הסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו'
-
@מיכאלוש כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
מה קופץ לשוטר אני לא יודע ובינתיים גם אתה לא יודע
אתה חושב שאני כותב דברים בלי לברר? אם אמרתי שזה מופיע - תסמוך עליי שביררתי את זה.
אבל אהבתי את ה"בינתיים". קיבלתי כמחמאה.@מיכאלוש כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
אם היצרן מדווח תמיד על מספר המקומות אני משאיר לך לבדוק…
בדקתי. מופיע. לכתוב את זה עוד פעם?
@מיכאלוש כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
ביד 2 כמובן לא מצויין כמה מקומות הוא.
במשומשת גם לא מופיע
ואפילו במאגר של משרד התחבורה לא מופיע הפרט השולי כמה מקומות יש ברכבביד 2 לא מופיע גם מס’ שילדה, לשוטר כן. לדוגמא. וכן מופיע מס’ מקומות, כדברי @שלמה ידידי.
במאגר משרד התחבורה לא מופיעים פרטים רבים.@מיכאלוש כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
מה מופיע לשוטר על הרכב הזה, שאגב אין לי מושג כמה מקומות באמת יש בו אתה מוזמן לבדוק רק אל תשכח לעדכן בתוצאות…
הנושא בדוק ממזמן, רק שמשום מה אני צריך להוכיח שאני יודע… נזרום איתך…
שוטר שיכול להגיד לך מי היה היד ה-00 ומי ה-01 וכן הלאה, איך קראו להם ואיפה הם גרים, היסטוריית דוחות של הרכב עם כל יד והיסטוריית תאונות מוצהרות. בקיצור, מלא דברים.
אגב, לא מזמן שמעתי שהעיפו מתנדב משטרה במקום מסויים שהשתמש במידע הזה לרעה - הוא בירר לפי מספר רכב, מידע על רכב שהוא עמד לקנות. הנושא הזה מפוקח מול השוטרים.
ונקודה (בתקווה) לסיום - גם מה שלא מוצהר, ושוטר לא יודע - שתדע, לכל תחנה יש תמיד בוחן תנועה זמין במשמרת, שמגיע אם צריך ובוודאי שעונה לטלפון, ולכן, כמו בדיון על הלדים שהפורום קצת רעש פה על זה, כשעוררתי את הנושא, גם אם השוטר “לא יודע” - בחיוג אחד הוא מעלה מומחה לדבר, שיודע הכל, ויושב מול מערכת מסונכרנת. אז אם הוספת/שינית/שידרגת - הבוחן תנועה אומר לו “במקורי יש ככה וככה” והשוטר עם הטלפון ביד רואה אם זה תואם לתיאור. החיים שלהם קלים היום, חביבי. -
@גיל כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
עניתי בעבר כאן שזה כבר לא חוקי (למעט רכבי הסעות). משרד התחבורה לא מאשר יותר שינויי מרכב כאלה.
@המפותח סיפר שלא מזמן הוא הוסיף מושבים למרצדס ויטו שהייתה של נכה באופן חוקי! לכאורה אמור להיות אותו דין לאאוטלנדר (אפי’ יש בתא המטען מחזיקי כוסות…)
-
@מאיר כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
עניתי בעבר כאן שזה כבר לא חוקי (למעט רכבי הסעות). משרד התחבורה לא מאשר יותר שינויי מרכב כאלה.
@המפותח סיפר שלא מזמן הוא הוסיף מושבים למרצדס ויטו שהייתה של נכה באופן חוקי! לכאורה אמור להיות אותו דין לאאוטלנדר (אפי’ יש בתא המטען מחזיקי כוסות…)
אכן אכן
בחיפה
יצא מדהים התקנה יפה, ואחרי יום קיבלתי רישיון מעודכן -
זה מוגדר אחרת ברישיון
-
תלוי באיזה רכב יש M1 ו N1
-
@הכל-בעזרת-השם כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
תוכל לפרט יותר?
-
-
@המפותח כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
מה כל כך הזוי בזה?
@שלמה ידידי ענה בדיוק על מה שהיה לי הזוי. אם זה רכב פרטי רגיל, אין סיכוי, זה לא חוקי!
@שלמה כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
N1 הוא רכב מסחרי (מרכב אחוד) עד 3,500 טון שבו ניתן להוסיף מושבים ע’'פ חוק
M1 הוא רכב פרטי או מונית עד 3,500 טון ואין אישור לתוספת מושבים בשום מקרה,
והמקסימום המותר לישיבה ברכב הוא 8 מקומותהודגש מה שצריך. ורק נוסיף לכוונת דבריו שהמקסימום 8 מקומות דהיינו אם ככה הגדיר היצרן, לא שאתה תוסיף על 5 מקומות עוד 3. וזה ברור אבל בכל זאת כתבתי.
-
בעריכה!
@שלמה כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
אני מאמין שבמסוף של השוטר מופיע יותר פרטים ממה שמופיע לאדם רגיל,
חברים בואו נעשה סדר אחת ולתמיד בנושא!
לשנות רכב שמוגדר ברישיון כ M1 ולהוסיף לו מקומות אסור בהחלט! עכשיו תשאלו איך השוטר ידע? התשובה יש לו את הדרכים שלו לדעת, בדיוק כמו שלנו יש דרך לדעת על אף שלא מופיע ברישיון מס’ המקומותאיך?! ככה!!
נראה לדוגמא מודעה מזדמנת של רכב 5 מקומות (מיצובישי אאוטלנדר במקרה הזה)
אני לא יודע אם למוכר יפריע שנשתמש וננגיש את המידע על הרכב שלו, ולכן ביקשתי מ @מאיר היקר שנערוך את הפוסט על רכבו הנוצץ
אז מצאנו למכירה רכב עם 5 מקומות שיש שיגידו יאלה נקנה ונהפוך אותו לרכב 7 מקומות!
אפי’ יש בתא מטען מחזיק לכוסות! (אמר @מאיר )אז בואו נראה מה הבעיה!
ובכן נמצא כל אתר שמראה לנו מידע על הרכב (דוגמת משומשת)נקליד את מספר הרכב ו וואלה מופיע לנו המידע המלא כולל מה שאני חותר איליו והוא קוד משרד התחבורה
את הקוד שמצאנו (המספרים הראשונים שלפני המקף [590] נקליד באתר הזה בחיפוש, וזו התוצאה שנקבל היא טבלה מסודרת, בה נחפש לראות שכתוב את הקוד שלנו 590. נמשיך להתמקד בשורה העליונה בכיתוב ‘שנת יצור’ (כתוב באנגלית אך השפה בפועל עברית)
ופשוט נמשיך לרוץ ימינה עם השורה הזו עד שנראה שכתוב ‘מספר מושבים’ ונראה שהמספר הנקוב הוא 5!
אגב אפשר גם ע’'י הקלקה על לחצן ימני לסנן את כל השורות המיותרות ולהשאיר רק תוצר קוד, תוצר, שנת ייצור, מספר מושבים, וכינוי מסחרי ולראוצ את זה יותר נגיש
אז נראה שחייב לאשר את זה במשרד התחבורה וכאן השאלה איך עושים את זה וכפי שאמרו כאן עד כמה שידוע לא שייך לעשות את זה בM1 -
@הכל-בעזרת-השם כתב בהסבת אאוטלנדר 5 ל7 מקו':
תוכל לפרט יותר?
עשו את זה טובים ממני