חום מנוע עולה ולא חסר מים
-
@המפותח כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
בדקת משאבת מים?
איך?
@מאסטר-1 כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
הייתי בודקת את רצועת המנוע
מתוחה
-
@אבי-ים כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
@yosi כמדומני שלא
למה שאלתי?
בעבר היה לי רכב שהתרמוסטט שלו היה מנוטרל ופתוח כל הזמן, בנסיעות בין עירוניות ובחורף כשהמנוע היה מתקרר, הוא היה נתקע על הילוך שלישי [מתוך 4] כלומר אם הייתי מאיץ לעקיפה או בעליה שממילא יורדים לשלישי הוא לא היה עולה לרביעי אא"כ הייתי מכריח אותו.
איך הייתי מכריח?
באמת שזה לא טוב לאוטו אבל הייתי מאיץ, מעביר לניוטרל, מכבה ומדליק חזרה את האוטו מעביר לדרייב, אוטומטי זה היה נכנס לרביעי עד ההאצה הבאה.
לא רציתי להחליף טרמוסטט כי האוטו היה בסוף דרכו אצלי והגישה הייתה די מורכבת, מה שעשיתי בסוף, שמתי קרטון בין הגריל לרדיאטור כך שזה כיסה חצי מהרדיאטור למשך החורף זה היה מאוזן, לקיץ לא היה צריך את זה ועד החורף הבא כבר היה לי רכב אחר. -
@yosi כמדומני שלא
למה שאלתי?
בעבר היה לי רכב שהתרמוסטט שלו היה מנוטרל ופתוח כל הזמן, בנסיעות בין עירוניות ובחורף כשהמנוע היה מתקרר, הוא היה נתקע על הילוך שלישי [מתוך 4] כלומר אם הייתי מאיץ לעקיפה או בעליה שממילא יורדים לשלישי הוא לא היה עולה לרביעי אא"כ הייתי מכריח אותו.
איך הייתי מכריח?
באמת שזה לא טוב לאוטו אבל הייתי מאיץ, מעביר לניוטרל, מכבה ומדליק חזרה את האוטו מעביר לדרייב, אוטומטי זה היה נכנס לרביעי עד ההאצה הבאה.
לא רציתי להחליף טרמוסטט כי האוטו היה בסוף דרכו אצלי והגישה הייתה די מורכבת, מה שעשיתי בסוף, שמתי קרטון בין הגריל לרדיאטור כך שזה כיסה חצי מהרדיאטור למשך החורף זה היה מאוזן, לקיץ לא היה צריך את זה ועד החורף הבא כבר היה לי רכב אחר.יסלח לי פותח השרשור, אבל בגלל שמערכת הקירור היא מערכת סופר קריטית לפעולת המנוע, ובכל פעם שחום המנוע עולה האטם ראש נאכל עוד ועוד ובסופו של יום זה יהיה ראש מנוע, לכן אני חושב שכדאי לך בהקדם ללכת לבעל מקצוע שמנוסה במערכת הקירור ספציפי ולטפל בזה ולא להזניח את זה, בהצלחה.
-
יסלח לי פותח השרשור, אבל בגלל שמערכת הקירור היא מערכת סופר קריטית לפעולת המנוע, ובכל פעם שחום המנוע עולה האטם ראש נאכל עוד ועוד ובסופו של יום זה יהיה ראש מנוע, לכן אני חושב שכדאי לך בהקדם ללכת לבעל מקצוע שמנוסה במערכת הקירור ספציפי ולטפל בזה ולא להזניח את זה, בהצלחה.
@מאסטר-1 כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
יסלח לי פותח השרשור, אבל בגלל שמערכת הקירור היא מערכת סופר קריטית לפעולת המנוע, ובכל פעם שחום המנוע עולה האטם ראש נאכל עוד ועוד ובסופו של יום זה יהיה ראש מנוע, לכן אני חושב שכדאי לך בהקדם ללכת לבעל מקצוע שמנוסה במערכת הקירור ספציפי ולטפל בזה ולא להזניח את זה, בהצלחה.
