רובוטי כן או לא?
-
@יהודה כתב ברובוטי כן או לא?:
@טכנולוג כתב ברובוטי כן או לא?:
החלפת הכוהלים הנקובה לענ"ד היא מצויה ברוב הרכבים היפנים לאו דווקא ברובוטי
סליחה על הבורות אבל מה זה כהלים
פשוט יש לי קורלהקויל זה סליל הצתה שיושב מעל הפלאגים
-
@יהודה ננסה לפשט את הדברים מנוע סטנדרטי של רכב 1600 מורכב מ4 צילינדרים שתפקידם לסובב יחד את המנוע סיבוב שלם אלפי פעמים בדקה
הצילינדרים זקוקים לחשמל לצורך פעולתם ואת זה מספקים להם הפלגים והכוהלים (סלילי הצתה בעברית) שיושבים על הפלגים
כאשר פלג לא עובד טוב בגלל בלאי או בגלל שהסליל הצתה שלו נשרף נדלקת נורת תקלה וכן מורגשת רעידה מכיוון שהמנוע לא מסתובב חלק כי צילינדר אחד לא עובד או רק עובד חלקית הפתרון הפשוט והנפוץ ביותר הוא החלפת הסליל ניתן לעשות את זה לבד ללא צורך בידע מיוחד רק לפתוח בורג שתופס את הסליל ולנתק חיבור חשמל לסליל ולהחליף אולי בהמשך אעלה מדריך (צריך לבדוק קודם ע"י סורק מה הקוד תקלה כדי לדעת אם אכן הבעיה היא סליל וכן איזה סליל לא תקין) -
@יהודה ננסה לפשט את הדברים מנוע סטנדרטי של רכב 1600 מורכב מ4 צילינדרים שתפקידם לסובב יחד את המנוע סיבוב שלם אלפי פעמים בדקה
הצילינדרים זקוקים לחשמל לצורך פעולתם ואת זה מספקים להם הפלגים והכוהלים (סלילי הצתה בעברית) שיושבים על הפלגים.תפקיד הקויל הוא להמיר את הזרם שבמצבר לזרם גבוה הנדרש למצתים.
תרשים מופשט של אופן פעולת מערכת ההצתה:
(בדוגמא שבתרשים ניתן להבחין שיש קויל בודד המתחבר למפלג שתפקידו להעביר את ה'פולס' לפלאג התורן, אך העיקרון זהה) -
לפי מה שאני קורא עד פה התשובה היא שמי שלמד נהיגה על אוטומט בלבד (כל אחד ב5 שנים האחרונות כמעט בישראל)
לא להתקרב לרובוטי מחמת זה שזה כללי נהיגה שונים לחלוטין
ורק מי שלמד על ידני יש מה לדון על רובוטי
אני צודק?
החל מזה שאין מצב P
שבD האוטו מדרדר אחורה
שהילוכים לא עוברים חלק כמו באוטומטי וצריך להעביר ידני
ועוד דברים מעין זה
האם ההשערה צודקת? -
אני ממש לא מבין בזה
אבל סברא פשוטה שאם העולם ניסה להתקדם מידני לרובטי וממש מהר הפסיקו לייצר את זה כנראה שזה לא היה שווה [או בגלל שזה היה מידי טוב או בגלל שזה מידי לא טוב]
בכל אופן זה שונה ממה שעברו לאוטומט שזה לא דווקא בגלל שידני פחות טוב אלא משיקולי נוחות
משא"כ ברובוטי שזה היה נסיון קצר וכנראה לא כ"כ צלח -
@admin כתב ברובוטי כן או לא?:
לפי מה שאני קורא עד פה התשובה היא שמי שלמד נהיגה על אוטומט בלבד (כל אחד ב5 שנים האחרונות כמעט בישראל)
לא להתקרב לרובוטי מחמת זה שזה כללי נהיגה שונים לחלוטין
ורק מי שלמד על ידני יש מה לדון על רובוטי
אני צודק?
החל מזה שאין מצב P
שבD האוטו מדרדר אחורה
שהילוכים לא עוברים חלק כמו באוטומטי וצריך להעביר ידני
ועוד דברים מעין זה
האם ההשערה צודקת?הטיעונים נכונים אבל קצת לחדד את הדברים - לא הייתי מחלק בין מי שלמד אוטומט וידני אלא החילוק הוא יותר באופי בין מי שמעדיף את המוכר והבטוח לבין מי שמוכן לנסות גם משהו קצת שונה, השוני הוא לא דרסטי ולא מצריך ידע מוקדם ובוודאי שלא מומחיות מיוחדת רק לדעת שכדי להוציא את המקסימום מהרכב הזה צריך לנהוג בו קצת אחרת בעיקר להעביר הילוכים ידני (לא צריך ללחוץ על קלאצ' וכו' אלא להעביר באמצעות מדפי השליטה הממוקמים בצידי ההגה) ולא להבהל מהדרדור אחורה בתחילת נסיעה כאשר הרכב בעליה
-
@תלת-אופן כתב ברובוטי כן או לא?:
אני ממש לא מבין בזה
אבל סברא פשוטה שאם העולם ניסה להתקדם מידני לרובטי וממש מהר הפסיקו לייצר את זה כנראה שזה לא היה שווה [או בגלל שזה היה מידי טוב או בגלל שזה מידי לא טוב]
בכל אופן זה שונה ממה שעברו לאוטומט שזה לא דווקא בגלל שידני פחות טוב אלא משיקולי נוחות
