-
@שמיל-שמיל איפה אפשר לבנות פלטפורמה כזאת עם קודן בבחוץ והזמנה דרך הפלאפון מעניין אותי כמה עולה ההשקעה הזאת אולי שווה שכמה ביחד יעשו את זה וישכירו את הרכבים שלהם בשעות הפנאי
-
@שמיל-שמיל לפי החישוב שלי זה יכול להרויח גם עם 10 ש"ח לשעה+שקל לק"מ ברכבים הקטנים, תעשה חישוב ששל ירידת הערך לק"מ+מחיר הדלק.
כמובן שיש עוד הוצאות נלות כולל ביטוח, אבל נראה לי עדיין שוה מאד. אשמח אם מישהו נוסף יחשב זאת.אני כבר הרבה זמן חושב על חברה שלא צריך לבחור מספר שעות מראש, באים ולוקחים (אולי במחיר קצת יותר יקר אפילו) כמובן ששמים מספיק רכבים, נראה לי עדיין יהיה מאד ריווחי -
@צבי-דורש-ציון הרי הפלוס הגדול שלהם זה הזמינות בכל רגע נתון ב 14:00 בצהריים או ברבע לארבע לפנות בוקר
אז אולי הטכנולוגייה שוווה את זה -
@משה-אייזנבאך זה לא אמור להיות משהו מידי יקר הטכנולוגיה הזו.
-
@צבי-דורש-ציון מי יכול לדעת ?
-
@צבי-דורש-ציון @שמיל-שמיל @משה-אייזנבאך אם יש לכם הרבה כסף לסכן תתחילו עם זה ואם לא בבקשה על תנסו, להציע לאחרים להצטרף אליכם ולהרויח
פירוט הוצאות לא סופי
ביטוח של השכרה (אם לא סיטי קאר ודומיו יעלו עליכם מיד וילשינו)
פתיחת עסק (כנ"ל) (השכרת רכבים לא יכול להיות תחת עוסק פטור)
קניית רכבים טובים (רכבים מפורקים לא יביאו לכם לקוחות המעלה בסיטי קאר זה הרכבים הכביכול חדישים)
השקעה במערכות של הרכבים (הקודן החיצוני וכדו’)
רכישת ציוד לתיקון (או כל פעם ללכת למוסך הרבה יותר יקר)
טיפולים והצאות נוספות…
אם יש לכם כ- 200,000 תמשיכו לחשוב, אם לא אנא… -
@יוני כתב בסיטי קאר מעלה מחירים:
אם יש לכם הרבה כסף לסכן תתחילו עם זה ואם לא בבקשה על תנסו, להציע לאחרים להצטרף אליכם ולהרויח
אני אישית בכל מקרה לא הולך על זה… רק חישבנתי כמה פעמים האם זה שוה - ולכאורה נראה שכן!
ביטוח של השכרה (אם לא סיטי קאר ודומיו יעלו עליכם מיד וילשינו)
כמה עולה?
פתיחת עסק (כנ"ל) (השכרת רכבים לא יכול להיות תחת עוסק פטור)
סכומים זעומים יחסית, כמובן תזכור שכשאתה עוסק מורשה, אתה גם פטור ממע"מ על הוצאות, ולכאורה גם על הדלק…
קניית רכבים טובים (רכבים מפורקים לא יביאו לכם לקוחות המעלה בסיטי קאר זה הרכבים הכביכול חדישים)
בני שנה נראה לי גם מספיק (פחות הירידת ערך של השנה האחרונה) שמעתי ממשכירים שהרכבים של סיטי קאר הכי חבוטים וגרועים (יחסית לחברות השכרה ודאי)
השקעה במערכות של הרכבים (הקודן החיצוני וכדו’)
כפי שכבר כתבתי, זה לא הדבר הכי יקר - ודי הוצאה חד פעמית
רכישת ציוד לתיקון (או כל פעם ללכת למוסך הרבה יותר יקר)
זה בהחלט הוצאה שצריך להתחשב בה, אבל א. בשביל זה משלמים על סעיף א’, ויש כמובן השתתפות עצמית של הלקוח, או אם ביטל את ההשתתפות העצמית - יותר ריווחי, כמובן שמה שישאר זה כלול בהוצאות הנלוות
אם יש לכם כ- 200,000 תמשיכו לחשוב, אם לא אנא…
אני לא חושב ש200,000 מספיק, זה סכום זעום…
-
@צבי-דורש-ציון כתב בסיטי קאר מעלה מחירים:
אני לא חושב ש200,000 מספיק, זה סכום זעום…
סכום מגוחך, לא רק זעום…
עשיתי פעם חישוב כמה סיטיקאר השקיעו כשפתחו, זה למעלה משבעים מיליון,
[ולא לדאוג, הם כיסו את זה כבר בשלוש השנים הללו…] -
@EBA כן, אבל פה מדובר להתחיל במשהו קטן, אבל כן, הוא אשר דיברתי, זה עסק די מרויח לדעתי, הייתי שמח אם מישהו היה יושב עם מחשבון לבדוק כמה, (אני פשוט לא יודע את המחירים, אם יאמרו לי את המחירים של הסעיפים למעלה