רוב מוחלט של הזמן זה עומד בדיוק! על טמפרטורת עבודה
רק בעליות קשות זה עולה
ולעת עתה אני נמנע מהם
דרך אגב הפעם הראשונה שזה קרה ביום שישי האחרון בעליות של 443 -
@הכל-בעזרת-השם כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
והאם שטיפה תעזור
ברכב ישן לא נראה לי שיעזור
כוונתך שהרדיאטור יתפוצץ מהניקוי?
א"כ כדאי לפחות לנסות שטיפה@אבי-ים לא ציינת האם צינורות הכניסה והיציאה של הרדיאטור חמים
-
חום המנוע עולה (דבר שלא קרה לי עד עכשיו)
זה קורה רק בעליות קשות וממושכות ודווקא ביום- בדקתי מים ברדיאטור ובמיכל עיבוי ולא חסר טיפה
- חיצונית הרדיאטור לא חסום
- המאווררים עובדים (החלפתי פיוז ליתר ביטחון)
ראיתי גם שהצינור גומי שיצא מהחלק העליון של הרדיאטור אומנם חם אבל רך מדי ובלי הרבה לחץ בפנים
לא נראה לי שזה תרמוסטט כי בחורף במהירות גבוהה המנוע אצלי ממש קר מה שגורם לי לחשוב שהוא בוטל
מה ההסתברות שזה פקק רדיאטורמדובר בקאמרי 2005 היא נוסעת מעולה ואני נהנה איתה
אבל לא בא לי להחליף חלקים עד שיתברר מה הבעיה (רדיאטור, משאבת מים וכו’ וכו’)
@הכל-בעזרת-השם אשמח לשמוע את דעתך@מוטי-56 כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
@אבי-ים לא ציינת האם צינורות הכניסה והיציאה של הרדיאטור חמים
כתבתי
ראיתי גם שהצינור גומי שיצא מהחלק העליון של הרדיאטור אומנם חם
-
מהניסיון שלי בעבר עם סוזוקי ליאנה 2006 ע"ה :
בלי טרמוסטט זה סיוט לנסוע בחורף. אתה לא יכול להגיע להילוך תקין ואז האוטו צועק לך במהירות גבוהה בכביש מהיר, כי הוא מוריד הילוך.וגם בנסיעה בעיר, המנוע לא עושה את העבודה כמו שצריך.
לגבי החימום של הרכב, בליאנה זה היה קורה לי אם היה חסר לי מים ברדיאטור. כאשר הייתי מאיץ הוא היה מתחמם. יכול להיות שחסר קצת מים ברדיאטור, ולכן זה קורה. תנסה להוסיף עוד מים במיכל.
האם החימום עובד לך ברכב? ייתכן שהצינורות של החימום פגומים ומשם הרכב מאבד מים. תבדוק האם יש רטיבות באיזור הקדימה מתחת לדשבורד באיזור של לחצן הגז.
האם יש לך מים בצבע חום כאשר אתה פותח את מכסה הרדיאטור? אם כן, כנראה שהוא סתום.
-
מהניסיון שלי בעבר עם סוזוקי ליאנה 2006 ע"ה :
בלי טרמוסטט זה סיוט לנסוע בחורף. אתה לא יכול להגיע להילוך תקין ואז האוטו צועק לך במהירות גבוהה בכביש מהיר, כי הוא מוריד הילוך.וגם בנסיעה בעיר, המנוע לא עושה את העבודה כמו שצריך.
לגבי החימום של הרכב, בליאנה זה היה קורה לי אם היה חסר לי מים ברדיאטור. כאשר הייתי מאיץ הוא היה מתחמם. יכול להיות שחסר קצת מים ברדיאטור, ולכן זה קורה. תנסה להוסיף עוד מים במיכל.