משא"כ ברובוטי שזה היה נסיון קצר וכנראה לא כ"כ צלחלא כל כך מסכים איתך השתלשלות הדברים שונה פשוט ניסו לייצר משהו שהוא אוטומט מחד וחסכוני מאידך ואכן זה מה שייצרו אלא שהאופי של מי שקונה קורולה הוא אדם שרוצה חיים שקטים ומסודרים (רכב אמין ונוח שנוסע טוב ללא ביצועים יוצאי דופן) ופתאום הם גילו שהתחושה ברכב הזה שונה מהתחושה שמעוניין בה הקונה הפוטנציאלי של הקורולה ומכיוון שבמקביל כבר פותחה המערכת ההיברידית שנתנה מענה טוב יותר (יותר חסכונית ויותר דומה לאוטומט קלאסי בתחושה) לכן הם ויתרו על הרעיון של הרובוטי וחזרו לרגיל על מנת להחליף בהמשך את כל הדגמים להיברידי (מה שאכן קרה לבסוף כמו שידוע לכולם)
-
אבל סברא פשוטה שאם העולם ניסה להתקדם מידני לרובטי וממש מהר הפסיקו לייצר את זה
משא"כ ברובוטי שזה היה נסיון קצר וכנראה לא כ"כ צלחלא מדוייק, דווקא התעקשו כמעט כל הייצרנים עוד ועוד (גם בקורלה) וייצרו גיר רובוטי עם שתי מצמדים זה העתיד ואין איך להתחמק מזה (בנתיים) אתה יכול לקרא על זה ברשת. היעילות מבחינת כח וצריכת דלק היא רבה בהרבה מאוטומט ולכן אתה רואה שסקודה יודעת לרחף על הכביש (מי מכיר? מרחף כמו קדילאק ועוקץ כמו BMW) ועדיין במנוע 1.4 לחסוך בדלק, אומנם לאחר תקופה הבינו שהמצמדים נוטים להשחק ומהר ועברו מגיר דו מצמדי "יבש" לרטוב בו המצמדים יושבים בתוך שמן מה שמונע שחיקה. הגם שההחלפה שלהם במקרה של תקלה עולה הרבה יותר כסף
-
שוני הוא לא דרסטי ולא מצריך ידע מוקדם ובוודאי שלא מומחיות מיוחדת רק לדעת שכדי להוציא את המקסימום מהרכב הזה צריך לנהוג בו קצת אחרת בעיקר להעביר הילוכים ידני
להעביר הילוכים ידני?
מישהו לימד נהג כל שהוא בישראל מאלה שלמדו אוטומטי מה זה הילוכים?
לא פגשתי אחד שלמד נהיגה בשנים האחרונות שיודע להשתמש בהילוכים (כולל אני)
אז שממליצים לאדם על רובוטי צריך לדעת שזה משמעותי מאד הנקודה הזאת -
@admin כתב ברובוטי כן או לא?:
להעביר הילוכים ידני?
לא צריך ללחוץ על קלאצ' וכו' אלא להעביר באמצעות מדפי השליטה הממוקמים בצידי ההגה
דבר שקיים בהמון רכבים שאינם רובוטיים וכמו שהדגשתי שזה מתאים יותר למי שמוכן לנסות משהו קצת שונה עם דגש על הקצת מכיוון שכאן אנחנו מציפים וטוחנים את השוני אבל במציאות יהיו כאלה שלא יבינו בכלל איפה הבעיה זה מתנהג בדיוק כמו אוטומט למעט מה שהזכרת לעיל
ובנוסף ההעברה הידנית היא לא דבר שחייבים אותו אפשר לנהוג רגיל בדיוק כמו באוטומט רק שיש אופציה נוספת להעביר ידנית מה שנותן שליטה יותר טובה ברכב@admin כתב ברובוטי כן או לא?:
אז שממליצים לאדם על רובוטי צריך לדעת שזה משמעותי מאד הנקודה הזאת
החילוק הוא יותר באופי בין מי שמעדיף את המוכר והבטוח לבין מי שמוכן לנסות גם משהו קצת שונה
זה לא מספיק?
-
@שלמה @טכנולוג
מקבל, חוסר ידיעה שלי!!!@admin כתב ברובוטי כן או לא?:
מישהו לימד נהג כל שהוא בישראל מאלה שלמדו אוטומטי מה זה הילוכים?
לא פגשתי אחד שלמד נהיגה בשנים האחרונות שיודע להשתמש בהילוכים (כולל אני)נסעת פעם על אופנים? עם הילוכים?
זה בדיוק אותו דבר, מתחילים בהילוך נמוך, וכשהרגלים כבר לא מועילות (הגלגלים מסתובבים יותר מהר מהרגלים) מעלים הילוך -
נסעת פעם על אופנים? עם הילוכים?
זה בדיוק אותו דבר, מתחילים בהילוך נמוך, וכשהרגלים כבר לא מועילות (הגלגלים מסתובבים יותר מהר מהרגלים) מעלים הילוךהסברת יפה (יותר נכון נגיעה) מה זה הילוכים
אבל לא ענית על מה שהוא אמר
צריך לדעת איך להשתמש איתם
מתי לשחרר מתי ללחוץ
מה שכן מעולם לא נסעתי על רובוטי אבל טוענים שלאט לאט קולטים את זה לבד
זה לא כמו הילוכים שזה קצת יותר קשה (זינוק בעלייה לחיצות על הקלאצ') -
@ראובן-שבתי זה בדיוק מה שהוא שאל
הוא לא צריך לדעת על קלאץ, הוא לא צריך לחשב כיבוי מנוע, ולא זינוק בעלייה
סה"כ מה זה הילוכים? ומה עושים איתם?
וזה עניתי לע"ד מאוד טוב
מה שלא הסברתי זה מנוע במקום רגלים שכשהמנוע צריך להסתובב מהר מידי [טורים גבוהים] זה כמו שהגלגלים מסתובבים מהר יותר מהרגלים- מנוע!