בעיקר מחיר רכב שצריך לכך (רכב די קטן, על זה אני מחשב), כמה ק"מ אפש להשתמש איתו, באיזה מצב אפשר לקנות אותו, כמה תהיה הירידת ערך, וכמה בסוף אחרי הביטוח+השתתפות עצמית אני יצטרך לשלם על תיקונים בערך. וכמה דלק בערך זה לוקח. פשוט אין לי מושג במחירים של הדברים האלו. -
@עבד-נאמן כתב בסיטי קאר מעלה מחירים:
@קינג-קומפיוטר @צבי-דורש-ציון
העניין הוא שמכמות ק"מ מסויימים כבר יותר משתלם לנסוע עוד להגיע למדרגה הבאה וזה יצא יותר זול, לדוגמא: 90 ק"מ לפי מחיר של 1.5 יוצא 135 ש"ח, ואם נמשיך לנסוע עד 120 ק"מ תשלם על הכל לפי 1.1 רק 132 ש"ח.להלן החישוב ה(כמעט) מדוייק:
מעל 25 ק"מ יותר משתלם לנסוע 30
מעל 47 ק"מ יותר משתלם לנסוע 60
מעל 88 ק"מ יותר משתלם לנסוע 120
מעל 409 ק"מ יותר משתלם לנסוע 500רק לשים לב שבשביל להגיע ליותר קילומטר צריך לכאורה גם יותר זמן וזה עולה עוד
(בדוגמא שהובאה הגיוני שלנסוע עוד שלושים קילומטר עלול להגיע לחצי שעה ואז ההפרש עשוי להגיע לשבע וחצי שקל בערך לפי מה שהובא כאן ואז בעצם לא הרווחנו כלום) -
@מאיר כתב בסיטי קאר מעלה מחירים:
@TESLA כתב בסיטי קאר מעלה מחירים:
קראתי פעם באיזה שהוא מקום, שבשביל לפתוח חברת השכרה צריך לפחות 30 רכבים משנת הייצור האחרונה.
ואנכי שמעתי שרכבי השכרה פטורים ממס כך שעלות הרכישה יכולה להצטמצם בכחצי.
ממע"מ אני כמעט בטוח שפטורים, זה גם איזה נתח רציני (עיין כאן)
-
@צבי-דורש-ציון כתב בסיטי קאר מעלה מחירים:
אלא לדווח מראש על כמות ק"מ יותר גבוהה
איך זה עובד, מזמינים מראש שעות וקילומטרים?
-
@שמיל-שמיל סליחה שאני מפנצ’ר את המסיבה אבל כדברי @יוני ידידי שדבריו כתמיד דברי טעם, וארשה לעצמי לפרשן את דבריו שסכום 200K שנקט - לשון המעטה שבמעטה, ובזה אני מסכים עם דברי ידידיי @צבי-דורש-ציון ו @EBA (לא שמישהו מכם צריך את ההסכמה שלי, אני רק מסדר את דבריי לפי הדעות המכובדות שכאן). ו @שמיל-שמיל היקר! ב “עשרה טרנטס” אף אחד לא יבוא לקחת ממך רכבים, ובטח שלא במחירים שמגרדים את הכיוון של סיטי קאר. צריך לקנות רכבים חדשים דנדשים ומסוג טוב ואמין, ולתחזק בהתמדה. לגבי דברי ר’ @מאיר עד כמה שהבנתי הנחות כאלו קיימות רק עבור עסקים שכבר הוכיחו את עצמם שלכך מטרת הרכישה. זה לא שאני אפתח מחר עסק ואקנה רכב בחצי מחיר כי אני מתכוון להשכיר אותו. ותחשבן עלויות רבות ונוספות שפירטו ולא פירטו. למשל פרסום שזה סעיף תקציבי כבד בכל חברה רווחית.
ובנוסף, לפתוח משהו רציני צריך להיות עם גיבוי תקציבי של חצי שנה-שנה קדימה, לספיגת ההפסדים עד העסק אכן מתחיל להיות רווחי…
בכל אופן כוונתך רצויה, והלוואי ואכן מישהו ירים את הכפפה, אבל זה צריך להיות מישהו שיש לו מיליון בצד. והוא ירוויח בגדול, בעולם הזה ובעולם הבא (אם אכן לא יסתנוור וילך בדרכם של המדוברים לעיל)… -
@גיל בקיצור, כולם מודים שזה עסק מרויח גם במחירים יותר שפויים, רק אתם באים להדגיש את זה שלא יחשוב החושב שישים כמה פרוטות על קרן הצבי וזה ימשיך ליסוע (בלי שהצבי יברח כמובן…) אלא שיבוא מי שרוצה להשקיע בסכום גדול (נניח במקום דירה…) ויעשה את הקופה.
-
@צבי-דורש-ציון מדוייק.
(ואגב גם המיליון שנקטתי לא בטוח שמספיק).