האם החימום עובד לך ברכב? ייתכן שהצינורות של החימום פגומים ומשם הרכב מאבד מים. תבדוק האם יש רטיבות באיזור הקדימה מתחת לדשבורד באיזור של לחצן הגז.
@החפץ-בעילום-שמו כתבתי שלא חסר טיפת מים
לגבי נסיעה
הוא נוסע מצויין@החפץ-בעילום-שמו כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
זה אכן מים עם חלודה
לא בהכרח שיש סתימה
אבל בהחלט יכול להיות -
הפתרון כבר נכתב בתחילת השרשור ע"י @הכל-בעזרת-השם , ככל הנראה הרדיאטור סתום!
ברשותכם אנסה להסביר בקצרה את האבחנה:
מדובר במערכת קירור שפועלת היטב בעומס רגיל אבל לא עומדת בעומס גבוה אבל לא חסר מים והמאווררים עובדים, דבר כזה לא יכול להגרם מכשל מלא של חלק במערכת הקירור כי א"כ הרכב היה מתחמם גם בעמידה אלא מכשל חלקי, (בעמידה אמנם עומס ייצור החום נמוך יחסית, אבל מצד שני תפוקת מערכת הקירור מינימלית, א. בגלל שהמשאבת מים (כשהיא מכנית) עובדת יותר לאט בסל"ד נמוך וממילא הסירקולציה לרדיאטור איטית יותר, ב. אין רוח מהנסיעה על הרדיאטור שהיא הרבה יותר חזקה מהמאוורר).
אנו שוללים כשל חלקי של המשאבה מפני שאם היא הייתה עובדת אפילו באופן חלקי, האצה הייתה גורמת לה לעבוד ביתר שאת וכאמור וכ"ש שהיה מתחמם בעמידה.
טרמוסטט תקוע חצי סגור זה נדיר או לא קיים.
יש כאן כמובן עוד נקודות איבחון למסקנה הנ"ל אבל די בזה כדי לבאר @הכל-בעזרת-השם . -
@החפץ-בעילום-שמו כתבתי שלא חסר טיפת מים
לגבי נסיעה
הוא נוסע מצויין@החפץ-בעילום-שמו כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
זה אכן מים עם חלודה
לא בהכרח שיש סתימה
אבל בהחלט יכול להיות@אבי-ים ,תנסה לרוקן את כל המים מהרדיאטור, אולי דרך פתיחת צינור תחתון, תעשה שטיפה, ותנסה אולי “פלאש רדיאטור”. חצי מתלוצץ אולי הייתי אומר גם לשים חומץ להרתיח ולרוקן שוב…
-
@אבי-ים ,תנסה לרוקן את כל המים מהרדיאטור, אולי דרך פתיחת צינור תחתון, תעשה שטיפה, ותנסה אולי “פלאש רדיאטור”. חצי מתלוצץ אולי הייתי אומר גם לשים חומץ להרתיח ולרוקן שוב…
@החפץ-בעילום-שמו כתב בחום מנוע עולה ולא חסר מים:
ותנסה אולי “פלאש רדיאטור”.
זה רכב ישן
זה יאכל לי את הצינורות -
לי זה קרה גם בקאמרי
וזה היה מאוורר
לקאמרי יש 2 מאוורים אחד לא עבד לי בימים חמים מאוד חום מנוע היה עולה
תעשה בדיקה אם שני המאווררים עובדים ע’'י שתדליק את המזגן על פול
בהצלחה -
כבר קדמוני המומחים ש99% מדובר ברדיאטור סתום חלקית.
רק אומר שאם אתה רוצה לבדוק אם המאווררים עובדים תדליק מזגן עם מדחס, המאוור/ים צריכים להידלק מידאומנם ניטרון כבר ביאר בלשונו הזהב ואין משיבים במקום הרב, אך אנסה לפרט בלשוני.
