דוושת גז לא מגיבה בפיאט פנדה 2011
-
@מיוחד כתב בדוושת גז לא מגיבה בפיאט פנדה 2011:
תבדוק אם המצערת מקבלת זרם.
סליחה, שכחתי לציין שבדקתי עם בודק פיוזים,
זה נראה שיש חשמל אבל משהו שם לא יציב, האור נכבה לרגע כל 3 שניות בערך,
והזרם היה בערך על 5.5. -
@מיוחד יש סיכוי שהמנוע שפותח את המצערת נתקע? (מנוע צעדים קוראים לזה אולי?)
יש דרך לבדוק את זה?
ועוד שאלה, המצערת במצב סגור אמורה להיות סגורה עד הסוף?
כי אצלי תמיד היא קצת פתוחה גם כשהיא מפורקת. -
@Shebsale
אני רואה שיש לי טעות
P1686
זה התקלה שלך
בפיאט הקודים הם שונים מהכללי.
בעיה בדוושת גז. אולי מצערת. תבדוק קודם אם יש חשמל כאשר אתה לוחץ על הגז יותר. א’'כ ויש יותר חשמל זה כנראה המנוע של המצערת כמו שכתבת. אולי גם מנוע צעדים. -
@Shebsale
אני רואה שיש לי טעות
P1686
זה התקלה שלך
בעיה בדוושת גז. אולי מצערת. תבדוק קודם אם יש חשמל כאשר אתה לוחץ על הגז יותר. א’'כ ויש יותר חשמל זה כנראה המנוע של המצערת כמו שכתבת. אולי גם מנוע צעדים. -
@Shebsale
אני רואה שיש לי טעות
P1686
זה התקלה שלך
אולי גם מנוע צעדים
מה זה מנוע צעדים?
זה לא המנוע שפותח את המצערת?
זה לא קשור?@Shebsale
קשור.
יש כאלו שכותבים מצערת יש כאלו שכותבים דוושה גז. לכן קודם תבדוק את הדוושה אם היא מגיבה, אם אין תגובה יש בעיה שם, אם יש תגובה אז הבעיה במצערת יותר בבקר שלה.
[ברכב תמיד אני חושב שצריך להתחיל בבדיקות לא מ1 אלא מ0, כדי להתקדם, כי הוא לא צפוי, לכן כתבתי להתחיל מהדוושה לראות תגובה ואז להמשיך]
מנוע צעדים זה סוג מנוע מדוייק, לוויסות מדויק, יש אותו בהרבה מפעלים וועוד מקומות גם ברכב הוא קיים. והוא מכניס אויר למצערת במצב סרק שלא לוחצים על הגז. הוא קיים גם במצערת לא חשמלית. -
@Shebsale
קשור.
יש כאלו שכותבים מצערת יש כאלו שכותבים דוושה גז. לכן קודם תבדוק את הדוושה אם היא מגיבה, אם אין תגובה יש בעיה שם, אם יש תגובה אז הבעיה במצערת יותר בבקר שלה.
[ברכב תמיד אני חושב שצריך להתחיל בבדיקות לא מ1 אלא מ0, כדי להתקדם, כי הוא לא צפוי, לכן כתבתי להתחיל מהדוושה לראות תגובה ואז להמשיך]
מנוע צעדים זה סוג מנוע מדוייק, לוויסות מדויק, יש אותו בהרבה מפעלים וועוד מקומות גם ברכב הוא קיים. והוא מכניס אויר למצערת במצב סרק שלא לוחצים על הגז. הוא קיים גם במצערת לא חשמלית. -
אם יש תגובה אז הבעיה במצערת יותר בבקר שלה
מה הכוונה בבקר?
להחליף בית מצערת יעזור? -
@Shebsale
מן הסתם יעזור להחליף(במאמר מוסגר מנוע צעדים זה מה שמייצב את הטורים כשהרכב בעמידה)
@יעקב-מ.-פינס כתב בדוושת גז לא מגיבה בפיאט פנדה 2011:
(במאמר מוסגר מנוע צעדים זה מה שמייצב את הטורים כשהרכב בעמידה)
זה לא אותו מנוע שפותח וסוגר את המצערת?
-
(במאמר מוסגר מנוע צעדים זה מה שמייצב את הטורים כשהרכב בעמידה)
זה לא אותו מנוע שפותח וסוגר את המצערת?
-
@Shebsale
לא, זה מנוע נפרד
בחשמלי זה פשוט בקר שנותן פקודה למצערת להיפתח
נ.ב. אחרי הניקוי הטורים יציבים?@יעקב-מ.-פינס כתב בדוושת גז לא מגיבה בפיאט פנדה 2011:
@Shebsale
לא, זה מנוע נפרד
בחשמלי זה פשוט בקר שנותן פקודה למצערת להיפתחאיפה הוא יושב? בתוך המצערת?
נ.ב. אחרי הניקוי הטורים יציבים?
אותו דבר, לא זה היה הבעיה.
-
@Shebsale
לא, זה מנוע נפרד
בחשמלי זה פשוט בקר שנותן פקודה למצערת להיפתחאיפה הוא יושב? בתוך המצערת?
