קיה סיד 2008 • מנוע נכבה בעצירה או בעמידה
-
שלום רב. אני הולך עם הבעיה הזו כבר תקופה ארוכה - כמה חודשים טובים.
הרבה פעמים כשאני עוצר או כבר כשהרכב עומד (והמנוע פועל וההילוכים אוטומטיים על D) המנוע נכבה. זה אומר שפשוט המנוע עצמו נכבה, לא הרכב כולו (מה שאומר שמזגן ממשיך לפעול, והמערכת מולטימדיה ומטענים). בלוח מחוונים מופיע סימן של רכב עם מפתח, כי המפתח בסוויץ’ והמנוע כבוי.
זה לא קורה תמיד, ולא הצלחתי לשים את היד על המקרים המדויקים שגורמים לזה לקרות.
כשזה קורה אני מעביר ל-N או P (כי לא ייתן לי להתניע על D) ומתניע, לרוב לוקח לו הרבה זמן ואני מתעקש איתו עד שמתניע. כשמתניע במצב כזה, לרוב כתוב בלוח מחוונים ESP OFF (מערכת ESP בקרת יציבות כבויה) ולא ניתן לבטל את זה, והמנוע רוקד קצת, אז אני מיד מכבה שוב ומתניע (הפעם בדרך כלל הוא נותן להתניע מיד בלי בעיות) והכל כרגיל.אמרו לי זה מצערת (שזה אומר להחליף מצערת? או יספיק ניקוי מצערת?). השאלה אם יש למישהו כאן ניסיון עם כזה דבר, ומה באמת איך הכי נכון לבדוק את זה (אין לי מחשב רכב זמין) ולסדר את זה?
תודה רבה. -
לדעתי זו משאבת דלק.
כשזה כן עובד, הטורים יציבים?
זה קורה גם בתחילת נסיעה או רק אחרי שהמנוע חם?
לחבר שלי היה כזה דבר בסיד וכמדומני שזה עבר מעצמו!?! לא הצלחתי להבין מה היה שם, אני אשאל אותו. -
@נייטרון-חפשי כתב בקיה סיד 2008 • מנוע נכבה בעצירה או בעמידה:
כשזה כן עובד, הטורים יציבים?
כן.
זה קורה גם בתחילת נסיעה או רק אחרי שהמנוע חם?
אין צפי מדויק מתי זה קורה, לרוב לא קרה לי מיד בתחילת נסיעה. לרוב גם לא קרה לי בנסיעות ארוכות. בנסיעות קצרות זה קורה בדרך כלל בסוף עצירה (כשמגיע לרמזור ועוצר) או אחרי דקה שתיים של עמידה.
לחבר שלי היה כזה דבר בסיד וכמדומני שזה עבר מעצמו!?!
זהו חיכיתי אמרתי אולי יעבור מעצמו. לא קורה כבר כמה חודשים.
האם לנקות את המצערת יכול לעזור? כמה זה מסובך?
נגיד אני רואה כאן הדרכה כלשהי, עוד לא בדקתי אצלי. -
@chv כתב בקיה סיד 2008 • מנוע נכבה בעצירה או בעמידה:
שלום רב. אני הולך עם הבעיה הזו כבר תקופה ארוכה - כמה חודשים טובים.
הרבה פעמים כשאני עוצר או כבר כשהרכב עומד (והמנוע פועל וההילוכים אוטומטיים על D) המנוע נכבה. זה אומר שפשוט המנוע עצמו נכבה, לא הרכב כולו (מה שאומר שמזגן ממשיך לפעול, והמערכת מולטימדיה ומטענים). בלוח מחוונים מופיע סימן של רכב עם מפתח, כי המפתח בסוויץ’ והמנוע כבוי.
זה לא קורה תמיד, ולא הצלחתי לשים את היד על המקרים המדויקים שגורמים לזה לקרות.
כשזה קורה אני מעביר ל-N או P (כי לא ייתן לי להתניע על D) ומתניע, לרוב לוקח לו הרבה זמן ואני מתעקש איתו עד שמתניע. כשמתניע במצב כזה, לרוב כתוב בלוח מחוונים ESP OFF (מערכת ESP בקרת יציבות כבויה) ולא ניתן לבטל את זה, והמנוע רוקד קצת, אז אני מיד מכבה שוב ומתניע (הפעם בדרך כלל הוא נותן להתניע מיד בלי בעיות) והכל כרגיל.אמרו לי זה מצערת (שזה אומר להחליף מצערת? או יספיק ניקוי מצערת?). השאלה אם יש למישהו כאן ניסיון עם כזה דבר, ומה באמת איך הכי נכון לבדוק את זה (אין לי מחשב רכב זמין) ולסדר את זה?
תודה רבה.תראה אם שהמנוע לא נדלק המד של הטורים זז כשאתה עושה סטרטר
-
@מיוחד כתב בקיה סיד 2008 • מנוע נכבה בעצירה או בעמידה:
עדיף לבדוק קודם בסורק
אם אני משיג סורק למחשב רכב. התקלות הקודמות נמצאות בזיכרון או משהו כזה? כלומר אפשר לסרוק ולקרוא את התקלות האחרונות או שצריך לחכות שתקרה התקלה?
