"פלא תרבותי": יונדאי סנטה פה היברידית החדשה בישראל
-
זה לא עוד SUV בעל 7 מושבים רגיל, אלא יצירת מופת עם טכנולוגיה מתקדמת שפותחת פרק חדש ביונדאי, כך מתאר היבואן את יונדאי סנטה פה החדשה שהושקה היום בישראל, בגרסה היברידית ועם קפיצת מדרגה משמעותית מול הדור היוצא. המחיר יחל מ-369,990 שקל
ששי כהן
21 שנה לאחר שהוצג הדור הראשון של יונדאי סנטה-פה, ה-SUV הוותיק ביותר בהיצע הדגמים של יונדאי, ולאחר שכבר יותר מ-450,000 רכבים מארבעת הדורות שלו נמכרו באירופה, משיקה כלמוביל היבואנית הרשמית את הדור החמישי של הסנטה פה בישראל, כחצי שנה בלבד לאחר שנחשף באירופה. כחלק מהיותו SUV שמביא עימו פרק חדש למותג, כך לדברי היצרן, בחרה היבואנית להשיק את הדגם במקום לא שגרתי, הספריה הלאומית בירושלים, שזכתה לכינוי ״פלא תרבותי" ומתכתבת באופן מושלם עם הסיפור של יונדאי וסנטה פה.
הסנטה פה החדשה זוכה בראש ובראשונה לעיצוב חדש לחלוטין, עם מראה קופסתי וסגנון אמריקאי לחלוטין (לא פלא כאשר השוק האמריקאי הוא הגדול בעולם לדגם), כאשר העיצוב המתחכם נועד גם להפוך את הרכב ליעיל יותר מבחינה אנרגטית, עם מרכב אווירודינמי במיוחד שכולל מקדם גרר של 0.29 לעומת 0.36 מטר בדור היוצא. מדובר גם ברכב גדול ומרווח מקודמו, עם 4.83 מטרים לאורך (5.5+ ס"מ), רוחב של 1.9 מטר, גובה של 1.77 מטר ובסיס גלגלים שצמח ב-5 ס"מ ל-281 ס"מ, המבטיח תא נוסעים מרווח יותר ל-7 נוסעים, ובעיקר עם הגדלת המרווח לנוסעים בשורת המושבים השלישית.
גם שפת העיצוב החיצונית שונה מהמקובל ביונדאי וכוללת מראה חלק יותר, שפת עיצוב חדשה לחזית הרכב ומאחור, הכוללת פנסי LED בצורה של H, מראה קשוח עם קשתות גלגלים מודגשות, שמשות אחוריות מושחרות, חישוקי גלגלים "18 בגרסת הכניסה או "20 בגרסה הבכירה וצמד גגות זכוכית. נפח תא המטען בשימוש 5 מושבים, עומד על 628 ליטר.
בתא הנוסעים מצמצמת יונדאי שוב את הפער בינה לבין מותגי יוקרה, עם תא נוסעים מעוצב ואיכותי ושילוב של עור ושלל דיפונים המאפיינים דגמי יוקרה, לרבות תקרה וקורות צד מעור הפוך (זמש) שמוצעים לראשונה ביונדאי ובכל רמות הגימור. בסביבת הנהג תפגשו קונסולה מרכזית מולטי-שימושית הכוללת קירור למשקאות ועוד, לוח מחוונים "12.3 המתחבר למסך מולטימדיה באותו הגודל, ואליהם מצטרף גם ממשק בקרת אקלים נפרד בגודל "6.6 המסייע לתפעול מהיר ונוח יותר תוך כדי נהיגה. בדומה לדגמי הדור החדש של היצרן, יונדאי לא נכנעת לאופנת העיצוב הנקי שמאפיין את תעשיית הרכב כיום ומציעה תא נוסעים שמשלב מצד אחד את כל הדיגיטליזציה הנדרשת, אך מצד שני ממשיכה להקפיד על הנדסת אנוש מוצלחת ושפע של מתגים פיזיים שהופכים את תפעול הרכב לידידותי יותר. האבזור הפנימי כולל את כל הצעצועים החשמליים המוכרים, בתוספת מושבים בשורה שניה מתכווננים חשמלית, פתחי מיזוג ויציאות USB לכול שורות המושבים, מראה פנימית דיגיטלית, תאורת אווירה מתקדמת ועוד. בדומה לדגמים הבכירים של יונדאי, גם כאן תוצע המכונית בארץ עם 10 כריות אוויר, 5 כוכבי ריסוק במבחן הריסוק האירופאי וכל חבילת אבזור הבטיחות המתקדמת שהיצרן מציע, מהדור השני של ה-״Smartsence״ ומדובר ברכב הראשון של יונדאי שמגיע לארץ עם חבילת בטיחות זו. הדגם ישווק ב-2 רמות גימור לבחירה, כאשר כבר מגרסת הכניסה תקבלו כמעט הכל. רמת הגימור השניה כוללת חבילת עיצוב חיצונית מושחרת + הנעה כפולה, מושבי עור נאפה, משטח טעינה כפל לטלפונים ומערכת שמע מתוצרת BOSE.
