האם אשמתו של הרכב בסרטון מוכחת? (לעניין קבילות משפטית/ביטוח)
-
אשמח לחוות דעת, הרכב שרואים בסרטון נכנס בי, בכביש שהזכות שלי, האם לדעתכם הרכב שלו אשם?
להוריד כוכביות
https://send.magicode.me/send-file/file/35c********6ed9f59bf2acab82907304a8192d4a6a178e8/view -
אשמח לחוות דעת, הרכב שרואים בסרטון נכנס בי, בכביש שהזכות שלי, האם לדעתכם הרכב שלו אשם?
להוריד כוכביות
https://send.magicode.me/send-file/file/35c********6ed9f59bf2acab82907304a8192d4a6a178e8/view@YKingsmart כתב בהאם אשמתו של הרכב בסרטון מוכחת? (לעניין קבילות משפטית/ביטוח):
להוריד כוכביות
https://send.magicode.me/send-file/file/35c********6ed9f59bf2acab82907304a8192d4a6a178e8/viewברור שההוא שפנה שמאלה הוא האשם הוא פשוט פנה בלי להסתכל
-
@YKingsmart כתב בהאם אשמתו של הרכב בסרטון מוכחת? (לעניין קבילות משפטית/ביטוח):
להוריד כוכביות
https://send.magicode.me/send-file/file/35c********6ed9f59bf2acab82907304a8192d4a6a178e8/viewברור שההוא שפנה שמאלה הוא האשם הוא פשוט פנה בלי להסתכל
@חיים-ברזל זה ברור כשמש? גם אם נניח נסעתי מעל 50?
-
זה לא קשור אליו, אם רוצה השוטר יתן דו"ח, הזכות קדימה היא שלך וגם רואים שהוא לא האט כשהוא נכנס לצומת
אם כי יכול להיות שאם יהיה משפט תקבל פחות פיצויים בגלל מה שנקרא “אשם תורם” אבל זה לא סותר שהוא אשםלשון ההערת החוק הוא:
“מתן זכות קדימה” מוגדר בתקנות כ"מתן אפשרות לעוברי דרך אחרים שלהם נקבעה זכות קדימה, להתקדם בדרך בלי לעצור, להמתין, לשנות את מהירותם או לסטות מקו התקדמותם." -
זה לא קשור אליו, אם רוצה השוטר יתן דו"ח, הזכות קדימה היא שלך וגם רואים שהוא לא האט כשהוא נכנס לצומת
אם כי יכול להיות שאם יהיה משפט תקבל פחות פיצויים בגלל מה שנקרא “אשם תורם” אבל זה לא סותר שהוא אשםלשון ההערת החוק הוא:
“מתן זכות קדימה” מוגדר בתקנות כ"מתן אפשרות לעוברי דרך אחרים שלהם נקבעה זכות קדימה, להתקדם בדרך בלי לעצור, להמתין, לשנות את מהירותם או לסטות מקו התקדמותם."@חיים-ברזל אם לא יהיה משפט, והרי הביטוח ירצה להוכיח אשמות כדי להתנער מהכסף, האם לא ינסה לצמק על חשבון הסרטון?
(אם כי במקסימום אני אקח גלובלי ואתקן אצל עַבֶּד…) -
@חיים-ברזל אם לא יהיה משפט, והרי הביטוח ירצה להוכיח אשמות כדי להתנער מהכסף, האם לא ינסה לצמק על חשבון הסרטון?
(אם כי במקסימום אני אקח גלובלי ואתקן אצל עַבֶּד…)@YKingsmart כתב בהאם אשמתו של הרכב בסרטון מוכחת? (לעניין קבילות משפטית/ביטוח):
@חיים-ברזל אם לא יהיה משפט, והרי הביטוח ירצה להוכיח אשמות כדי להתנער מהכסף, האם לא ינסה לצמק על חשבון הסרטון?
(אם כי במקסימום אני אקח גלובלי ואתקן אצל עַבֶּד…)הוא יכול אולי להוריד קצת בסכום הפיצוי אבל בודאי שלא בחלק הארי של הסכום
-
(אם כי במקסימום אני אקח גלובלי ואתקן אצל עַבֶּד…)הוא יכול אולי להוריד קצת בסכום הפיצוי אבל בודאי שלא בחלק הארי של הסכום
@חיים-ברזל אם נגיד את זה ככה - בין כה הפוגע מפעיל ביטוח, יש לו עניין להתעקש שהוא צודק?
-
@חיים-ברזל אם נגיד את זה ככה - בין כה הפוגע מפעיל ביטוח, יש לו עניין להתעקש שהוא צודק?
אם יש לו עניין שהביטוח ישלם פחות אז הוא יוכל להוציא קצת פחות כסף (עדיף בהסכמה, ואם לא - בבית משפט) אבל זה מקסימום יוריד שליש
ובכל מקרה אם זה יבוא לבית משפט יוכל בעל הרכב שנוסע ישר להוכיח שאם הרכב השני היה מאט ואז נכנס לצומת אז זה היה טיעון שהוא נסע מהר, אבל רואים במפורש שהוא לא מאט בכניסה לצומת כך שגם אם הנסיעה הייתה יותר איטית הגיוני שהתאונה הייתה קורית -
אם יש לו עניין שהביטוח ישלם פחות אז הוא יוכל להוציא קצת פחות כסף (עדיף בהסכמה, ואם לא - בבית משפט) אבל זה מקסימום יוריד שליש
ובכל מקרה אם זה יבוא לבית משפט יוכל בעל הרכב שנוסע ישר להוכיח שאם הרכב השני היה מאט ואז נכנס לצומת אז זה היה טיעון שהוא נסע מהר, אבל רואים במפורש שהוא לא מאט בכניסה לצומת כך שגם אם הנסיעה הייתה יותר איטית הגיוני שהתאונה הייתה קורית@חיים-ברזל מה שמעניין שבעל הרכב לא מתחמק (אשתו הייתה הנהגת) ואומר לי תהיה רגוע ששנינו נכניס את הרכב למוסך דרך הביטוח, אבל נסעת מהר והיא הסתכלה לכל הכיוונים לפני שנכנסה, ואם היית נוסע יותר לאט - יכולת לעצור. אז עניתי לו: אני לא אמור “להצליח לעצור”, היא אמורה להיכנס כשריק…
-
“מתן זכות קדימה” מוגדר בתקנות כ"מתן אפשרות לעוברי דרך אחרים שלהם נקבעה זכות קדימה, להתקדם בדרך בלי לעצור, להמתין, לשנות את מהירותם או לסטות מקו התקדמותם."