לעיתים השגיאות נשארות
בכל מקרה אם יש תקלה כלשהיא סורק מקצועי ידע לאתר אותה
יש לך כמה וכמה סורקים מקצועיים ברחבי הארץ אם תרצה -
אז @מיוחד היקר עשה לי בדיקה בסורק שלו. (תודה רבה!!!)
לא נראו בעיות שקשורות במצערת/מנוע.
היתה בעיה שקשורה ב-ESP - מערכת בקרת יציבות - אבל אני חושד שזו לא הבעיה אלא תסמין, כי כשאני מתניע שוב אחרי התכבות כזו אז הסטרטר מתעקש הרבה עד שמניע בסוף, וכשמניע ככה אז כמו שכתבתי החיווי של ESP OFF דלוק בלוח מחוונים וזה נראה לי פשוט כי המנוע לא נדלק כראוי (אז אני מכבה ומדליק שוב ואז זה בסדר).@מיוחד שלח לי את רשימת הקודי תקלות שהיו אצלי בסריקה:
C1260
C1513
C1102
C1202
C1611הוא איפס לי את התקלה של ה-ESP ומאז תכלס לא חוויתי התכבות של המנוע שוב, אבל זה לא אומר לי הרבה כי התקלה לא קורית כל רגע.
@הכל-בעזרת-השם כתב בקיה סיד 2008 • מנוע נכבה בעצירה או בעמידה:
תראה אם שהמנוע לא נדלק המד של הטורים זז כשאתה עושה סטרטר
אבדוק אם יקרה שוב…
-
-
כהקדמה , אני לא ממש יודע והרוב נכתב על סמך בדיקה בגוגל ועדיף מישהו עם ניסיון ספציפי בתופעה הנ"ל
C1260
חיישן זווית היגוי
C1513
יוניט ברקס או מנורת ברקס
C1102
מתח סוללה נמוך
C1202
חיישן מהירות גלגל
C1611
לא ממש הבנתי אבל מצביע על איזה כשל ביחידת הABS ששולחת למחשב מנוע פקודות להקפיא מצב .
כל אחד מהתקלות האלו יכול לגרום לנורת ESP OFF ,אבל לא נראה לי שיש לך באמת תקלה בכל הרכיבים האלו אלא תקלה אחת שגורמת להכל לדלוק .
הקוד הראשון השני והרבעי מתאימים למה שהצביע @הכל-בעזרת-השם , תתחיל מזה -
@יצחק-רשטונ כתב בקיה סיד 2008 • מנוע נכבה בעצירה או בעמידה:
C1102
מתח סוללה נמוך
בד"כ זה השורש של כל בעיות חיישנים, אלטרנטור או סוללה גמורה.
-
C1513
יוניט ברקס או מנורת ברקס
וואו! עכשיו יש לי רעיון אולי זה קשור לקצר כלשהו??
כמו כאן.
יש לכם רעיון איך לבדוק ולאמת כזה דבר?
כלומר שיש לי קצר כשאני לוחץ ברקס (כי יש קצר כלשהו בחוטים של המנורת ברקס) אבל הוא לא קורה כל הזמן כנראה כי זה מגעים שזזים.
אולי ללחוץ ברקס ולדפוק על הבגאז’ בכל מיני צורות… -
C1513
יוניט ברקס או מנורת ברקס
וואו! עכשיו יש לי רעיון אולי זה קשור לקצר כלשהו??
כמו כאן.
יש לכם רעיון איך לבדוק ולאמת כזה דבר?
כלומר שיש לי קצר כשאני לוחץ ברקס (כי יש קצר כלשהו בחוטים של המנורת ברקס) אבל הוא לא קורה כל הזמן כנראה כי זה מגעים שזזים.
אולי ללחוץ ברקס ולדפוק על הבגאז’ בכל מיני צורות…אין קשר לכיבוי מנוע
-
@מיוחד כתב בקיה סיד 2008 • מנוע נכבה בעצירה או בעמידה:
הייתי חושב קצת בכיון של @נייטרון-חפשי שיש בעיה באספקת דלק. או פילטר דלק.
מה גם שמאוד קל לבדוק את זה עם קצת ספריי קרבורטור.
זה מנוע בנזין? -
אולי ללחוץ ברקס ולדפוק על הבגאז’ בכל מיני צורות…גם בלי קשר לתקלה הנ"ל כדאי לסדר קצר במנורת ברקס [מעבר לבטיחות שבנורת ברקס תקינה , קצר זה אף פעם לא טוב]
וכמבון לסדר לא הכוונה לדפוק על הבאגז’ אלא לראות מה מקור הקצר ולסדר את זה . -
@דוד-100 כתב בקיה סיד 2008 • מנוע נכבה בעצירה או בעמידה:
האם זה קורה לך לאחר נסיעה ארוכה דווקא או אפילו קצרה?
רק בנסיעות קצרות, בנסיעות ארוכות לא זכור לי שנתקלתי בבעיה.
זה מנוע בנזין?
כן