יעוץ ברכישת רכב חשמלי
-
@קיה-ריו כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
@ידני וואאווי אתה לא רציני כבר הלכתי היום לטיוטה להצעת מחיר והוא אמר לי שעדיין יש במלאי ואמרתי לו שאני יחזור מחר
זה עדיין לא אומר שנגמר סופית! תיצור איתם קשר בהקדם ותגיד להם שאתמור אמרתם לי שתשמרו לי וכו’
יכול להיות שהסתיימה המסה הגדולה אבל נשארו כמה יחידות.
-
דיברתי בעניין המבצע של טויוטה עם סוכן שנמצא בעניינים והוא הסביר לי מה מדובר בקצרה זה היה רק 25 רכבים שעומדים כשנתיים
ובפירוט יותר הרכב הזה מתומחר ע"י טויוטה במחיר מידי גבוה בהשוואה למתחרים שלו החשמליים (אפי’ בטויוטה יש לו מתחרים - קורולה קרוס בערך אותו גודל רק היברידי ולא חשמלי ועולה 100,000 פחות) ולכן כשטויוטה הביאו משלוח למכור לא היה לזה ביקוש כמו שהם חשבו והם נתקעו עם כמות של רכבים והחוק אומר שחברה יכולה להחזיק רכב חדש מקסימום שנה בלי לרשום לו בעלות וכאשר הגיעה השנה הם נאלצו לרשום בעלות לכן הם רשמו ב6.24 בעלות ליסינג על כמות מסוימת של רכבים שהיו להם - מה שאומר שהרכבים האלה אצלם לפחות שנה דהיינו 6.23 ואז כנראה מכרו אותם בהנחה כלשהי למי שהתעניין אבל כאשר התחלפה שנה ל25 הם ממש נכנסו לבעיה כי הרכב רשום כמודל 24 (והוא באמת 23 כאמור) אז א"א למכור אותם ככה בחברה היו להם 25 רכבים כאלה ולכן הם יצאו בפירסום בשביל להיפטר מהם
עדיין לדעתי למרות שזה הגיע ב23 ולמרות שזה ליסינג מי שקנה עשה עיסקה מצויינת במחיר מעולה -
@טכנולוג כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
עדיין לדעתי למרות שזה הגיע ב23 ולמרות שזה ליסינג מי שקנה עשה עיסקה מצויינת במחיר מעולה
אלא אם כן במשך כל התקופה הזו הרכבים עמדו בשמש של אילת
-
@sandstorm כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
הובא כבר כאן
-
@sandstorm לא הבנתי אותך
נניח יש מישהו מאילת שקנה כזה רכב מיד כשהגיע לישראל אי שם בשנת 2023 במחיר מלא כ260,000 ש"ח ואותו קונה החנה את הרכב רק בחניה פתוחה ולא מקורה במהלך השנתיים הוא עשה 30,000 ק"מ ועכשיו הוא מעוניין למכור אותו הוא ימכר ב230 מקסימום 220 וכאן אתה קונה אותו ב0 ק"מ וב50,000 פחות ממה שאדם פרטי ימכור אותו - זה ודאי שווה וכמובן שכשכתבתי שזה עסקה טובה לקחתי בחשבון את העובדה שהרכב אוחסן אי שם ואולי גם באילת -
@טכנולוג אני מסכים שאם אתה מסתכל על זה ככה זה נשמע טוב
אבל מעיר תשומת לב שיתכן וישנם סיבות נוספות למחיר הזול מעבר לזה ׳שעברה שנה וחצי ולא הצלחנו למכור׳ בדיוק כמו שלא הייתם חולמים שהרכב הסיני הנוצץ שקניתם בארוע המכירות עם השמפניות, היה עד אתמול מלא בחול עם צמיגים מיובשים. צריך לבדוק מה עבר על הרכב לפני ששמים 180k
וחוץ מזה, אני לא יודע מה קורה לסוללה ששוכבת שנה וחצי ללא שימוש חשופה לחום וקור, אתה יודע? -
@sandstorm אם היה מדובר ברכב סיני אז יש מקום לחשש
מדובר בטויוטה עם האחריות כמעט הכי רחבה היום על הסוללה אז זה הדבר האחרון שהייתי חושב עליו -
@קינג-קומפיוטר זה לא טויוטה
זה ליין שטויוטה קנו במפעל סיני -
@קינג-קומפיוטר אחריות זה דבר מצויין וחשוב, אבל אם יש בעיה כרגע עם סוללה כזו אז גם חשוב להבין מה אתה מקבל כשאתה משלם פחות.
