כמה ק"מ מקסימלי יכולים להגיע הפריוס ואיוניק
-
@RLSS
כמה הע/ארות:
א. תכתוב את שם הרכב בנושא.
ב. איזה יונדאי? איזה פריוס? חסר פרטים.
ג. זכורני שבפורום כתבו מתי שהוא, שפריוס יכול להגיע ל600k ואיוניק של יונדאי ל300k. אם זה עוזר לך.
ד. עוד נקודה שהעלו פה שמד הקמ''ש של רכב הוא בנסיעה, אבל המנוע עובד גם כשהאוטו עומד, וישנם שעומדים שעות עם אוטו דלוק בפרט ההיבריד שזה מרגיש בחינם משום מה... זה מצטרף לק''מ... -
@y05832 כתב בהמלצה בנושא מקסי ק"מ:
ד. עוד נקודה שהעלו פה שמד הקמ''ש של רכב הוא בנסיעה, אבל המנוע עובד גם כשהאוטו עומד, וישנם שעומדים שעות עם אוטו דלוק בפרט ההיבריד שזה מרגיש בחינם משום מה... זה מצטרף לק''מ...
זה נכון, אבל ק"מ של רכב זה לא רק המנוע, זה גם שאר המכלולים, שלהם יש בלאי בעיקר בנסיעה ולא בעמידה [וכמובן גם המנוע עצמו הרבה פחות מתאמץ ומתבלה]
-
@RLSS מעבר לשאלת הק"מ יש כמה נתונים לתשומת לבך
- פריוס זה גיר רציף ואיוניק (ונירו) זה רובוטי כפול מצמדים - גיר שסובל מחוסר אמינות ותקלות יקרות
- בטריה בחברה עולה באיוניק בערך כפול מפריוס
- לא סגור על זה במאה אחוז אבל מה שזכור לי שביונדאי יש מקסימום 8 שנים אחריות על הבטריה לעומת 12 בטיוטה (עם תשלום שנתי)
-
@טכנולוג כתב בכמה ק"מ מקסימלי יכולים להגיע הפריוס ואיוניק:
@RLSS מעבר לשאלת הק"מ יש כמה נתונים לתשומת לבך
- לפי הידוע לי מבחינת חווית נסיעה, האיוניק הרבה יותר משוכלל, וכמובן עם מנוע עם הרבה יותר כח סוס, (עף בעליות!) הפריוס מהבחינה הזו עגלה לידו. עריכה: יחסית.
-
@y05832 כתב בכמה ק"מ מקסימלי יכולים להגיע הפריוס ואיוניק:
לפי הידוע לי מבחינת חווית נסיעה, האיוניק הרבה יותר משוכלל, וכמובן עם מנוע עם הרבה יותר כח סוס, (עף בעליות!) הפריוס מהבחינה הזו עגלה לידו.
אמנם איוניק עם יותר כו"ס אבל הוא 1600 והפריוס הוא 1800
הפער שנוצר ביניהם לדעתי זה מהמומנט (לטובת האיוניק)
וגם בגלל@טכנולוג כתב בכמה ק"מ מקסימלי יכולים להגיע הפריוס ואיוניק:
פריוס זה גיר רגיל ואיוניק (ונירו) זה רובוטי כפול מצמדים - גיר שסובל מחוסר אמינות ותקלות יקרות
גיר כפול מצמדים זה גיר שמגיב הרבה יותר מהר מגיר רציף
-
@y05832 כתב בכמה ק"מ מקסימלי יכולים להגיע הפריוס ואיוניק:
הפריוס מהבחינה הזו עגלה לידו.
תלוי איזה שנים. עד 2009 הפריוס היתה עגלה בעליות. אך מאז הוכנס לה מנוע 1800 שפתר את הבעיה. אבל מכיוון שהגיר רציף והתאוצה לא מקבלת משמעות בסלד (וברעש) לא כ''כ מרגישים את התאוצה אך ישנה גם ישנה.
-
@EBA כתב בכמה ק"מ מקסימלי יכולים להגיע הפריוס ואיוניק:
זה נכון, אבל ק"מ של רכב זה לא רק המנוע, זה גם שאר המכלולים, שלהם יש בלאי בעיקר בנסיעה ולא בעמידה [וכמובן גם המנוע עצמו הרבה פחות מתאמץ ומתבלה]
מזכיר לי שפעם ניסיתי להבין איך הרכב של אבא שלי עם מנוע 1200 לוקח 1 ל10
עד שהבנתי שהוא פשוט יושב שעות ברכב ומדבר בטלפון והוא שוכח לכבות את המנוע