מיזם אדיר! מי רוצה?
-
@EBA כתב במיזם אדיר! מי רוצה?:
@כנען כתב במיזם אדיר! מי רוצה?:
ידידים מוגבל עד לא יעיל באיזורים חרדיים נטו!
תן דוגמא? מאה שערים?
כי במודיעין עילית, בית שמש, בני ברק, ביתר, זה עובד הכי טוב…אני חיכיתי במו’'ע לבוסטר כחצי שעה,
בסוף הגיע מישהו דרך הוייז!! -
@אנונימוס קדימה לגדף עוד.
אין כאן צדיק בסדום שיספר שתוך כמה דקות הגיעו אליו, או שרק להתלונן יודעים פה??
לידיעתכם, הנה הסיכום השבועי של אירועים שטופלו במודיעין עילית בלבד בשבוע אחד [להזכיר לכם את מזג האוויר שהיה בשבוע הזה??]
וזה מה שטופל השבוע בכל הארץ
-
פוסט זה נמחק!
-
@גיל כתב במיזם אדיר! מי רוצה?:
כי באמת העניינים איבדו מטעמם, וזה ממש עוול ליוזמה האדירה והברוכה שלך.
לא רואה משהו שאיבד מטעמו
רואה רצון טוב של אנשים לכוון ולדייק ולהבהיר מה כן ומה לא
כל המושג של פורום הוא חכמת המונים, אפשר לקחת כל פוסט בנושא וללמוד ממנו משהו, ביקורת זה הלמידה הכי גדולה בחיים גם אם זה לא נעים
בסוף בסוף לא חייבים לקחת הכל ברצינות -
בתור כונן של ידידים וגם מוקדן קצת היה לי קשה לשמוע את הטענות שהועלו פה
אני תומך של תוספת חסד בעולם אבל צריך תמיד לזכור שהתנדבות היא קשה בטירוף
דמיינו לכם את הסיטואציה שאתם נמצאים אחרי יום ארוך ויש קריאה במרחק של 10 דקות נסיעה ואפילו אם פחות מזה, ואף אחד לא מממן לכן דלק, ולא ציוד אפילו הבסיסי ביותר.
ואתם הולכים אך ורק לשם חסד
אז פה נכנס המוטיבציה האישית ומה לעשות שחלק גדול מהזמן לאף אחד אין כוח לצאת ובטח בשעות הערב המאוחרות
ולכן אני חושב שגם אם יהיו הרבה מתנדבים בקו טלפון הזה עדיין כמות המתנדבים שיתמידו בהתנדבות הזאת תהיה מינורית באופן יחסי אבל למה לא אם מישהו לוקח על עצמו בשמחה והלוואי שיהיה לעזר
ותשימו לב (פה אני בכובע של מוקדן) לפעמים מקבלים שיחה במוקד מאנשים שזועפים שהם ממתינים כבר מעל שעה למישהו שיבוא (וגם פה ראיתי שלא חסרו התלונות…) וזה הגיע למצב שאנשים שוכחים שזה רק התנדבות ואין כונן שאפשר להכריח אותו לצאת לקריאה.
ואגב לכל מי שטען פה שאין מענה למישהו עם פלאפון כשר אז זה ממש לא נכון תמיד מנסים במוקד למצוא את האיזור שהבן אדם נמצא גם אם הוא לא יכול לשלוח מיקום (לדוגמא כביש 1 מזרח 300 מטר ממחלף…) הבעיה מתחילה כלמישהוצשפטנה אין מושג בכלל איפה הוא ואז מה לעשות אי אפשר לפתוח פניה על מיקום לא ידוע
נ.ב. צריך למצוא פתרון למי שפתח קריאה בידידים ויענה לו מישהו מידידים שיוכל לבטל בקו השני (וכמובן לא ישכח…). -
@EBA זה נראה אולי שמגדפים (ואולי חלק מהתגובות כאן באמת התכוונו לכך) אבל לדוגמא אני התכונתי לומר שמיזם כזה יועיל להוסיף עזרה לזולת שלא קשורה לידידים אלא עובדת במקביל ואבאר עוד את כוונתי
@שלמה כתב במיזם אדיר! מי רוצה?:
@מיישה כתב במיזם אדיר! מי רוצה?:
לא יודע מה קורה בק"ס
בבית שמש יש מה לשפר.כנ’'ל באלעד על אף שיש כאן הרבה סמרטפוניסטים
בירושלים נראה לי שהמצב טוב יותרמטבע הדברים בני תורה אוהבים לעזור לזולת, ובמקרה של סיוע בדרכים הם מוגבלים כי אין להם אפליקציה וממילא מקום להתנדב, אני לצורך העניין תוך כדי שאני נוסע ורואה מישהו תקוע בד’'כ נעצר ועוזר ולא היה אכפת לי לעשות סיבוב אם הייתי יודע שיש ברחוב אחר רכב תקוע, וכשאין לי אפשרות להצטרף לידידים ולמיזם אחר כן, אני ממש אשמח לעשות כן.