ואגב זה לא חייב להיות סוללה, אני זוכר את המאזדה 3 שהיתה להורים שלי שקנו אותה חדשה ב2008. כ4 שנים לאחמ״כ אימי קיבלה רכב מהעבודה, הרכב שכב בשמש הגושדנית כמעט שנתיים בלי לזוז עד שמכרו אותו, בתקופה הזו ההגה התקלף וחלקי פלסטיק נמסו, מה שלא קרה בשנים שלפני כן כשהרכב היה בשימוש, זו רק דוגמה אחת.
-
@שמואל-קליין כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
זה ליין שטויוטה קנו במפעל סיניגם סמסונג וסאמוויקס מיוצרים בסין, השאלה מי הינדס את המוצר
-
@sandstorm כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
אל תשכח שיתכן ובנוסף הם עמדו שנה ויותר בשמש היפנית…
-
@מאיר
נכון
אבל כאן זה לא זה
אני זוכר כשנפתחו ההזמנות
הזמנתי אחת כזאת וכשזה הגיע לארץ
ביטלו את ההזמנה ואמרו שיש ריקול שהברגים של הגלגלים עלולים להשתחרר באמצע נסיעה
טויוטה??!!אני לא ראיתי אף ריקול שכזה באף סינית. יתכן וזאת טעות נדירה או רמת בטיחות מחמירה.
אגב הרכב הזה פותח בשיתוף עם סובארו כך שככל הנראה זה לא מוצר מדף כמו מאזדה 6 שעתידה לבא שהיא באמת רכב סיני עם קופסה מבית מאזדה.
אני לא חולק עליך וגם אני לא בטוח שהרכב הזה אמין ואין לי ראיות לכאן או לכאן, אבל אני מעריך שטויוטה לא תעשה שטויות עם הרכב החשמלי הראשון שלה כי טויוטה עלולה להפוך לאגדה ישנה…
-
@מאיר מסכים עם כל מילה ומוסיף שטויוטה בשונה מיצרניות אחרות כבר שנים עומדת בראש החץ עם הטכנולוגיה ההיברידית שחולקת מכלולים משותפים עם החשמליות ובמיוחד רכבי הפלאג אין (שגם מהם יש לטויוטה דגמים כבר כמה שנים) אז לא נראה שהם יצטרכו לקנות משהו סיני
ובנוסף כל מי שנכנס לרכב הזה ירגיש מיד שזה טויוטה ולא משהו מחודש החל מהפלסטיקים בדשבורד עובר דרך העיצוב וכלה בהנדסת האנוש בהכל ניכרת טביעת האצבע של טויוטה
אז יתכן שהרכב יוצר בפועל בסין אבל ברור שהתכנון והמוח זה טויוטה -
מוריד את הכובע…
-
לגבי הטויוטה החשמלי שראיתי שרבים ממליצים עליו. נקודה קטנה: טכנולוגיית הטעינה הביתית שלו מאוד מיושנת ושמרנית כאשר רכבים חשמליים מצויים עם טעינה של 11 וולט ויש גם של 20. הוא מסוגל להטען רק עד 6 וולט שזה אומר כמעט 10 שעות לטעינה במטען ביתי (אגב הוא נחשב ממש חסכוני בחשמל דהיינו עם סוללה יחסית קטנה טווח גדול)
-
@חובק-עולם כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
הוא מסוגל להטען רק עד 6 וולט
לא מדוייק, זה היה בהתחלה והם שינו את זה מזמן ל11 קילוואט שזה 6 שעות מ0 ל100
עיין עוד כאן וכאן -
@מאיר כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
זה ליין שטויוטה קנו במפעל סיניגם סמסונג וסאמוויקס מיוצרים בסין, השאלה מי הינדס את המוצר
במחילה סאמוויקס לא דוגמא לחברה טובה בכלל
-
@מתושלח-הבבלי כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
@מאיר כתב ביעוץ ברכישת רכב חשמלי:
במחילה סאמוויקס לא דוגמא לחברה טובה בכלל
בדיוק לזה התכוונתי… שלמרות ששני החברות מיוצרות בסין, אחת מוכרת כאיכותית ועמידה לעומת חברתה (סאמוויקס) שגם היא מיוצרת בסין אך רמת האיכות בשפל המדרגה.