שהמצב שם לא מזהיר
והצלעות קירור לא רותחותלדעתי זה לא סתום לגמרי כי אני מרגיש זרימה מסוימת רותחת בצינור גומי
כמו כן המים כן רותחיםהלכתי היום להחליף מכסה רדיאטור רק כדי שמוסכניק לא יחליף לי אותו ויגיד לי תבדוק ותחזור עוד שבוע
המוכרת התעקשה על מכסה שהוא מתאים אף שהוא היה מעט שונה, בסוף הנסיעה אני רואה מים שיוצאים ממנו…
בנסיעה בני ברק-אלעד הוא לא מתחמם גם בנסיעה לא כ"כ רגועה…
אומנם זה מישור אבל גם בעליה של כביש פורוש/מרן הוא לא מספיק להתחמם -
-
לדעתי כדאי להחליף מים למים איכותיים חדשים נוגדי קורוזיה שיפתחו
את כל הסתימות וירתחו רק בחום גבוה יותר מחום עבודה.
זהירות זה עלול לעיתים לפוצץ צינורות גומי ישנים מאוד כיון שהלכלוך יורד ביחד עם החורים הישנים שנסתמו באבנית וכו’
לכן לשים לב על המים
בנוסף יתכן שכהל אחד או פלג אחד מזייף מעט, ולכן במאמץ גבוה המנוע עובד רק עם 3 בוכנות מתפקדות וחסר לו כוח לכן הוא מתחמם
יתכן שזה חוטי הצתה ולא הכהל או פלג
מקווה שעזרתי -
עדכון:
אחרי שהלכתי ל @שלמה היקר ע"מ שיחליף לי רדיאטור/טרמוסטט הוא התייעץ עם מהנדס מכונות שאמר לו שעדיף קודם ללכת למוסך שמתמחה בתחום הרדיאטורים והמסתעף…
בהמלצת @הכל-בעזרת-השם הופנתי ל"אמנון ינאי" מפ"ת, אחלה בנ"א הגון ונחמד
הוא החליף טרמוסט
הטרמוסטט הקודם בוטל והוציאו ממנו את החלק הפנימי הוא שטף את כל המערכת כולל הליבת חימום, היה שם חלודה בכמות שיכולה להרוג 3 רכבים רגילים אבל עדיין המים שיצאו מהצינור בזרם טוב ואמנון טען שאין סיבה להחליף רדיאטור
לחצתי על הגז העליתי לטורים 2.5 ואחרי כמה זמן החום עלה
הרדיאטור קר והצינור התחתון קר (הצינור העליון חם)
הוא ניתק את הצינור העליון ואמר לי ללחוץ גז ומים שיצאו מהצינור העליון לא היו בלחץ גבוה כ"כ מה שגרם לו לחשוד במשאבת מים
הוא הפנה אותי למוסך שלידו “אחים גיני” (אם מישהו מכיר אני אשמח למידע)
הוא אמר לי להשאיר את הרכב והוא יפרק את המשאבה לבדוק אם זה התקלה (בדיקה ללא תשלום, מעניין מתי תבוא השחלה…) לבנתיים אני אחכה לראות מה הוא יגידאבל היה שם מישהו מסוכנות טויוטה שטען שיש תקלה במנועים האלו שברגי הראש מנוע משתחררים ופולטים גזים למערכת הקירור
רק שתמוה לי למה לא חסר לי מים אם ראש המנוע מתרומם…אמנון עצמו טען שאף פעם הוא לא נתקל בדבר כזה וזה סוג של מאתגר אותו.
ושאלותיי הן:
על הצד שהוא אומר שמשאבת המים הלכה האם לשמוע לו ולהחליף?
האם אפשר לסמוך עליו (אחים גיני, מכונאי ערבי)?
ומה המחיר בד"כ ברכב כזה?תמונה של הטרמוסטט הישן ליד החדש
לא לבעלי לב חלש…

-
עדכון:
אחרי שהלכתי ל @שלמה היקר ע"מ שיחליף לי רדיאטור/טרמוסטט הוא התייעץ עם מהנדס מכונות שאמר לו שעדיף קודם ללכת למוסך שמתמחה בתחום הרדיאטורים והמסתעף…
בהמלצת @הכל-בעזרת-השם הופנתי ל"אמנון ינאי" מפ"ת, אחלה בנ"א הגון ונחמד
הוא החליף טרמוסט
הטרמוסטט הקודם בוטל והוציאו ממנו את החלק הפנימי הוא שטף את כל המערכת כולל הליבת חימום, היה שם חלודה בכמות שיכולה להרוג 3 רכבים רגילים אבל עדיין המים שיצאו מהצינור בזרם טוב ואמנון טען שאין סיבה להחליף רדיאטור
לחצתי על הגז העליתי לטורים 2.5 ואחרי כמה זמן החום עלה
הרדיאטור קר והצינור התחתון קר (הצינור העליון חם)
הוא ניתק את הצינור העליון ואמר לי ללחוץ גז ומים שיצאו מהצינור העליון לא היו בלחץ גבוה כ"כ מה שגרם לו לחשוד במשאבת מים
הוא הפנה אותי למוסך שלידו “אחים גיני” (אם מישהו מכיר אני אשמח למידע)
הוא אמר לי להשאיר את הרכב והוא יפרק את המשאבה לבדוק אם זה התקלה (בדיקה ללא תשלום, מעניין מתי תבוא השחלה…) לבנתיים אני אחכה לראות מה הוא יגידאבל היה שם מישהו מסוכנות טויוטה שטען שיש תקלה במנועים האלו שברגי הראש מנוע משתחררים ופולטים גזים למערכת הקירור
רק שתמוה לי למה לא חסר לי מים אם ראש המנוע מתרומם…אמנון עצמו טען שאף פעם הוא לא נתקל בדבר כזה וזה סוג של מאתגר אותו.
ושאלותיי הן:
האם אפשר לסמוך עליו (אחים גיני, מכונאי ערבי)?
ומה המחיר בד"כ ברכב כזה?תמונה של הטרמוסטט הישן ליד החדש
לא לבעלי לב חלש…

-
@אבי-ים כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
כשזה המצב של התרמוסטט, לא סביר שהמשאבה תהיה נוצצת…
@גיל כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
כשזה המצב של התרמוסטט, לא סביר שהמשאבה תהיה נוצצת…
ועוד לא ראית את הג’יפה שיצאה מהמערכת…
חשבתי על זה וגם שאלתי את אמנון למה אתה לא אומר ישר להחליף רדיאטור/משאבת מים
והוא אמר לי שזה לא בטוח לו שזה הסיפור, משהו נראה לו מוזר…(לדעתי זה מראה על אמינות של הבנ"א
מוסך רגיל היה מחליף טרמוסטט
ואז רדיאטור ואז משאבה) -
במקרה הזה (לדעתי) אם החלפת משאבת המים לא תפתור את התקלה
תסכם מראש לגבי התשלום
כן מגיע לו משהו אבל לא מחיר מלא
אלא אם כן הוא אומר לך שזה ניסוי וטעיה כי אז זו בחירה שלך
ואכן אמנון אדם ממש הגוןלגופו של מקרה אני מתלבט מה לומר לך
כי כמו שאמרתי לך איש רדיאטור לא מבין במכונאות
אבל ברדיאטורים כמובן שהוא מבין, ואם הוא לא מוצא את התקלה מן הסתם היא לא קשורה לרדיאטור. מה הציבור חושב?