הדגם יוצע בארץ בגרסת הנעה אחת, הכוללת יחידה היברידת (HEV) הכוללת מנוע טורבו 1.6 ליטר ומנוע חשמלי המשודכים לתיבת הילוכים אוטומטית 6 הילוכים והנעה כפולה, המפיקים הספק משולב של 215 כ"ס ו-37.4 קג״מ ומספקים תאוצה מעמידה ל-100 קמ"ש ב-9.6 שניות, לצד מהירות מרבית של 180 קמ"ש. יחד עם סוללה בקיבולת 1.49 קוט"ש מבטיחה המכונית צריכת דלק של 14.28 ק"מ לליטר בממוצע, לצד בלימה רגנרטיבית חכמה. היצרן מבטיח גם מערכת מתלים עם בולמי זעזועים עם שיכוך סלקטיבי מפיתוח מקורי של יונדאי, שמבטיחים נוחות נסיעה מעודנת יותר ביחס לדור היוצא. בנוסף, ניתן לבצע כניסה ויציאה מחניה ע״י שליטה מבחוץ על הרכב דרך שלט הרכב.
מחיר יונדאי סנטה פה היברידית החדשה יחל מ-369,990 שקל לרמת הגימור ELITE והחל מ-399,990 שקל לרמת הגימור Caligraphy.
מעוניינים בנסיעת מבחן ליונדאי סנטה פה החדשה וקבלת הצעת מחיר מסודרת? הכניסו פרטים כאן
קרדיט: WHEEL
-
אם תחפש בפורום את המילים ‘סנטה פה’ שפורסם ע"י @נייטרון-חפשי תגלה שגם הסנטה פה הישנות היו “פלא תרבותי”, מבחינות מסויימות…
אבל זו הפעם הראשונה שאני רואה מידע על רכב חדש ואני רואה בו חידוש אמיתי, זה נשמע כמו רכב 7 מושלם כפי שלא היה עד היום, בערך כמו שמיצובישי עשתה עם הגרנדיס והאאוטלנדר. -
@נייטרון-חפשי נכון, למעט העיצוב החיצוני… משהו קרה למעצבים של יונדאי בשנים האחרונות, מאז האלנטרה והסונטה החדשות, שלא לדבר על איוניק 5 שנראה כמו שואב שוטף רובוטי
עריכה: עכשיו אני רואה שפתחו על הנושא החשוב והקריטי הזה שרשור בפני עצמו.
אבל שם מדברים על הצד האחורי, אני מתווכח גם על הקדמי… -
@נייטרון-חפשי כתב ב"פלא תרבותי": יונדאי סנטה פה היברידית החדשה בישראל:
אבל זו הפעם הראשונה שאני רואה מידע על רכב חדש ואני רואה בו חידוש אמיתי, זה נשמע כמו רכב 7 מושלם כפי שלא היה עד היום, בערך כמו שמיצובישי עשתה עם הגרנדיס והאאוטלנדר.
למה?
יש היילנדר ולנד קרוזר בערך באותו מחיר (חסכוניות ובעלות ביצועים לכאורה יותר מהסנטה פה אבל נראה לי שפחות מאובזרות - לא בדקתי) -
@EBA כתב ב"פלא תרבותי": יונדאי סנטה פה היברידית החדשה בישראל:
@נייטרון-חפשי נכון, למעט העיצוב החיצוני…
כוונתי הייתה לגריעותא