פסילת מבחן נהיגה
-
@יראת-שמים כתב בפסילת מבחן נהיגה:
לא הגיוני שלמעלה מ90% מהערעורים נדחים, הטסטרים הם אומה מושלמת, והתלמידים אומה דפוקה, נכון? ממש לא!
משום מה נראה לי די הגיוני שהתלמידים אולי לא “דפוקים” אבל עדיין לא בשלים לנהיגה בהרבה מאוד מהמקרים. רואים בכביש יותר מידי נהגים חדשים וצעירים שלא היה מזיק להם עוד 5-10 שיעורים
הטסטרים לא אומה מושלמת ולא חסרים סיפורים, אבל הנחה שלי שלפחות 90% מהטסטים שלא עוברים זה מוצדק, גם אם לא תמיד יש סעיף מספיק חמור, התלמיד פשוט לא יודע לנהוג, ומנקודת מבט מקצועית מסוכן להעלות אותו לכביש, ו-כן, הטסטר בהכשרתו יותר מקצועי
חבל לכתוב דוגמאות שזה לא כך כי לכל כלל יש יוצא מן הכלל, אבל הגישה שכל הטסטרים מחפשים להכשיל ועובדים לפי מצב רוח היא קצת קיצונית@עבד-נאמן כתב בפסילת מבחן נהיגה:
אבל הנחה שלי שלפחות 90% מהטסטים שלא עוברים זה מוצדק, גם אם לא תמיד יש סעיף מספיק חמור, התלמיד פשוט לא יודע לנהוג, ומנקודת מבט מקצועית מסוכן להעלות אותו לכביש
נו נו
90 אחוז זה הגזמה, כי גם בטסטים שכן עוברים יש מקרים שזה לפי קריזה, ומצוי בפרט אצל נבחנות, וד"ל.
ואגב, ההבדל בעוצמת הבלימה בין המורה נהיגה לטסטר, רק מעיד על השמחת חיים שהברקס נותן להם (לטסטרים)אבל הגישה שכל הטסטרים מחפשים להכשיל ועובדים לפי מצב רוח היא קצת קיצונית
לא כל… אבל גם לא אחוז זניח.
-
@עבד-נאמן כתב בפסילת מבחן נהיגה:
אבל הנחה שלי שלפחות 90% מהטסטים שלא עוברים זה מוצדק, גם אם לא תמיד יש סעיף מספיק חמור, התלמיד פשוט לא יודע לנהוג, ומנקודת מבט מקצועית מסוכן להעלות אותו לכביש
נו נו
90 אחוז זה הגזמה, כי גם בטסטים שכן עוברים יש מקרים שזה לפי קריזה, ומצוי בפרט אצל נבחנות, וד"ל.
ואגב, ההבדל בעוצמת הבלימה בין המורה נהיגה לטסטר, רק מעיד על השמחת חיים שהברקס נותן להם (לטסטרים)אבל הגישה שכל הטסטרים מחפשים להכשיל ועובדים לפי מצב רוח היא קצת קיצונית
לא כל… אבל גם לא אחוז זניח.
אחרי שנסעתי למירון עם חבר שבוע אחרי שהוא עבר בטסט ראשון עם הרבה תפילות - ולא מדובר בילד בן 18, אלא באברך עם 3 ילדים שיש לו מה להפסיד - כמעט התקשרתי לטסטר שלו שישלול לו את הרשיון
היה עדיף לו לעבור בטסט שלישי שהיה מוריד לו קצת את הבטחון, מלסכן כפשוטו 4 נוסעים בנסיעה לא זהירה ואחראית כנצרך, ואני לא יפרט
שלא לדבר על מצב שמביאים לצעירים לא אחראים רשיון בטסט ראשון והם מרגישים “מגניבים” לעשות שטויות - זה משחק באש -
אחרי שנסעתי למירון עם חבר שבוע אחרי שהוא עבר בטסט ראשון עם הרבה תפילות - ולא מדובר בילד בן 18, אלא באברך עם 3 ילדים שיש לו מה להפסיד - כמעט התקשרתי לטסטר שלו שישלול לו את הרשיון
היה עדיף לו לעבור בטסט שלישי שהיה מוריד לו קצת את הבטחון, מלסכן כפשוטו 4 נוסעים בנסיעה לא זהירה ואחראית כנצרך, ואני לא יפרט
שלא לדבר על מצב שמביאים לצעירים לא אחראים רשיון בטסט ראשון והם מרגישים “מגניבים” לעשות שטויות - זה משחק באש@עבד-נאמן כתב בפסילת מבחן נהיגה:
מכיר את הבעיה
היה עדיף לו לעבור בטסט שלישי שהיה מוריד לו קצת את הבטחון
אבל אם כל אותם סוגי אנשים היו עוברים בשלישי זה לא היה עוזר
שלא לדבר על מצב שמביאים לצעירים לא אחראים רשיון בטסט ראשון והם מרגישים “מגניבים” לעשות שטויות - זה משחק באש
צודק
-
שלא לדבר על מצב שמביאים לצעירים לא אחראים רשיון בטסט ראשון והם מרגישים “מגניבים” לעשות שטויות - זה משחק באשבעיה מוכרת שברוב המקרים לא קשורה לטסטר, אלא לנהג החדש שמשום מה חושב שיש לו ניסיון של 100,000 ק"מ מאחוריו והאינסטינקטים שלו מחודדים כשל נהג ותיק… וחלק מזה קשור לתרבות הנהיגה המזעזעת בארצנו הק’
טסט שלישי לא היה מוריד לו את הביטחון מסתמא.
ובעיני זה עדיין לא סותר, משום שרוב התלמידים ניגשים לטסט ונוהגים הכי בזהירות שאפשר, ויש הרבה שנופלים על לא עוול בכפם.
סורי שאני מאריך, אבל עומד לי על קצה הלשון… למה אם התלמיד והטסטר דופקים ברקס יחד, זה עדיין פסילה??? (בדידי הוה עובדא). ותאמין לי שהטסטר יודע בדיוק אם התלמיד גם בלם או לא, ושלא יגיד שהוא לא היה שם לב…
צר לי… אבל על המקצוע הזה נאמר ‘אוי לו מי שאומנותו בורסקי’.