נ.ב. אחרי הניקוי הטורים יציבים?
אותו דבר, לא זה היה הבעיה.
-
@Shebsale
אז כנראה הלכה המצערתאני אסביר קצת יותר
במצערת עם חוט יש מנוע קטן שפותח את המצערת בהתנעה ובעמידה ומייצב את הטורים
במצערת חשמלית יש בקר שאחראי על זהאצלך כנראה הלך הבקר (שמן הסתם אחראי גם על ההאצה…)
@יעקב-מ.-פינס אבל לא ענית לי איפה נמצא הבקר הזה, בבית מצערת עצמה?
-
@יעקב-מ.-פינס אבל לא ענית לי איפה נמצא הבקר הזה, בבית מצערת עצמה?
-
אני רואה את השרשור והתשובות של המומחים ולא באמת צריך אותי,
אבל שימו לב שיש לו 4 תקלות שאמורות לשבש את יחסי האוויר/דלק וממילא גם את המצערת, 1. ו- 2. חימום חיישני חמצן של 2 החיישנים 3. תקלה בתזמון שסתומים. 4. P0443 שאני לא יודע במדוייק מה זה אבל קשור להשבת אדים למנוע.
ברור שהמצערת תשתבש כך, לדעתי חבל להחליף מצערת סתם, קודם תנסה לאפס את הקודים וללמד את המצערת מחדש (עם מנוע חם כדי שחיישני החמצן יעבדו טוב גם בלי הגוף חימום) ותראה אם היא חוזרת לעבוד, א"כ תחליף חיישני חמצן ומשם תתקדם הלאה.
גילוי נאות, לא מכיר פיאט!ועכשיו אני חושב שבעצם ניתן לבדוק את המצערת בסוויץ’ פתוח בלי להניע ואז ללחוץ על דוושת הגז ולראות האם המצערת נפתחת, אם לא, צריך לבדוק את חיישן מיקום דוושה האם הוא מקבל זרם או האם מגיע זרם למצערת.
איך שלא יהיה תצטרך אח"כ לטפל בבעיות הנ"ל.
ולא מופקע שזה בעיות חשמל/ מחשב שעושות הכל, אבל שוב, לא מכיר פיאט!
-
אני רואה את השרשור והתשובות של המומחים ולא באמת צריך אותי,
אבל שימו לב שיש לו 4 תקלות שאמורות לשבש את יחסי האוויר/דלק וממילא גם את המצערת, 1. ו- 2. חימום חיישני חמצן של 2 החיישנים 3. תקלה בתזמון שסתומים. 4. P0443 שאני לא יודע במדוייק מה זה אבל קשור להשבת אדים למנוע.
ברור שהמצערת תשתבש כך, לדעתי חבל להחליף מצערת סתם, קודם תנסה לאפס את הקודים וללמד את המצערת מחדש (עם מנוע חם כדי שחיישני החמצן יעבדו טוב גם בלי הגוף חימום) ותראה אם היא חוזרת לעבוד, א"כ תחליף חיישני חמצן ומשם תתקדם הלאה.
גילוי נאות, לא מכיר פיאט!ועכשיו אני חושב שבעצם ניתן לבדוק את המצערת בסוויץ’ פתוח בלי להניע ואז ללחוץ על דוושת הגז ולראות האם המצערת נפתחת, אם לא, צריך לבדוק את חיישן מיקום דוושה האם הוא מקבל זרם או האם מגיע זרם למצערת.
איך שלא יהיה תצטרך אח"כ לטפל בבעיות הנ"ל.
ולא מופקע שזה בעיות חשמל/ מחשב שעושות הכל, אבל שוב, לא מכיר פיאט!
@נייטרון-חפשי כתב בדוושת גז לא מגיבה בפיאט פנדה 2011:
ועכשיו אני חושב שבעצם ניתן לבדוק את המצערת בסוויץ’ פתוח בלי להניע ואז ללחוץ על דוושת הגז ולראות האם המצערת נפתחת,
בדקתי, לא נפתח.
אם לא, צריך לבדוק את חיישן מיקום דוושה האם הוא מקבל זרם
איך אני מגיע לחיישן הזה?
-
@נייטרון-חפשי כתב בדוושת גז לא מגיבה בפיאט פנדה 2011:
ועכשיו אני חושב שבעצם ניתן לבדוק את המצערת בסוויץ’ פתוח בלי להניע ואז ללחוץ על דוושת הגז ולראות האם המצערת נפתחת,
בדקתי, לא נפתח.
אם לא, צריך לבדוק את חיישן מיקום דוושה האם הוא מקבל זרם
איך אני מגיע לחיישן הזה?
@Shebsale כתב בדוושת גז לא מגיבה בפיאט פנדה 2011:
בדקתי, לא נפתח.
תבדוק חשמל אם יש תוספת תגובה.
@Shebsale כתב בדוושת גז לא מגיבה בפיאט פנדה 2011:
איך אני מגיע לחיישן הזה?
בדוושה צריך לפרק או להחליף.
עיין כאן תפתח בנטפרי
וכאן יש חלק לא בדקתי תואם או לא זה הרעיון
https://www.autozone.com/engine-management/accelerator-pedal-sensor/fiat/500l