אלעד בכללי מקום מאוד מקבל ומכיל כך שיש פוטנציאל למתנדבים ללא מכשיר שיצטרפו מקרב בני התורה, מה שישלים את הציבור הפחות שמרן שמחזיק סמרטפון שהמון ממנו הצטרף למיזם הנפלא הזה ושמו ידידים אך אין הקומץ משביע את הארי ויש צורך אצלינו בעיר לעוד עוזרים.
-
@klopkk אני מסכים איתך שאין מקום לתלונות, וגם מסכים איתך שככונן זה נשמע לך כך.
אבל אני קראתי את הדברים ככאלו שלא פונים כלל לכונני ידידים אלא שיח בין אלו שאינם משתמשים בסמארטפון, ויש כאן דיון ענייני האם ידידים נותן מענה או לא, לפי הסיפורים שסופרו כאן אז לא ניתן להכחיש שרבים שפנו לידידים לא מקבלים מענה יעיל.
אני חושב שאם תיקח את זה באותה פרופורציה שאתה מתייחס כשאתה שומע תלונות על קופת הצדקה השכונתית אתה תגלה שדיברו כאן בעדינות מרובה ובהרבה כבוד למה שידידים כן עושים.בנוסף, צריך לדעת להפריד בין האירגון לבין המתנדבים, לדעתי גם אם הייתה כאן ביקורת היא הייתה על האירגון ולא על המתנדבים.
-
@klopkk כתב במיזם אדיר! מי רוצה?:
נ.ב. צריך למצוא פתרון למי שפתח קריאה בידידים ויענה לו מישהו מידידים שיוכל לבטל בקו השני (וכמובן לא ישכח…).
הערה חשובה מאוד (בהתחלה לא הבנתי נכון)
-
@נייטרון-חפשי נראה לי שהנקודה התפספסה…
החלק של התלונות היה כדרך אגב
החלק העיקרי הוא שעד שאתה לא הופך למתנדב אתה לא מבין כמה זה קשה וכמה כסף וזמן זה גם דורש ממך
ולכן המוטיבציה לא תמיד בשיא
ולכן זה שיהיו עוד מתנדבים בקו אחר לא בטוח ישיג את המטרה כי יש מצב גדול שחלק מהקריאות שיענו דרך הקו יהיו אותן קריאות שיענו דרך ידידים -
@klopkk אני במקרה דווקא כן יודע קצת, כי בלי התנדבות רשמית פונים אלי חברים וחברים של חברים, וזה עוד לפני הטלפונים שאני מקבל מאנשים שלפעמים לעולם לא אראה את פניהם… מהתייעצות לפני קניה ועד לתקלות ומחירים, מין גמ"ח כזה רק בלי מודעה ושם.
