האם אפשר ליסוע ככה לאילת?
-
@אאוטלנדר בכל מקרה, אם הוא מחליט להקל [וגם אני נוטה להקל] שיוודא היטב שהגלגל הרזרבי תקין ומנופח, ושיש לו את הידע והכלים הדרושים להחלפה.
לא רוצה לשמוע מחר תלונות בנוסח “התקשרתי לידידים, אמרתי להם שאני איפשהו בין צומת דרגות למצפה רמון, והם לא הגיעו! חוצפה, כולה לחפש אותי על פני כמה מאות ק"מ, זה חסד זה?” -
@אאוטלנדר סכנת נפשות!
שילך להחליף בטוח שהערבים עובדים מחר אז הרבה פנצ’ריות יהיו פעילות
וגם להסתמך על גלגל רזרבי זה להכניס את עצמו למקום סכנה
הוא רוצה לעמוד באין שוליים של כביש 90 ולהחליף גלגל?
בתקווה שיש לו בכלל גלגל רזרבי ולא איזה ערכת ניפוח חסרת תועלת -
@קינג-קומפיוטר כתב בהאם אפשר ליסוע ככה לאילת?:
שילך להחליף בטוח שהערבים עובדים מחר אז הרבה פנצ’ריות יהיו פעילות
הסיכוי שערבי ישים לו גלגל בן 5 שנים יבש כמו צנימים גדול בהרבה מהסיכוי שיש כאן בכלל איזושהי בעיה, אני לא רוצה להכריע ע"פ תמונה אבל זה נראה כמו שום דבר.
ואני מדבר על סמך נסיון שבאתי עם דברים שהיו נראים יותר גרוע (שוב, מסתייג זו רק תמונה) והפנצ’ריסט אמר לי ‘סע לשלום’, ואני חלוק על התראתך החמורה זאת בכדי שלא יגרם ליהודי להוציא סתם כסף על צמיג שעלול להיות במצב גרוע הרבה יותר.
(לפני שבועיים בא אלי מישהו אחרי שפנצר ערבי בצפת (ליד יש) שם לו צמיג משומש בן 7 שנים, למזלו הצמיג התרוקן עוד בצפת (מעניין למה?) והוא ניצל מהסיכון של צמיג שמתפוצץ באמצע נסיעה בסיבוב…) -
@נייטרון-חפשי זה חתיכת ביס בצמיג
ולא אמרתי ללכת לכל ערבי מזדמן יש כאלו גם אמינים
ואם הוא רוצה המלצה יש אחד כזה בתחנת דלק יילו בפסגת זאב -
@קינג-קומפיוטר אני מקווה ש @אאוטלנדר הנכבד יגיע בקרוב וימלא את הפרטים המבוקשים לעיל.
-
@קינג-קומפיוטר כתב בהאם אפשר ליסוע ככה לאילת?:
זה חתיכת ביס בצמיג
אני מכבד את דעתך, רק רציתי שתחשוב שוב לפני שאתה מכניס אותו להסטריה.
וכמובן שההמלצה שלך על פנצ’ריסט טוב חשובה מאוד למקרה שיחליט להחליף (אפילו שאני לא מאמין שיש ערבי שלא ‘ימליץ’ לו להחליף, בקושי יהודים כאלו יש) -
@נייטרון-חפשי הייתי אצלו עם ארבע צמיגים לא הכי והוא אמר לי שלא צריך להחליף כלום רק אחד יצטרך החלפה בזמן הקרוב (כבר ידעתי את זה אבל עשיתי לו סוג של מבחן)
-
וואו תודה רבה לכל העונים!
אני גם לא יודע מה עומקה של נגיסה זו והרכב רחוק ממני כ100 ק"מ.
יש לי סירטון, זה יעזור?
-
@נייטרון-חפשי כתב בהאם אפשר ליסוע ככה לאילת?:
@אאוטלנדר לא יעזור, במיוחד כשהוא חסום בנטפרי…
צריך לעשות קישור חדש ולפרסם עם כוכביות.VID-2025*******0314-WA0043.mp4
עשיתי כוכביות ב’טקסט קישור’ ולא בקישור עצמו. בסדר?
-
כבר נפתח בנטפרי (ראיתי ש @משה-כהן-0 שלח, סימנתי כנפתח).
@אאוטלנדר אני מצטרף לדעתו המכובדת של ידידי @נייטרון-חפשי ,
אם כי בסיוג אחד, כלום זה לא, לכן הייתי ממליץ לתוספת בטחון לא לנפח את הגלגל עד למקסימום שעפ"י הוראות היצרן, אלא מעט פחות (כדי להפחית את הלחץ על דופן הצמיג, ובפרט שעם עליית טמפרטורת הצמיג הלחץ עולה ממילא), בכ- 4-5 PSI פחות.
תמסור לאחיך ברכת נסיעה טובה ובטוחה! וה’ יגן בעדו! -
@גיל כתב בהאם אפשר ליסוע ככה לאילת?:
לתוספת בטחון לא לנפח את הגלגל עד למקסימום שעפ"י הוראות היצרן, אלא מעט פחות
אם צריך כאן בכלל תוספת ביטחון…
העצה שלך לא תועיל, כי ניפוח חסר (במיוחד אם זה רק בגלגל אחד) גורמת לפחות יציבות, וחיכוך יתר שיגרום לעליית טמפרטורה, וכן תוספת מתיחה של הגומי בסיבוב. זה אמנם הכל בקטנה, אבל אם זה בשביל ביטחון זה מיותר או מזיק.
כן ממליץ על תפילת הדרך בכוונה, ואולי גם קצת ‘שער הביטחון’. @גיל , בזה כבר לא תחלוק עלי… -
היה לי אותו דבר בדיוק נסעתי איתו כמה חודשים עד שדרשו ממני להחליף בטסט.
כמובן אין הפרט מלמד על הכלל אך בפנצ’ריה אמרו לי שכשזה לא עמוק ואין ניפוח בדרך כלל זה בסדר.
@אאוטלנדר תעדכן אותנו איך עברה הנסיעה ו… תמליץ לאחיך לנסוע לטבריה יותר אידישקייט ודרך יותר בטיחותית למקרה של “הפתעות” -
@כיכר-לחם כתב בהאם אפשר ליסוע ככה לאילת?:
תעדכן אותנו איך עברה הנסיעה
באמת עבר בסדר גמור ב"ה. תודה רבה לעונים.
@כיכר-לחם כתב בהאם אפשר ליסוע ככה לאילת?:ו… תמליץ לאחיך לנסוע לטבריה יותר אידישקייט
חחח אבל הוא נסע לשם במטרה לסחור בפירות וגביעי זכוכית.
-
@יוני כתב בהאם אפשר ליסוע ככה לאילת?:
למסחר מותר לצאת לחו"ל?
רמב"ם הלכות מלכים ומלחמותיהם פ"ה ה"ט:
“אָסוּר לָצֵאת מֵאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל לְחוּצָה לָאָרֶץ לְעוֹלָם. אֶלָּא לִלְמֹד תּוֹרָה אוֹ לִשָּׂא אִשָּׁה אוֹ לְהַצִּיל מִן הָעַכּוּ’'ם. וְיַחְזֹר לָאָרֶץ. וְכֵן יוֹצֵא הוּא לִסְחוֹרָה.” (באדיבות תוכנת תורת אמת)