מערכת קירור מורכבת מכמה חלקים ואני יעשה רשימה שלהם שלצידם ביאור למה אצלך הדעת נוטה לרדיאטור בלבד
טרמוסטט- אם הוא היה תפוס פתוח או מבוטל לא היה מתחמם נהפוכו, אם תפוס סגור היה מתחמם גם בעמידה ממושכת או אפילו כל נסיעה
משאבת מים- כנ"ל
מאווררים- אם היו פגומים היה צריך להתחמם גם בעמידה [אבל כדאי לבדוק לייתר ביטחון]
רדיאטור - אם הוא סתום חלקית הוא מסוגל להוריד רק חלק מהטמפרטורה שהוא מוריד במצב אידיאלי ולכן בעומס קיצוני שהמנוע מייצר יותר חום בפחות זמן הוא לא מתמודד דיי הצורך -
כבר קדמוני המומחים ש99% מדובר ברדיאטור סתום חלקית.
רק אומר שאם אתה רוצה לבדוק אם המאווררים עובדים תדליק מזגן עם מדחס, המאוור/ים צריכים להידלק מידאומנם ניטרון כבר ביאר בלשונו הזהב ואין משיבים במקום הרב, אך אנסה לפרט בלשוני.
מערכת קירור מורכבת מכמה חלקים ואני יעשה רשימה שלהם שלצידם ביאור למה אצלך הדעת נוטה לרדיאטור בלבד
טרמוסטט- אם הוא היה תפוס פתוח או מבוטל לא היה מתחמם נהפוכו, אם תפוס סגור היה מתחמם גם בעמידה ממושכת או אפילו כל נסיעה
משאבת מים- כנ"ל
מאווררים- אם היו פגומים היה צריך להתחמם גם בעמידה [אבל כדאי לבדוק לייתר ביטחון]
רדיאטור - אם הוא סתום חלקית הוא מסוגל להוריד רק חלק מהטמפרטורה שהוא מוריד במצב אידיאלי ולכן בעומס קיצוני שהמנוע מייצר יותר חום בפחות זמן הוא לא מתמודד דיי הצורך@יצחק-רשטונ אני אוסיף עוד
המים אצלי בצבע חום אף שהחלפתי את המים יותר מפעם אחת - מסתבר שהמצב שם לא מזהיר
והצלעות קירור לא רותחותלדעתי זה לא סתום לגמרי כי אני מרגיש זרימה מסוימת רותחת בצינור גומי
כמו כן המים כן רותחיםהלכתי היום להחליף מכסה רדיאטור רק כדי שמוסכניק לא יחליף לי אותו ויגיד לי תבדוק ותחזור עוד שבוע
המוכרת התעקשה על מכסה שהוא מתאים אף שהוא היה מעט שונה, בסוף הנסיעה אני רואה מים שיוצאים ממנו…
בנסיעה בני ברק-אלעד הוא לא מתחמם גם בנסיעה לא כ"כ רגועה…
אומנם זה מישור אבל גם בעליה של כביש פורוש/מרן הוא לא מספיק להתחמם -
@יצחק-רשטונ אני אוסיף עוד
המים אצלי בצבע חום אף שהחלפתי את המים יותר מפעם אחת - מסתבר שהמצב שם לא מזהיר
והצלעות קירור לא רותחותלדעתי זה לא סתום לגמרי כי אני מרגיש זרימה מסוימת רותחת בצינור גומי
כמו כן המים כן רותחיםהלכתי היום להחליף מכסה רדיאטור רק כדי שמוסכניק לא יחליף לי אותו ויגיד לי תבדוק ותחזור עוד שבוע
המוכרת התעקשה על מכסה שהוא מתאים אף שהוא היה מעט שונה, בסוף הנסיעה אני רואה מים שיוצאים ממנו…
בנסיעה בני ברק-אלעד הוא לא מתחמם גם בנסיעה לא כ"כ רגועה…
אומנם זה מישור אבל גם בעליה של כביש פורוש/מרן הוא לא מספיק להתחמם -