סיפור מוזר...
-
פעם הבאה שוטר ללא מדים = אזרח מין השורה אתה אומר לו יפה כל טוב (או אולי טוס?!)
-
@אני-אני-אני כתב בסיפור מוזר...:
פעם הבאה שוטר ללא מדים = אזרח מין השורה אתה אומר לו יפה כל טוב (או אולי טוס?!)
גם שוטר אמיתי לא יכול לתת דוח ללא מדים (בעבר גם ללא כובע..) הוא כן יכול לעכב אותך עד שיבא שוטר עם מדים
-
@מאיר כתב בסיפור מוזר...:
גם שוטר אמיתי לא יכול לתת דוח ללא מדים
זו כוונתי שהוא שווה לאזרח מין השורה
הוא כן יכול לעכב אותך עד שיבא שוטר עם מדים
לא ידעתי את זה חדש לי
בכל מקרה לא כשהוא בלי ניידת לכאורה -
@אני-אני-אני כתב בסיפור מוזר...:
בכל מקרה לא כשהוא בלי ניידת לכאורה
לא שמעתי על זה אף פעם מה שידוע לי כל שוטר עם תעודה יכול לעכב אדם
-
כל שוטר עם תעודה יכול לעכב אדם
אבל צריך מדים נראה לי
מענין באמת אנסה לחפש מידע -
@אני-אני-אני לא חייב מדים מלאים מספיק תעודה וכובע
-
בעבר גם ללא כובע..
כבר לא?
איזה באסה
אני שנים בונה על זה שבמקרה שח"ו יעצור אותי שוטר
אני יצלם שהוא בלי כובע.... -
חשוב להבהיר כי אין שום קשר בין חוקיות הדוח לבין העובדה האם השוטר היה עם או ללא כובע על ראשו בעת רישום הדוח.
כלומר הדוח לא יבוטל אם שוטר היה ללא כובע
ובמקרה זה ניתן מקסימום להגיש נגד השוטר תלונה והוא יעמוד לדין משמעתי בלבד ללא כל קשר לדוח. -
שוטר יכול לתת קנס על אור אדום גם אם לא היה שם רמזור והשוטר לא לבש מכנסיים.... הדבר היחיד שיש לך במקרה כזה הוא עילה לביטול הקנס, ואולי אתה יכול גם קצת לנקום בו ולהגיש תלונה והוא יקבל על הראש, רק שבד"כ אין לך זמן לכאב ראש הזה.
בסופו של יום כל ישראלי (וודאי מאז הקורונה) כשרואה שוטר הוא נכנס לכוננות ספיגה ובודק שוב האם הכל בסדר אצלו (אולי זו מין 'יראת הרוממות'), אני יכול מאוד להבין את התגובה של הנהג אפילו שברור שזאת היתה טעות. -
@מנוע-אלפיים-טורבו כתב בסיפור מוזר...:
ובמקרה זה ניתן מקסימום להגיש נגד השוטר תלונה והוא יעמוד לדין משמעתי בלבד ללא כל קשר לדוח.
אם זה שוטר חנון שרק עושה את מלאכתו בסדר, אבל אם זה שוטר נאכס שהתנשא עליך ועשה לך דווקא [ובוודאי אם יש לך חשש כלשהו לשנאת חרדים או משהו כזה] אז למה לא לדפוק אותו?
לא יודע מצד הלכות "לא תיקום", אבל לדעתי זה הוגן מאוד שככמו שאתה עברת על החוק וקיבלת קנס, כך גם הוא שעבר על החוק יקבל עונש. -
@EBA כתב בסיפור מוזר...:
@מנוע-אלפיים-טורבו כתב בסיפור מוזר...:
ובמקרה זה ניתן מקסימום להגיש נגד השוטר תלונה והוא יעמוד לדין משמעתי בלבד ללא כל קשר לדוח.
אם זה שוטר חנון שרק עושה את מלאכתו בסדר, אבל אם זה שוטר נאכס שהתנשא עליך ועשה לך דווקא [ובוודאי אם יש לך חשש כלשהו לשנאת חרדים או משהו כזה] אז למה לא לדפוק אותו?
לא יודע מצד הלכות "לא תיקום", אבל לדעתי זה הוגן מאוד שככמו שאתה עברת על החוק וקיבלת קנס, כך גם הוא שעבר על החוק יקבל עונש.לכאורה יש לחשוש מפני פנייה לערכאות
-
@EBA כתב בסיפור מוזר...:
לא יודע מצד הלכות "לא תיקום",
אני חושב שכל האיסור זה לאחר זמן אבל מיד מותר.
(מובא לעיון בלבד וכל אחד ישאל את רבותיו) -
@y05832 כתב בסיפור מוזר...:
@אנונימוס כתב בסיפור מוזר...:
פנייה לערכאות
הערכאות נתנו לך את הדו''ח.....
לא קשור,
זה שהם נותנים לך דו''ח ואתה משלם אותו על כרחך לא הופך אותך למודה בערכאות, אלא למפחד מהם,
אך אם אתה פונה מרצונך הטוב זה יכול להחשב כהודאה, -
@y05832 כתב בסיפור מוזר...:
פנייה לערכאות
הערכאות נתנו לך את הדו''ח.....
לא קשור,
זה שהם נותנים לך דו''ח ואתה משלם אותו על כרחך לא הופך אותך למודה בערכאות, אלא למפחד מהם,
אך אם אתה פונה מרצונך הטוב זה יכול להחשב כהודאה,א. זה לא פורום לתורה, אגב - יש כזה פורום.
אבל מ''מ אענה, ואם לסיירת פיקוח לא מתאים, הם מוזמנים למחוק, אנחנו כבר נלמד להבא.....
ב. אם אדון ערכאות רוצה ממך כסף, ע'''פ החוקים שהוא קבע, מותר לך להוכיח לו שהחוקים שקבע אינם עומדים בקריטריונים של עצמו, ובכך תציל ממונך וכבוד תורתך מגזילה. אין שום היגיון שיחשב שאתה מודה להם כשהנושא זה כסף שאתה צריך להוציא לשיטתם ואתה מתמקח איתם.
והא בהא תליא, הפחד מלא לשלם, הופך את 'רצונך' לרצונם, ואכמ''ל בכלל!!!