המפתח לא מסתובב בסוויץ' | יש פתרון
-
@נוהג-לעזור כתב בהמפתח לא מסתובב בסוויץ' | יש פתרון:
אינני יודע למה זה קורה, אבל נסו, ותראו פלאות.
כשההגה ננעל אי אפשר לסובב את המתח בסוויץ'
וכשאתה מסובב את ההגה ימינה-שמאלה אתה משחרר את ההגה -
@אבי-ים כתב בהמפתח לא מסתובב בסוויץ' | יש פתרון:
כשההגה ננעל אי אפשר לסובב את המתח בסוויץ'
וכשאתה מסובב את ההגה ימינה-שמאלה אתה משחרר את ההגההייתי מרחיב ואומר שכשמסובבים את ההגה (אפי' בעצירה) הוא חוזר מעט כשמשחררים (מכיוון שיש לצמיג טיפה הפרש בין הקרקע לחישוק), וכשההגה ננעל הכח שמחזיר את ההגה תופס את הלשונית של הנעילה והיא מקשה על סיבוב הסוויץ. וכשמשחקים בהגה אנחנו בעצם נותנים מרווח ללשונית.
-
הסיבה שזה קורה היא פשוטה ישנו מנגנון נגד גניבה שאם מסובבים את ההגה כשהרכב כבוי הוא ננעל ואז גם אי אפשר לסובב את המפתח ושחרור הנעילה נעשה ע"י סיבוב המפתח בסוויץ' תוך כדי סיבוב ההגה (יש רכבים שצריך במקביל גם ברקס)
-
@טכנולוג כתב בהמפתח לא מסתובב בסוויץ' | יש פתרון:
הסיבה שזה קורה היא פשוטה ישנו מנגנון נגד גניבה שאם מסובבים את ההגה כשהרכב כבוי הוא ננעל ואז גם אי אפשר לסובב את המפתח ושחרור הנעילה נעשה ע"י סיבוב המפתח בסוויץ' תוך כדי סיבוב ההגה (יש רכבים שצריך במקביל גם ברקס)
מדבריך אני מבין שכשזה קורה (שהמפתח לא מסתובב) שמא מינא שמישהו שיחק בהגה כשהאוטו היה כבוי,
או שזה יכול לקרוא גם בלי ששחקו בהגה?
(כי מי ששאל אותי נועל את הרכב שלו באדיקות) -
מדבריך אני מבין שכשזה קורה (שהמפתח לא מסתובב) שמא מינא שמישהו שיחק בהגה כשהאוטו היה כבוי,
(כי מי ששאל אותי נועל את הרכב שלו באדיקות)לא חייב להיות שמישהו פרץ לרכב לפעמים זה תנועה של תפיסה בהגה בעת יציאה מהרכב
או לפעמים הילד משחק תוך כדי שאתה מוציא דברים מהמטען (מנסיון) -
מה שכתבת חשוב מאוד
יש לי חבר שקנה רכב ופעם ב היה מזמין ידידים שלא הבינו על מה הוא מדבר כי הם מצליחים להניע את הרכב בקלות עד שאחד מהם קלט ואמר לו שהוא נועל את הרכב
זה יכול להיות רעיון מגניב נדמה לי ש @ראובן-שבתי עשה פעם מילון מושגים יש דברים בסיסיים שלא כולם יודעים וכדאי לרכז את החומר בפוסט מסויים
אני לדוגמא הייתי מפרסם את זה בטיפים לנהיגה -
@שרוליק כתב בהמפתח לא מסתובב בסוויץ' | יש פתרון:
(כי מי ששאל אותי נועל את הרכב שלו באדיקות)לא חייב להיות שמישהו פרץ לרכב לפעמים זה תנועה של תפיסה בהגה בעת יציאה מהרכב
או לפעמים הילד משחק תוך כדי שאתה מוציא דברים מהמטען (מנסיון)נפלא.
לדעתי המקרה המצוי ביותר הוא שלעיתים אנחנו עושים להגה הסבה למשענת יד כשאנחנו קמים ויושבים וההגה נע לו עד לנעילה.
מה שבטוח זה שזה לא גנב, כי אין גנב שינסה לגנוב ככה רכב בלי ציוד וידע כי אולי יהיה נס...