אבל עדיין זה וודאי יוסיף ובגדול, כי יש כ"כ הרבה אנשים שמוכנים ורוצים לתת ופשוט לא הייתה אופציה.ובנימה אישית, לי עצם העובדה שמדובר באירגון חרדי במוצהר ייתן הרבה יותר מוטיבציה להתנדב (מה גם שבפלטפורמה על טלפון כשר מסתבר שגם רבים מהפונים יהיו מה’יראים’) -
@klopkk כתב במיזם אדיר! מי רוצה?:
ואגב לכל מי שטען פה שאין מענה למישהו עם פלאפון כשר אז זה ממש לא נכון תמיד מנסים במוקד למצוא את האיזור שהבן אדם נמצא גם אם הוא לא יכול לשלוח מיקום (לדוגמא כביש 1 מזרח 300 מטר ממחלף…) הבעיה מתחילה כלמישהוצשפטנה אין מושג בכלל איפה הוא ואז מה לעשות אי אפשר לפתוח פניה על מיקום לא ידוע
כבר כתבתי על זה בעבר
המוקדן לא הסכים לפתוח פניה בלי כתובת מדויקת גם כשהסברתי לו שאת המקום הזה כולם באופקים מכירים (סופר צברי) והכתובות בהרבה מקומות לא רלוונטיות כי בבניין ובוויז זה שני כתובות שונות
וכן היה לי חבר תקוע בכביש שש והוא אמר למוקדן אין לי איך לשלוח מיקום אבל אני נמצא בקילומטר כך וכך קצת אחרי מחלף קרית גת והוא אמר לו שא"א לפתוח
ואני חוזר על הדברים אין פה שום ביקורת כלפי חברי הארגון אלא רק כלפי ההנהלה בלבד -
@מיישה
למעשה אפשר להתחיל ולפתוח שרשור בו יכתוב כל הרוצה ומוכן להתנדב ובאיזו שכונה הוא גר ועיר, ושרשור עם אייקון בולט (SOS?) בבועה צפה שכל הרוצה לפתוח קריאה יתחיל מזה שילחץ ויופנה לערים ושכונות ויראה את מספר הטלפון של המתנדב (@יעקב-מ-פינס תאר לעצמך היה לחצן כזה בתקלה של הספארק אני זוכר שכעסתי על זה שלא ידעתי שאתה תקוע כל הלילה בכביש ראשי, הייתי אוסף אותך ונותן לך מיטה שמיכה משהו)
עריכה אני רואה ש @מיכאל-0 הציע מעין זה -
@EBA כתב במיזם אדיר! מי רוצה?:
@אנונימוס קדימה לגדף עוד.
אין כאן צדיק בסדום שיספר שתוך כמה דקות הגיעו אליו, או שרק להתלונן יודעים פה??
לידיעתכם, הנה הסיכום השבועי של אירועים שטופלו במודיעין עילית בלבד בשבוע אחד [להזכיר לכם את מזג האוויר שהיה בשבוע הזה??]
וזה מה שטופל השבוע בכל הארץ
לא באתי לגדף,
רק אמרתי מה שאני חוויתי,
דוקא בבי’'ש המצב היה טוב כשהייתי צריך, -
אם מסכימים לי לומר את דברי אז ככה
אני לא מאלו שאוהבים להתלונן, מה שיש יש. ולכן קבלו את דברי בהבנה
עם מתנדב של ידידים נפגשתי רק פעם אחת, זה היה באשדוד הנעה של רכב
הייתה כתובת מדוייקת ותקלה פשוטה
10 דקות אחרי שגמרתי עם המוקדן אני מקבל טלפון עוד 10 דק’ אני אצלך וכך היה
מאז התקשרתי לידידים רק פעמייםהפעם הראשונה (בסיפור ששלמה הזכיר) נתקעתי עם רכב בלי שמן מנוע ובתחנת דלק לא היה כלום
חיכיתי שעה (מישהו מתקשר ‘מה בדיוק הבעיה?’ הסברתי, ניתוק, עוברות 10 דק’‘תקשיב דיברתי עם מישהו שמבין הוא אומר שלא כדאי להוסיף שמן…’) ועוד שעה ושום דבר לא זז (השעה בהתחלה הייתה סה"כ 23:10 והמיקום היה ממש מדויק [בכל אופן מה שאמרתי למוקדן]) אני ישנתי ברכב כדי לחכות לגורר והחבר שלי נסע בטרמפים הביתה (השעה הייתה ממש מאוחרת)
