האם אפשר לנסוע בלי מראת צד?
-
רוכב קורקינט שבר לי את המראה צד שמאל [רק את הזכוכית] ונשאר לי שם בערך שליש
יש בעיה לנסוע ככה לשבת? -
@פתוח-לשמוע כתב בהאם אפשר לנסוע בלי מראת צד?:
יש בעיה לנסוע ככה לשבת?
בעיה, מצד משפטי כן, אסור. ככל הידוע לי. [גם צד ימיני אלא א’'כ הרכב ישן מאוד 1990]
מצד בטיחות גם מאוד מסוכן.
החלטה שלך אם לנסוע
-
יש בעיה לנסוע ככה לשבת?כמה רחוק אתה נוסע?
מבחינה חוקית נראה לי יהיה פחות בעיה תמיד תוכל לומר שזה ממש פה היה לך את התאונה ואתה חייב להגיע לשבת, לא נראה לי ששוטר יהיה כ"כ נאצי
רק קח בחשבון שאין לך מראה, בעקיפות זה יהיה גרוע
אם זה קרוב יחסית אני הייתי לוקח סיכון -
חלק ממנה נשאר ככה שרואים את הרכבים מאחור
זה נסיעה של 25 דקות -
חלק ממנה נשאר ככה שרואים את הרכבים מאחור
זה נסיעה של 25 דקותלדעתי תיסע
אבל תנסה להדביק את מה שנשאר באיזשהו דרך שלא יפול גם הוא -
אני נסעתי תקופה של למעלה מחודש עם מראה ימנית נפולה (מחוברת אבל ללא אופציה לכיוון נורמלי) ללא בעיה של משטרה או סכנה (כוונתי את המראה הפנימית ימינה)
מראה שמאלית פחות בעיה כי ניתן להשתמש עם המראה הפנימית בקלותבקיצור סע לשלום המפתחות בפנים
-
סע רגוע ובסבלנות ולפני שאתה עובר נתיב תאותת שלוש שניות קודם ותבדוק היטב את השטח ואז תחתוך לאט לאט ולא בבת אחת .
-
@יצחק-רשטונ כתב בהאם אפשר לנסוע בלי מראת צד?:
סע רגוע ובסבלנות ולפני שאתה עובר נתיב תאותת שלוש שניות קודם ותבדוק היטב את השטח ואז תחתוך לאט לאט ולא בבת אחת .
תמיד צריך לנסוע ככה
-
@יוני כתב בהאם אפשר לנסוע בלי מראת צד?:
תמיד צריך לנסוע ככה
נכון, אבל בד"כ במצב תקין אנחנו מקלים בזה קצת ובמצב הזה הוא ידע שחשוב להזהר יותר -
@פתוח-לשמוע סביר להניח שאני מגיב מאוחר מדי, רק הצצתי בפורום לפני שבת…
כמו שאמר נכון @מיוחד , ויפה אמר @יוני שתוכל לומר לשוטר שזה קרה עכשיו, רק שהוא לא חייב להאמין לך וכמובן שלא לוותר לך, כי חוקית ברגע שזה קרה אסור להסיע את הרכב.
אם החלטת לנסוע, כמובן שזה בזהירות, כדברי @יצחק-רשטונ , יותר מהרגיל (כהמשך דבריו).
ומאחל לך את המזל הטוב כמו של ידידי היקר @יעקב-מ-פינס …יעקב ידידי, לא דין ניידת משטרה עם פנס שרוף כדין רכב אזרחי עם מראה שבורה. מה לעשות… -
@יעקב-מ-פינס כתב בהאם אפשר לנסוע בלי מראת צד?:
מראה שמאלית פחות בעיה כי ניתן להשתמש עם המראה הפנימית בקלות
לקחתי את העצה שלך בעניין המראה ועזר לי
עבר בשלום לכל המתעניינים -
@מיוחד כתב בהאם אפשר לנסוע בלי מראת צד?:
[גם צד ימיני אלא א’'כ הרכב ישן מאוד 1990]
כמדומני שעד היום החוק מחייב מראה אחת, אלא שהרכב חייב להיות שלם, ורכב שיוצר עם שתי מראות הרי שנסיעה עם מראה אחת נחשבת לשינוי במבנה הרכב. בשנים עברו (והרבה לפני 1990) היו מיובאים מכוניות עם מראה אחת.
@גיל תתקן אותי אם אני טועה.
-
@מאיר לא ידוע לי על שנת 1990 ודרומה וגם לא יצא לי לבדוק, טכנית אלו דברים יותר מבוגרים ממני…
אבל ראש דבריך הן הן מה שכתבתי לעיל שאסור לנהוג ברכב כזה, והטעם הוא לא שינוי במבנה הרכב אלא שמערכת בטיחות שבו לא תקינה, והמראות נחשבות למערכת בטיחות, לא פחות ממערכת התאורה, וכזכור. -
יש בעיה לנסוע ככה לשבת?רק למקרה חירום…