הפעם השניה הייתה שוב שמן מנוע, השעה 18:30 נתניה כתובת רחוב מדוייקת
הייתי צריך לאסוף את אחותי הקטנה מחברה שלה שם ולהמשיך לבני ברק
אחרי שעה המתנה (שבוטל בני ברק ובוטל לאסוף את אחותי) התקשרתי לבטל את הפניה בידידים ומצאתי בסייעתא דשמיא חנות שמכרה שמן (מאוד יקר).כאמור אני לא בא להתלונן אבל מה שנראה לי גרם לחוסר ההיענות מצד המתנדבים הוא כך
במקרה הראשון כביש ראשי שעה קצת מאוחרת להיכנס לרכב בשביל שאולי… לא תודה שיסתדר
במקרה השני ככל הנראה המוקדנית לא הצליחה להבין את הכתובת המדוייקת (או את שם הרחוב או לא משנה מה) והטלפון היה שקט כאבן!!אם ידידים היה עובד בשיטה כמו זו, כלומר לא לגמרי ככה (טלפונים כשרים בלבד וכו’) אלא אני מתקשר למענה אוטומטי אומר את שם העיר (יש להם מימון [ומס’ חירום] ממשלתי, לפנגו יש את האופציה של זיהוי קולי לעיר…) ומקליט את הכתובת שלי והבעיה,
ההודעה נשלחת לכל מי שנמצא בעיר (בחייך גם אני מקבל התראות בטאבלט שלי, לא מעניין? מחליקים…) [רוצה לשפר את זה עוד קצת תעשה זיהוי קולי גם לכתובת ולא רק לעיר, ובהתראה יהיה כתוב ‘דרוש סיוע ב…’] הוא לוחץ שומע מה הבעיה (בסדר… תגביל לחצי דקה, יודע מה? 40 שניות, גם אפשר להריץ כעיין וואצפ) מעניין אותו? לוחץ על יצאתי, וההתראה מסומנת כנקרא לכל המתנדבים שעדיין לא ראו אותה בכלל (כן, זה אפשרי…).לעמיישה
אני מאוד בעד הרעיון ומתנדב (מה המס’???)
בנוגע לנאמר על הצינקוצים
לא קיבלת לאחרונה צינתוק או שתיים או שלוש’ים מ’חברת המוניות המרכזית כל הנהגים במקום אחד’???
לא קיבלת לאחרונה צינתוק אחד ויותר מהווצפון המשפחתי מזל"ט ל… לרגל … שיז… ה… ביום שלישי אחרי צהריים בין 2:45 לרבע ל3?
באמת! כל מחזיק טלפון כשר (וגם אלו שלא) מקבלים לפחות 2 צילתוקים מקווי נייעס ושאינםמברך את ידי העוסקים במלאכה ומוכן לתרום מהידע שלי בכל זמן פנוי שיש לי (אין הרבה
)
המון הצלחה
ועוד יותר המוןתודה רבה
סלחו לי גם על הניסוח וגם על האריכות אני בדיוק חוזר מסנטוחה של חבר בן 32 ואני אחרי כמה לגימות
בנוסף השתדלתי להכניס כמה תשובות לשאלות נפוצות, יש לך הערה תקרא שוב!
-
בתור דרייבר בחברה כשרה ללא סמארטפון ב"ה, אני רוצה להוסיף את השנקל שלי.
אצלינו כדי לקבל נסיעות אתה נרשם לקו הראשי לפי אזור
וכל פעם שאני מתקדם לאזור אחר, אני מוחק את עצמי מהאזור הראשון ונרשם לשני
הקווים מנוהלים בימות המשיח
יש קו ראשי ששם נרשמים לכל אזור בשלוחה שלו
ואת הצינטוקים מקבלים מכל אזור לפי מספר מסוים
לדוגמא אם הקו הראשי הוא 0798765400, אז אזור ירושלים מקבל מאותו מספר עם 1 בסוף (בדוגמא שלנו - 0798765401), ובית שמש זה עם 2 בסוף וכו’ וכו’
וככה אפשר בקלות בכל דקה להתחבר לאיזור הנדרש
וככה לדעתי צריך לעבוד גם הקו הזה.
אז @מיישה היקר הייתי ממליץ לך להתחיל עם המיזם הנפלא
אני ב"ה ממוצע פעמיים בשבוע עוזר לאנשים אקראיים להתניע עם בוסטר
והייתי שמח לעזור יותר